Highlight rondreis door Nepal

Citytour Kathmandu – Himalaya trekkings – ceremonie in Boeddha tempel – raften op de Trisuli Riverwandeling naar Chabdi Barahj  – overnachten in Boeddhistisch klooster – Pokhara – tijgers in Chitwan

Deze highlight rondreis door Nepal neemt je mee door een uniek land met een geheel eigen identiteit. Maak kennis met de gastvrije bevolking die je met een welgemeend Namasté zullen verwelkomen, de stoffige straten, kleurrijke tempels, ingetogen ceremonies,  festivals, tradities…

Laat je meenemen in een bijzondere wereld die je voor altijd in je hart zult meedragen zodra je de schoonheid hebt mogen ervaren.


straatbeeld Asan, Kathmandu, Nepal , Durban Square, highlight rondreis door Nepal

Highlight rondreis door Nepal – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Heenreis
Je vertrekt vandaag naar het unieke land Nepal, geboorteland van Boeddha.

Dag 2, Welkom in Kathmandu
Vandaag arriveer je in de koningsstad Kathmandu. Na aankomst wordt je welkom geheten en naar je hotel gebracht dat in de stad op een rustige locatie gelegen is. Als je niet te moe bent van je reis is het echt leuk om te voet of per taxi naar de wijk Thamel te gaan. Dit is een plek waar je mooie souvenirs kunt kopen, neer kunt ploffen op een terras of in een restaurant en gewoon te genieten van alle kleurtjes en drukte om je heen. Wil je rust…Garden of Dreams ligt op korte afstand van je hotel is een heerlijke plek om te ontspannen. Overigens biedt dit fijne hotel een heerlijk dakterras waar je met een beetje helder weer al een glimp van een besneeuwde bergtop kunt opvangen.

Drie overnachtingen inclusief ontbijt

Crematie in de Pashupatinath Tempel, Kathmandu, highlight rondreis door Nepal
Crematie in de Pashupatinath Tempel, Kathmandu

 

Dag 3, Mount Everest vlucht – Kathmandu citytour
Vanmorgen kan je een onvergetelijke tocht (optioneel*) maken langs de Himalaya! Een van de beste manieren om dichtbij de Himalaya te komen, is de bergvlucht die je langs de ontzagwekkende toppen voert voor een uur van opwindende sightseeing. De bergvluchten vanuit Kathmandu bieden een spectaculair close-up uitzicht op het oostelijke Himalaya gebergte. De bergvlucht is een onvergetelijke ervaring om een extreem close-up te zien van deze prachtige toppen van meer dan 8.000 meter hoog, inclusief Everest (8.848 meter), de hoogste bergtop ter wereld. Het vliegtuig zal op ongeveer 30km van de bergen blijven, dit lijkt ver maar vanuit het vliegtuig is dit echt dichtbij. Na afloop krijgt een ieder een ere certificaat als eeuwig aandenken.

In de middag is het tijd om deze indrukwekkende stad nader te gaan ontdekken. Hierbij bezoek je onder andere de Boudhanath Stoepa, de Pashupatinath tempel en Swayambhunath tempel ofwel de Monkey temple genaamd vanwege de vele apen die op dit heilige complex leven. Een wandeling door Asan naar het beroemde Durbar plein ontbreekt uiteraard ook niet. Beschrijving van de bezienswaardigheden vindt je hier.
* De vlucht is afhankelijk van weersomstandigheden en zicht. Om deze reden is het niet verstandig deze al vooraf te reserveren.

 

Bhaktapur Durbar plein, highlight rondreis door Nepal
Bhaktapur Durbar plein

 

Dag 4, Bhaktapur – Panauti – Kathmandu
In de ochtend bezoek je Bhaktapur, een essentiële Newari-stad met enkele van de mooiste en meest authentieke architecturen van Nepal. Het is een van de fascinerende plekken om de traditionele ambachten van aardewerk, metaalwerk, kunst en de beste handigheid in houtbewerking van Nepalese kunstenaars te ontdekken.

Na van deze stad genoten te hebben gaat de reis verder naar Panauti, een dorp waar heilige rivieren samenkomen. In Panauti is het project Community Homestay opgezet waarbij veel gezinnen hun huis openstellen om reizigers te ontvangen. Naast het leren kennen van een lokale familie en het verkennen van dit mooie oude dorp dat zeker de moeite waard is, helpt u met het voorbereiden van uw avondmaaltijd – leren hoe lokale gerechten te bereiden – en eet u samen met uw gastgezin waarna u weer terugkeert naar Kathmandu voor de overnachting.

Dag 5, Kathmandu – raften op de Trisuli River – Charaudi
Kathmandu wordt even achtergelaten en de reis gaat richting het westen. Onderweg is het tijd voor avontuur in de vorm van raften over de prachtige Trisuli River die bekend staat om zijn stroomversnellingen. Na deze adrenalinestoot wordt er overnacht in een lodge die genesteld ligt in de semi-tropische heuvels aan de oevers van de rivier. Er is ruimte om te ontspannen, te lezen, te mediteren of gewoon te genieten in de infinity pool voor een luie middag. Een landelijke ervaring met veel comfort!

Een overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 6, Charuadi – Bandipur
De rit gaat verder naar het kleine stadje Bandipur, genesteld op een bergkam op 1.030 m boven de zeespiegel. Hier wordt overnacht in een eeuwenoud Newari herenhuis, rijk aan kunst en cultuur. Zorgvuldig gerestaureerd, met behoudt van de lage plafonds en de warme ambiance – de enige moderniteiten zijn de toiletten en douches (niet allemaal ensuite). Gelegen in het oude centrum van de bazaar biedt het gemakkelijke toegang tot bezienswaardigheden, cafés, restaurants en winkels en de mooie terrassen en de tuin met uitzicht op de vallei bieden een serene en comfortabele plek om te ontspannen.

Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Wandelen door Nepal met de Himalaya als achtergrond decor, highlight rondreis door Nepal
Wandelen door Nepal met de Himalaya als achtergrond decor

 

Dag 7, Bandipur – wandeling naar Chabdi Barahj – Bandipur
Vandaag staat een prachtige wandeling op de agenda. Smalle paden brengen je naar dorpjes waar je typisch dorpsleven, traditionele huizen en interessante tempels kunt zien. Purano Kot, voorheen een oud fort, ligt op slechts twintig minuten lopen ten westen van de Bandipur bazaar. Een kleine tempel in de buurt bevat oude statuten. Daarnaast is een nieuwere tempel gebouwd, waar lokale mensen in tijden van droogte bidden voor regen voor de god Mahadav. Nog eens twee uur wandelen, is het dorp Ramkot is een typisch Magar dorp met traditionele ronde huizen, nog weinig geraakt door moderne ontwikkeling. Na nog eens twee uur uur wandelen komt de wandeling ten einde bij Chabdi Barahj, een pelgrimsoord.

Dag 8, Bandipur – Pokhara
Vanuit Bandipur gaat de reis verder naar Pokhara. Richting het westen over de rivier de Madi slingert de weg omhoog met uitzicht op diepe rotsachtige kloven met hangbruggen om vervolgens af te dalen naar de brede Seti-vallei. Deze boeiende rit eindigt in het gezellig Pokhara gelegen op een eens levendige handelsroute die zich uitstrekt tussen India en Tibet. Dit is het land van Magars en Gurungs, hardwerkende boeren en dappere krijgers die wereldwijd bekend zijn geworden als Gurkha-soldaten. De Thakalis, een andere belangrijke etnische groep hier, staan bekend om hun ondernemersvaardigheden. De sereniteit van de meren en de pracht van de Himalaya die achter hen rijst, creëren de ambiance die Pokhara zo’n populaire plek heeft gemaakt om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur

Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Zonsopgang Sarangot, Pokhara met uitzicht op Fishtail Mountain, highlight rondreis door Nepal
Zonsopgang Sarangot, Pokhara, met uitzicht op Fishtail Mountain

 

Dag 9, Pokhara – zonsopgang Sarangot – middag citytour Pokhara
Het beste uitzicht op de bergen vanaf Sarangkot is beschreven als een bijna religieuze ervaring, vooral bij het ochtendgloren. Wandelpaden en een weg leiden bijna naar de top waar het bergpanorama met Machhapulchhare met zijn kenmerkende vorm ( Fish Tail Mountain, 6.997 m), Hiunchuli (6.441 m), Annapurna I (8.091 m), Annapurna III (7.555 m), Annapurna IV (7,525 m) en Annapurna II (7.937 m) te bewonderen zijn.

Pokhara biedt optioneel onder andere de mogelijkheden tot paragliden en een helikoptertocht naar het Annapurna Basecamp.

Dag 10, Pokhara – Chitwan National Park
Vandaag staat een lange rit van ongeveer 5 uur op het programma. Onderweg is veel te zien en de tijd zal snel voorbij gaan. Deels terug over de drukke Prithvi Highway, door de Seti-vallei tot aan de kruising bij Mugling. Hier gaat het verder naar het zuiden, via de vruchtbare laaglanden van de Western Terai en naar de fijne homestay in Chitwan.

Bij aankomst staat er een korte briefing op het programma en worden de faciliteiten uitgelegd en de bungalows toegewezen. Een van onze jungle-experts zal middels een korte diavoorstelling achtergrondgegevens en geschiedenis van het Chitwan National Park introduceren, evenals enkele andere onderwerpen met betrekking tot dieren in het wild. Vragen zijn van harte welkom.

Tharu Culturele dans; in de avond zullen jonge vrouwen en mannen uit de nabijgelegen dorpen enkele van hun traditionele vaardigheden en dansen laten zien. Na dit feestelijk gebeuren wordt het diner in de eetzaal geserveerd.

Twee overnachtingen inclusief ontbijt, lunch en diner

Het lokale leven rond Chitwan National Park, highlight rondreis door Nepal
Het lokale leven rond Chitwan National Park

 

Dag 11, Chitwan National Park
Voor de vroege vogels: na wat thee of koffie is het tijd om vogels te kijken en een wandeling door de natuur te maken. Van de 519 soorten vogels zijn er 276 soorten in Chitwan gebied geregistreerd. Het gebied rond Chitwan NP wordt beschouwd als een paradijs voor vogelaars. Ontbijt in het resort.

Tot na de lunch is vrij te besteden. Een leuke tip: maak een leuke ontdekkingstocht per fiets door de omgeving, door de dorpjes, over de zandpaadjes, langs de rijstvelden en ontmoet de lokale bevolking.

In de middag is het tijd voor een jeepsafari waarbij u tijgers kunt schieten, met uw camera wel te verstaan! (Jeepsafari’s zijn verboden in het moessonseizoen door de parkautoriteiten van juni-september en in sommige seizoenen kan het verlengd worden tot oktober). Naast dat Chitwan een kleine populatie Bengaalse tijgers heeft – waarvan er regelmatig gespot worden – is het tevens de habitat voor wilde olifanten, brilberen en neushoorns. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de stand van de rivier staat er een ontspannen boottocht over de Narayani rivier gepland. Ongeveer 45 minuten wordt je in een traditionele patelaboot meegenomen op een stille tocht langs de Narayani-rivier om watervogels, visetende krokodillen met hun smalle bek (Gharials) en de dieren aan de oevers van de rivier te bekijken.

Deze avond dient je zelf je eten te bereiden bij één van de bewoners van het dorp. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat dit echt een leuke belevenis is. Op een hout gestookt vuurtje en adobe vuurplaats maak je een heerlijke curry onder het toeziend oog van de vrouw des huizes. Uiteraard mag je daarna zelf genieten van je zelfbereide maaltijd, in het huisje van de familie, op de grond en eten met je handen. Echt het Nepalese leven voelen en proeven!

Moeder neushoorn en kind, jeepsafari door Chitwan National Park, highlight rondreis door Nepal
Moeder neushoorn en kind, jeepsafari door Chitwan National Park

 

Dag 12, Chitwan – vliegen naar Kathmandu – overnachten in een Tibetaans klooster
Vanmorgen staan een bezoek naar het ‘Tharu Cultural Museum en een dorpswandeling op de agenda waarna je kunt genieten van je ontbijt.

Per vliegtuig gaat de reis terug naar Kathmandu. Na uw aankomst op de luchthaven van Kathmandu wordt je opgehaald van het vliegveld en overgebracht naar Pharping. Net boven Pharphing is Neydo Tashi Choeling Monastery – een klooster in Tibetaanse stijl met ongeveer 140 monniken uit India en Nepal. De huidige Karma Charmé is de zevende reïncarnatie lama van de unieke Neydo Kagyu-traditie, die ook het Nyingma-geslacht Tibetaans boeddhisme volgt.

Het klooster pension biedt accommodatie in comfortabele, goed ingerichte kamers (allemaal met eigen badkamer, waterkoker om thee / koffie te maken, een eigen balkon). Verdere brede balkons bieden een prachtig uitzicht over de vallei en de aantrekkelijke, comfortabele zithoek – een heerlijke plek om te ontspannen, kletsen, lezen … en uitstekende maaltijden zijn beschikbaar in de eetkamer.
De monniken zijn blij dat je je bij hen voegt voor hun vroege ochtend- en avondceremonies in de grote zaal, bewaakt door een torenhoog beeld van de Amitabha Boeddha en veel mensen kozen deze vredige omgeving voor persoonlijke retraites en meditatie en er worden cursussen gegeven over de Tibetaanse literatuur en boeddhistische filosofie en ethiek.

Er zijn tal van wandelingen en trektochten die je kunt maken in de omgeving naar een aantal kleinere kloosters en naar de Asura-grot waar Padmasambhava of Guru Rinpoche mediteerde en de hoogste realisatie bereikte, net als in de velden en heuvels. Je hebt de vrijheid om eenvoudig rond te dwalen zonder vooraf te plannen aangezien het klooster overal zichtbaar is, zodat je altijd je weg naar huis kunt vinden. Winsten van het pension dragen bij aan de dagelijkse kosten van het klooster. Onvoorwaardelijk aanbevolen! Een langer verblijf is uiteraard ook mogelijk.

In de vroege ochtend mediteren en chanten met de monniken in het Tibetaanse Neydo klooster, highlight rondreis door Nepal
In de vroege ochtend mediteren en chanten met de monniken in het Tibetaanse Neydo klooster

 

Dag 13, Pharping – Bungamati – Patan
Bungamati, een klassiek dorp in Newari, heeft rijen bakstenen huizen langs straten geplaveid met plavuizen. Het dorp is de winterresidentie van de Regengod en ook terecht beroemd vanwege het grote aantal bekwame houtbewerkers onder zijn inwoners. In de omgeving is nog een oud Newari dorp, Khokana, dat een reputatie heeft opgebouwd voor zijn mosterdolie. Als je iemand tegenkomt met een verweerd gezicht die twee blikken trommels draagt die aan de twee uiteinden van een paal over zijn schouders hangen in de oude marktplaatsen van Kathmandu, is het waarschijnlijk dat hij uit Khokana komt en in de stad om mosterdolie te verkopen. Deze ene dag van verkennen van deze 2 dorpen zal je een van de meest authentieke ervaringen van het traditionele leven in de Kathmandu-vallei laten beleven.

Patan Durbar Square is omgeven door een fascinerende reeks tempels, gebouwd op verschillende architectonische manieren, en varieert van het tijdperk van zijn oprichting. Patan Durbar Square is de thuisbasis van talloze tempels zoals Krishna Mandir, Bhimsen Mandir, Taleju Bell en nog veel meer, waar Goden en mensen in Nepal altijd al lang naast elkaar hebben geleefd. Alle tempels van het Patan Durbar-plein zijn versierd met de houtsnijwerken van Nepalees handwerk volgens de Newari-architectuur. De stad is gebouwd op Newari-culturele perspectieven, waardoor de stad de trots van de Newari-cultuurgeschiedenis omhult.

Overnachting in een homestay, inclusief ontbijt
Dit prachtig gerestaureerde oude Newari-huis ligt in het hart van de oude stad Patan, in de zuidoostelijke hoek van Swotha Square, tegenover de Radha Krishna-tempel en op slechts 50 meter afstand van Patan’s Durbar-plein.

Gouden Tempel in Patan, highlight rondreis door Nepal
Gouden Tempel in Patan

 

Dag 14, Patan – Kathamandu
Vandaag ga je de Dakshinkali tempel bewonderen, een 17e-eeuwse tempel gewijd aan de godin Kali, een van de negen godinnen die wordt verondersteld de wensen van de pelgrims te vervullen. Een van de meest populaire plaatsen van aanbidding in Kathmandu, de tempel is vooral druk op dinsdagen en zaterdagen wanneer dierenoffers worden aangeboden aan de godheid.

Hierna volgt een bezoek aan Kirtipur & Chovar. Er is een rots in Kirtipur die door alle inwoners van de stad wordt bespuwd wanneer ze voorbijgaan. Er wordt gezegd dat Kirtipur door de rots kon worden veroverd door de 18e-eeuwse koning van Gorkha, die wordt gecrediteerd voor de eenwording van Nepal. Vernederd door eerdere nederlagen en alleen overwinnaar vanwege de toevallige blokkering van een door de rots gestoten zwaard, beval de koning vervolgens de neuzen en lippen van alle mannelijke inwoners af te snijden. Het is geregistreerd dat het gewicht van de neuzen en lippen ongeveer 80 pond woog! Maak een wandeling door de straten van deze historische stad waar ambachtelijke centra in overvloed zijn, met name die gewijd aan breien en weven, voor een glimp van een snel afnemende levensstijl.

Een overnachting inclusief ontbijt

Dag 15, Terugreis*
Helaas komt er vandaag een einde aan deze bijzondere reis door Nepal. Afhankelijk hoe laat je vlucht vertrekt heb je nog tijd vrij te besteden. De wijk Thamel is een walhalla voor wie op zoek is naar Nepalese souvenirs.

*Uiteraard zijn het reisschema en de reisduur helemaal naar wens aan te passen.

 

Dakshinkali tempel in Kathmandu, gewijd aan de Godin Kali, highlight rondreis door Nepal
Dakshinkali tempel in Kathmandu, gewijd aan de Godin Kali

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Highlight rondreis door Nepal
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf op aanvraag per persoon*

*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Alle genoemde transfers
– Genoemde overnachtingen, uiteraard kunnen hotels naar wens worden aangepast
– Kathmandu valley sightseeing met Engelssprekende gids, entreegelden en vervoer
– Nepali lunch in Panauti
– Trishuli River Rafting inclusief lunch
– Wandeling naar Ramkot met lokale gids, inclusief lunchpakket
– Ochtend excursie Sarangkot met Engelssprekende gids
– Pokhara city sightseeing met Engelssprekende gids, entreegelden en vervoer
– Volle dag Bungamati, Khokana en Patan sightseeing met Engelssprekende gids, entreegelden en vervoer
– Volle dag Dakshinkali, Kirtipur en Chobhar sightseeing met Engelssprekende gids, entreegelden en vervoer

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Binnenlandse vlucht Bharatpur to Kathmandu vanaf EUR 95,= per persoon
– Everest Mountain Flight: USD 192.00 per persoon (tarief kan afwijken)
– Visum Nepal, ons advies is deze vooraf bij het Consulaat in Amsterdam aan te vragen en op te halen.
Dit voorkomt onnodig lang wachten op de luchthaven bij aankomst.
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor gids, chauffeur, porters. We raden 5 USD per dag voor de gids, 3 USD per dag voor de bestuurder en 2 USD per hotel bij de check out. U bent hier uiteraard geheel vrij in.
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien.
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten).
– Eventuele inentingen.
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op