Steden La Réunion

Saint-Denis
Saint-Denis is de administratieve hoofdstad en grootste stad van het Franse departement Réunion. De stad heeft een bevolking van ongeveer 138.600 en ligt aan de ruige noordkant van het eiland. Saint-Denis werd in 1669 gesticht door Étienne Régnault. In 1738 werd Saint-Denis de hoofdstad van Réunion; voordien was Saint-Paul de hoofdstad. Het vliegveld van de stad, luchthaven Roland Garros, is vernoemd naar de vliegtuigpionier Roland Garros, die hier geboren is. Sain-Denis heeft een Chinese buurt waar prachtige Chinese tempels en Chinese verenigingshuizen te vinden zijn. Deze liggen in de omgeving van Rue Saint-Anne.

Saint-Gilles les Bains
Saint Gilles les Bains is een klein stadje aan de prachtige westkust. U kunt hier langs de westkust rijden en ondertussen genieten van prachtige ruige bergen en onder u een heerlijk ruige kustlijn. Saint Gilles les Bains is de nummer 1 vakantie hotspot op het eiland en u vindt hier dan ook veel keuze in hotels en restaurants. Onderweg komt u langs het dorpje l’Entre Deux, een van de mooiste pittoreske dorpjes van het eiland. Verder kunt u genieten van het prachtige uitzicht als u door de hoge bergen naar de kust rijdt. Rij naar de Maido Peak om van het onvergetelijke uitzicht over de Mafate Vallei te genieten. Deze vallei is een ‘geheime’ vallei en is alleen te voet te bereiken.

Saint-Leu
Saint Leu aan de westkust van het eiland biedt 1 van de beste surfspots van het eiland. De golven hier zijn onmetelijk hoog en u kunt hier het hele jaar rond van genieten. Dit gastvrije stadje is in trek bij de lokale boarders en ook trekt het liefhebbers uit de hele wereld die hier genieten van het zwarte zandstrand en het heldere water. St Leu ziet er tropisch uit met palmbomen u vindt hier eigenzinnige surfer bars en leuke plekken om een hapje te eten.

Hellbourg
Gelegen aan de rand van Salazie natuurpark, Hellbourg is werkelijk een van de parels in van Reunion Island. Dit mooie bergdorp, vernoemd naar een gouverneur, wordt geprezen om zijn charme en is een verdiende ontvanger van Frankrijk “mooiste Franse dorp” award. De stad is ontstaan toen nabijgelegen thermale bronnen werden ontdekt in 1832. Sindsdien is het hard gegaan met de ontwikkeling van de stad, omdat er van heel de wereld reizigers komen om zich te ontdoen van verschillende ziekten en aandoeningen. U kunt nog steeds een bezoek brengen aan het eens zo populaire Hotel des Thermes, een voormalig militair hospitaal. De Creoolse architectuur in de stad is verbluffend. U vindt hier prachtige huizen en openbare gebouwen en de prachtige tuinen.

footer-image neem contact met ons op