Actieve rondreis Nepal met meerdaagse Himalaya soft trekking

Maak een citytour door Kathmandu – Wandel van Sanga naar Panauti – Raften  over de prachtige Trisuli River – Ontspan in warmwaterbronnen – Geniet van de zonsondergang aan de oever van Narani River – Ervaar wildlife in het Chitwan National Park.

De actieve rondreis Nepal met meerdaagse Himalaya soft trekking is een reis waarbij vele facetten van het bijzondere land voorbij komen. Nepal is een land dat uitermate geschikt is voor de sportieve mens. Een enorm aantal trekkingen zijn hier te maken van gemakkelijk (soft trekking) tot aan extreem zwaar (Mount Everest). In deze mooie reis waarbij ook de overige facetten van dit land aan bod komen maakt u een meerdaagse trekking door een onvergetelijk mooi gebied in de omgeving van Pokhara. Mocht je liever een meer uitdagender trekking doen dan kan dat uiteraard. Vraag ons er gerust naar en we zoeken de trekking die bij jou past.


Pashupatinath-tempel in Kathmandu, De actieve rondreis Nepal met meerdaagse Himalaya soft trekking
Pashupatinath-tempel in Kathmandu

Actieve rondreis Nepal
met meerdaagse Himalaya soft trekking – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Heenreis

Dag 2, Welkom in Kathmandu!
Vandaag arriveer je in de koningsstad Kathmandu voor de actieve rondreis Nepal met meerdaagse Himalaya soft trekking. Na aankomst wordt je welkom geheten en naar je hotel gebracht dat in de stad op een rustige locatie gelegen is. Als je niet te moe bent van je reis is het echt leuk om te voet of per taxi naar de wijk Thamel te gaan. Dit is een plek waar je mooie souvenirs kunt kopen, neer kunt ploffen op een terras of in een restaurant en gewoon te genieten van alle kleurtjes en drukte om je heen. Wil je rust…Garden of Dreams ligt op korte afstand van je hotel is een heerlijke plek om te ontspannen. Overigens biedt dit fijne hotel een heerlijk dakterras waar je met een beetje helder weer al een glimp van een besneeuwde bergtop kunt opvangen.
Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 3, Kathmandu citytour
Vandaag ga je deze indrukwekkende stad nader ontdekken. Hierbij bezoek je onder andere de Boudhanath Stoepa, de Pashupatinath tempel en Swayambhunath tempel ofwel de Monkey temple genaamd vanwege de vele apen die op dit heilige complex leven. Een wandeling door Asan naar het beroemde Durbar plein ontbreekt uiteraard ook niet. Beschrijving van de bezienswaardigheden vindt je hier.

Asan, Kathmandu, Nepal , Durbar Square, De actieve rondreis Nepal met meerdaagse Himalaya soft trekking
Asan, Kathmandu, Nepal , Durbar Square


Dag 4, Kathmandu – wandeling Sanga naar Panauti

De rit gaat naar Sanga waar twee heilige rivieren samenvloeien. Het startpunt, Sanga, ligt net buiten de oostelijke rand van de Kathmandu-vallei en zal door de meesten beter bekend zijn als de plaats met het hoogste Shiva-beeld ter wereld. (Sanga kan ook het eindpunt zijn, als wandelaars de wandeling bij Panauti willen beginnen). Na een steile klim van ongeveer een half uur, vlakt de wandeling grotendeels af en neemt de wandelaars langs de heuvelruggen met steile afgronden naar beneden, uitzicht op rijstvelden en landbouwgrond, de stad Banepa en – op heldere dagen – onbelemmerd uitzicht op de Himalaya. De paden die je volgt zijn paden die alleen door de dorpelingen in dit gebied worden gebruikt. Je zult regelmatig nieuwsgierige gezichten zien van bewoners die misschien wel voor het eerst een toerist zien.
De wandeling eindigde in Panauti, een prachtige stad in Newari, omringd door rijstvelden, en staat bekend als een van de best bewaarde Newari-nederzettingen in heel Nepal.

Overnachting in een homestay inlcusief ontbijt, lunch en diner.

trekking van Panauti naar Sanga, De actieve rondreis Nepal met meerdaagse Himalaya soft trekking
Uitzicht tijdens de trekking van Sanga naar Panauti

 

Dag 5, Panauti – Charaudi – Pokhara
De reis gaat richting het westen, met als einddoel vandaag Pokhara. Onderweg is het tijd voor avontuur in de vorm van raften over de prachtige Trisuli River die bekend staat om zijn stroomversnellingen. Raften in de Trishuli-rivier zelf is een plezier dat is gevarieerd met avontuur. Na het raft avontuur wordt je naar Pokhara gebracht.

Een overnachting inclusief ontbijt

Dag 6, Pokhara naar Nayapul – trekking van Nayapul naar Ghandruk (8/9km – 5/6 uur)
het beginpunt van de trekking is in Nayapul, een rit per auto van 46 km / 1,5 uur. Hier begint je aan de mooie soft trekking. Het pad daalt steil af naar Birethanti, hier volg je de westelijke oever van Modi Khola tot de Shaulee Bazaar voordat je naar Ghandruk klimt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op Machhapuchre (6993 m), Annapurna Zuid (7219 m), Hiunchuli (6441 m) en de bovenste Modi-vallei.

Een overnachting in een eenvoudig guesthouse, inclusief ontbijt

Dag 7, Ghandruk – Jhinu Danda – Landruk (11/12km – 7/8 uur)
Na een goed ontbijt kun je genieten van een trekking helemaal naar Jhinu Danda (ongeveer 4 uur). Hier is een pauze van 2 uur waarbij geluncht en ontspannen kan worden in warmwaterbronnen. ’s Middags wandel je nog eens 3 uur door het bos van Annapurna om Landruk te bereiken.

Een overnachting in een eenvoudig guesthouse, inclusief ontbijt

soft trekking nepal, De actieve rondreis Nepal met meerdaagse Himalaya soft trekking
Meerdaagse trekking Nepal

 

Dag 8, Landruk – Kande Pokhara
Volop genieten tijdens de laatste 5 uur van deze trekking door dit spectaculaire landschap. Bij het eindpunt in Kande staat je auto te wachten om je naar Pokhara te rijden waar je mag uitrusten en nagenieten van deze prachtige meerdaagse wandeling.

Een overnachting inclusief ontbijt

Dag 9, Pokhara – Chitwan National Park
Vandaag staat een lange rit van ongeveer 5 uur op het programma. Onderweg is veel te zien en de tijd zal snel voorbij gaan. Deels terug over de drukke Prithvi Highway, door de Seti-vallei tot aan de kruising bij Mugling. Hier gaat het verder naar het zuiden, via de vruchtbare laaglanden van de Western Terai en naar de fijne homestay in Chitwan. Je wordt hartelijke welkom geheten door de Mother Homestay Community met koffie en thee. Een van onze jungle-experts zal middels een korte diavoorstelling achtergrondgegevens en geschiedenis van het Chitwan National Park introduceren, evenals enkele andere onderwerpen met betrekking tot dieren in het wild. Vragen zijn van harte welkom.

In de middag wordt een ontspannen fietstocht gemaakt naar via het dorp naar de oever van de Narani River om te genieten van de zonsondergang. Mocht je niet willen fietsen dan kan je ook lopen en wordt je na zonsondergang door de jeep naar de homestay gebracht.

Tharu Culturele dans; in de avond zullen jonge vrouwen en mannen uit de nabijgelegen dorpen enkele van hun traditionele vaardigheden en dansen laten zien. Na dit feestelijk gebeuren wordt het overheerlijke Nepali diner vegetarische Dal bhat en vegetarisch curry desert in de eetzaal geserveerd.

Twee overnachtingen inclusief ontbijt, lunch en diner

Moeder neushoorn en kind, jeepsafari door Chitwan National Park, De actieve rondreis Nepal met meerdaagse Himalaya soft trekking
Moeder neushoorn en kind, jeepsafari door Chitwan National Park

 

Dag 10, Chitwan National Park
Na het ontbijt wordt een leuke wandeling door het dorpje gemaakt. Hier ziet u het werkelijke lokale leven in volle gang. Na de lunch is het tijd voor wildlife. Naast dat Chitwan een kleine populatie Bengaalse tijgers heeft – waarvan er regelmatig gespot worden – is het tevens de habitat voor wilde olifanten, brilberen en neushoorns. Tijdens de 3 uur durende safari is er grote kans dat je een of meerdere van deze dieren zult gaan spotten.

Dag 11, Chitwan National Park – Kathmandu
Per vliegtuig gaat de reis terug naar Kathmandu. Na uw aankomst op de luchthaven van Kathmandu wordt je opgehaald van het vliegveld en overgebracht naar het hotel.

Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 12, Kathmandu
Vandaag is vrij te besteden. Een leuke dag om in de wijk Thamel door te brengen om mooie Nepalese souvenirs te kopen en nog uitgebreid van de heerlijke Nepali keuken te genieten. Wil je echt de leuke winkeltjes en restaurantjes beleven dan is het mogelijk om een leuke shop-food excursie te reserveren. Natuurlijk is het ook mogelijk om een excursie te reserveren zoals bijvoorbeeld de Mount Everest vlucht langs de Himalaya of een bezoek aan Patan.

Dag 13, Kathmandu – terugreis
Helaas komt er vandaag een einde aan deze bijzondere actieve rondreis Nepal met meerdaagse Himalaya soft trekking.
Afhankelijk hoe laat je vlucht vertrekt heb je nog tijd vrij te besteden. Je wordt tijdig naar de luchthaven gebracht.

Traditionele Dal Bhat schotel, Nepal, Kathmandu, De actieve rondreis Nepal met meerdaagse Himalaya soft trekking
Traditionele Dal Bhat schotel, Nepal, Kathmandu

Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis 
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Actieve rondreis Nepal
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, op aanvraag per persoon*

*Het tarief is exclusief internationale tickets


Inclusief
– Genoemde transfers
– Genoemde overnachten inclusief genoemde maaltijden
– Privé Kathmandu valley excursie met Engelssprekende gids en entreegelden
– Hike Sanga – Panauti met Engelssprekende gids
– Trishuli River Rafting inclusief lunch
– Engelssprekende gids tijdens meerdaagse trekking
– Porters tijdens trekking voor de bagage (01 porter per 02 personen)
– National park vergunning voor trekking
– Baruali Homstay programma inclusief jeepsafari Chitwan

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Binnenlandse vlucht Bharatpur to Kathmandu vanaf EUR 95,= per persoon
– Everest Mountain Flight: USD 192.00 per persoon (tarief kan afwijken)
– Visum Nepal, ons advies is deze vooraf bij het Consulaat in Amsterdam aan te vragen en op te halen.
Dit voorkomt onnodig lang wachten op de luchthaven bij aankomst.
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor gids, chauffeur, porters. We raden 5 USD per dag voor de gids, 3 USD per dag voor de bestuurder en 2 USD per hotel bij de check out. U bent hier uiteraard geheel vrij in.
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien.
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten).
– Eventuele inentingen.
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op