Avontuurlijke rondreis Cambodja | vanaf EUR 1.895,= per persoon

Bamboetrein – Jungletrektocht – Tomb Raider tempel – Quad en fietstocht over het platteland – Dolfijnen in Kratie.

Maak kennis tijdens deze avontuurlijke rondreis met het échte Cambodja.

In deze avontuurlijk rondreis Cambodja maakt u kennis met de verschillende manieren van vervoer.
Per brommer, fiets, bus, jeep, trektocht, bamboetrein, quad, vliegtuigje of tuktuk beleeft u de volledige Cambodja-experience. Even back to basic tijdens een meerdaagse wandeltocht door de jungle van Cambodja waarbij overnacht wordt in een hangmat en een nacht in een bamboe hut op een bijna onbewoond eiland. Beleef deze bijzondere privé rondreis Cambodja op een absoluut unieke manier!


Monniken tijdens hun bedel ritueel gefotografeerd tijdens een avontuurlijke rondreis door Cambodja
Monniken tijdens hun bedelritueel

Avontuurlijke rondreis Cambodja
met chauffeur en gids

Voorbeeldreis Avontuurlijke rondreis Cambodja

 

Dag 1, Heenreis

Vandaag vertrekt u richting Azië voor uw avontuurlijke rondreis Cambodja!

Dag 2, Aankomst Phnom Penh

Welkom in Cambodja! Na aankomst in uw hotel en onder het genot van een welkomstdrankje krijgt u meer informatie over Cambodja en de fantastische reis. Hierna is heeft u vrij te besteden om uit te rusten en te wennen aan het klimaat en tijdsverschil. Later op de dag brengt u  een bezoek aan een pagode waarbij u meer leert over het boeddhisme. Hier zult u gezegend  worden door een monnik: een unieke ervaring.

Drie overnachtingen in Phnom Penh, inclusief ontbijt.

Dag 3, Phnom Penh citytour – Killing Fields

Per brommer wordt u naar het Koninklijk Paleis gebracht welke een toonbeeld van pure Khmer architectuur is. Een bezoek aan Wat Phnom ontbreekt niet.  De pagode is gebouwd op een 35 meter hoge berg, omgeven door bomen waarin apen rondslingeren. Per tuktuk gaat u naar het genocidemuseum S21 Tuol Sleng. De voormalige school werd door de Rode Khmer gebruikt als gevangenis van 1975 tot 1979. U wandelt over Choeung Ek, beter bekend als The Killing Fields waar duizenden mensen gemarteld zijn en begraven liggen. Onderweg terug naar het hotel wordt een stop gemaakt bij één van de lokale markten.

Dag 4, Phnom Penh – Fietstocht

Er staat een fietstocht van een halve dag gepland. Een unieke ervaring, ver weg van de drukte van de stad. Relaxt fietsen over de eilandjes in de Mekong-rivier even ten noorden van Phnom Penh. Wanneer u terugkeert naar de stad heeft u een hele andere kant van Phnom Penh en Cambodja gezien.
De middag is vrij te besteden.

fietsen over het platteland tijdens uw avontuurlijke rondreis Cambodja

 

Dag 5, Phnom Penh – Battambang

Vandaag reist u per lokale bus naar Battambang. Deze tocht duurt zo´n 6 uur en de bus zal op verschillende plekken stoppen. Battambang staat bekend om zijn smaakvolle sinaasappels en heerlijke rijst. De smaragdgroene rijstvelden reiken zover het oog kan zien. Bij aankomst in Battambang, wordt u bij het busstation opgehaald en naar uw resort gebracht. Dit mooie resort ligt midden tussen de rijstvelden en al het fruit wordt in de eigen tuin geplukt.

Drie overnachtingen in Battambang, inclusief ontbijt

Dag 6, Battambang – bamboetrein

Vandaag bezoekt u eerst een 12e-eeuwse Wat Banan bergtempel waarbij u geniet van de prachtige lotusvijver. De lotusbloemen zijn het ´s ochtends op hun mooist. Een ritje met de beroemde bamboetrein een deel van de route. Dit zou zo maar de kleinste trein ter wereld kunnen zijn. De trein bestaat uit een bamboe-platform en twee paar treinwielen en wordt aangedreven door een kleine benzinemotor. Omdat er slechts één enkel spoorlijntje is, moet de trein af en toe van de rails worden gehaald, om tegenliggers door te laten, en soms zullen zij voor ons aan de kant gaan.

Neem een avontuurlijk ritje in de bamboetrein in battambang tijdens uw privé rondreis Cambodja
Bamboetreintje Battambang

 

Dag 7, Battambang

Deze dag is ter vrije besteding. Misschien vindt u het leuk om een fijne fietstocht te maken, of heeft u meer zin om door de oude Frans koloniale stad te lopen, we laten het helemaal aan u. Een dagje aan het zwembad met een goed boek, of uzelf trakteren op een heerlijke massage behoort ook tot de mogelijkheden bij een avontuurlijke rondreis Cambodja. Want na inspanning komt ontspanning.

Dag 8, Battambang – Siem Reap

Vandaag verlaat u Battambang en reist u naar Siem Reap, beroemd om Angkor Wat. In het regenseizoen kan deze trip per boot gemaakt worden. Afhankelijk van de hoogte van het water in de rivier, duurt de boottocht tussen de 5 en de 8 uur. Als u per boot gaat, vertrekt u al om 6:00 uur bij het hotel. De beloning volgt in de vorm van een prachtige boottocht over het Tonle Sap Lake, waarbij u het leven aan de oevers aan u voorbij ziet trekken. Badende mensen, zwemmende kinderen en dieren in de rijke rivierbedding. Is het waterniveau te laag, dan is de boottocht helaas niet mogelijk en zult u per privé transfer vervoerd worden. De tocht duurt dan zo´n 3 uur.

Vier overnachtingen in Siem Reap, inclusief ontbijt

Bezoek tijdens uw avontuurlijke rondreis Cambodja de Angkor Wat Tomb Raider tempel
Tempel overwoekerd door de jungle in Angkor Wat

 

Dag 9, Siem Reap – Angkor Wat

Na het ontbijt gaat u per tuktuk, samen met uw gids, één van de grootste tempelcomplexen ter wereld te bezoeken; Angkor Wat. Dit werelderfgoed dateert uit de 12e eeuw en vormt een mystiek geheel van prachtige beelden en tempels.  Angkor Wat is de belangrijkste van de maar liefst 100 tempels die het complex rijk is. Voordat u verder gaat, lest u eerst uw dorst met een frisdrank of misschien wel een verse kokosnoot?

Na een kort ritje komt u aan bij Angkor Thom, waar u de twaalfde-eeuwse Bayon tempel zult vinden. 54 Boeddhabeelden vormen één van de meest indrukwekkende plekken van het complex. Later op de dag bezoekt u de Ta Phrom tempel. Dit is één van de weinige tempels die in zijn originele staat behouden is gebleven. Hij werd wereldberoemd door de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Deze tempel is deels overgroeid door gigantische boomwortels die zich een weg om en door de steenblokken heen hebben gewerkt.

Dag 10, Bantey Srei

Vandaag één van de absolute hoogtepunten van deze avontuurlijke trip door Cambodja. Eerst bezoekt u de Bantey Srei tempel, één van de mooiste van de regio. Het beeldhouwwerk is zeer gedetailleerd en goed behouden door de eeuwen heen.

Hierna rijdt u per oude Amerikaanse legerjeep naar het Nationale Park Phnom Koulen waarbij u onderweg geniet van houten hutten op palen tot groene rijstvelden met hoge palmbomen aan de horizon. Het avontuurlijke gevoel in de jeep geeft een hele andere kijk op het platteland van Cambodja.

Bantey-Srei-tempel-in-Cambodja
Tempel detail in Bantey Srei, Cambodja

 

Phnom Koulen is één van de mooiste en historisch belangrijkste locaties in de omgeving. De berg wordt als heilig beschouwd en is hiermee een pelgrimsoord van grote religieuze betekenis voor Hindoes en Boeddhisten. Voor velen is de liggende Boeddha die u hier gaat zien het hoogtepunt van de dag. Op de bodem van de rivier zijn vele Hindu-lingams te zien. De dag sluiten we af met de meest spectaculaire watervallen van Cambodja. Hier kunt u een verfrissende douche nemen of een duik in het grote zwembad aan de voet van de waterval.

Dag 11, Siem Reap

Nog meer avontuur! Met 4×4 aangedreven quads zult u zien dat Siem Reap nog veel meer te bieden heeft. De Amerikaanse Polaris Trail quads worden goed onderhouden en zijn een veilige en leuke manier om de omgeving van de stad te zien. De tocht is 41 kilometer lang en voert over het platteland. Na afloop van deze avontuurlijke tour zetten we u af bij Skyventury, waar u de geweldige kans krijgt met een microlight vliegtuigje de tempels van Angkor Wat vanuit de lucht te bekijken.

Dag 12, Siem Reap – Kratie

Vandaag staat een bustocht naar Kratie op het programma. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht dat aan de boulevard gelegen is.

Twee overnachtingen in Kratie, inclusief ontbijt

irrawaddy-dolfijnen-in-Kratie-Cambodja
Irrawaddy dolfijnen bij Kratie

 

Dag 13, Kratie

Voor veel van onze reizigers is een bezoek aan de dolfijnen van Irrawaddy één van de hoogtepunten van hun reis. Er zijn nog maar ongeveer 100 van deze zoetwater dolfijnen over in de Mekong rivier, terwijl er in de hele wereld nog maar 7.000 van deze beschermde diersoort zijn. U vaart per boot en zult de dolfijnen van een veilige afstand zien zwemmen. Op de terugweg is er tijd om Phnom Sambok te bezoeken. Nadat u zo´n honderd traptreden heeft beklommen, krijgt u een uitzonderlijk mooi uitzicht over de Mekong. ´s Middags steekt u per ferry de rivier over waarna een fietstocht over het eiland Koh Trong volgt.

Dag 14, Kratie – Banlung

De tour gaat over land de bergen in waarna u bij een herberg voor de nacht arriveert. De bungalows hebben een veranda of balkon met hangmat van waaruit u een schitterend uitzicht heeft over de jungle. In alle bungalows zijn klamboes aanwezig. Dit is een fantastisch startpunt voor uw trektocht!

Vijf overnachtingen in Banlung op verschillende locaties – zie onder, inclusief ontbijt

Dag 15, Banlung driedaagse wandeltocht

U trekt de jungle in, onder begeleiding van onze gids en een inheemse boswachter. Met een rugzak (verzorgt door Treasury Travel) trekt u door de jungle van Banlung. De gidsen zullen voor u koken en uw “bed” ophangen… Dit bed bestaat uit een hangmat met een klamboe. Meer niet, want u slaapt onder de sterren! Als het regent, slaapt u onder een zelfgebouwde schuilplek. Vandaag inclusief ontbijt, lunch en diner.

jungle-hike-met-gids-door-jungle-Banlung-Cambodja
Hiken door de jungle van Cambodja

 

Dag 16, Banlung

Deze driedaagse trektocht is allesbehalve saai. Prachtige uitzichten staan in schril contrast met de dichtbegroeide jungle waarbij u bamboebossen, rotsige heuvels, bergen en smalle beekjes zult u passeren. Bij de drietraps waterval van meer dan 40 meter hoog kunt u in het natuurlijke zwembad baden! Vandaag inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 17, Banlung

De trektocht door het primaire woud loopt over afgelegen paden waarbij op sommige stukken wildpaadjes de enige doorgang zijn. Uw voetafdrukken vermengen zich hier met die van de grote Gaur, de wilde buffalo. ´s Avonds arriveert u weer terug in de herberg.

Dag 18, Banlung

De trektocht kan vermoeiend zijn, hiervoor hebben we voor vandaag een rustdag ingepland. Naast niets doen kunt u ervoor kiezen het Yaklom meer te bezoeken. Hier kunt u bij de waterval heerlijk zonnen, zwemmen en ontspannen.

Dag 19, Banlung – Phnom Penh

U reist per bus naar Phnom Penh, waar u ´s avonds aankomt.

Een overnachting in Phnom Penh, inclusief ontbijt

Dag 20, Phnom Penh – Koh Thmei

Het laatste gedeelte van uw avontuurlijke rondreis Cambodja kunt u in de omgeving van Sihanoukville ontspannen.  Een boottocht van een uur abrengt u op Koh Thmei eiland. Op dit eiland vindt u bamboehuizen, een restaurant en volop heerlijke strandjes. U zult hier geen last hebben van verkooplieden die hun producten proberen te slijten, of lawaaierige bars. U waant u echt op een onbewoond eiland.

Twee overnachtingen op Koh Tmei, inclusief ontbijt. Verlengen is uiteraard mogelijk.

bungalow-op-het-strand-in-Koh-Thmei-Cambodja
Koh Thmei bungalow op het strand

Dag 21, Koh Tmei

Deze dag heeft u vrij te besteden. Scholen dolfijnen zwemmen dicht langs de kust waarbij ook de kans groot is dat u hier zeearenden ziet jagen. In de oceaan is een prachtig rif met vele kleine visjes die tussen het koraal leven.

Dag 22, Koh Tmei – Phnom Penh airport

U keert vandaag per boot en privé transfer terug naar het internationale vliegveld van Phnom Penh. We hopen dat u nog vaak met plezier aan deze mooie avontuurlijke rondreis Cambodja zult terugdenken.

Dag 23, Thuiskomst*

*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

zonsondergang-in-Cambodja
Zonsondergang Cambodja

 


Reissom voorbeeldreis avontuurlijke rondreis Cambodja
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement
vanaf EUR 1.895,= per persoon obv  2 personen in een 2-persoonskamer

 

*Tarief is exclusief internationale tickets


Inclusief
– Accommodaties inclusief genoemde maaltijden
– Bezoek Pagode visit, monk blessing
– City Tour Phnom Penh: Cyclo, Tuktuk, Engels sprekende gids, entree gelden,
– Halve dag fietstocht: Engels sprekende gids, fietsen, (gezamenlijk tour)
– Bus tickets: Phnom Penh – Battambang
– Dag tour Battambang; jeep, entree gelden, bamboe trein, lunch, Engels sprekende gids
– Boot tickets Battambang – Siem Reap
– Dag tour Angkor Wat: tuktuk, Engels sprekende gids, entree gelden
– Dag tour Bantey Srei/Phnom Koulen: jeep, entree gelden, Engels sprekende gids, – Quad Adventures: discovery tour
– Skyventure; blue route
– Smile of Angkor (diner + culturele show)
– Bus ticket: Siem Reap – Kratie
– Dag tour Kratie: Tuktuk, Engels sprekende gids, boot tour dolfijnens, fietsen over het eiland, entree gelden, ferryboat ticket
– Bus ticket: Kratie – Banlung
– 3 dagen jungle Trekking: (gezamelijke tour)
– Halve dagtocht in Banlung: Yaklom Lake, gids, entree gelden, auto
– Bus ticket: Banlung city – Phnom Penh city
– Taxi Phnom Penh – Koh Thmei
– Boot naar en van Koh Thmei
– Taxi Koh Thmei – Phnom Penh airport
– Alle genoemde transfers

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Visum Cambodja USD20 bij aankomst te verkrijgen
– Vertrekbelasting Cambodja.
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor gids, chauffeur, porters. We raden 5 USD per dag voor de gids, 3 USD per dag voor de bestuurder en 2 USD per hotel bij de check out. U bent hier uiteraard geheel vrij in.
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien.
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten).
– Eventuele inentingen.
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


footer-image neem contact met ons op