Droomreis Malediven & Sri Lanka

Met deze individuele rondreis “Droomreis Malediven & Sri Lanka” bezoekt u op een rustig tempo alle hoogtepunten van het land Sri Lanka. U bezoekt de thee plantages in Nuwara Eliya, u snuift cultuur in Kandy en in Sigiriya maakt u kennis met de sierlijke olifanten. U sluit uw reis lekker af op de romantische Malediven! Deze droomeilanden zijn makkelijke te bereiken vanuit Sri Lanka en zo kunt u heerlijk nagenieten onder een palmboom van de indrukken tijdens deze reis.
DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1, Heenreis
Dag 2, Aankomst Colombo – Pinnawela – Sigiriya
Dag 3, Sigiriya – Polonnaruwa – Sigiriya
Dag 4, Sigiriya
Dag 5, Sigiriya – Dambulla – Kandy
Dag 6, Kandy – Peradeniya – Kandy
Dag 7, Kandy – Nuwara Eliya
Dag 8, Nuwara Eliya
Dag 9 en 10, Nuwara Eliya – Colombo – Negombo
Dag 11, Negombo – Malediven
Dag 12 en 13, Malediven
Dag 14, Malediven – Vertrek
Dag 15, Thuiskomst*

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Droomreis Malediven & Sri Lanka

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Olifanten in Minneriya National Park Privé rondreis met chauffeur/gids - Sri Lanka Puur Natuur
Wilde olifanten nemen een bad 

 

Dag 1, Heenreis
Vandaag begint uw reis Sri Lanka en Malediven.

Dag 2, Aankomst Colombo – Pinnawela – Sigiriya
Vanmorgen vroeg komt u aan in de hoofdstad van Sri Lanka: Colombo. Onderweg maakt u kennis met de Aziatische olifanten in Pinnawela. Hier is het beroemde olifanten weeshuis te vinden. Van dichtbij kunt u de olifanten in de rivier aanschouwen, het is een schouwspel om lang van te genieten! Hierna wordt u naar uw hotel in Sigiriya gebracht. Drie overnachtingen in Sigiriya, inclusief ontbijt.

Dag 3, Sigiriya – Polonnaruwa – Sigiriya
Deze dag staat er een culturele excursie op het programma. U gaat in Sigiriya de Lions Rock beklimmen. Dit fort is gebouwd in opdracht van Koning Kayapa in de 5de eeuw na Christus en deed dienst als de Koninklijke citadel voor meer dan 18 jaar. Hierna rijdt u naar Polonnaruwe waar u de eeuwenoude ruïnes gaat bekijken. Vervolgens keert u terug naar het hotel.

Tempel in Pollonaruwa Privé rondreis Sri Lanka met chauffeur/gids & Malediven – romantische droomreis
Tempel in Pollonaruwa

 

Dag 4, Sigiriya
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van de omgeving. Het hotel is prachtig gelegen in een groene, bergachtige omgeving. U kunt hier prachtig wandelen of heerlijk ontspannen in het buiten zwembad dat uitkijkt over Lions Rock. Ook kunt u ter plekke een optionele excursie bespreken.

Dag 5, Sigiriya – Dambulla – Kandy
U zet vandaag koers naar de stad Kandy. Onderweg bezoekt u de tempelgrotten van Dambulla.  Ook bezoekt u nog de kruidentuin in Matale. U vindt hier allerlei soorten specerijen zoals kaneel en pepers. Bij aankomst in Kandy staat er een mooie citytour op het programma met uiteraard een bezoek aan de beroemde tempel van Kandy; the Temple of the Tooth relic of the Lord of the Buddha. Twee overnachtingen in Kandy, inclusief ontbijt.

Dag 6, Kandy – Peradeniya – Kandy
Deze dag bezoekt u de Koninklijke Botanische tuinen. Peradeniya is bekend om zijn grote variëteit aan planten. In de tuin treft u ongeveer 4000 verschillende plantensoorten aan en dit maakt deze tuinen tot een van de waardevolste ter wereld.

Dag 7, Kandy – Nuwara Eliya
Vandaag verlaat u Kandy en zet u koers naar Nuwara Eliya. U wordt naar het station gebracht en stapt hier op de trein. De rit is prachtig! De omgeving van Nurwara eliya, dat in de heuvels van Sri Lanka gelegen is, is zacht groen. De heuvels in het hart van het eiland rijzen hoog boven alles uit. ’S Avonds staat er een leuke citytour op het programma door Nuwara Eliya. Twee overnachtingen in Nuwara Eliya, inclusief ontbijt.

Wandelen door het binnenland van Sri Lanka Treasury Travel
Wandelen door het binnenland van Sri Lanka


Dag 8, Nuwara Eliya

Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u lekker ontspannen in het hotel of een optionele excursie maken naar Horton Plains. Dit Nationale Park ligt op het hoogste plateau van Sri Lanka op 2100m boven de zeespiegel in het centrale gebergte met een verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen. Van mistige bergen tot graslanden, moerassen, ijskoude beken, meren en watervallen.

Dag 9 en 10, Nuwara Eliya – Colombo – Negombo
U gaat vandaag terug naar waar uw rondreis begon, in Negombo. Onderweg passeert u Colombo waar u met een citytour ook nog even een kijkje neemt. Hierna wordt u naar uw strandhotel in Negombo gebracht. Dag 10 heeft u vrij te besteden en kunt u lekker genieten van het strand in Negombo. Twee overnachtingen in Negombo, inclusief ontbijt.

Dag 11, Negombo – Malediven
U wordt naar het vliegveld gebracht vanwaar u naar uw tropische afsluiting vliegt: De Malediven! Na aankomst op de luchthaven van Male wordt u per boottransfer naar uw resort gevaren. Hier verblijft u 3 nachten op een tropisch eiland in een fijn All Inclusive resort.


Dag 12 en 13, Malediven

Deze dagen heeft u vrij te besteden op één van de prachtige eilanden. De Malediven zijn een geweldige bestemming voor iedereen die van zon, zee, strand, relaxen en (onder)watersporten houdt. U kunt in de wateren rond uw resort prachtig snorkelen en duiken en tussen door met een cocktail genieten van tropische temperaturen. De Malediven zijn rustig, wat inhoudt dat u hier geen uitgaansleven vindt. Maar wie rust, pure schoonheid en een prachtige tropische setting kan waarderen, zit hier op de goede plek!

Dag 14, Malediven – Vertrek
Helaas, vandaag is het alweer tijd om dit prachtige stukje aarde te verlaten. U keert weer per boot terug naar Male vanwaar u weer op uw terugvlucht stapt.
U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 15, Thuiskomst*
Einde van uw prachtige rondreis Sri Lanka en Malediven.

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement vanaf EUR 1.995,= per persoon

Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.
Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Alle transfers genoemd in het programma
-Vervoer tijdens gehele rondreis Sri Lanka met Engelssprekende privé chauffeur/gids, behalve op vrij te besteden dagen
– Genoemde excursies
– Overnachtingen in genoemde hotels in Sri Lanka, inclusief ontbijt
– Retour transfers naar/van resort Malediven
– 3 overnachtingen Malediven (verlengen bij boeking is mogelijk)

Exclusief
– Internationale vluchten
– Alle entreekaarten voor in het reisschema genoemde bezienswaardigheden ( ongeveer € 100,= per persoon voor de gehele reis)
– Vertrekbelasting
– Treintickets
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor gids, chauffeur, porters. We raden 5 USD per dag voor de gids, 3 USD per dag voor de bestuurder en 2 USD per hotel bij de check out. U bent hier uiteraard geheel vrij in
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op