Studiereis Jordanië

Studiereis Jordanië

Aanstaande donderdagavond 05 oktober vertrek ik – Cynthia – voor de 14de maal naar mijn nog steeds favoriete land Jordanië. Het land waar mijn hart én de oorsprong van dit bedrijf ligt. Na 10 jaar ben ik iedere dag nog steeds enorm trots op de naam Treasury Travel, de naam die ik mijn bedrijf destijds gegeven heb als ode aan het mooie land Jordanië met haar geweldige bevolking. Uiteraard ga ik jullie middels mijn blog op de hoogte houden van mijn avonturen daar. Maar met een nog groter doel, jullie te laten zien hoe mooi en gastvrij het land is!

Jordanië, het land dat ten onrechte de dupe van de onrust in het Midden Oosten en zelfs op de 9de plaats van de meest veilige landen ter wereld staat. Grappig detail: Nederland staat op no. 22….

Door de drukte aan deze kant en de vele andere landen die bezocht moesten worden is het al te lang geleden dat ik het gastvrije land bezocht heb, 3 jaar nu. Nog nooit heeft er zoveel tijd tussen mijn bezoeken in gezeten, het is de hoogste tijd dus! In de afgelopen tijd is er echt veel veranderd in het land en voor het nieuwe reisseizoen bij ons weer begint wil ik weer helemaal op de hoogte zijn van alle nieuwtjes op toeristisch gebied.

De altijd positieve instelling van de bevolking, ondanks een terugval van 90% in het toerisme(!), dus vele inkomsten, heeft de bevolking in deze periode weten te behouden. Ze zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en zijn vol goede moed doorgegaan met investeren om hun land nog aantrekkelijker te maken voor de reiziger.

Een kleine greep uit de veranderingen: hotels zijn gaan renoveren, nieuwe hotels zijn gebouwd – zelfs Hilton heeft een nieuw hotel aan de Dode Zee gebouwd- , in Wadi Rum zijn een aantal luxe tented camps gecreëerd. Glamping in Jordanië is helemaal hot!

Iedereen staat klaar om de bezoekers – zoals altijd – met open armen en een welgemeend Ahlan Wa Sahlan, welkom in het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië te heten.

Ik zal onder andere een kijkje gaan nemen bij het nieuwe Hilton aan de Dode Zee, overnachting in Dana Guesthouse en hun nieuwe kamers bewonderen, het tented camp in Dana zal ik ook zeker gaan bekijken, in Wadi Rum staan een aantal Tented Camps op mijn agenda zoals het Sun City Camp met de Martian tenten waarbij je in de nacht vanuit je bed de sterren kunt zien. Deze tenten zijn zelfs voorzien van airco! Er staan mij een aantal mooie wandelingen in Dana en uiteraard een bezoek aan mijn geliefde Treasury in Petra, Wadi Musa te wachten.

Ik kan niet wachten tot mijn vliegtuig vrijdagochtend (het is nog nacht) landt en ik bij het volle maanlicht weer voet op Jordaanse bodem zet!

Little Petra by Night in het volle maanslicht
Little Petra by Night in het licht van de Volle Maan