Natuur La Reunion

Salazie
Salazie is het grootste en groenste natuurgebied van het eiland. Dit park is zowel ruig en mooi, en kan het best omschreven worden als een lange, diepe canyon, bekleed met meer dan 100 prachtige watervallen en vol heuvels en dalen klaar om ontdekt te worden.

Een van de meest adembenemende locaties van dit park is de torenhoge waterval bekend als Le Voile de la Mariee, waar het vele water naar beneden sijpelt wat een beetje lijkt op de tule stof van een trouwjurk. Het vinden van een goed moment om Cirque de Salazie te verkennen kan lastig zijn omdat het gebied vaak wordt bedekt met mist en nevel. Echter op  een zonnige dag word u getrakteerd op een verbazingwekkend landschap!

Cilaos
Cilaos is een natuurwonder met al zijn bochten en vele tunnels. In het natuurpark vindt u kleurrijke velden van bloemen, bossen van unieke inheemse bomen, en de stijgende muren en beukende watervallen die de meest fervente canyoners te trekken.

U kunt hier prima terecht voor outdoor sporten zoals bergbeklimmen, trekkings, mountainbiken en canyoning. U vindt er tal van goed onderhouden wandel-en mountainbikeroutes, variërend van makkelijk tot moeilijk, alle met prachtige fotomomenten. U loopt of fietst langs prachtige watervallen en u kunt een bezoek brengen aan een wijngaard om de uitstekende lokale wijnen te proberen. Het gebied staat ook bekend om zijn productie van linzen – een graan dat overvloedig wordt gebruikt in de heerlijke lokale gerechten – en het prachtige borduurwerk.

Boucan-Canot
Dit strand bevindt zich aan de westkant van het eiland, waar de minste kans op wind is. Dit is waarschijnlijk het meest bezochte strand op het eiland. De lange gouden strandkust trekt jonge mensen en sportliefhebbers aan. Het is een geweldig strand dat door de loakale bevolking graag voor een familie-picnic wordt gebruikt. De zee is mooi, maar men dient altijd rekening te houden met een eventuele gevaarlijke stroming. Voor zonnebaden is het een heerlijk strand.

Mafate keten en Maido Peak
De Mafate kan zowel te voet als per helicopter worden bereikt. Deze bijna onbereikbare plek herbergt ongeveer 600 inwoners die op hun eigen rustige manier wonen, de oude tradities in ere houden en leven zonder een auto. De Maido Peak kan wel met een auto worden bereikt. Om de Piton des Neiges te zien is het aan te raden om vroeg te vertrekken. Later op de dag verdwijnt de Piton achter de wolken. Het is ook dit gebied waar de geraniums worden gecultiveerd ten behoeve van de parfumindustrie.

De Piton de la Fournaise
De 300.000 jaar oude Piton de la Fournaise spuwt elke tien maanden lava uit. Indien u de krater wilt bezoeken is het aan te raden om vroeg in de morgen erna toe te gaan, warme kleren en stevige schoenen mee te nemen, alsmede water en proviand. Nog belangrijker is om alleen de gemarkeerde routes te blijven volgen.

Plaines des Cafres
Dit is het hoogste plateau van het eiland Réunion, met een weelde aan bloemen, waar hoogten worden bereikt van 1100 meter bij de Plaine des Palmiste en 200 meter bij de Plaine des Cafres waar het bekend is dat het daar ’s winters kan vriezen.

Bosgebieden
In het oosten van het eiland aan treft men de mooiste en grootste bossen aan, welke met de auto goed bereikbaar zijn. Deze sprookjesachtige paradijzen huisvesten een overvloed aan eeuwenoude bomen, varens en orchideeën. De rivieren en watervallen maken het sprookje helemaal af…

footer-image neem contact met ons op