In de voetsporen van Boeddha – culturele & spirituele India rondreis

Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha – treinreis naar Varanasi – boottocht over de Ganges – paleizen van Jaipur – Taj Mahal – Ganga Aarti – hindoe & boeddhistische tempels – Bodhagaya – heilige boom – stoepa’s – Kathmandu, Nepal.

Naast een aantal belangrijke highlights van India staat het leven van Boeddha en het boeddhisme staan centraal in de “In de voetsporen van Boeddha – culturele & spirituele India rondreis’. Op een speelse manier volgt u de voetsporen van Boeddha van India tot Kathmandu in Nepal waarbij u veel spirituele plaatsten bezoekt. Regio: noorden en noordoosten van India. Beste reistijd: januari, februari, maart, september, oktober , november en december.


ochtendritueel-van-boeddistische-monniken-in-india-

In de voetsporen van Boeddha –
culturele & spirituele India rondreis

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Aankomst in Delhi

Na aankomst wordt u welkom geheten en naar uw hotel gebracht. In de middag gaat uw In de voetsporen van Boeddha – culturele & spirituele India rondreis van start en krijgt u een citytour door Delhi aangeboden. U zult vandaag de belangrijkste plaatsen van Delhi zult bezoeken. Zo bezoekt u het Red Fort, de historische Chandi Chowk, Raj Ghat en Shanti Vana, de Indian Gate welke als aandenken en eerbetoon is opgericht ter nagedachtenis aan de gevallen militairen tijdens de oorlog met Afghanistan, de Laxminarayan Tempel gebouwd door de Birlas, één van de belangrijkste industriële families van India, Qutab Minar, gebouwd door Qutub-ud-din Aibek uit de Slaven Dynastie en de lotusvormige Baha’i Tempel. De kop van uw India vakantie is er af!

Een overnachting in Delhi, inclusief ontbijt

Dag 2, Delhi – Jaipur

Jaipur mag in deze India rondreis zeker niet ontbreken. In de ochtend wordt u naar Jaipur gereden. Na aankomst checkt u in en heeft u de rest van de dag vrij te besteden. Jaipur is een stad die rijk is aan historie en niet veranderd sinds de stad gebouwd werd in 1727 door Maharaja Sawai Jai Singh II.

Twee overnachtingen in Jaipur, inclusief ontbijt

Paleis-der-Winden-Maha-Mahal-in-Jaipur-tijdens-India-rondreis-

Dag 3, Jaipur

Vandaag krijgt u een toer door de stad en nabije omgeving Jaipur aangeboden. U zult veel moois gaan aanschouwen zoals het Amber Fort dat net buiten de stad is gelegen en misschien wel het allermooiste voorbeeld is van de Rajasthani forten. In de middag bezoekt u de stad inclusief het City Palace in het hart van Jaipur dat welbekend is voor zijn Rajasthani en Mughal architectuur.

Niet ver daar vandaan is het Central Museum met een enorme collectie aan houtwerk. Een ander nabij gelegen monument is Jantar Mantar, de grootste astronomisch observatorium ter wereld gebouwd door Sawai Jai Singh. De Hawa Mahal of het Paleis der Winden is gebouwd voor de koninklijke dames om de koninklijke processies gade te slaan zonder zich op straat te hoeven begeven.

Dag 4, Jaipur – Agra

In de ochtend wordt u in vijf uur tijd naar Agra – de Stad van de Taj gereden. In middag arriveert u hier. Na ingecheckt en opgefrist te zijn maakt u een mooie citytour door deze indrukwekkende stad waarbij een bezoek aan de Taj Mahal uiteraard niet zal ontbreken. De Taj is volledig vervaardigd uit wit marmer en de muren zijn gedecoreerd met halfedelstenen.

Dag 5, Agra – Tundla – Varanasi

U krijgt een transfer aangeboden naar het Tundla treinstation in Agra (29km/45minuten) waar u op de trein naar Varanasi stapt. Deze vertrekt halverwege de ochtend en arriveert in de avond in Varanasi waarna u naar uw hotel gebracht wordt.

Twee overnachtingen in Varanasi, inclusief ontbijt

ganga-aarti-ritueel-aan-de-oever-van-de-heilige-rivier-de-Ganges-India-vakantie


Dag 6, Varanasi
Geniet van een boottocht over de Ganges rivier. Er zijn meer dan honderd ghats (trappen die in de rivier uitkomen) in de stad. U brengt een bezoek aan de Vishwanath tempel welke gebouwd is door de Birlas in opdracht van Pandit Madan Mohan Malaviya. De Bharat Mata Tempel heeft, in plaats van afbeeldingen en van goden en godinnen een reliëf afbeelding in marmer van het hele Indiase subcontinent. De Tulsi Manas Tempel, gebouwd in 1964, is opgedragen aan Lord Rama.

Later op de dag geniet u van een trip naar Sarnath op een paar kilometer van Varanasi. Sarnath op ongeveer 10 kilometer van de heilige stad Varanasi is de plaats die Boeddha koos om zijn eerste preek te geven. Hierna keert u terug naar Varanasi om in de avond naar de Dasaswamedh Ghat op de oever van de Ganges rivier getuige te zijn van Ganga Aarti (avondgebed).

Dag 7, Varanasi – Bodhgaya

In de ochtend wordt u naar Bodhgaya gereden waar u na aankomst eerst incheckt in uw hotel. Bodhagaya is en meest heilige plaats voor Boeddhisten vanwege de Peepal boom (Bohdi Tree/Baynan boom) waaronder Gautama Boeddha ongeveer 2500 jaar terug zijn verlichting bereikte. In de middag bezoekt u deze heilige boom.

Twee overnachtingen in Bodhgaya, inclusief ontbijt

Dag 8, Bodhgaya

De dag begint, na het ontbijt, met een rondrit door Bodhgaya waarbij onder andere een bezoek wordt gebracht aan de Mahabodhi tempel met de beeltenis van de verschillende fasen van de reis van Boeddha naar verlichting en verschillende aspecten van zijn leven, aan het Bodhgaya Archeologisch Museum – herbergt een kleine verzameling van boeddhistische beeldhouwkunst uit de 1ste eeuw voor onze jaartelling tot de 11e eeuw na onze jaartelling en aan de Jagannath Tempel met zijn vier gewapende standbeelden van Shiva in zwart steen.

Jagannath-Tempel-tijdens-India-rondreis

Dag 9, Bodhgaya – Patna

In de ochtend wordt u naar Patna gereden. In de middag bezoekt u Har Mandir Sahib ook bekend als Patna Sahib, de plaats waar de 10de Guru van de Sikhs Guru Gobind Singh werd geboren in 1776; Golghar – het is een grote koepelachtige structuur van waaruit men een mooi uitzicht op de Ganges en de omgeving van de stad kan hebben en Patna Museum – deze heeft een rijke collectie van Mauryan en boeddhistische sculpturen, terracotta en andere interessante voorwerpen.

Een overnachting in Patna, inclusief ontbijt

Dag 10, Patna – Kushinagar

De rondreis India gaat verder naar Kushinagar. Later op de dag bezoekt u de Rambhar stoepa die Boeddha’s crematiegrond markeert. U bezoekt tevens de Mahaparinirvana tempel, die de liggende figuur van Boeddha huisvest.

Een overnachting in Kushinagar, inclusief ontbijt

Dag 11, Kushinagar – Sravasti via Balrampur

s’ Morgens vertrekt u naar Sravati. Onderweg wordt een stop gemaakt in Balrampur. Dit is uw laatste overnachting in India.

Een overnachting in Sravasti, inclusief ontbijt

hand-van-Boeddha-Lumbini-in-Nepal

 

Dag 12, Sravasti – Lumbini in Nepal

U vertrekt vandaag naar Lumbini, Nepal. Dit is de geboorteplaats van Boeddha, 2.500 jaar geleden. Na aankomst maakt u per riksja een rondrit door de Sacred Garden met zijn vele tempels. Een waar pelgrimsoord waar 623 voor onze jaartelling Siddharta Guatama, de Lord Buddha geboren werd. Op de plaats ontwikkeld zich een Boeddhistisch bedevaartcentrum waar vele archeologische voorwerpen gerelateerd aan de geboorte van Boeddha te bewonderen zijn. Lumbini behoort tot de meest heilige en kenmerkende plaatsen voor een van ’s werelds grootste religies.

Een overnachting in Lumbini, inclusief ontbijt

Dag 13, Lumbini – Kathmandu

U wordt naar de luchthaven van Bhairahwa gereden waar u op uw vlucht naar Kathmandu (Nepal) stapt. Na aankomst in Kathmandu wordt  naar uw hotel gebracht. De stad is ligt werkelijk prachtig in een vallei, omgeven door groene heuvel en met sneeuw bedekte bergen

Twee overnachtingen in Kathmandu, inclusief ontbijt

Bouddhanath-tempel-in-Kathmandu-Nepal

Dag 14, Kathmandu

In de ochtend bezoekt u Hanuman Dhoka, de naam van het oude koninklijke paleis is afgeleid van het beeld van Hanuman, de Aapgod uit de Hindoeïstische mythologie. Tevens wordt een bezoek gebracht aan de op de bergtop gelegen stoepa van Swayambhunath welke 2.000 jaar oud zou zijn.

Dag 15, Kathmandu – terugreis*

Helaas komt er een einde aan deze prachtige India en Nepal rondreis. Wellicht wilt u uw reis verlengen met een langer verblijf in Nepal of Nepal rondreis? Dit hoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Dag 16, Thuiskomst

kkarsen-in-de-tempel-van-Kathmandu-Nepal-rondreis


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis                Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement In de voetsporen van Boeddha – culturele & spirituele India rondreis                                                               Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, Vanaf EUR 1.595,= per persoon*

*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief bij In de voetsporen van Boeddha – culturele & spirituele India rondreis

– Transfers van/naar de luchthaven in India
– Overnachtingen in goede 3* accommodaties, inclusief ontbijt
  Klasse hotel kan naar uw keuze worden aangepast
– Genoemde excursies, entreegelden en parkeergelden
– Vervoer met airconditioning en privé chauffeur tijdens de rondreis, behalve op vrij te besteden dagen

Exclusief bij In de voetsporen van Boeddha – culturele & spirituele India rondreis

– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Visum voor India, ruim voor vertrek naar India te regelen, zie praktische informatie India
– Vertrekbelasting indien van toepassing
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten EUR 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds EUR 2,50

Overige informatie In de voetsporen van Boeddha – culturele & spirituele India rondreis

– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individuele rondreis India en Nepal


 

footer-image neem contact met ons op