Zuid Afrika

 

Blyde River Canyon, de drie Rondavels
Blyde River Canyon, de drie Rondavels

Waarom Zuid Afrika?

 

Ontdek of Zuid Afrika uw volgende bestemming wordt…
Om een idee te geven wat dit mooie land te bieden heeft, volgt hier een korte omschrijving over het land en zijn bewoners…
Zuid Afrika is een enorm groot land dat zeker de moeite waard is om meerdere malen te bezoeken.
Indien u meer wilt lezen over de recente studiereis die Cynthia gemaakt heeft door Zuid Afrika neemt u dan een kijkje op haar blog over deze reis.

Reizen door Zuid Afrika is een groot avontuur en het kan op allerlei manieren. U kunt ervoor kiezen om het land te doorkruisen met een stoere 4WD auto of een kleine auto, afhankelijk voor welke avonturen u in Zuid Afrika wilt gaan beleven. Kiest u liever voor gemak onder begeleiding van een professionele chauffeur/gids met privé vervoer, dan behoort dat uiteraard ook tot de mogelijkheden. Feit is dat u in Zuid-Afrika ogen tekort zult komen voor al het moois dat het land te bieden heeft.

Kaapstad, deze prachtige stad aan de voet van de imposante Tafelberg heeft genoeg te bieden om een aantal dagen te verblijven. Zo kunt u onder andere naar Cape of Good Hope Nature Reserve gaan waar u op het meest zuidwestelijke puntje van Afrika kunt staan, of u kunt een tripje maken naar Boulders Beach, waar de pinguïns vrolijk ronddartelen. U mag de Tafelberg uiteraard niet missen. Eenmaal boven aan de top heeft u een prachtig uitzicht over heel Kaapstad. Er is een kans dat de top van de berg gehuld is in mistbanken, heel toepasselijk wordt dit het ‘tafelkleed’ genoemd. Robbeneiland is ook iets wat u gezien moet hebben. U vindt hier de gevangenis waar Nelson Mandela ruim 27 jaar gevangen heeft gezeten. Verder biedt Kaapstad genoeg entertainment om u een paar dagen goed te vermaken.

Buiten Kaapstad begint uw reis naar Zuid-Afrika pas echt! De landschappen wisselen elkaar af en dat is waar u voor gekomen bent! U passeert kriskras door het land bergen, woestijnen, savannes, groene heuvels, open grasvlaktes en dichtbegroeide bush. In het noordelijke deel van Zuid-Afrika vindt u het bekende Kruger National Park. Hier vindt u de Big Five letterlijk naast uw tentje in ‘the middle of no-where’. Het is erg bijzonder om hier in een tentenkamp te overnachten en ’s nachts te luisteren naar de dierengeluiden om u heen. Dit is iets wat u nooit zult vergeten.

Als u echt de tijd voor dit land neemt, vergeet u dan niet langs de prachtige tuinen en panoramaroutes te rijden. Langs de zuidkust is het landschap groen en heuvelachtig en bijna lieflijk te noemen, met bloemen in allerlei kleuren en geuren.
Aan de zuidkust, in de omgeving van Kaapstad vindt u ook de beroemde wijnstreek. Hier ligt bijvoorbeeld Stellenbosch, een van de stadjes die nog sterk herinnert aan de Nederlandse Oost-Indische Compagnie. Veel huizen zijn gebouwd in Kaap-Hollandse stijl. Natuurlijk mag hier een bezoek aan een wijnproeverij niet ontbreken. Paarl en Franschhoek zijn nog twee beroemde wijnstreken die zeker het bezoeken waard zijn.

In Zuid Afrika liggen de onafhankelijke landen Swaziland en Lesotho, beiden zijn van een ongekende schoonheid en toch weer anders dan de rest van Zuid-Afrika. Swaziland staat bol van de cultuur, u kunt hier in de typische Swazi bijenkorfhuisjes overnachten. (beehives) Op deze manier maakt u kennis met de Swazi cultuur en het is een enerverende ervaring. Swaziland heeft ook prachtige wildparken die (nog) minder bezocht worden door toeristen. In St. Lucia en Hluhluwe vindt u misschien niet alle dieren die wel in het Kruger Park rondlopen maar u heeft hier nog wel het echte ‘safarigevoel’ zonder het gevoel te hebben dat u met de vele toeristen het gebied verstoort.
Lesotho oftewel Kingdom in the Sky dankt zijn naam aan de hoge ligging boven de zeespiegel, namelijk op 1000 meter.
Dit landje is vooral erg bergachtig en is vooral erg leuk om doorheen te wandelen of te paardrijden.

Mocht u een rondreis door Zuid Afrika af willen sluiten op een idillysch eiland dan is dat makkelijk te combineren met bij voorbeeld Zanzibar, de Seychellen, La Reúnion of Mauritius.

Accommodaties

Alle door Treasury Travel aangeboden accommodaties zijn met veel zorg geselecteerd en voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Treasury Travel biedt een ruime keuze van goede 3 tot 7 sterren hotels,(privé) Tented Camps in woestijnen en Afrikaanse bush, luxe Boutique hotels, voormalige stadspaleizen, prachtige (eco)Lodges en zeilschepen op de mooiste plekjes ter aarde. Maar ook geweldig gelegen basic accommodaties zoals oude tempels, cabanas op bounty eilanden en in donkere jungles of diep in woestijnen verborgen Tented Camps waar niemand behoefte heeft aan luxe, maar 100% geniet van de geweldige locatie. Er is een ruime keuze en onze reisadviseuses staan graag voor u klaar u te helpen de accommodatie(s) te vinden die echt bij u past.