Aanbieding individuele rondreis India

AanbiedingenIndia rondreis
aanbieding india rondreis taj_magal_liefde_indie_rondreis_vakantie_treasury_travel
Taj Mahal, het monument van de liefde…

Unieke aanbieding individuele rondreis India

16 Dagen inclusief privé vervoer en gidsen

Verblijf in een mix van goede 3 en 4* accommodaties vanaf EUR 1.395,= per persoon

Beste tijd: van oktober tot maart
Het tarief is exclusief vliegtickets

Voor de uitgebreide beschrijving van deze aanbieding, klik hier!

Deze 16 daagse individuele rondreis India brengt u langs vele bezienswaardigheden die India te bieden heeft.

India, you love it or you hate it zegt men. Wij vielen direct in love…

De aanbieding laat u kennismaken met onder andere Delhi, de Taj Mahal , de paleizen van Jaipur,  overnacht u op een traditionele Houseboat in de Backwaters en zult u een keer overnachten in een eeuwenoud paleis!

Om iets meer over India te vertellen hier een korte samenvatting van onze studiereis in 2018.paleis der winden in jaipur tijdens rondreis India aanbiedingPaleis der Winden in Jaipur, de Roze Stad


Eeuwenoude schoonheid en tradities

Tijdens onze rondreis India werden we aangenaam verrast door de schoonheid van het land en de bevolking, van de eeuwenoude tempels, forten en paleizen waarvan je denkt ; hoe hebben ze het kunnen maken? De precessie van de beeldhouwwerken in de tempels, de enorme afmetingen van de beelden.

India zit vol tradities. Het geloof is erg belangrijk in India en dat konden we overal terugzien en horen. We hadden het geluk exact op de viering van de geboortedag van de olifantengod Ganesha onze rondreis India te maken, overal waar we kwamen zagen we onze mascotte in de mooiste kleuren langs de wegen staan.
ganesha olifantengod in indiaGanesha, onder andere de beschermheer van de reiziger en onze mascotte


Rijk en arm India

India heeft vele gezichten, arm en rijk steken tegen elkaar af. In tegenstelling tot de verhalen die er rond gaan werden wij aangenaam verrast door het feit dat de rijken restjes eten in restaurants niet terug laten brengen naar de keuken maar in laten pakken en uitdelen aan de armere bevolking op straat. In de restaurants hoef je daar niet eens om te vragen, het wordt gevraagd. Iets wat ons diep raakte en blij maakte. Dus na iedere maal – want eten wordt echt in overvloed geserveerd – liepen ook wij naar buiten met eten om weg te geven en dat voelt wel zo fijn!


Weeshuis Sweet Home in Delhi

We bezochten ook een weeshuis Sweet Home – Girls Ashram. Hier werden we ook weer blij verrast te zien dat de meisjes goed behandeld werden, er een mooi plan is uitgestippeld tot hun 18e en ze daarna mogen kiezen wat ze willen gaan doen. Trouwen, werken of in het weeshuis blijven om voor de jongere kinderen te blijven. Indien ze kiezen voor trouwen wordt er goed gekeken naar de persoon met wie een meisje gaat trouwen, dus niet zomaar de eerste die voorbij komt. Tijdens hun verblijf in het weeshuis hebben de meisjes de mogelijkheid om zelfstandig onderneemster te worden en zo zijn er al leuke bedrijfjes ontstaan waarmee ze tijdens hun verblijf en daarna voor hun eigen inkomsten kunnen zorgen. De meisjes die blijven worden werkzaam als lerares of verzorgster van de kleintjes.

Bezoek het weeshuis zelf

Wie iets voor de kinderen wil doen tijdens een rondreis India kan een bezoek brengen. De meisjes zijn dol op aandacht en vinden het heerlijk om echt interactie te hebben met de bezoekers. Laat het ons vooraf weten als daar interesse toe is en wij verzorgen met veel plezier het bezoek aan het weeshuis.


amber fort aanbieding india rondreis treasury Travel
Amber Fort wordt tijdens de rondreis India ook bezocht

Verkeer over de weg, door de lucht en per trein in India

Het verkeer is vergeleken met Nederland en België een gekkenhuis in de steden, claxons worden continue ingedrukt ook al is er niets aan de hand. Maar onze chauffeur had nergens last van en laveerde met het grootste gemak van de ene bestemming naar de andere, lekker relaxt dus.

Buiten de steden is het rustig op de wegen. Koeien worden met ontzag omzeilt al liggen ze soms midden op de snelweg te slapen. Onze rit met de nachttrein was ook een fijne ervaring. We vonden het best even spannend, dat zeggen we er eerlijk bij. Maar onze gids bracht ons netjes tot in de coupé waarna we al snel gesetteld waren. De lakenpakketten lagen al klaar en bij de cadans van de trein vielen we gemakkelijk in slaap. De volgende ochtend was het genieten vanaf onze bedjes terwijl het landschap aan ons voorbij trok.

Voor de grotere stukken namen we een binnenlandse vlucht wat in verhouding helemaal niet zo duur is. Zeker gezien de tijd die er mee bespaard wordt is dit een ideale manier om je te verplaatsen tijdens een rondreis door India.


stepwell in india aanbieding
Een van de vele stepwells in India tijdens de rondreis

Afval oplossingen in India

Ja, er zijn ook minder mooie dingen te zien zoals de vervuiling waar India mee te maken heeft, dat gaan we zeker niet ontkennen. En helaas is dit tegenwoordig een wereldwijd probleem.

Het is wel fijn te weten dat de vertegenwoordigers waar Treasury Travel mee samenwerkt er veel aan doen om het afval te bestrijden. Zo is er tijdens trekkings in de Himalaya de mogelijkheid om  per wandeling afval te verzamelen die men langs te wegen ziet liggen. Iedere wandeling per dag één zak per persoon aan legen petflessen is echt een mooi streven. Op deze manier zijn al veel wandelroutes afvalvrij gemaakt. Zo is er een project opgezet om afval te recyclen en wij denken over een manier hoe dit te integreren op scholen zodat kinderen bewust worden dat afval niet op straat hoort maar in een vuilnisbak. Een hele klus, maar iedere druppel vormt tenslotte een hele – hopelijk plasticvrije – oceaan.

Zelf kunnen we als toerist veel bijdragen door een hervulbare waterfles mee te nemen, zelf ons afval te verzamelen over een dag en plastic tasjes te vermijden bij het kopen van souvenirs.


Foto’s

Nog nooit zijn we zo vaak op de foto gezet als tijdens deze reis door India. Overal waar we kwamen waren we een attractie en werden er openlijk en stiekem selfies met ons gemaakt. De interactie met de lokale bevolking is echt zo gemakkelijk en leuk.

aanbieding india overnachten op houseboat backwaters india
Overnachten op een traditionele houseboat in Kerala

Met de aanbieding individuele rondreis India kunt u voordelig kennismaken met India.
Voor de uitgebreide beschrijving van deze aanbieding, klik hier!

Uiteraard is het ook mogelijk om de reis aan te passen als er nog bezienswaardigheden en wensen ontbreken. De prijs van de rondreis zal hierdoor wijzigen. India biedt veel als vakantieland en naast deze unieke aanbieding is het ook mogelijk om vele andere individuele rondreizen door India te maken.

Of het nu gaat om een luxe rondreis, een avontuurlijke natuurreis, een spirituele rondreis of een trekking door de Himalaya van India, het is allemaal mogelijk. Geef u wensen aan en wij maken de reis helemaal op maat voor u.

Voor meer voorbeeldreizen naast de aanbieding individuele rondreis India, klik hier