Highlights Mauritius DeLuxe

Deze rondreis “Highlights Mauritius DeLuxe” voert u langs de belangrijkste hoogtepunten van dit paradijselijke eiland. Laat u tijdens uw vakantie Mauritius compleet verrassen door de schoonheid van de vele cultuurschatten en natuurreservaten. Beleef Mauritius!

DAG TOT DAG PROGRAMMA

Dag 1, Heenreis
Dag 2, 3 en 4, Aankomst – Belle Mare
Dag 5, Belle Mare – Grand River South East
Dag 6, Grand River South East
Dag 7, Grand River South East – Flic en Flac
Dag 8, Flic en Flac
Dag 9, Flic en Flac – Lakaz Chamarel
Dag 10, Lakaz Charamel
Dag 11, Lakaz Charamel – Grand Baie
Dag 12 en 13, Grande Baie
Dag 14, Grande Baie – terugreis
Dag 15, Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar uw wens worden aangepast


Highlights Mauritius DeLuxe

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

rondreis Mauritius
rondreis Mauritius


Dag 1, Heenreis

Vandaag vertrekt u voor uw heerlijke reis Mauritius.
U arriveert de volgende dag op het eiland.

Dag 2, 3 en 4, Aankomst – Belle Mare
Na aankomst wordt u hartelijk welkom geheten op dit zonnige eiland en naar uw accommodatie voor de komende 3 nachten gebracht. Hier heeft u de komende dagen vrij te besteden*, ontspannen en genieten van de zon, zee en het strand. Drie overnachtingen in een 4 sterren accommodatie, inclusief ontbijt en diner

*Indien u één of meerdere dagen over een privé chauffeur en auto wilt beschikken is dit mogelijk tegen. Graag bij boeking reeds aangeven.

Dag 5, Belle Mare – Grand River South East
Vandaag krijgt u een privé transfer aangeboden naar uw volgende bestemming. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en staan auto en chauffeur tot uw beschikking. U kunt er voor kiezen om in Vieux Grand Port de overblijfselen van Nederlandse versterkingen bezichtigen. Het Frederic Hendrik Museum geeft informatie over het eiland uit de tijd van de Oud Hollandse periode. Daarnaast kunt u eventueel een wandeling maken door Ferney Valley gelegen bij het Domaine du Chasseur. De vallei is een uniek reservaat waar u een goede indruk krijgt van de natuur op Mauritius. Twee overnachtingen in 4 sterren accommodatie inclusief ontbijt en diner

Dag 6, Grand River South East
Vandaag staat u een mooie excursie te wachten, de Flavours & Tradition Tour. Diep in het hart van Mahebourg bezoekt u de traditionele – 125 jaar oude –  Rault Biscuit Factory. Vervolgens gaat u naar Pointe DeÊsny om over te varen naar Ile aux Aigrettes te varen. Dit was vroeger het leefgebied van de uitgestorven Dodo. Deze inheemse vogel verloor zijn vermogen te vliegen door een overvloed aan voedsel en de afwezigheid van roofdieren. Het eiland herbergt het Ebony Forest met inheemse dier en plantensoorten. De dag eindigt met een bezoek aan La Vanilla Reserve de Mascareignes, het thuis van de Aldabra reuzeschildpadden, reptielen, krokodillen en een indrukwekkende hoeveelheid aan vlinders en insecten. Een smaakvolle lokale lunch is inclusief vandaag.

Dag 7, Grand River South East – Flic en Flac
Vandaag wordt u naar Flic en Flac gereden. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en staan auto en chauffeur tot uw beschikking. U kunt heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand. Voor meer actie kunt u gaan snorkelen. Tijdens een snorkelduik ziet u allerlei gekleurde vissen en prachtig gekleurde koraalriffen. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het Casela Nature & Leisure Park waar u onder andere tijgers, apen en meer dan honderd verschillende soorten vogels tegen komt. Of ga bijvoorbeeld aan boord van een catamaran om dolfijnen te spotten in Tamarin Bay. Twee overnachtingen in 4 sterren accommodatie inclusief ontbijt en diner.

Dag 8, Flic en Flac
Vandaag maakt u een wederom een mooie excursie, de Tea Route Tour. Tijdens deze tour ontdekt u hoe belangrijk de thee in het leven van Mauritius is. U bezoekt het indrukwekkende koloniale huis van Les Abineaux, het thuis van de theeplantage eigenaar. Na een rit langs de groene thee plantages kunt u het proces van struik naar thee gadeslaan in de fabriek van Bois Cheri. Uiteraard ontbreekt het proeven van verschillende theesoorten niet! U krijgt een heerlijke lokale lunch aangeboden in St. Aubin in een oud koloniale omgeving. U neemt een kijkje in de anthurium kas, het Vanilla House en het Rum-House. De laatste bezienswaardigheden van de tour zijn de adembenemende uitzichtpunten van Gris-Gris en La Roche qui Pleure.

Dag 9, Flic en Flac – Lakaz Chamarel
U verlaat vandaag dit unieke deel van Mauritius en wordt naar Lakaz Chamaral gereden. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en staan auto en chauffeur tot uw beschikking. Een leuke afwisseling tussendoor is een bezoek aan de Salt Pans. In het meest westelijke deel van het eiland vindt u Le Morne Brabant, een rots van 556 meter dat vroeger werd gebruikt als schuilplaats voor gevluchte slaven. Vandaag de dag staat de locatie symbool voor de weerstand tegen slavernij. De omringende stranden zorgen voor een fraaie omgeving. De weg naar eindbestemming Chamarel voert langs een steile slingerde weg met spectaculaire vergezichten. Twee overnachtingen in4 sterren accommodatie inclusief ontbijt en diner

Dag 10, Lakaz Charamel
Vandaag heeft u vrij te besteden en staan auto en chauffeur tot uw beschikking.

Optioneel:
In de ochtend kunt u ervaren hoe rum uit suikerriet wordt geproduceerd in Rhumerie de Chamarel, gelegen tussen mooie plantages. Gebruik deze mogelijkheid ook om de rum te proeven. Mist u vooral niet de fameuze Seven Coloured Earths. De gekleurde duinen van Chamarel bestaan uit zeven kleuren aarde die uniek zijn in de wereld. Het gebied is vooral adembenemend in de ochtend. Op een korte afstand hier vandaan vindt u de indrukwekkende Chamarel waterval, met zijn 100 meter de hoogste waterval van het eiland.

Dag 11, Lakaz Charamel – Grand Baie
Vandaag krijgt u een privé transfer aangeboden naar uw volgende bestemming. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en staan auto en chauffeur tot uw beschikking. Interessant is om onderweg het levendige Port Louis te bezoeken, de hoofdstad van Mauritius. Stop bij La Citadelle, een oud fort uit 1834. Het fort biedt een mooi uitzicht op Champ de Mars, de op één na oudste paardenracebaan in de wereld, en de skyline van Port Louis. Bezichtig ook het historisch centrum Places D’Armes, het Government House en bekijk authentieke postzegels in Blue Penny Museum. Of ga belastingvrij winkelen bij het Caudan Waterfront. De aanwezige kunstmarkt is een open bazaar met exotische specerijen, souvenirs en manden. De komende drie nachten verblijft u aan een van de mooiste baaien van Mauritus, Grand Baie. Voorheen een klein dorpje voor boeren en vissers, maar vandaag de dag een world class resort dat wordt vergeleken met het Franse St. Tropez.

In Grand Baie vindt u verschillende witte zandstandjes, onderbroken door rotspartijen en grenzend aan de helderblauwe baai. De stranden zijn hier dan ook niet zo uitgestrekt als elders op het eiland. Het plaatsje heeft de reiziger veel te bieden waaronder verschillende watersporten. Net als de rest van Mauritius is Grand Baie een smeltkroes van culturen met een kerk, een moskee en een Tamil-tempel. ’s Avonds, en met name in de weekenden, creëren de restaurants, bars en night clubs een levendige en gezellige sfeer rondom de baai. Grand Baie is ook een uitstekend uitgangspunt voor een bezoek aan het eiland Coin de Mire waar u kunt snorkelen of duiken. Drie overnachtingen in 4 sterren accommodatie inclusief ontbijt en diner

Dag 12 en 13, Grande Baie
Deze dagen heeft u vrij te besteden*. U kunt heerlijk nagenieten van deze mooie, relaxte reis aan de azuurblauwe oceaan en op het hagelwitte strand.

Dag 14, Grande Baie – terugreis
Helaas, vandaag is het alweer tijd om dit prachtige stukje aarde te verlaten. U wordt vanuit uw hotel naar het vliegveld gebracht vanwaar u weer op uw terugvlucht stapt. U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 15, Thuiskomst*
*
Reisduur en reisschema kunnen worden aangepast.
Kies voor een self drive of privé chauffeur


Landarrangement, dit tarief is exclusief internationale vluchten

Prijs per persoon gebaseerd op 2 personen vanaf EUR  2.195, = per persoon

Gebaseerd op verblijf van 2 personen in tweepersoonsstandaardkamer


Inclusief
– Meet & Greet bij aankomst
– Transfers van/ naar  vliegveld
– Genoemde overnachtingen op Mauritius, inclusief genoemde maaltijden
– Privé vervoer met chauffeur op dag 5, 6, 7, 8, 9, 10 en 11
– Flavours & Tradition Tour en Tea Route Tour

Exclusief
– Internationale vlucht, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Eventuele vroege check-in en check-out
– Vertrekbelasting
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor chauffeur, porters
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies en entreegelden op de vrij te besteden dagen
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op