Luxe vakantie Cambodja | vanaf EUR 2.595,= per persoon

Een helikoptervlucht boven Angkor Wat – Een ontspannen Khmer-massage – Een ritje met de beroemde bamboetrein – Een jeeptocht langs spectaculaire watervallen – Een bezoek aan de Tomb Raider tempel en het grootste drijvende dorp van Cambodja.

Speciaal voor mensen die meer van luxe houden en tijdens hun vakantie willen uitrusten heeft Treasury Travel deze bijzondere luxe vakantie Cambodja met privé chauffeur en gids samengesteld. U ziet veel van het land en er is tussendoor genoeg ruimte om uit te rusten. Laat u verwennen met een traditionele Cambodjaanse massage en kom tot rust in de prachtige hotels.

Uw reis verloopt in stijl met bijzondere transfers per jeep, tuktuk en per helikopter. Uiteraard staat Angkor Wat op het programma, evenals de hoofdstad Phnom Penh en het platteland met de groene rijstvelden rond de vruchtbare Mekong Delta. Op zoek naar meer spanning in uw vakantie? Waag een gokje in het casino van Phnom Penh.


Angor Wat tempel rondreis Cambodja
Angor Wat tempel in de vroege ochtend

Luxe vakantie door Cambodja met privé chauffeur en gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Vertrek

Vandaag vertrekt u voor uw welverdiende luxe vakantie door Cambodja. U arriveert de volgende dag in Siem Reap.

Dag 2, Aankomst Cambodja

Bij aankomst op het vliegveld van Siem Reap wordt u hartelijk welkom geheten met een geschenk en wordt u naar uw hotel gebracht. Tijdens een welkomstdrankje wordt u geïnformeerd over Cambodja en over de fantastische reis die op het punt staat te beginnen. Hierna kunt u lekker neerstrijken op een ligstoel onder de palmbomen terwijl u uitkijkt over het zwembad met uitzicht over Siem Reap. De vakantie is begonnen!

Aan het einde van de middag wordt u opgehaald door een gids en gaat u een bezoek brengen Wat Damnak, gelegen in het hart van de stad Siem Reap. Wat Damnak is een van de mooiste pagodes in de stad met Frans-koloniale architectuur die de geschiedenis weerspiegelt in een tuin vol met beelden.

Breng kaarsen en wierookstokjes naar de pagode en neem deel aan een privéceremonie voor de zegening van geluk, uitgevoerd door lokale monniken die in de tempel wonen.  Na afloop wordt er een heilige draad om uw pols gebonden. Dit zal u beschermen tegen boze geesten of ongelukken. Voordat u uw reis voortzet, ontvangt u van de monniken een klein aandenken om u aan dit bijzondere moment te herinneren.
Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel voor de nacht.

Overnachting in Siem Reap inclusief diner

Dag 3, Siem Reap – Beng Malea – Kampong Kleang – Siem Reap
Na het ontbijt wordt u met een 4×4 Amerikaanse Jeep naar de mysterieuze 12-eeuwse tempel van Beng Melea gereden. Deze tempel ligt midden in de jungle waardoor het bijna geheel overgroeid met planten, bomen, lianen en mos.

Vervolgens brengt u een bezoek aan het grootste drijvende dorp van Cambodja, genaamd Kampong Kleang. Tijdens het droge seizoen kunt u tussen de palen door lopen waar het dorp op rust, zo´n 10 meter boven uw hoofd. In het regenseizoen bereikt het water z´n hoogste stand en komt het water tot op 2 meter onder de huizen. U kunt hier genieten van een boottocht door het dorp en krijgt u de kans om kennis te maken met de lokale bevolking.

Na afloop is het slechts een klein stukje rijden terug naar het hotel.

Overnachting in Siem Reap, inclusief ontbijt en diner

Dag 4, Siem Reap – Angkor Wat – Siem Reap

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel door een tuktuk om samen met een gids één van de grootste en mooiste tempelcomplexen ter wereld te bezoeken; Angkor Wat. Dit werelderfgoed dateert uit de 12e eeuw en vormt een mystiek geheel van prachtige beelden en tempels. Eerst bezoekt u Angkor Wat zelf, de belangrijkste van de maar liefst 100 tempels die het complex rijk is. Tussendoor kunt u de dorst lessen met een verse kokosnoot.

Na een kort ritje arriveert u bij Angkor Thom waar u de twaalfde-eeuwse Bayon bezichtigt. De 54 Boeddhabeelden vormen één van de meest indrukwekkende plekken van het complex. Een bezoek aan de Ta Phrom tempel mag uiteraard ook niet ontbreken. Dit is één van de weinige tempels die in zijn originele staat behouden is gebleven. Hij werd wereldberoemd door de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Deze tempel is deels overgroeid door gigantische boomwortels die zich een weg om en door de steenblokken heen hebben gewerkt. Na al deze indrukken en fysieke inspanningen kun je waarschijnlijk gaat u heerlijk ontspannen met een 90 minuten durende aromatische Khmer-massage, en u zult zich na afloop weer helemaal herboren voelen. Overnachting in Siem Reap, inclusief ontbijt.

Geniet van een Cambodjaanse Khmer massage tijdens uw luxe vakantie in Cambodja
Cambodjaanse Khmer massage

 

Dag 5, Siem Reap – Phnom Koulen – Siem Reap

U wordt deze morgen opgehaald voor één van de absolute hoogtepunten van deze luxe privé rondreis Cambodja. Eerst bezoekt u de Bantey Srei tempel, één van de mooiste van de regio.
Het beeldhouwwerk is zeer gedetailleerd en goed behouden gebleven en er is dus meer dan genoeg te zien. Hierna rijdt u met de jeep naar het Nationale Park Phnom Koule; onderweg kunt u genieten van adembenemende landschappen. Van houten hutten op palen tot groene rijstvelden met hoge palmbomen aan de horizon. Het avontuurlijke gevoel in de jeep geeft u een hele andere kijk op het platteland van Cambodja. Phnom Koulen is één van de mooiste en historisch belangrijkste locaties in de omgeving. De berg wordt als zeer heilig beschouwd en is een pelgrimsoord met grote religieuze betekenis voor Hindoes en Boeddhisten. Voor velen is de liggende Boeddha die u hier ziet het hoogtepunt van de dag. Op de bodem van de rivier zijn vele Hindu-lingams te zien. Daarnaast zijn hier twee van de meest spectaculaire watervallen van Cambodja te zien. Aan de voet van de waterval is een groot zwembad gemaakt waar u een verfrissende duik kunt nemen. Overnachting in Siem Reap, inclusief ontbijt.

angor thom tempel angelina joli tomb raider cambodja
Angor Thom tempel

 

Dag 6, Siem Reap

Vandaag heeft u vrij te besteden om zelf Siem Reap te ontdekken. Overnachting in Siem Reap, inclusief ontbijt.

Dag 7, Siem Reap – Battambang

Op dag 7 van uw luxe privé rondreis Cambodja verlaat u Siem Reap en reist u naar Battambang in een privéauto. Onderweg krijgt u een goede indruk van de enorme rijstvelden van Cambodja. ´s Avonds verblijft u in een hotel met een prachtig zwembad en een rustieke palmentuin, gelegen tussen de rijstvelden. Geniet van een romantisch diner en een flesje wijn van het huis! Overnachting in Battambang, inclusief ontbijt en diner.

Dag 8, Battambang

Na het ontbijt gaat u op pad om de stad Battambang beter te leren kennen. U bezoekt eerst een 12e-eeuwse Wat Banan bergtempel. Hier kunt u genieten van de prachtige lotusvijver aan de voet van de berg. De lotusbloemen zijn het ´s ochtends het mooist. Vandaag vormt een ritje met de beroemde bamboetrein een deel van de route. Dit is waarschijnlijk de kleinste trein ter wereld en een unieke lokale rijstvelden_battambanguitvinding. De trein bestaat uit een bamboe-platform en twee paar treinwielen en wordt aangedreven door een kleine benzinemotor. Omdat er slechts één enkel spoorlijntje is, moet de trein af en toe van de rails worden gehaald, om tegenliggers door te laten, en soms zullen zij voor u aan de kant gaan. Bij terugkomst kunt u genieten van een heerlijke massage op uw kamer of bij het zwembad. Overnachting in Battambang, inclusief ontbijt.

Dag 9, Battambang

Deze dag is ter vrije besteding in Battambang. U kunt bijvoorbeeld een interessante fietstocht maken met een Engelssprekende gids, of misschien heeft u meer zin om door de oude Frans koloniale stad te lopen, de keuze is aan u. Een dagje aan het zwembad of uzelf trakteren op een heerlijke massage behoort ook tot de mogelijkheden. Overnachting in Battambang, inclusief ontbijt.

Phonm Penh Zilver Pagode Cambodja reizen vakantie
Phonm Penh Zilver Pagode

 

Dag 10, Battambang – Phnom Penh

Vandaag verlaat u Battambang. Na het ontbijt reist u naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh met een taxi; deze rit duurt tussen de 4 en 5 uur en u stopt onderweg regelmatig om foto’s te maken. Later in de middag bezoekt u de Mekong-rivier en geniet u van een magische zonsondergang op een privéboot. Overnachting in Phnom Penh inclusief ontbijt.

Dag 11, Phnom Penh

Tijd voor een kennismaking met deze stad. ´s Ochtends brengt een tuk-tuk u naar het genocide museum S21 Tuol Sleng. Deze voormalige middelbare school werd door de Rode Khmer gebruikt als de zeer beruchte S21-gevangenis, tijdens hun regime dat duurde van 1975 tot 1979. Hierna is het slechts een kort ritje naar het Koninklijk paleis, een gebouwencomplex dat dienst doet als residentie voor de koning van Cambodja. Hier ziet u de pure Khmer architectuur. U vervolgt deze citytour door de stad te verlaten en het lugubere Choeung Ek te bezoeken, beter bekend als The Killing Fields, waar duizenden mensen gemarteld zijn en begraven in massagraven. Overnachting in Phnom Penh, inclusief ontbijt.

Dag 12, Phnom Penh

Een fietstour in de omgeving van Phnom Penh is werkelijk een unieke ervaring, ver weg van de tuktuks, de motoren, de massages, de pizza´s en de bars. Gewoon lekker fietsen over de eilandjes in de Mekong-rivier, even ten noorden van Phnom Penh. Wanneer u terugkeert naar de stad heeft u een hele andere kant van Phnom Penh en van Cambodja gezien. Overnachting in Phnom Penh, inclusief ontbijt.

Day 13, Phnom Penh – Sihanoukville

Deze ochtend wordt u opgehaald door een taxi en naar Sihanoukville gebracht, wat ongeveer 4 uur rijden is. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. In de avond kunt u dineren op het strand onder het genot van een prachtige zonsondergang. Overnachting in Sihanoukville, inclusief ontbijt.

Dag 14 en 15, Sihanoukville

Deze dagen heeft u vrij te besteden. U kunt deze dagen benutten om voor vrienden en familie souvenirs te kopen, of om een boek te lezen bij het zwembad of op het strand. Maar u kunt ook gaan snorkelen of duiken. Ook een boottocht naar afgelegen eilanden of een bezoek aan het nationale park Ream behoren tot de mogelijkheden. Twee overnachtingen in Sihanoukville, inclusief ontbijt.

Dag 16, Sihanoukville – Vertrek

Helaas, vandaag is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit indrukwekkende land. Op de laatste dag van uw luxe vakantie Cambodja, wordt met een taxi naar het vliegveld van Phnom Penh gebracht, vanwaar u weer terug naar huis vliegt. U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 17, Thuiskomst*

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

Luxe vakantie afsluiting bij Sihanoukville strand in Cambodja
Luxe strandafsluiting bij Sihanoukville

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Cambodja DeLuxe                                   
Vanaf EUR 2.595,= per persoon, obv 2 personen in 2-persoonskamer*

*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Alle genoemde transfers
– Luxe 5 sterren (Boutique) accommodaties, inclusief vermelde maaltijden
– Bijzondere dinnershow op dag 3
– Meet & Assist bij aankomt in Cambodja
– Pagoda bezoek, inclusief inzegening door monnik
– Dagtour Kampong Kleang, inclusief vervoer, Engels sprekende gids, entreegelden – Smile of Angkor Show
– Dagtour Angkor Wat, inclusief vervoer per tuktuk, entreegelden, Engels sprekende gids
– Dagtour Bantey Srei, inclusief vervoer per jeep, Engels sprekende gids, entreegelden
– Helikopter vluchten van 14 minuten
– Privé vervoer van Siem Reap naar Battambang, van Battambang naar Phnom Penh, Phnom Penh naar Sihanoukville
– Dagtour Battambang, inclusief vervoer per jeep, Engels sprekende gids, entreegelden, rit op de bamboe trein
– Sunset boot cruise op Four Face Rivier in Phnom Penh
– USD100,- aan fiches in Naga Casino
– Citytour Phnom Penh, inclusief vervoer per tuktuk, Engels sprekende gids, entreegelden
– Halve dag fietstocht in Phnom Penh, inclusief Engels sprekende gids en fietshuur
– 1 Massage per persoon in Siem Reap en 1 massage per persoon in Battambang
Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Visum Cambodja USD20, bij aankomst te verkrijgen, recente pasfoto meebrengen!
– Vertrekbelasting Cambodja
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor gids, chauffeur, porters:
We raden 5 USD per dag voor de gids, 3 USD per dag voor de bestuurder en 2 USD per hotel bij de check out. U bent hier uiteraard geheel vrij in.
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien.
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten).
– Eventuele inentingen.
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon
Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

 

footer-image neem contact met ons op