Reisverslag rondreis Belize en Guatemala – deel II

BelizeReisverslag Belize & Guatemala

Door Gaby en Ingrid


Deel II

Hier het vervolg reisverslag individuele rondreis Belize en Guatemala – deel II van Gaby en Ingrid tijdens hun vakantie Belize en Guatemala. Op 5 april 2019 vertrokken twee enthousiaste dames naar Belize en Guatemala voor een door Treasury Travel georganiseerde op maat rondreis door Midden Amerika. Zo lief als ze zijn mogen we hun reisverslag individuele rondreis Belize en Guatemala op onze blog plaatsen en dus geniet we allemaal mee van hun avonturen.
Da
nk jullie wel Gaby en Ingrid!


vrouw in hangmat reisverslag individuele rondreis Belize en Guatemala 
Chillen op het strand van Placencia
cocktail drinken op strand Belize vakantie
Nog een laatste cocktail voor we naar Caye Caulker afreizen

Jaguars zoeken in Cockscomb National Park

12 april 2019 – Vandaag beginnen we aan onze trip naar Caye Caulker. Een eiland voor de kust van Belize. We worden opgepikt door de truck met chauffeur en gaan op weg naar Cockscomb Wildlife Park. Het nationale park waar de jaguar beschermd kan leven. Het is heel moeilijk om deze te spotten, maar een hike door het park is zeker de moeite waard. We hadden een goede gids die veel over flora en fauna kon vertellen. Het kleine boontje in dop in mijn hand op de foto is eigenlijk de lokale azaron. Verdomd dat het werkt! Ook hier werden we weer nat, heerlijke verkoeling in de waterval na deze hike. Het vliegtuig was van de onderzoeker die er voor gezorgd heeft dat deze mooie grote katachtigen hier kunnen voortbestaan.

dames stappen in vliegtuig van tropic air in belize
Daar gaan we dan, per luchttaxi richting Belize City
tropic air voor binnenlandse vluchten in Belize
Vanuit de lucht is Belize minstens zo mooi!

We zetten onze reis voort naar Dangriga en stappen daar op een klein vliegtuigje naar Belize City. Een vlucht van ongeveer 30 minuten. Daar aangekomen worden we keurig naar de watertaxi centrale gebracht voor onze rit naar Caye Caulker. Het easy going eiland van Belize. Het duurt ongeveer een uurtje om er te komen. Het is behoorlijk heet geworden (36 C) en we zijn toch wel de enige met zulke grote reistassen. Ze lijken ondertussen ook steeds zwaarder te worden.

Relaxen bij The Split op Caye Caulker

Aangekomen op Caye Caulker slepen we onze reistassen naar het golfkarretje dat ons naar het hotel zal brengen. Golfkarretjes en fietsen zijn het enige transport hier. En natuurlijk boten. De straten zijn gewoon zandpaden en muziek hoor je overal. Seadreams heet ons hotel en met dit uitzicht ga je inderdaad dromen. We slepen onze hutkoffers naar onze kamer en verplaatsen ons direct naar de bar, waar we een heerlijke cocktail bestellen. Ff geen hikes meer, gewoon lekker liggen en genieten.

We hebben mazzel met de locatie van ons hotel. We zitten precies op het uiterste puntje van het eiland, The Split. Hier verzamelen alle vakantiegangers om te kijken naar de zonsondergang. Vergezeld van swingende muziek, een heerlijk drankje en een show van de kite surfers.. vandaag waren er twee. Geweldig wat die gasten presteren, heerlijk stoer doen voor al die leuke meiden die daar met hun benen over de kade bungelen echt de vibe van …. Hey Bro

the split op Caye Caulker, the place to be
The Split is the place to be op Caye Caulker!
Layback sfeer op Caye Caulker
Relaxt sfeertje op Caye Caulker

Happy feeling op Caye Caulker

13 april 2019 – Na een beetje onrustige nacht (bedden zijn dit keer niet echt top) besluiten we een blokje om te gaan, op zoek naar een lekkere cappuccino. We slenteren door de hoofdstraat en genieten van de lay back sfeer. Geen asfalt of klinkers, geen stoplichten maar zand zand en nog eens zand en heerlijke muziek. Overal vrolijke kleuren om ons heen en we kijken onze ogen uit naar de mensen om ons heen. Toeristen, plaatselijke bevolking, het is een mengelmoes van culturen die allemaal even happy zijn. We vinden ons koffie stekkie en nemen onze eerste cappuccino en frappucino met een heerlijke kaneel muffin.

De middag willen we lekker gaan bakken. We besluiten op het dock van het hotel te gaan liggen. Er zijn hier niet echt strandjes zoals wij dat kennen. De begroeiing van het eiland loopt veelal door in de zee of ze hebben kades gemaakt. Er staat een heerlijk windje dus goed uit te houden. De wind neemt toe en we besluiten onze sundowner op het dakterras van ons hotel te nemen. En zoals bij al onze bestellingen….Go slow on the rum…

Na lekker gedoucht te hebben maken we ons op voor een lekker diner. We hebben suggesties gekregen en kiezen Maries Place. Heerlijk buiten eten, genieten van alles wat om ons heen gebeurt en luisteren naar het geknetter van de bbq

lokale bevolking Caye Caulker
En de relaxte bevolking van Caye Caulker
kitesurfer bij Caye Caulker Belize
Kitesurfer vertoond zijn kunsten bij Caye Caulker

Op de fiets en per watertaxi van Caye Caulker naar Koko King Beach

14 april 2019 – De volgende morgen besluiten we naar Koko King Beach te gaan. We pakken de fiets na het ontbijt en gaan via ons koffie stekje naar de kade waar we opstappen op de watertaxi richting het noord stukje van het eiland. Het is zondag en de plaatselijke bevolking heeft het zelfde idee opgevat. Iedereen is vrolijk en geniet van de dj’s op het strand. We gaan weer slow on the rum en genieten van een dagje plat en niks doen. s ‘Avonds eten bij de Italiaan met live music.

Op naar Ambergris Caye!

15 april 2019 – Vandaag beginnen we aan onze laatste stop. Het regent en waait behoorlijk. De taxi (golfkarretje) pikt ons op en brengt ons naar het dock waar we even moeten wachten tot de water taxi naar Ambergris Caye arriveert. Het is een klein uurtje varen. Het weer is opgeknapt en kleur van de zee veranderd continu van kleur. Aangekomen in San Pedro, hoofdstad van Ambergris Caye varen we met de privé watertaxi naar Portofino Beach Resort. Ongeveer 15 minuten later en ver weg van de hoofdstad worden we wel heel vriendelijk ontvangen. Gekoelde doekjes en drankjes…We arrived in paradise!

kamer portofino beach resort belize ambergris caye
Ons bedje is gespreid bij Portofino
chillen in een hangmat bij protofino beach resort belize rondreis treasury travel
Heerlijk chillen in de hangmat bij Portofino, cheers!
massage op het strand bij portofino belize
Ultiem genieten van een massage bij Portofino!

We hebben de cabana op het strand en kijken zo naar de zee. Ons hutje is schattig ingericht en we proberen meteen het bed uit. Zacht ! Zeer welkom! Nu moet ik er ook aan geloven, HET snorkelmasker! Ik duik het zwembad in om te oefenen. Morgen is het zover. We hebben besloten om een halve dag te gaan snorkelen, dus toch maar uit proberen. Wonder boven wonder werkt het en ik heb vertrouwen in morgen. Als het donker is gaan we naar het restaurant en genieten van een heerlijk maal. Wederom is iedereen ontzettend aardig.

Snorkelen bij Mexican Rocks, Ambergris Caye

16 april 2019 – We did it! Snorkelen op open zee, vlakbij het Barrier Reef bij de Mexican Rocks. Doodsbang voor alles wat onder water is, sprong ik met flippers en masker overboord. Nadat de kapitein een offer had gebracht (sardientjes ook overboord) zwom ik direct tussen de vissen. Voordat ik hier van kon genieten, moest ik eerst een gevecht leveren met mijn zwaarte kracht om überhaupt onder water te komen. Ik voelde mij net een walrus.

Maar goed, met uiteindelijk de go pro in mijn hand kon ik de onderwaterpracht aanschouwen. Het masker werkte top en mijn angst was weg. Zelfs toen er een stingray en barracuda onder ons doorzwom gaf ik geen kik. Jammer dat het sd kaartje vol was en ik die twee niet gefilmd hebt. Ik vond het best cool om te doen, dus wie weet op een volgende vakantie nog een keer.

snorkelen bij mexican Rocks ambergris caye belize
Jaaa! Het is gelukt!
vissen bij mexican rocks belize
Genoeg vissen te zien bij Mexican Rocks

De laatste vakantiedag van onze rondreis Belize…

Onze laatste anderhalve dag op Ambergris Caye vermaken we ons met niks doen. We worden al de Sunny Ladies genoemd. Alle verschillende plekjes van het resort zoeken we op en proberen we uit. Het is vol op genieten van dit kleinschalige oord, wat toevallig van een Belgisch/Nederlands stel is. We trakteren onszelf nog op een heerlijke Deep Tissue massage op het strand en genieten nog van het heerlijke eten en de locatie. Kortom we hebben genoten van Portofino Beach Resort. Cynthia van Treasury Travel had inderdaad gelijk dat dit een pareltje is!

Onze hele rondreis Belize was een ontdekkingstocht

18 april 2019 – Helaas komt aan deze mooie reis ook weer een eind. We moeten vroeg vertrekken want we vliegen via Atlanta terug naar Amsterdam. Met de watertaxi eerst weer naar Belize City en daar op de vlucht naar Atlanta. Omdat het zo vroeg is, zien we een vissersboot liggen met alle vers gevangen vissen van die nacht. Dat ik daar tussen gezwommen heb, we hebben genoten. Op het laatste stukje watertaxi bedenk ik me dat het nu al de vierde keer is dat Ingrid en ik samen een verre reis maken. Ieder keer weer ontdekken we nieuwe dingen en maken een hoop lol en genieten van elkaars gezelschap. Stiekem kijk ik al weer vooruit naar onze volgende bestemming. Maar nu eerst…. terug naar het thuisfront…. ook leuk

Onze hele rondreis Belize was een ontdekkingstocht. Ingrid en ik zijn beide bekend met het Caribische gebied maar werden verrast door dit kleine landje. Nog redelijk ongerept, vriendelijke mensen en zoveel te zien en te doen.

prive strand van portofino beach resort ambergris caye belize
Chillen op het privé strand van Portofino Beach Resort, Ambergris Caye
Belize thanks for your kind hospitality!

 


Note van Treasury Travel

Dank jullie wel Gaby en Ingrid voor jullie leuke reisverslag individuele rondreis Belize en Guatemala – deel II. Het was superleuk om samen met jullie deze individuele rondreis Belize en Guatemala samen te stellen tot deze helemaal naar jullie zin was. En zo te lezen is het een zeer geslaagde rondreis door dit deel van Midden Amerika geweest. We hopen dat jullie nog lang na mogen genieten van deze vakantie Belize. Graag tot een volgend avontuur!