Avontuurlijke rondreis Cambodja

Een ritje met de beroemde bamboetrein – Driedaagse jungletrektocht – Bezoek aan de Tomb Raider tempel – Quad en fietstocht over het platteland – Dolfijnen spotten in Kratie.

Tijdens deze avontuurlijke rondreis Cambodja leert u het land écht goed kennen. Deze privé rondreis Cambodja is speciaal ontworpen voor reizigers die meer willen dan alleen van A naar B reizen.

Per brommer, fiets, bus, jeep, trektocht, bamboetrein, quad, vliegtuigje of tuktuk. Beleef de volledige Cambodja-experience. Ga tijdens deze avontuurlijke rondreis door Cambodja even back to basic tijdens een driedaagse trektocht door de jungle en overnachten in een hangmat. Aan het einde van de tocht brengt u een nacht door in een bamboe hut op een nagenoeg onbewoond eiland. Beleef deze bijzondere privé rondreis Cambodja op een absoluut unieke manier!


Monniken tijdens hun bedel ritueel gefotografeerd tijdens een avontuurlijke rondreis door Cambodja
Monniken tijdens hun bedel ritueel

Avontuurlijke privé rondreis Cambodja met chauffeur en gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Heenreis

Vandaag vertrekt u richting Azië voor uw avontuurlijke privé rondreis Cambodja!

Dag 2, Aankomst Phnom Penh

Welkom in Cambodja! Na aankomst krijgt u een transfer naar uw hotel waar onder het genot van een welkomstdrankje alle informatie over Cambodja en de fantastische reis krijgt. De rest van de dag heeft u vrij te besteden om bij te komen van de lange reis en te wennen aan het klimaat en tijdsverschil.

Aan het einde van de middag brengt u samen met uw gids je een bezoek aan een pagode waar u alles kunt leren over het boeddhisme en u gezegend zult worden door een monnik: een unieke ervaring.

Drie overnachtingen in Phnom Penh, inclusief ontbijt.

Dag 3, Phnom Penh citytour – Killing Field

U wordt per brommer naar het Koninklijk Paleis gebracht dat dienst doet als residentie voor de koning van Cambodja. Hier kunt u genieten van pure Khmer architectuur. Daarna brengt u een bezoek aan Wat Phnom, waaraan Phnom Penh haar naam te danken heeft. Wat Phnom is een pagode die gebouwd is op een berg van 35 meter hoog, omgeven door bomen waarin apen rondslingeren. ´s Middags gaat u per tuktuk naar het genocidemuseum S21 Tuol Sleng. Deze voormalige middelbare school werd door de Rode Khmer gebruikt als de zeer beruchte S21-gevangenis, tijdens hun regime dat duurde van 1975 tot 1979. Hierna verlaat u de stad voor een indrukwekkend bezoek aan het lugubere Choeung Ek, beter bekend als The Killing Fields, waar duizenden mensen gemarteld zijn en begraven in massagraven. Onderweg terug naar het hotel wordt een stop gemaakt bij één van de lokale markten. Vandaag inclusief ontbijt.

Dag 4, Phnom Penh – Fietstocht

Op dag 4 van uw avontuurlijke rondreis Cambodja, is er een fietstocht van een halve dag. Dit is werkelijk een unieke ervaring, ver weg van de tuktuks, de motoren, de massages, de pizza´s en de bars. Gewoon lekker fietsen over de eilandjes in de Mekong-rivier even ten noorden van Phnom Penh. Wanneer u terugkeert naar de stad heeft u een hele andere kant van Phnom Penh en Cambodja gezien. In de middag kunt u zelf de stad verder verkennen.

fietsen over het platteland tijdens uw avontuurlijke rondreis Cambodja

 

Dag 5, Phnom Penh – Battambang

Vandaag reist u per lokale bus naar Battambang. Deze tocht duurt zo´n 6 uur en de bus zal op een paar plekken stoppen. Battambang staat bekend om zijn lekkere sinaasappels en heerlijke rijst. De rijstvelden reiken zover het oog kan zien. Bij aankomst in Battambang, wordt u opgehaald en naar uw resort gebracht. Dit mooie resort ligt midden tussen de rijstvelden en al het fruit wordt in de eigen tuin geplukt.

Drie overnachtingen in Battambang, inclusief ontbijt.

Dag 6, Battambang – bamboetrein

Na het ontbijt, bezoekt u eerst een 12e-eeuwse Wat Banan bergtempel. Hier kunt u genieten van de prachtige lotusvijver aan de voet van de berg. De lotusbloemen zijn het ´s ochtends op hun mooist. Vandaag vormt een ritje met de beroemde bamboetrein een deel van de route. Dit is waarschijnlijk de kleinste trein ter wereld en een unieke lokale uitvinding. De trein bestaat uit een bamboe-platform en twee paar treinwielen en wordt aangedreven door een kleine benzinemotor. Omdat er slechts één enkel spoorlijntje is, moet de trein af en toe van de rails worden gehaald, om tegenliggers door te laten, en soms zullen zij voor ons aan de kant gaan.

Neem een avontuurlijk ritje in de bamboetrein in battambang tijdens uw privé rondreis Cambodja
Bamboetreintje Battambang

 

Dag 7, Battambang

Deze dag is ter vrije besteding. Misschien vindt u het leuk om een interessante fietstocht te maken met een Engelssprekende gids, of heeft u meer zin om door de oude Frans koloniale stad te lopen, we laten het helemaal aan u. Een dagje aan het zwembad met een goed boek, of uzelf trakteren op een heerlijke massage behoort ook tot de mogelijkheden bij een avontuurlijke rondreis Cambodja. Want na inspanning komt ontspanning.

Dag 8, Battambang – Siem Reap

Vandaag verlaat u Battambang en reist u naar Battambang. In het regenseizoen kan deze trip per boot gemaakt worden. Afhankelijk van de hoogte van het water in de rivier, duurt de boottocht tussen de 5 en de 8 uur.

Als u met de boot gaat, moet u wel vroeg op staan, u vertrekt al om 6:00 uur bij het hotel. De beloning volgt echter in de vorm van een prachtige boottocht die u intens laat genieten van het leven aan de oevers. We zien mensen baden, kinderen zwemmen en dieren waden in de rijke rivierbedding. Is het waterniveau te laag, dan is de boottocht helaas niet mogelijk en zult u per taxi reizen. De tocht duurt dan zo´n 3 uur. Uiteraard is de taxi ook beschikbaar indien u liever per taxi dan per boot reist. In dat geval kunt u ook wat later op de ochtend vertrekken.

Vier overnachtingen in Siem Reap, inclusief ontbijt.

Bezoek tijdens uw avontuurlijke rondreis Cambodja de Angkor Wat Tomb Raider tempel
Tempel overwoekerd door de jungle in Angor Wat

 

Dag 9, Siem Reap – Angor Wat

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel om per tuktuk, samen met uw gids één van de grootste en mooiste tempelcomplexen ter wereld te bezoeken; Angkor Wat. Dit wereld erfgoed dateert uit de 12e eeuw en vormt een mystiek geheel van prachtige beelden en tempels. Eerst bezoekt u Angkor Wat zelf, de belangrijkste van de maar liefst 100 tempels die het complex rijk is. Voordat u verder gaat, lest u eerst uw dorst met een frisdrank of misschien wel een verse kokosnoot?

Na een kort ritje komt u aan bij Angkor Thom, waar u, onder andere, de twaalfde-eeuwse Bayon tempel zult vinden. De 54 Boeddhabeelden vormen één van de meest indrukwekkende plekken van het complex. Later op de dag bezoekt u de Ta Phrom tempel. Dit is één van de weinige tempels die in zijn originele staat behouden is gebleven. Hij werd wereldberoemd door de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Deze tempel is deels overgroeid door gigantische boomwortels die zich een weg om en door de steenblokken heen hebben gewerkt.

Dag 10, Bantey Srei

U wordt ´s morgens opgehaald voor één van de absolute hoogtepunten van deze avontuurlijke trip. Eerst bezoekt u de Bantey Srei tempel, één van de mooiste van de regio. Het beeldhouwwerk is zeer gedetailleerd en goed behouden gebleven en er is dus meer dan genoeg te zien.

Hierna rijdt u per jeep naar het Nationale Park Phnom Koulen; onderweg kunt u genieten van adembenemende landschappen. Van houten hutten op palen tot groene rijstvelden met hoge palmbomen aan de horizon. Het avontuurlijke gevoel in de jeep geeft een hele andere kijk op het platteland van Cambodja.

Bantey-Srei-tempel-in-Cambodja
Tempel detail in Bantey Srei, Cambodja

 

Phnom Koulen is één van de mooiste en historisch belangrijkste locaties in de omgeving. De berg wordt als zeer heilig beschouwd en is een pelgrimsoord met grote religieuze betekenis voor Hindoes en Boeddhisten. Voor velen is de liggende Boeddha die u hier gaat zien het hoogtepunt van de dag. Op de bodem van de rivier zijn vele Hindu-lingams te zien. Daarnaast vinden we hier twee van de meest spectaculaire watervallen van Cambodja. Aan de voet van de waterval is een groot zwembad gemaakt waar we een verfrissende duik kunnen nemen. Vandaag inclusief ontbijt en lunch.

Dag 11, Siem Reap

Een dag vol avontuur! Met 4×4 aangedreven quads zult u zien dat Siem Reap nog veel meer te bieden heeft. De Amerikaanse Polaris Trail quads worden goed onderhouden en zijn een veilige en leuke manier om de omgeving van de stad te zien. De tocht is 41 kilometer lang en voert over het platteland. Na afloop van deze avontuurlijke tour zetten we u af bij Skyventury, waar u de geweldige kans krijgt met een microlight vliegtuigje de tempels van Angkor Wat vanuit de lucht te bekijken. De dag eindigt met een bezoek aan de Smile of Angkor show. Voorafgaand aan deze prachtige show, kunt u genieten van een buffet-diner met verschillende Aziatische gerechten. De show zelf is van grote kwaliteit; een combinatie van licht, geluid, laser en dans maken van deze interpretatie van de geboorte van Angkor een adembenemende show. Vandaag inclusief ontbijt en diner.

Dag 12, Siem Reap – Kratie

Vandaag staat een lange bustocht naar Kratie op het programma. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht dat aan de boulevard gelegen is.

Twee overnachtingen in Kratie, inclusief ontbijt.

irrawaddy-dolfijnen-in-Kratie-Cambodja
Irrawaddy dolfijnen bij Kratie

 

Dag 13, Kratie

Voor veel van onze reizigers is een bezoek aan de dolfijnen van Irrawaddy één van de hoogtepunten van hun reis. Er zijn nog maar ongeveer 100 van deze zoetwater dolfijnen over in de Mekong rivier. En in de hele wereld zijn er nog maar 7.000 van deze beschermde diersoort. U gaat een stuk met de boot en zult de dolfijnen van een veilige afstand zien zwemmen. Op de terugweg is er tijd om Phnom Sambok te bezoeken. Nadat u zo´n honderd traptreden heeft beklommen, krijgt u een uitzonderlijk mooi uitzicht over de Mekong. ´s Middags steekt u per ferry de rivier over om te gaan fietsen op het eiland Koh Trong. Uw gids zal u alles vertellen over dit eiland en de mensen die er wonen.

Dag 14, Kratie – Banlung

De tour gaat over land de bergen in. Na een tocht van zo´n 4 uur, komt u bij u hotel, een herberg in Banlung. De bungalows hebben een veranda of balkon met hangmat van waaruit u een schitterend uitzicht heeft over de jungle. In alle bungalows zijn klamboes aanwezig. Dit is een fantastisch startpunt voor uw trektocht!

Vijf overnachtingen in Banlung op verschillende locaties – zie onder, inclusief ontbijt.

Dag 15, Banlung

De driedaagse trektocht start vandaag. U trekt de jungle in, onder begeleiding van onze reisgids en een inheemse boswachter. Met een rugzak (verzorgt door Treasury Travel) trekt u door de jungle van Banlung. De gidsen zullen voor u koken en uw “bed” ophangen… Dit bed bestaat uit een hangmat met een klamboe. Meer niet, want u slapen onder de sterren! Als het regent, slaapt u onder een zelfgebouwde schuilplek. Vandaag inclusief ontbijt, lunch en diner.

jungle-hike-met-gids-door-jungle-Banlung-Cambodja
Hiken door de jungle van Cambodja

 

Dag 16, Banlung

Deze driedaagse trektocht is allesbehalve saai. Prachtige uitzichten staan in schril contrast met de dichtbegroeide jungle. Bamboebossen, rotsige heuvels, bergen, en smalle beekjes. Door de enorme bomen van het primaire oerwoud voel u zich als mens maar een minuscuul wezen. Verder ziet u een drietraps waterval van meer dan 40 meter hoog met onderaan een natuurlijk zwembad waar u de verleiding om een frisse duik te nemen en uw bezwete lichaam te verkoelen niet zult kunnen weerstaan! Vandaag inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 17, Banlung

De trektocht door het primaire woud loopt echt over afgelegen paden. Op sommige stukken zijn zelfs wildpaadjes de enige mogelijke doorgang. Uw voetafdrukken vermengen zich hier met die van de grote Gaur, een wilde buffalo. ´s Avonds komt u weer terug in de herberg. Vandaag inclusief ontbijt.

Dag 18, Banlung

Omdat de trektocht behoorlijk vermoeiend kan zijn, hebben we voor vandaag een rustdag ingepland. U kunt bijvoorbeeld het Yaklom meer bezoeken, en de waterval, waar u heerlijk kunt zonnen, zwemmen, of lezen.

Dag 19, Banlung – Phnom Penh

Vandaag is opnieuw een lange reisdag. U vertrekt al vroeg uit Banlung en reist per bus naar Phnom Penh, waar u ´s avonds aankomt.

Een overnachting in Phnom Penh, inclusief ontbijt.

Dag 20, Phnom Penh – Koh Thmei

Het laatste gedeelte van uw avontuurlijke rondreis door Cambodja kunt u genieten van privé vervoer. Een privé taxi brengt u van Phnom Penh naar Sihanoukville. Hoewel, op ongeveer 25 kilometer van deze stad slaat de taxi linksaf. Via kleine weggetjes komt u in een dorp, waar u de boot neemt naar het Koh Thmei eiland. Deze boottocht duurt ongeveer een uur en op dit eiland vindt u een paar bamboehuizen, een restaurant, maar verder alleen maar strandjes. U zult hier dus geen last hebben van verkooplieden die hun producten proberen te slijten, of lawaaierige bars. U waant u echt op een onbewoond eiland.

Twee overnachtingen op Koh Tmei, inclusief ontbijt. Verlengen is uiteraard mogelijk.

bungalow-op-het-strand-in-Koh-Thmei-Cambodja
Koh Thmei bungalow op het strand
Dag 21, Koh Tmei

Deze dag heeft u vrij te besteden. Vele bedreigde diersoorten, zoals de Sambar en de vissende katten, hebben van dit eiland hun thuis gemaakt. Scholen dolfijnen zwemmen dicht langs de kust en de kans is groot dat u hier zeearenden ziet jagen.

Direct voor uw deur vindt u een prachtig rif met vele kleine visjes die er tussen het koraal leven.

Dag 22, Koh Tmei – Phnom Penh airport

De laatste dag van de tour begint met een boottocht terug naar het vaste land en gaat per privé taxi verder naar het internationale vliegveld van Phnom Penh. We hopen dat u nog vaak aan deze geweldige ervaring in Cambodja zult terugdenken, wie weet heeft deze reis zo’n in druk op u gemaakt dat u graag terugkomt om nog meer van het mooie land te gaan ontdekken. Want wie eenmaal in Cambodja is geweest, wil zeker terugkomen voor een tweede bezoek!

Dag 23, Thuiskomst*

*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

zonsondergang-in-Cambodja
Zonsondergang Cambodja

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement vanaf EUR 1.995,= per persoon
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.

*Tarief is exclusief internationale tickets


Inclusief
– Accommodaties inclusief genoemde maaltijden
– Bezoek Pagode visit, monk blessing
– City Tour Phnom Penh: Cyclo, Tuktuk, Engels sprekende gids, entree gelden,
– Halve dag fietstocht: Engels sprekende gids, fietsen, (gezamenlijk tour)
– Bus tickets: Phnom Penh – Battambang
– Dag tour Battambang; jeep, entree gelden, bamboe trein, lunch, Engels sprekende gids
– Boot tickets Battambang – Siem Reap
– Dag tour Angkor Wat: tuktuk, Engels sprekende gids, entree gelden
– Dag tour Bantey Srei/Phnom Koulen: jeep, entree gelden, Engels sprekende gids, – Quad Adventures: discovery tour
– Skyventure; blue route
– Smile of Angkor (diner + culturele show)
– Bus ticket: Siem Reap – Kratie
– Dag tour Kratie: Tuktuk, Engels sprekende gids, boot tour dolfijnens, fietsen over het eiland, entree gelden, ferryboat ticket
– Bus ticket: Kratie – Banlung
– 3 dagen jungle Trekking: (gezamelijke tour)
– Halve dagtocht in Banlung: Yaklom Lake, gids, entree gelden, auto
– Bus ticket: Banlung city – Phnom Penh city
– Taxi Phnom Penh – Koh Thmei
– Boot naar en van Koh Thmei
– Taxi Koh Thmei – Phnom Penh airport
– Alle genoemde transfers

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Visum Cambodja USD20 bij aankomst te verkrijgen
– Vertrekbelasting Cambodja.
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor gids, chauffeur, porters. We raden 5 USD per dag voor de gids, 3 USD per dag voor de bestuurder en 2 USD per hotel bij de check out. U bent hier uiteraard geheel vrij in.
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien.
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten).
– Eventuele inentingen.
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


footer-image neem contact met ons op