Hiking Mauritius 10 daagse wandelrondreis Mauritius

Direct deze Mauritius Rondreis op maat aanvragen? Klik hier

VOORBEELDREIS
Mauritius staat bekend als droombestemming vanwege de prachtige stranden. Het eiland ligt in de azuurblauwe Indische Oceaan en heeft een 160 kilometer lange kustlijn waarvan het merendeel uit idyllische witte zandstranden bestaat. Maar wist u ook dat het een paradijs is voor wandelaars? Wij hebben speciaal voor u een programma “Hiking Mauritius 10 daagse wandelrondreis Mauritius” samengesteld waarbij u de mooiste wandelingen maakt op het eiland Mauritius. Deze rondreis is prima te verlengen met een aantal stranddagen.

DAG TOT DAG PROGRAMMA

Dag 1, Heenreis
Dag 2, Aankomst op Mauritius
Dag 3, Black River Gorges
Dag 4, Vrije dag
Dag 5, De Zuidkust
Dag 6, Chamarel
Dag 7, Le Pouce
Dag 8, Vrije dag
Dag 9, Vertrek
Dag 10, Thuiskomst

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis:

Dag 1, Heenreis
Vandaag staat u aan het begin van uw geweldige wandelreis Mauritius.
U vertrekt richting het eiland in de Indische Oceaan waar u de volgende dag zult arriveren.

Dag 2, Aankomst op Mauritius
Vandaag arriveert u op het paradijselijke eiland Mauritius. Op het vliegveld wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw hotel gebracht. U verblijft de komende twee nachten in Boutique Hotel Lakaz Chamarel, een prachtig kleinschalig hotel gelegen in een vallei, naast het Nationaal Park Black River Gorges. U verblijft hier op basis van logies en ontbijt.

Dag 3, Black River Gorges
Deze dag maakt u kennis met het Nationale Park Black River Gorges. In dit regenwoud vind u zeldzame fauna en flora. Natuurliefhebbers komen hier ruim aan hun trekken. Verschillende vogelsoorten, watervallen en prachtige vergezichten zorgen voor een onvergetelijke hike. Het park is populair bij de volgelspotters omwille van de vele vogelsoorten die er te bewonderen zijn, waaronder enkele vogelsoorten die enkel in Mauritius te vinden zijn.
De hike van vandaag start bij de Black River, en brengt u over ongeveer 7 kilometer door een groot deel van het park. Uw gids legt u graag meer uit over de lokale flora en fauna. U eindigt de wandeling weer bij de Black River. Na de wandeling van ongeveer 3 uur wordt u weer teruggebracht naar het hotel.

Dag 4, Vrije dag
Vandaag wordt u naar uw volgende accommodatie gebracht, Hotel The Bay, aan de westkust van Mauritius, in Tamarin. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. U verblijft vijf nachten in Hotel The Bay, op basis van halfpension.

Dag 5, De Zuidkust
Deze dag staat de hike in het teken van de zuidkust. De zuidkust is ruig en lieflijk tegelijk. U loopt langs de kust waar de wilde oceaan met haar golven op de onaangetaste stranden en rotsen beukt. U zult ongetwijfeld (misschien niet vrijwillig) een nat pak krijgen. Aan de andere kant vindt u tropische vegetatie zoals palmbomen, ananassen en boomgaarden met tropisch fruit. Na de wandeling van ongeveer 3 uur wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

Dag 6, Chamarel
Het dorp Chamarel ligt in het zuidwesten van Mauritius en u gaat hier de prachtige Chamarel watervallen en de gekleurde aarde (The seven colored earth) bezoeken. De aarde is er zeer ongewoon. Deze gekleurde duinen zijn uniek in de wereld. Gecreëerd door vulkanische uitbarstingen is hier een prachtig patroon ontstaan chamarel_mauritius_vakantie_rondreiswaarbij verschillende lagen elk hun eigen kleur hebben. Afhankelijk van het tijdstip van de dag en van de lichtinval ziet u steeds een nieuw landschap. U wandelt deze dag door Chamarel waarbij u start bij Piton Canot voor een prachtig uitzicht over de regio. Vervolgens komt u door bos en bergen en als laatste gaat u de seven coloured earth en de waterval bewonderen. Na deze mooie wandeling van ongeveer 3 uur wordt u weer naar uw hotel gebracht.

Dag 7, Le Pouce
Le Pouce is de derde hoogste berg in Mauritius met een piek van 812m en is gelegen in het noordwesten van het eiland tussen de Pieter Both en de Signal berg. Le Pouce staat bekend als hoogtepunt  ‘The Thumb’. U gaat vandaag deze berg bedwingen waarbij u redelijk gemakkelijk naar boven kunt lopen. De laatste 50 meter zijn behoorlijk steil. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op de noordelijke eilanden van Mauritius. U ziet ook de hoofdstad Port Louis en de hoger gelegen gebieden van Plain Wilhelms. Na deze wandeling van ongeveer 3 uur wordt u weer terug gebracht naar uw hotel.

Dag 8, Vrije dag
Deze dag is vrij te besteden zodat uw benen even rust krijgen van het wandelen. U kunt lekker bij het hotel genieten langs het zwembad met de benen omhoog of op het heerlijke strand. De keuze is aan u!

Dag 9, Vertrek
Helaas, is er een einde gekomen aan deze prachtige Mauritius vakantie. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht huiswaarts. U kunt deze reis ook verlengen met een aantal lekkere stranddagen.

Dag 10, Thuiskomst

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement vanaf EUR 1.295,= per persoon

Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.
Het tarief is exclusief internationale tickets.

Klik hier voor vrijblijvende informatie of een offerte aanvraag


Inclusief
– Transfers van/naar de luchthaven op Mauritius
– 2 overnachtingen in Boutique Hotel Lakaz Chamarel, inclusief ontbijt
– 5 overnachtingen in Hotel The Bay, op basis van halfpension
– 4 hikes inclusief snacks en water, onder leiding van een Engels sprekende professionele hiking gids
– Transfer van/naar de natuurgebieden waar de hikes plaatsvinden

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Ticketverzekering (EUR 4,-: niet verplicht, zie onderstaande informatie)
– Vertrekbelasting
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op