Ladakh & Zanskar Valley, klassieke rondreis Noord India

Uitlopers van de Himalaya – Little Tibet – citytour Delhi – Leh – Ladakh – Tibetaanse kloosters – valleien – wandelen.

Ladakh & Zanskar Valley, klassieke rondreis Noord India brengt u naar een stuk van India waar echte mysterie nog steeds bestaat. Het is één van de meest fascinerende en mooiste gebieden van de Himalaya. Deze, meest noordelijke staat van India wordt vaak “Little Tibet” genoemd. Tijdens deze reis bezoekt u de mysterieuze valleien en woeste rivieren, Tibetaanse kloosters in een decor van ruige natuur en uiteraard ontbreekt een citytour door Delhi niet.
Beste reistijd: midden juni tot en met september.


adakh-Zanskar Valley-klassieke-rondreis-noord-India-delhi-citytour-azië-

Ladakh & Zanskar Valley
klassieke rondreis noord India

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1 Aankomst Delhi

Uw reis Ladakh & Zanskar Valley, klassieke rondreis noord India gaat beginnen. U vliegt vandaag naar de hoofdstad waar u vandaag nog arriveert (afhankelijk welke luchtvaartmaatschappij u kiest). Na aankomst wordt u hartelijk welkom geheten door onze vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

Twee overnachtingen in Delhi in hotel naar keuze, inclusief ontbijt

Dag 2, Delhi sightseeing

In de ochtend gaat uw India rondreis echt van start. Na het ontbijt krijgt u een citytour door Delhi aangeboden waarbij u onder andere Jama Masjid, Raj Ghat, India Gate, Rashtrapati Bhavan/Presidents House, Sansad Bhawan/Parliament House & Qutab Minar bezoekt. Na afloop heeft u de rest van de tijd vrij in te delen.

Ladakh-Zanskar Valley-klassieke-rondreis-noord-India-tibetaanse-gebedsvlaggen-in-de-himalaya-azië

Dag 3, Delhi – Leh

Na een vroeg ontbijt vliegt u naar Ladakh. Dit is vast en zeker een van de meest sensationele vluchten in de wereld! Deze vlucht neemt u namelijk mee over de top van de Greater Himalaya voor deze aan de afdaling begint om uiteindelijk op de airstrip van Leh te landen.

Tijdens de vlucht geniet u van spectaculaire uitzichten over Karakoram en de K2, de twee na hoogste berg ter wereld en vliegt u over de een aantal van de hoogste pieken van Jammu en Kashmir (in Ladakh gelegen). Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. U heeft deze tijd nodig om uw lichaam te laten acclimatiseren en te wennen aan het hoogteverschil.

Twee overnachtingen in Leh in hotel naar keuze, inclusief ontbijt en diner

Dag 4, Leh sightseeing – Shey Thiksey & Hemis

Leh, op een hoogte van 3.505m, is de eeuwenoude hoofdstad van Ladakh en waar de regerende koning ooit de leiding gaf aan een enorme beschaving die reikte van de Baltische staten in het westen tot aan Lhasa in Tibet. Leh is vol bezienswaardigheden en wordt gedomineerd door het Potala-achtige paleis dat hoog boven de stad uitrijst.

De oude stad is een labyrint van smalle straatjes, tempels en bazaars en een geweldige plaats om te ontdekken! Hier bezoekt u het Hemis Monastery welke een van de belangrijkste, grootste en rijkste kloosters van deze regio is. Het klooster is op 44 kilometer van Leh gelegen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Thiksey monastery dat boven op de berg gelegen is. Als slot wordt het Shey Palace bezocht.

Ladakh-Zanskar Valley-klassieke-rondreis-noord-India-afgelegen-klooster-in-de-himalaya-bij-ladakh-azië-

Dag 5, Leh – Nubra / Khardung La (ongeveer 4 uur rijden)

Vandaag na het ontbijt begint u aan de prachtige rit die u tot over de 5.602 meter hoge Khardung La, het is ’s werelds hoogste berijdbare weg, voert. De vallei aan de andere kant van de pas, de Nubra Valley, was ooit een handelsroute tussen Leh en Kashgar welke via Sasar en de Karakoram pas liep. Afgezien van ongeëvenaarde trekkings door de vallei, herbergt deze tevens een aantal boeddhistische kloosters; Sumur en 350 jaar oude Diskit klooster dat beroemd is om zijn muurschilderingen.

Van Khardung La daalt u af naar het dorp Khardung en rijdt u vervolgens door het grimmige maar zo prachtige landschap naar Khalsar. ’s Middags bezoekt u het Diskit klooster en de Hunder zandduinen, dat beroemd is om zijn dubbele bultige kamelen. Het Diskit klooster ligt op de top van de heuvel. Het klooster behoort tot de gele sekte en heeft 120 monniken.

Een overnachting in een guesthouse, inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 6, Nubra – Leh

U wordt via dezelfde route van Nubra naar Leh teruggereden. De middag is vrij te besteden.

Een overnachting in Leh, inclusief ontbijt, lunch en diner

Ladakh-Zanskar Valley-klassieke-rondreis-noord-India-lokale-bevolking-in-de-bergen-van-ladakh-azië-

 

Dag 7, Leh – Kargil (ongeveer 6 uur rijden)

Een vroege rit brengt u in ongeveer 6 uur tijd naar Kargil (230km). De rit gaat over twee passen, Fotu La en Namika. Over een weg met prachtig uitzicht op de bergen die continue van kleur veranderen door de verschillende dorpen en interessante kloosters. Op weg naar Kargil wordt gestopt bij het Lamayuru klooster voor een bezoek. Hierna gaat de rit verder over de twee passen tot u Mulbek bereikt.

Een overnachting in Kargil, inclusief ontbijt en diner

Dag 8, Kargil – Padam (ongeveer 8 uur rijden)

De rondreis India gaat vandaag langs de Suru rivier door de Suru vallei. De Suru rivier wordt gevoed door de Parkachik gletsjer. Bij Parkachik komt u oog in oog met de twee hoge toppen van Nun en Kun te staan, beiden hebben een hoogte van boven de 7000 meter! Hierna gaat het verder over de Penzila pas met een hoogte van 4.000 meter, waarna de afdaling naar Zanskar begint. Na de oversteek van Penzi La bereikt u Rangum waar u een bezoek aan het Rangdum klooster brengt, het enige dat op zo’n unieke locatie gelegen is. De reis gaat verder tot u Padum bereikt nadat u de Doda rivier, een van de belangrijkste zijrivier van de rivier de Zanskar, bent over gestoken.

Drie overnachtingen in een guesthouse, inclusief ontbijt, lunch en diner

Ladakh-Zanskar Valley-klassieke-rondreis-noord-India-tibetaansse-monniken-in-een-klooster-bij-ladakh-azië


Dag 9, Padum sightseeing – Karsha, Stondeh / Burdhan

Vandaag heeft u een ontspannen dag tijdens uw India vakantie waarbij u nog een paar prachtige kloosters en de geweldige omgeving in en rond Padam zult bezoeken zoals de kloosters Karsha en Stondeh / Burdhan.

Dag 10, Padam

Een dag vrij te besteden. U kunt deze dag zelf indelen. U mag kiezen om nog meer van de omgeving te verkennen of heerlijk te ontspannen. Het is altijd mogelijk om korte wandelingen in de nabije omgeving te maken.

Dag 11, Padam – Kargil

Vandaag keert u terug naar Kargil via dezelfde route. De middag is vrij te besteden.

Een overnachting Kargil, inclusief ontbijt en diner

Dag 12, Kargil – Leh via Alchi

In de ochtend begint de rit terug naar Leh. Onderweg wordt een bezoek aan zeer beroemde Alchi klooster gebracht. Alchi is de oudste in de regio en heeft een gerenommeerde collectie van muurschilderingen en beschilderde beelden. Sommige van de kunstwerken hier herinnert de reiziger aan folklore kunst uit Oost-Europa.

Een overnachting Leh, inclusief ontbijt en diner

Ladakh-Zanskar Valley-klassieke-rondreis-noord-India-kleurstof-voor-muurschilderingen-en-mandala's-

Dag 13, Leh – Delhi – terugreis*

Na een zeer vroeg ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Delhi aangeboden. Ook nu weer kunt u volop genieten van een overweldigend uitzicht over de enorme bergen van de Himalaya. Na aankomst in Delhi wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u de rest van de dag vrij te besteden. Zodra het tijd is wordt u naar de internationale luchthaven gereden voor uw vlucht huiswaarts. Helaas komt er hiermee een einde aan uw India vakantie.

Dag 14, Thuiskomst

*Uiteraard is deze rondreis India te verlengen met andere delen van India of te combineren met onze andere bestemmingen.

Sommige reisdagen zijn lang, maar geen zorgen. Er wordt onderweg regelmatig gestopt voor pauzes, lunch en fotostops. De ritten zijn meer dan de moeite waard om dit prachtige deel van India te verkennen.

Ladakh-Zanskar Valley-klassieke-rondreis-noord-India-lokale-bevolking-in-delhi-


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis Ladakh & Zanskar Valley, klassieke rondreis Noord India

Deze rondreis kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement  vanaf EUR 1.895,= per persoon

Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.
Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief bij Ladakh & Zanskar Valley, klassieke rondreis Noord India

– Transfers van/naar de luchthaven in India
– Overnachtingen in goede 3*/ 4*/ guesthouses en authentieke Heritage accommodaties, inclusief genoemde maaltijden.
Klasse hotels kan naar uw keuze worden aangepast
– Genoemde excursies, entreegelden en parkeergelden
– Vervoer met airconditioning en privé chauffeur tijdens de rondreis, behalve op vrij te besteden dagen. In de bergen een auto zonder airconditioning.
– Toegangsontheffing voor Nubra Valley
– Engelssprekende gids ter plaatse tijdens excursies/bezienswaardigheden

Exclusief bij Ladakh & Zanskar Valley, klassieke rondreis Noord India

– Visum voor India, ruim voor vertrek naar India te regelen, zie praktische informatie India
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Binnenlandse vluchten Delhi – Leh – Delhi afhankelijk van beschikbaarheid ongeveer EUR 105 -350 per enkele vlucht
– Fee voor toestemming filmen, fotograferen bij monumenten, kloosters en andere bezienswaardigheden
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie

– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individuele rondreis India


 

footer-image neem contact met ons op