Klimaat van Cambodja

Klimaat van Cambodja

Cambodja is een bestemming dat qua weer het hele jaar door als vakantiebestemming goed bezocht kan worden. Het klimaat van Cambodja is tropisch met twee seizoenen. Het hete en droge seizoen is van maart tot juni, het regenseizoen is van juni tot oktober. In december -januari/februari kan het afkoelen. En in het oosten kan het kwik in de nacht zelfs zakken tot onder de 10 graden, overdag is het boven de 25/30 graden.

Er is een droge periode waar de temperaturen flink op kunnen lopen. Houdt hier rekening met kleding die aansluit op het klimaat van Cambodja. Luchtige en lichte katoenen of linnen kleding, een pet of hoed tegen de zon, een zonnebril en fijne wandelsandalen zijn geen overbodige luxe in deze periode.

En dan is er een periode met regenbuien. Veel reizigers laten zich afschrikken door het woord regenseizoen, het grappige is dat wij in Nederland en België vaak meer regen hebben in onze zomer dan in de landen waar regenseizoen is.

Cambodja in de moessontijd is juist op haar mooist! Het stof is dan weggespoeld, alle bomen en planten zijn weer fris groen, de dieren zijn actiever en de lokale boeren zijn blij met de regenbuien.

De buien zijn vaak kort en heftig, meestal vallen ze aan het einde van de middag en nacht en de volgende dag is er weer een stralend blauwe hemel te zien. En zeker een weetje om in het achterhoofd te houden, de temperatuur blijft altijd aangenaam warm, het is niet vergelijkbaar met de koude dagen vol regenbuien in Nederland.

Mocht je kiezen om in het regenseizoen naar Cambodja af te reizen dan zijn dichte wandelschoenen en een goede regenponcho aan te raden voor het geval je in een hoosbui terecht komt.

De luchtvochtigheid ligt in het regenseizoen wat hoger dan in het droge seizoen. Dus mocht je het snel wat benauwd hebben dan kan je beter kiezen voor het droge seizoen.

footer-image neem contact met ons op