Tijdens je Cambodja rondreis op avontuur in de Tomb Raider tempel

Cambodja rondreis
Tijdens je Cambodja rondreis op avontuur in de Tomb Raider tempel

Wie kent niet Ta Phrom ofwel de Tomb Raider tempel waar Angelina Jolie als Lara Croft haar avonturen beleefd? Het bouwwerk vindt u in de antieke stad Angkor Wat waar ook de wereldberoemde hoofdtempel Angkor Wat te bewonderen is. Iets wat op de bucketlist staat van velen en daarom een reden om een Cambodja rondreis te boeken. Het voormalig Khmer-rijk stamt uit de 9de tot 15de eeuw en lijkt voor de eeuwigheid gebouwd. De jungle doet haar uiterste best om de tempels te verzwelgen en juist dit geeft de tempels een super romantisch en avontuurlijk tintje.

Vandaag de dag kunt u nog volop genieten van de ruïnes die over vele vierkante kilometers verspreid liggen. De adembenemende bouwwerken laten velen met open mond staan van verbazing. De details van de reliëfs die de vele muren sieren, de complexiteit van de bouwstijl en schoonheid van de tempels is enorm indrukwekkend en laten bij iedereen een onvergetelijke indruk achter.

Maar het gebied is veel meer dan alleen Angkor Wat en Ta Phrom en beslaat vele vierkante kilometers met de mooiste tempels. Sommige zijn netjes gerestaureerd en vrijgemaakt van de jungle.

Ta-Phrom-Tomb-Raider-tempel-in-jungle-Angkor-Wat-Cambodja

Door jungle overwoekerde tempel in Angkor Wat, Cambodja

Buiten de gebaande paden tijdens een Cambodja rondreis

Neem voldoende tijd om de tempels van Angkor te bezoeken tijdens uw Cambodja vakantie.
Het is fijn om de eerste dag met een gids op pad te gaan en de bekendste tempels zoals de Angkor Wat, de Bayon tempel, Angkor Thom en Ta Phrom te bezoeken. De volgende dag(en) is het leuk om de minder bekende tempels waarvan er nog velen door de jungle zijn overwoekerd, te verkennen per tuk-tuk, fiets of Amerikaanse legerjeep. Lekker op uw eigen tempo, u wilt tenslotte optimaal genieten van uw Cambodja vakantie! Er zijn verschillende restaurantjes waar u kunt smullen van de lokale keuken die u zeker niet mag missen tijdens uw Cambodja rondreis. Onze favoriet: kokos curry die in een grote kokosnoot wordt opgediend!

De tempels buiten de gebaande paden zijn naar onze mening het mooist. De dikke boomwortels die met enorme kracht de zware stenen van de tempels op gemak lijken te verplaatsen. Oude nonnen die een verlaten tempel eren door wierook te branden en te gebeden op te zeggen, lokale kinderen die tikkertje en verstoppertje spelen, monniken die bij de Wats zitten en je kunnen zegenen tegen een kleine gift. Allemaal mooie ervaringen die uw Cambodja vakantie nog onvergetelijker maken!

Op onze website vindt u vele voorbeeldreizen die we nog helemaal naar uw wens kunnen aanpassen.


Is uw interesse in een individuele rondreis door Cambodja of een begeleide groepsrondreis Cambodja gewekt?

Laat het ons weten en we helpen u graag een mooie Cambodja rondreis te maken.
Voor informatie, offertes en boekingen kunt u ons bereiken via:
info@treasurtravel.nl of +31(0)111-650904.
Whats App  +31 (0)655-976399

Ta-Phrom-Tomb-Raider-tempel-in-jungle-Angkor-Wat-Cambodja
Tijdens je Cambodja rondreis op avontuur in Angkor Wat