Hondenopvang in Jordanië, Al Rabee Society for Nature and Animal Protection

Jordanië hondenopvang

Hondenopvang in Jordanië
Al Rabee Society for Nature and Animal Protection

Hondenopvang _Jordanië
Somebody is watching me…Canaan hond in Petra, Jordanië

 

Tijdens mijn reizen door Jordanië kom ik ze altijd tegen, de prachtige Canaan honden, een eeuwenoud ras dat helaas in Jordanië niet tot zijn recht komt. Je ziet ze lopen langs de wegen, in de dorpen. Eigenlijk overal waar ze aan voedsel kunnen komen. Vaak loopt er wel één met me mee tijdens mijn wandelingen door Petra. Na een schuchtere kennismaking en als het vertrouwen gewonnen is genieten we samen van mijn lunch en water. Helaas is het afscheid op het einde onvermijdelijk en zeg ik met een weemoedig gevoel gedag.

Hondenleed in Jordanië, maar er is hoop

In het zuiden van Jordanië, dicht bij Aqaba, wonen de bijzondere powervrouw Rodica en haar team die hun hart op de juiste plek hebben. Voor Rodica is het haar lust en haar leven de honden te verzorgen – overigens heeft ze ook ontelbare katten opgevangen. Belangeloos zijn zij de hondenopvang Al Rabee Society for Nature and Animal Protection gestart voor de vele straathonden in Jordanië. En dat zijn er nog al wat. Ik hou enorm van Jordanië en de Jordaanse bevolking echter de meesten hebben een kijk op honden waar ik niet blij van wordt. Jordanië is geen uitzondering, in veel landen wordt anders met dieren omgegaan dan bij ons helaas. Maar…we kunnen iets doen om het voor de dieren fijner te maken. Ook jij tijdens een reis door Jordanië.

De geschiedenis van de opvang

Rodica Toma Athamneh verteld over de organisatie:
We zijn begonnen in 2013 maar de opvang werd in 2015 geopend met 20 zwerfhonden. Er zijn veel zwerfhonden op straat en hier houden de meeste mensen niet van honden. We proberen zoveel mogelijk honden te redden. Het lokale ras wordt Canaan genoemd en het kan duizenden jaren terug worden opgespoord. Ze zijn een mooi ras, slim, loyaal en sterk.

Inmiddels hebben we meer dan 250 honden, bijna allemaal gevaccineerd en gesteriliseerd. Onze grootste uitdaging is om te zorgen voor de weespuppies die in het asiel blijven. Het meeste werk wordt gedaan door vrijwilligers. We kunnen het ons niet veroorloven om droog voedsel te kopen, dus koken we voor hen en verzamelen we restjes van restaurants. De overheid helpt ons van tijd tot tijd, maar het is niet genoeg. Vanaf september 2018 overleefden we alleen op donaties.
De meeste van onze supporters zijn buitenlanders.

Meer inkomsten door koffie, thee en zeep

Om meer inkomsten ten bate voor de opvang te genereren heeft Rodica plannen om koffie en thee te serveren aan bezoeker van Al Rabee Society for Nature and Animal Protection. Ze maakt zelf al geheel natuurlijke olijfzeepjes die bij de opvang gekocht kunnen worden. De zeepjes zijn heerlijk, zacht en super leuk verpakt. Mooie souvenirs dus!

Help de hondenopvang, adopteer een hond

De opvang is overvol en de opvang kan alle hulp gebruiken. Treasury Travel heeft drie honden op afstand geadopteerd, de broertjes Gamar (Maan) en Shams (Zon) en de destijds enorm zwangere Shujana (Dappere, Sterke). Shujana was al hoogzwanger toen ze de opvang binnenkwam. 11 Puppies heeft ze afgelopen week op de wereld gebracht waarvan er 4 zijn overleden.

We willen meer doen!

Maar we kunnen meer doen en dat doen we via deze weg. Het onder de aandacht brengen van de opvang. Gelddonaties ten bate van de opvang zijn van harte welkom, fysiek een hond adopteren en naar Nederland of België laten komen behoort ook tot de mogelijkheden. Neem voor deze mogelijkheden contact op met Rodica.

Lees op de Facebook pagina van de opvang over het ontroerende verhaal van Mira die met een enorm gat in haar schedel gevonden was, op sterven na dood. Niemand had verwacht dat een dier met dergelijke verwondingen zou kunnen overleven.

Met veel liefde en aandacht is Mira genezen en sinds kort inwoonster van de USA waar ze een heerlijk leven leidt Amerikaans bij een gezin. De foto’s van Mira hoe ze binnen kwam zijn gruwelijk en terug te vinden op de Facebookpagina van de opvang (11NOV2018).

Bezoek tijdens je reis door Jordanië

Wil je je reis door Jordanië een extra dimensie geven? En wil je iets voor Rodica en deze dieren doen breng dan een bezoek aan het Al Rabee Society for Nature and Animal Protection opvang. De honden vinden het heerlijk om aandacht en liefde te krijgen dus wees voorbereid op een enthousiast ontvangst! De honden vinden het heerlijk om aandacht te krijgen in de vorm van een knuffel of geborsteld te worden. Uiteraard zou het Rodica enorm helpen als er ook fysiek wordt meegeholpen in de opvang in de vorm van voeren en schoonmaken.

Verhuizing van de hondenopvang

Op dit moment is de opvang die langs de weg van Aqaba naar Amman gelegen is, in rap tempo te klein aan het worden. Maar er is goed nieuws! Rodica van de overheid een groter terrein aangeboden gekregen, met uitzicht op de Rode Zee! Binnen nu en twee maanden zal de verhuizing plaats gaan vinden dichtbij Al Shamie village op korte afstand van de begraafplaats. Dus mocht je de opvang willen bezoeken, neem dan eerst even contact op met Rodica van de opvang om er zeker van te zijn dat je naar de juiste locatie gaat.

Email adres en Facebook pagina

Je kunt de dagelijkse gebeurtenissen volgen via:
Facebook of de via een vriendschapsverzoek aan Rodica 
Wil je een email sturen dan kan dit naar info@alrabee.com