Natuur Cambodja

De natuur van Cambodja wordt grotendeels bepaald door oerwoud. Nog altijd ruim vijftig procent van het land bestaat uit dichtbegroeide jungle. Helaas is er veel illegale houtkap waardoor het regenwoud aan omvang verliest. Gelukkig is er op dit moment nog meer dan genoeg bebossing om te ontdekken. Met behulp van een gids kun je veilig op pad. Gidsen zijn vaak te vinden onder de lokale bevolking en zij weten dan ook de mooiste plekjes zonder moeite te vinden. Naast een prachtige verzameling aan planten zal je ook bijzondere dieren tegenkomen. Grote zoogdieren zoals olifanten en panters leven diep in de jungle.”

Bokor National Park
Een van de eerste beschermde gebieden van Cambodja vindt u in het zuidelijke puntje van de Elephant Mountains. Hier vindt u vele watervallen, vergezichten over de oceaan, een verlaten hill station en met een beetje geluk tijgers en olifanten.

De Mekong
De Mekong is een grote rivier die van Tibet door China naar Vietnam loopt. In Cambodja kunt u per boot de rivier afvaren langs houseboten en rivierdorpjes. Bepaalde gedeelten worden echter afgeraden in verband met de vele ongelukken. Het is gelukkig wel mogelijk om vanaf Phnom Penh naar Vietnam te varen.

Sihanoukville
Sihanoukville heeft heerlijke zandstranden. Het stadje heeft er meerdere, maar een van de mooiere is het het kalmere Otres.
Een populair eiland voor de kust van deze stad is Koh Russei. Sihanoukville is de enige plaats in Cambodja met watersport gelegenheden. Vooral duiken is hier populair. Met georganiseerde tours kunt u de mangroven in natuurgebied Raem Nationaal Park verkennen.

Tonlé Sap Meer
Het Tonlé Sap Meer is het in het regenseizoen het grootste zoetwatermeer van Azië. In dit natuurgebied vindt u veel vogelsoorten en het kan met een bootje bevaren worden. Een bezoek aan de Angkor Wat Tempel is uitstekend te combineren met een boottocht over het Tonlé Sap Meer.

footer-image neem contact met ons op