Kleine Sunda eilanden, met privé cruise

Het culturele centrum van Bali – Bezoek de kleurrijke markt in Ubud – Flores – bezoek Sikka Village voor de traditionele weverijen – Bewonder de zonsopgang bij het driekleurige meer van Kelimutu – Kom ik contact met de lokale bevolking in Saga Village – Maak een wandeling op de vulkaan Wawo Muda – Wandel door het prachtige regenwoud van het Ramanese kratermeer – Bezoek de befaamde “spinnenweb” rijstvelden – Wandel naar Wae Rebo Village – Vaar naar Kelor Island – Ga op zoek naar de Komodo varaan – Snorkel tussen de Manta Rays – Bezoek de Sendan Gile waterval.

De privé rondreis met vervoer en gids – Kleine Sunda eilanden laat u kennismaken met de Sunda eilanden Bali, Komodo, Flores en Lombok. Naast dat u vele highlights van zult gaan zien maakt u ook een meerdaagse privé cruise die u langs kleine pareltjes in de oceaan zult brengen. Ontspannen, snorkelen, zon, stranden, cultuur en natuur. Dit alles in één reis!


Aap in het Sacred Monkey Forest van Padangtegal bij Ubud
Aap in het Sacred Monkey Forest van Padangtegal bij Ubud

Kleine Sunda eilanden, met privé cruise – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Heenreis
Vandaag vliegt u richting Indonesië waar u de volgende dag zult arriveren voor uw privé rondreis met vervoer en gids – Kleine Sunda eilanden.

Dag 2, Aankomst Bali
Vandaag arriveert op het Godeneiland Bali waar u hartelijk welkom geheten wordt. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Ubud gebracht, een klein dorpje midden in de natuur, dat bekend staat als het culturele centrum van Bali. Hier heeft u vandaag en morgen vrij te besteden.

Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 3, Ubud
Vandaag heeft u vrij te besteden. Uw auto, chauffeur en gids zijn de gehele dag tot uw beschikking. Maak een ontspannen wandeling over de kleurrijke markt van Ubud en zie hoe de lokale bevolking hun handgemaakte kunstwerken aan de man proberen te brengen. En vergeet niet een bezoek aan het kunstmuseum te brengen, dit is zeker meer dan de moeite waard!

Dorpje dichtbij Maumere, Flores
Dorpje dichtbij Maumere, Flores

 

Dag 4, Ubud – Denpasar – Maumere (Flores)
Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden voor een binnenlandse vlucht naar Flores. Na aankomst staan uw chauffeur en uw gids op u te wachten. Na aankomst in uw hotel heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

Een overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 5, Maumere – Moni
Na het ontbijt gaat de reis richting Moni. Onderweg worden verschillende stops gemaakt zoals bij het museum van Ledalero waar een interessante collectie aan etnische voorwerpen te bewonderen zijn. Tevens bezoekt u Sikka Village dat bekend staat om zijn traditionele weverijen die gebruik maken van natuurlijke verftechnieken. In de middag maakt u een wandeling door Jopu en Ranggase, twee traditioneel dorpjes.

Een overnachting inclusief lunch, diner en ontbijt

Dag 6, Moni – Kelimutu Lake – Ende – Bajawa
Rond 04:00 uur in de vroege ochtend wordt u naar het driekleurige meer van Kelimutu gereden, één van de meest mysterieuze plekken van Indonesië. Hier zult u getuigen zijn van een prachtige zonsopgang. Vervolgens keert u terug naar uw hotel voor het ontbijt om daarna naar Ende gebracht te worden. Onderweg bezoekt u Saga Village, een traditioneel dorpje met bewoners van de Ende-Lio stam, hier krijgt u de kans in contact te komen met de lokale bevolking en kennis te maken met de inheemse gewoonten. Voordat u in Bawaja arriveert geniet u nog van een lokale lunch in Ende. In de avond geniet u van een diner in een lokaal restaurant.

Twee overnachtingen inclusief lunch, diner en ontbijt

Kraters van Wawo Muda, Flores
Kraters van Wawo Muda, Flores

 

Dag 7, Bajawa omgeving
In de vroege ochtend wordt u de vulkaan Wawo Muda opgereden, waar u een wandeling van ongeveer anderhalf uur zult gaan maken. Na aankomst op de top kunt u genieten van een prachtige zonsopgang en een overweldigend uitzicht over de vulkanen Inerie en Ebulobo. Na afloop keert u terug naar het hotel en wordt de rit per auto verder gevoerd langs de voet van Mount Enerie. Onderweg bezoekt u een tweetal traditionele dorpjes Bena en Luba. In de middag heeft u de mogelijkheid om de hot-springs in Soa te zoeken voor een ontspannen bad.

Dag 8, Bawaja – Ruteng
Na het ontbijt wordt u naar Aimere gereden, het centrum van de Arak productie. Na aankomst maakt u een prachtige wandeling door het regenwoud van het Ramanese kratermeer. In de middag arriveert u in Ruteng waar een diner volgt in een lokaal restaurant.

Een overnachting inclusief lunch, diner en ontbijt

Dag 9, Ruteng – Todo – Narang – Dintor – Denge
Na een vroeg ontbijt neemt u afscheid van Ruteng om het zuidelijke deel van Manggarai te ontdekken. Eerst bezoekt u Golo Cara Village, dé plek om de befaamde “spinnenweb” rijstvelden te zien. Daarna gaat de rit verder naar Todo, een traditioneel doprje waar u de traditionele Manggaraian huizen kunt bewonderen. Na afloop maakt u een ontspannen wandeling langs de rijstvelden, dwars door de prachtige natuur bij Narang Village. Lunch krijgt u aangeboden bij een lokale familie in Narang. In de middag gaat de reis verder langs de zuidelijke kust naar Dintor waar u tijd heeft om te ontspannen en zwemmen voor u verder reist naar Denge. Onderweg kunnen nog verschillende stops gemaakt worden indien u dit wenst.

Een overnachting in een familiehuis, inclusief lunch, diner en ontbijt

Wandeling naar Wae Rebo Village, Flores
Wandeling naar Wae Rebo Village, Flores

 

Dag 10, Denge – Wae Rebo Village
Na een licht ontbijt begint u met een spectaculaire wandeling van ongeveer 4 uur naar Wae Rebo Village, de meeste authentische plek waar u de Maggaraian cultuur kunt bewonderen. Het is gelegen op 1.100 meter boven de zeespiegel in het midden van een prachtig berggebied. Tegen de middag arriveert u in het dorp en wordt u na aankomst een lunch aangeboden. In de middag heeft u de gelegenheid om kennis te maken met de lokale bevolking en veel te weten te komen over hun leefstijl en tradities. Of u kunt nog meer van de prachtige omgeving gaan verkennen door nog een mooie wandeling te maken. Het diner en overnachting vindt plaats in een lokaal huis. Uw matrassen en dekens worden door de bewoners van het dorp verzorgt.

Een overnachting in een lokaal huis, inclusief lunch, diner en ontbijt

Dag 11, Wae Rebo Village – Denge – Dintor – Labuhan Bajo
Na het ontbijt in het dorp wandelt u terug naar Denge. De lunch geniet u in Denge na aankomst. Vervolgens wordt u naar Labuan Bajo gereden via Dintor en Magalili, dit ligt aan de conditie van de weg. Het kan zijn dat er voor een alternatieve route gekozen dient te worden via Todo Village naar Labuan Bajo.

Een overnachting inclusief diner en ontbijt

Zeilcruise langs de Kleine Sunda eilanden
Zeilcruise langs de Kleine Sunda eilanden

 

Dag 12, Labuhan Bajo – Kelor Island – Rinca Island – Kalong Island (Komodo)
Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de haven aangeboden waar u op de boot stapt en richting Kelor Island vaart. Hier heeft u tijd om te snorkelen en van de witte stranden te genieten. Vervolgens vaart u verder naar Loh Buaya (Crocodile Bay) Ranger Station op Rinca Island. Alle tickets en entreegelden zijn inclusief. U gaat op zoek naar de Komodo varaan die wel tot 3 meter lang kunnen groeien en meer dan 90 kilo kunnen wegen! Kijkt u tevens uit naar het Timorensis hert, wilde water buffels, wilde paarden, krab-etende apen en vele vogels. Vervolgens keert u terug naar de boot en zeilt u verder naar Kalong Island waar u ontelbare fruit etende vliegende honden kunt gaan zien!

Overnacht aan boord, ontbijt, lunch en diner worden aan boord geserveerd

Dag 13, Kalong Island – Red Beach – Komodo Island Bay – Sabaty Bay
Na het ontbijt verlaat u het eiland en zeilt u naar Red Beach voor een spectaculaire snorkeltocht bij Komodo. Na de lunch zeilt u naar Komodo Village waar u de lokale bevolking ontmoet en kunt zien hoe zijn met de “Draken” van het eiland samenleven. Hierna zeilt u verder naar Loh Liang Komodo Ranger station voor een andere mooie wandeling op zoek naar de Komodo varaan en ander wildlife. Bij aankomst op uw boot zeilt u verder naar Sabita Bay vlakbij Karang Makassar om Manta Rays te spotten.

Overnacht aan boord, ontbijt, lunch en diner worden aan boord geserveerd

Komodo varaan, Komodo

Komodo varaan, Komodo

Dag 14, Sabaty Bay – Manta Point – Tatawas Island – Bidadari Island
In de ochtend zult u snorkelen tussen de Manta Rays bij Karang Makassar. Soms ziet u hele scholen van Manta’s in dit rif. Voor de lunch zeilt u verder voor nog meer snorkelavontuur, de koraalriffen en vissen in onvoorstelbaar mooie kleuren zijn prachtig bij Tatawa Reefs. In de middag zeilt u verder naar Bidadari Island voor de overnachting.

Overnacht aan boord, ontbijt, lunch en diner worden aan boord geserveerd

Dag 15, Bidadari Island – Labuhan Bajo Airport  – Kuta Beach (Lombok)
U verlaat Bidadari Island na het ontbijt en vaart terug naar Labuhan Bajo haven. Na aankomst krijgt u een transfer naar de luchthaven aangeboden en stapt u op de vlucht naar Lombok. Na een hartelijke begroeting wordt u naar uw hotel gebracht. U verblijft aan de zuidkust met duizelingwekkende mooie stranden. Hier heeft u de gelegenheid te relaxen en te zwemmen. De rest van de dag is vrij te besteden.

Een overnachting inclusief ontbijt

Kuta Mawun Beach, Lombok
Kuta Mawun Beach, Lombok

 

Dag 16, Kuta Beach – Suranadi – Tetabatu
Na het ontbijt vertrekt u naar Tetebatu, een bergdorpje op de zuidflank van Mount Rinjani, de vulkaan die het kenmerk van Lombok is. Onderweg brengt u een bezoek aan een lokale markt van Gunung Sari, een drukke markt met een caleidoscoop aan kleuren en mensen. U bezoekt Narmada, het paleis uit de 17de eeuw, omringt door tuinen, zwembaden en meren. Na het bezoek aan de unieke Lingsar Temple gaat de reis verder naar Tetebatu via Surandani. Hier begint een 2 uur durende wandeling door een gebied met prachtige rijstvelden, tabaksplantages en een traditionele Sasak gemeenschap.

Een overnachting inclusief lunch en ontbijt

Waterval bij Sendan Gile, Lombok
Waterval bij Sendan Gile, Lombok

 

Dag 17, Tetebatu – Sembalun Lawang – Senaru – Sengiggi
Na het ontbijt reist u naar Sengiggi Beach om deze indrukwekkende reis rustig af te sluiten. De prachtige rit gaat dwars door een droog, maar indrukwekkend gedeelte van het eiland. De rit brengt u tevens bij de “coolste” plek van het eiland, de Sendan Gile waterval. U wandelt hier naar toe en de beloning is een verfrissende douche onder de waterval! Voor u Sengiggi bereikt rijdt u langs Pusuk Pass waar vele monniken leven in een omgeving van bamboebossen.

Drie overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 18 en 19, Sengiggi Beach
Deze dagen heeft u vrij te besteden.

Dag 20, Sengiggi Beach – Lombok airport – terugreis
Helaas, vandaag komt een einde aan deze prachtige reis! U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gereden. Hier stapt u op de vlucht huiswaarts.

Dag 21, Thuiskomst*
*
Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

Strand Sengiggi, Lombok
Strand Sengiggi, Lombok

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Kleine Sunda eilanden
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf EUR 2.495,= per persoon*

*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Genoemde privé transfers op land en over water
– Engelssprekende gids en chauffeur
– Genoemde overnachtingen in standaard tweepersoonskamers of cabin (op de boot)
– Genoemde maaltijden
– Genoemde binnenlandse vluchten
– Entreegelden voor genoemde excursies, vergunningen en parkeergelden

Exclusief
– Internationale vlucht
– Visum
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Reis- en/ of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelasting
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op