Cultuur La Reunion

Reunion Island kan het best worden omschreven als een combinatie van Franse, Afrikaanse, Indiase en Chinese culturen. De 700.000 inwoners van het eiland spreken meestal Frans of Creools, en ongeveer driekwart van de bewoners van het eiland zijn rooms-katholiek, hoewel ook de boeddhistische en islamitische godsdiensten goed zijn vertegenwoordigd. Dit is grotendeels een samenleving met respect voor elkaars verschillende culturen en het eiland heerst al eeuwen politieke en sociale stabiliteit.

Dankzij deze prachtige vermenging van culturen, kunt u tijdens een wandeling door de straten van de steden de traditionele kerkelijke koormuziek horen afkomstig uit een van de prachtige kerken van het eiland en tegelijkertijd hoort u de gezangen van de moslims van de moskee op de hoek er tegenover. Volksmuziek is levendig en divers, vaak gehoord tijdens braderieën of uitgevoerd in cafés of bistro’s.

De keuken is ook bijzonder. U vindt Frans, Creools, Indiaas, Chinees … zelfs Italiaanse gerechten, allemaal bereid met een eigen draai. De locals maken uitstekend gebruik van de overvloedige zeevruchten hier en van het lokaal geteelde en vaak unieke fruit, groenten en specerijen die een traditioneel onderdeel zijn van de keuken op het eiland.

footer-image neem contact met ons op