Praktische informatie

Praktische informatie

Reisdocumenten
Voor uw reis naar La Reunion heeft u nodig:
– Een identiteitskaart of paspoort dat bij thuiskomst nog 3 maanden geldig is.
Voor nationaliteiten buiten de Europese Unie geldt dat deze een geldig paspoort, een visum en een retourticket nodig hebben.

Visum
Voor reizigers uit de Europese Unie is geen visum nodig.

Telefoon/netnummer
Voor bellen vanaf vaste telefoonnummers in Nederland naar La Reunion draait u eerst het netnummer: +262, gevolgd door een 9-cijferig nummer.
Mobiele telefoons met een Nederlandse provider kunnen gebruik maken van de verschillende mobiele netwerken in La Reunion zoals SFR Reunion, Orange Reunion of Only. Normaal gesproken wordt er bij aankomst in Reunion gelijk een netwerk gevonden.

Gezondheid en vaccinaties
Voor informatie omtrent vaccinaties raden wij u aan contact op te nemen met uw plaatselijke GG&GD of uw huisarts. Of kijk op www.klmtravelclinic.nl

Geldzaken
De lokale munteenheid van La Reunion is de Euro. Omdat La Réunion een Frans departement is, maakt het deel uit van de Europese Unie. Door zijn ligging was het de eerste plek ter wereld waar op 1 januari 2002 de euro ingevoerd werd, één of twee uur vroeger dan in Europa zelf.

Pinnen
Voor het pinnen van geld zijn in de grootste stad Saint Denis ATM-machines beschikbaar. Met een Nederlandse bank-of giro pinpas, voorzien van en Maestro of Cirrus logo, kunt u vaak terecht bij geldautomaten. Wij raden u aan om zowel een bankpas als een creditcard mee te nemen zodat u niet onnodig voor verrassingen komt te staan.

CreditCard
In hotels en grote restaurants worden de meeste creditcards geaccepteerd. De meest aanbevolen credit cards zijn Mastercard, Carte Bleue, Visa, Diner’s, Eurocard en American Express. Bij het in ontvangst nemen van een huurauto is een creditcard verplicht!

Openingstijden
(Overheids)kantoren zijn doorgaans geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, en van 14.00 uur tot 18.00 uur. Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.00 uurDe openingstijden van winkels zijn van maandag tot en met zaterdag van 08.30 uur tot 12.00 uur en van  14.30 uur tot 18.00 uur. Sommige winkels zijn op zondagochtend geopend.

Fooien
Standaard wordt in restaurants 10% bedieningsgeld aan de rekening toegevoegd, toch is het gebruikelijk een fooi van circa 10% tot 15% te geven. Een kleine fooi voor gidsen indien u deelneemt aan excursies wordt zeer op prijs gesteld.

Taal
De officiële taal is Frans, maar met Engels kunt u ook goed uit de voeten.

Voltage
De gangbare stroomspanning is 220 volt. U heeft een verloopstekker nodig.

Tijdsverschil La Reunion
In La Reunion is het in de winter 3 uur later dan in Nederland en in de zomer 2 uur later.

Veiligheid
Overal op het eiland is het veilig om water uit de kraan te drinken. Uiteraard kunt u in alle supermarkten, restaurants en winkels flessen water kopen.

Autorijden
Bestuurders moeten in het bezit zijn van een Frans of Internationaal rijbewijs. U kunt op La Reunion veilig rijden en het wordt dan ook zeer aanbevolen om zelf te rijden. De omstandigheden zijn uitstekend en alle wegen zijn geasfalteerd. U rijdt net als in Nederland aan de rechterkant.

Beste reistijd
Het eiland heeft een tropisch klimaat en het is zeer zonnig het hele jaar rond. De temperatuur rond de kust varieert van 18 tot 32 graden. In principe geldt er een zomer en een winterseizoen.
Zomer: Van november tot april. Het is dan gemiddeld 30 graden en het is warm en vochtig.
Winter: Van mei tot oktober. Dit is het koelere seizoen met een gemiddelde temperatuur van 20 graden.

Kleding
Wij raden u aan om katoenen of linnen kleding te dagen, niet te strak om het lichaam. Daarnaast moet u zich beschermen tegen de zon en insecten. Neemt u ook wat warme kleding mee, aangezien het in het binnenland in de avond erg af kan koelen. Zorg voor stevige wandelschoenen en in het regenseizoen is een regenponcho geen overbodige luxe!

Niet vergeten!
– Geldig paspoort of identiteitsbewijs
– Internationaal rijbewijs
– Kopie internationaal rijbewijs en kopie paspoort
– Vaccinatieboekje
– Zoutoplossing of diarreeremmers
– Antimuggen middel met DEET (vaak ter plaatse goedkoper te verkrijgen)
– Overhemd met lange mouwen tegen muggenbeten
– Fleece trui, licht in gewicht voor frisse avonden
– Katoenen, niet strak zittende kleding
– Afritsbroek
– Goede wandelschoenen of sandalen
– Paraplu en/of regenponcho
– Verloop- of wereldstekker
– Zonnebril en/of een pet
– Zonnebrandmiddel
– Reisgidsen/boeken/land en wegenkaarten
– Zaklantaarn
– Reiswekker
– Verrekijker
– Fototoestel/filmcamera

footer-image neem contact met ons op