Images of Laos – vanaf EUR 1.795,= per persoon

Laos rondreis – Luang Prabang – Mekong rivier – Pak Ou grotten – Kuang Si watervallen – Vientiane – Buddha Park – Bolaven plateau – Pakse – Tempels

Images of Laos laat u in een relatief korte tijd kennis maken met de diversiteit en highlights van Laos. Reis door het “land van de miljoen olifanten” van Luang Prabang via Vang Vieng naar Vientiane en Pakse. Bezoek boeddhistische tempels, sierlijke paleizen, onstuimige watervallen en …

slapende boeddha in Vientiane
Slapende gouden Boeddha in Vientiane

IMAGES OF LAOS

VOORBEELDREIS, DEZE KAN GEHEEL AAN UW WENSEN WORDEN AANGEPAST.

DAG 1, AANKOMST IN LAOS
Bij aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht (vroeg inchecken onder voorbehoud van beschikbaarheid)
Gelegen in het centrum van Noord-Laos, is Luang Prabang geclassificeerd als UNESCO-werelderfgoed vanwege zijn uitzonderlijke culturele, historische en architectonische waarden en zijn harmonieuze relatie tussen de natuurlijke en de gebouwde omgeving.
Er zijn vandaag geen activiteiten gepland, dus u kunt rustig rondwandelen voor de eerste indruk van deze eeuwenoude stad.

Overnachting in Luang Prabang

DAG 2, CITYTOUR LUANG PRABANG – MEKONG RIVER CRUISE – PAK OU GROTTEN
Na het ontbijt bezoekt u eerst het Royal Palace Museum, dat in 1904 tijdens het Franse koloniale tijdperk werd gebouwd voor koning Sisavang Vong en zijn familie. Vervolgens beginnen we aan een cruise stroomopwaarts op de Mekong rivier, die een adembenemend uitzicht geeft op het rustige platteland.

Het doel is de mysterieuze Pak Ou-grotten, twee met elkaar verbonden grotten.
Pelgrims hebben in de loop der eeuwen de grotten gevuld met duizenden goudgelakte Boeddhabeelden in verschillende vormen en maten.
Daarna is het tijd te stoppen bij een dorpje waar ze de lokale rijstwijn maken.
Bij terugkomst in Luang Prabang wordt oude Wat Sene en de nabijgelegen prachtige Wat Xiengthong bezocht. Wat Xiengthong  is een prachtig stukje Laotiaanse tempelarchitectuur, met een indrukwekkend dak  van twee niveaus en sierlijke mozaïeken, waaronder een prachtige ‘levensboom’-glasmontage op de achterste tempelmuur.

pak ou grotten Laos
Pak Ou Caves

 

Als de tijd het toelaat, rijden we de stad uit om Ban te bezoeken Xangkhong, het Thaise Lue-dorp, dat beroemd is om zijn kunst en ambachten. We bezoeken ook het nabijgelegen dorp Ban Xienglek, gespecialiseerd in het maken van het traditionele Saa-papier.
Als u nog energie over heeft kunt u in het dorp deelnemen aan een petanquespel met het lokale team.

Bij Wat Prabath nemen we tijd om de zonsondergang te bewonderen; dit is de ideale plek om de laatste schoonheid van de dag te vangen.
De tour eindigt na een bezoek aan de beroemde avondmarkt, waar een mooie collectie handgemaakt textiel wordt aangeboden, gemaakt door lokale mensen en bergstammen rondom Luang Prabang.

Overnachting in Luang Prabang, inclusief ontbijt

Tip: Als u van verschillende etnische culturen houdt, kunt u een bezoek brengen aan het Centrum voor Traditionele Kunst en Volkenkunde (maandag gesloten).

Kuang-Si-watervallen--Laos
Kuang Si watervallen

 

DAG 3, KUANG SI WATERFALL – VANG VIENG (per trein)
Terwijl de zon opkomt, deelname aan de meest heilige traditie van Laos: het dagelijks geven van aalmoezen in de ochtend, die dateert uit de 14e eeuw. Meer dan 200 boeddhistische monniken vertrekken vanuit verschillende tempels om hun dagelijkse maaltijd te verzamelen bij de trouwe bewoners die rustig op straat zitten. Vervolgens bezoeken we de tijdelijke ochtendmarkt nabij het voormalige Koninklijk Paleis, die een kijkje biedt in het dagelijks leven. Vol met verkopers die verse producten, handgemaakte ambachten en textiel verkopen. Deze ervaringen zorgen voor een unieke en authentieke culturele onderdompeling.

Na het ontbijt beklimmen we 329 treden naar de top van Phousi Hill voor een panoramisch uitzicht over de stad en de Mekong rivier.
Vervolgens rechtstreeks naar de prachtige Kuang Si, de grootste waterval in het Luang Prabang-gebied. Drie niveaus hoog die leiden naar een waterval van 50 meter in spectaculaire azuurblauwe poelen voordat ze stroomafwaarts stromen. De natuurlijke zwembaden zijn erg populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Vervolgens stappen we op de sneltrein naar Vang Vieng (ongeveer 1 uur).

Overnachting in Vang Vieng, inclusief ontbijt

DAG 4, VANG VIENG – VIENTIANE
In de ochtend wandelen we eerst door de stad om de lokale markt te bezoeken en een glimp op te vangen van het dagelijks leven in een typisch Laotiaans landelijk gebied. Na het ontbijt bezoeken we de beroemde Tham Jang-grot, die 200 jaar geleden door de lokale bevolking werd gebruikt als toevluchtsoord tegen Chinese indringers. Van daaruit rijden we verder naar Tham Nangfa of Angel Cave, die gevuld is met enorme kalksteenformaties en spectaculaire stalactieten heeft in verschillende unieke formaties.

U heeft ruim de tijd om Blue Lagoon te bezoeken, een geweldige plek om te ontspannen en af te koelen voordat je terugkeert naar Vang Vieng
We nemen afscheid van Vang Vieng en rijden naar Vientiane. Gelegen aan de oevers van de Mekong rivier roept deze hoofdstad exotische beelden op, met een merkwaardige mix van Laotiaanse, Thaise, Chinese, Vietnamese en Franse invloeden.

Overnachting in Vientiane, inclusief ontbijt

Xieng Khuan - boeddha-park-laos
Xieng Khuan- Boeddha park

 

DAG 5, CITY EXPLORATION VIENTIANE – BUDDHA PARK
In de ochtend bezoeken we eerst Wat Si Muang, dat beroemd is om zijn bovennatuurlijke kracht.
Daarna rijdt u naar Buddha Park, dat ongeveer 45 minuten duurt. Dit ongewone park, ook bekend als Xieng Khuan, is gevuld met meer dan 200 boeddhistische en hindoeïstische beelden. Als u terugkeert naar de stad, bezoekt u COPE, een vereniging die zich inzet voor de slachtoffers van landmijnen. Een bezoek aan het centrum biedt diepgaande informatie over de geschiedenis van de Amerikaans-Vietnamese oorlog en de blijvende impact van niet-geëxplodeerde verordeningen (UXO) in het gebied en de inspanningen die worden geleverd om deze op te ruimen.

Begin de middag met een bezoek aan That Luang, de heiligste plek in Laos.
De tempel werd in de 16e eeuw gebouwd door koning Setthathirat en schittert terwijl de zon op de torenhoge gouden torenspits schijnt.
Geniet vervolgens van een panoramisch uitzicht over de stad terwijl u de trap beklimt naar de top van Patuxai, Vientiane’s eigen “Arc de Triomphe”.
Ga verder langs Lane Xang Avenue naar de serene Wat Sisaket, de enige tempel die intact is gebleven na de Siamese (Thaise) invasie in 1828.
Vervolgens Wat Phra Keo,  dat wordt gebruikt als religieus museum en toont een verzameling kunstwerken van zowel Laos als Khmer.
Beëindig uw rondleiding door de hoofdstad langs de oevers van de Mekong-rivier terwijl de zon ondergaat.
Wandel langs de rivier, stop om te genieten van een koud drankje of proef een hapje bij een van de vele lokale eetkraampjes.

Overnachting in Vientiane, inclusief ontbijt

that-luang-tempel-laos
That Luang Tempel

 

DAG 6, VIENTIANE – FLIGHT TO PAKSE – BOLAVEN
Na het ontbijt nemen we de vlucht naar Pakse, de grootste stad van het zuiden van Laos.
Bij aankomst gaan we oostwaarts naar Pakse en het Bolaven-plateau op. Het Bolaven-plateau staat bekend om zijn koelere temperatuur, hoog boven de Mekong-vallei. Er wordt gestopt bij een theeplantage. Gevolgd door een kort bezoek aan de Tad Fan-waterval, een pittoreske waterval met dubbele glijgoot.
We zullen ook het plaatselijke dorp Ban Lak Sipchet bezoeken, waar ijzeren messen worden gemaakt; en Ban Lak Samsip, die bamboemanden maakt.
Als de tijd het toelaat, zullen we ook Tad Yeung bezoeken en een duik nemen in het koele, heldere natuurlijke zwembad aan de voet van de waterval.
De laatste stop is bij een koffieplantage voordat u op uw bestemming voor de avond aankomt.

Overnachting op het Bolaven-plateau, inclusief ontbijt

DAG 7, BOLAVEN – WAT PHOU – CHAMPASAK
Na het ontbijt bezoekt u de kleurrijke voedselmarkt van Tha Teng voor etnische minderheden. Verken vervolgens een paar fascinerende minderheidsdorpen, Ban Bong Neua, een Alak-dorp met een offeraltaar, en Ban Kokphung, een Katu-dorp waar ze doodskisten onder hun huizen bewaren.
Bezoek vervolgens een koffieplantage voordat u naar Wat Phou gebracht wordt, een oud Khmer-religieus complex dat dateert uit de 5e eeuw.
Wat Phou, door UNESCO erkend als werelderfgoed, is een spectaculaire pre-Angkoriaanse tempel te midden van de rijstvelden en waterwegen van zuidelijk Laos, die werd gebouwd door de heersers van het Khmer-rijk vóór de bouw van Angkor Wat.
De tempel diende als het belangrijkste economische en politieke centrum van de regio en is nog steeds een van de meest gerespecteerde tempels van het Laotiaanse volk. Na uw bezoek gaan we verder naar Champassak om voorbeelden van Franse koloniale architectuur te zien.

Overnachting in Champasak, inclusief ontbijt

wat-phou-laos
Wat Phou

 

DAG 8, CHAMPASAK – 4000 ISLANDS – DON KHONE
Na het ontbijt gaat de reis verder naar het zuiden en stopt u bij het houtsnijwerkdorp Ban Nong Bune.
Van daaruit gaan we verder naar het zuiden naar het 4000 Island-gebied. In dit gebied, dat in de Laotiaanse taal ‘Sipandon’ wordt genoemd, strekt de Mekong zich uit tot meer dan 14 km breed! De rivier stroomt tussen een onbekend aantal eilanden, waardoor watervallen en stroomversnellingen ontstaan. We nemen een korte boottransfer van Ban Nakasang naar uw hotel.

Bij aankomst bezoekt u de lokale markt om de lokale cultuur te ervaren en wat verse producten of handgemaakte ambachten te kopen.
Nadat u de markt hebt verkend, gaat u naar de Liphi-waterval, die zich op slechts een paar kilometer afstand van de markt bevindt. Geniet van het adembenemende landschap en geniet van de natuurlijke schoonheid van de waterval.

Bezoek vervolgens de Franse koloniale gebouwen en overblijfselen van het treinstation.
Deze gebouwen bieden een kijkje in de rijke geschiedenis van het eiland en de invloed van het Franse kolonialisme in de regio.
De lokale pagode wordt bezocht om meer te leren over de spirituele tradities van de regio en bewonder de prachtige architectuur van de tempel.
Loop ten slotte door het dorpje om het leven van de lokale bevolking te bewonderen. U kunt een fiets huren (op eigen kosten) en het eiland in uw eigen tempo verkennen. Fiets rond het eiland om de zonsondergang te bekijken en geniet van de relaxte sfeer van het eiland Khone.

Overnachting op het eiland Khone, inclusief ontbijt.

4000_islands-laos-li-phi-waterval
Li Phi waterval

 

DAG 9, 4000 ISLANDS – KHONE PHAPHENG – PAKSE
Na het ontbijt keert u terug naar het vasteland bij het vissersdorpje Ban Nakasang en rijden we verder naar het zuiden om Khone Phapheng te bezoeken, die qua volume wordt beschouwd als de grootste waterval in Zuidoost-Azië.
Khone Phapheng is een indrukwekkende plek vlakbij de grens tussen Laos en Cambodja, gelegen in een gebied vol met wilde dieren, waardoor dit gebied een van de meest adembenemende bestemmingen in Laos is. Daarna rijden we terug naar Pakse.

De hoofdstad van de provincie Champasak, in 1905 door de Fransen gesticht als administratieve post, is een relatief nieuwe stad aan de samenvloeiing van de rivieren Mekong en Se Don. In de middag bezoeken we eerst Ban Khoh, gespecialiseerd in steenhouwen, en lopen we naar de nabijgelegen Wat Chomphet, waar de grootste zittende Boeddha van Laos staat. Laat in de middag stijgen we naar de top van Wat Phou Salao om het panoramische uitzicht over de stad Pakse en de nabijgelegen omgeving te bewonderen, terwijl het donker over de stad valt.

Overnachting in Pakse, inclusief ontbijt.

DAG 10 PAKSE – TERUGREIS – DE REIS KAN VERLENGD WORDEN – OOK MET BEZOEK AAN BUURLANDEN
U bent vrij om door de stad te wandelen voor uw eigen verkenning voordat u aan de vertrekvlucht begint.

houten-loopbrug-rivier-laos


Reissom voorbeeldreis Images of Laos

Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement vanaf EUR 1.795,= per persoon obv 2 personen in een 2-persoonskamer

*Tarief is exclusief (inter)nationale tickets


Inclusief

Privévervoer met airconditioning
Accommodaties inclusief ontbijt
Boottocht zoals vermeld bij bovenstaande bezienswaardigheden
Treinkaartjes
Engelssprekende gids
Toegangsprijs voor aangegeven bezienswaardigheden
Maaltijden volgens programma
Overheidsbelasting en servicekosten
Bagageafhandeling en drinkwater

Exclusief

Internationale en binnenlandse vluchten (indien van toepassing)
Visa-stempelkosten bij aankomst
Online visum aanvragen; KLIK HIER
Persoonlijke uitgaven
Tips voor gids, chauffeur, porters. We raden 5 USD per dag voor de gids, 3 USD per dag voor de bestuurder en 2 USD per hotel bij de check out.
U bent hier uiteraard geheel vrij in.
Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien.
Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten).
Eventuele inentingen.
Reserveringskosten € 50, = per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50
Verplichte bijdrage SGR € 5,= per persoon

Overige informatie

Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
Vertrekdag: dagelijks
Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op