Rondreis Cambodja en Vietnam | vanaf EUR 2.195,= per persoon

Een 2-daagse cruise langs sprookjesachtige Halong Bay – Op avontuur in de beroemde Cu Chi Tunnels – Een bezoek aan het Schildpadden opvangcentrum – Boottrip naar de drukke drijvende Cai Rang markt – Een bezoek aan de Tomb Raider tempel.

Tijdens deze unieke rondreis Cambodja en Vietnam bezoekt u twee bijzondere landen met de allervriendelijkste bewoners. Twee landen met een schatkist aan culturele erfgoederen en natuurreservaten. U ziet tijdens deze unieke vakantie Cambodja en Vietnam het beste van beide landen.


Jonk Halong Bay Vietnam rondreis
Cruiseboot Jonk in Halong Bay

Unieke rondreis Cambodja en Vietnam met privé chauffeur en gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Heenreis

U vertrekt vandaag voor een unieke rondreis door Cambodja en Vietnam met chauffeur en gids.

Dag 2, Hanoi (Vietnam)

Vandaag arriveert u in Hanoi, Vietnam.
U wordt door onze lokale vertegenwoordiger welkom geheten en naar uw hotel voor de komende nacht gebracht.
Overnachting in Hanoi, inclusief ontbijt.

Dag 3, Hanoi – Halong Bay

U gaat vandaag op weg naar Halong Bay! Het schitterende Halong Bay ligt 160 kilometer ten oosten van Hanoi. Meer dan drieduizend gekartelde kalkstenen eilanden rijzen omhoog uit de smaragdgroene wateren van Halong Bay. Bij aankomst in de haven gaat u aan boord voor een onvergetelijk avontuur. U stapt op een houten Jonk voor een 2-daagse cruise tussen de 3.000 spectaculaire kalkstenen eilanden.
Twee overnachtingen op traditionele, luxe Jonk in een cabin, inclusief lunch en diner.

Dag 4, Halong Bay

Na een heerlijke nacht en een fijn ontbijt vaart u vandaag dieper Halong Bay in. Hier kunt u volop genieten. U krijgt ruim de tijd om Halong Bay per kayak te verkennen, op de verlaten strandjes te zonnen en zwemmen in het heldere water of lekker te relaxen aan dek van de jonk.

Dag 5, Halong Bay – Hanoi

Na het ontbijt heeft u nog gelegenheid om te zwemmen als u dat wilt. Rond het middaguur komt u weer aan in de haven waar u weer opgehaald en naar Hanoi gebracht wordt. U overnacht in Hanoi, inclusief ontbijt.

Ga wandelen in de jungle van Cuc Phuong tijdens een unieke rondreis Cambodja
Oerwoud van Cuc Phuong
Dag 6, Hanoi – Cuc Phuong

Op dag 6 van uw privé rondreis Cambodja en Vietnam verlaat u in de ochtend Hanoi en reist u naar Cuc Phuong National Park. Hier vindt u een van de oudste wouden van Vietnam en kunt u door vrijwel het mooiste regenwoud van Vietnam wandelen! U overnacht in het Reserve, inclusief lunch en ontbijt.

Dag 7, Cuc Phuong – Van Long – Hanoi

Deze ochtend staat er een heel bijzondere ervaring op het programma! U bent van harte welkom om een paar uurtjes mee te werken in het Turtle Conservation Center! Overnachting in Hanoi, inclusief ontbijt.

Dag 8, Hanoi – Hue

Tot het moment dat u naar de nationale airport wordt gebracht, heeft u vrij te besteden. Vanaf de nationale airport vertrekt u naar Hue. Hue is zeker de mooiste stad van Vietnam! U verblijft twee nachten in Hue, inclusief ontbijt.

Dag 9, Hue

Tijdens een boottocht op de, met romantische naam, Perfume River Hue bezoekt u de bekende religieuze site, Thien Mu Pagoda, en het mausoleum van de voormalige keizer Minh Mang, Ho Quyen en Imperial Citadel.

mausoleum van de voormalige keizer Minh Mang
mausoleum van de voormalige keizer Minh Mang

 

Dag 10, Hue – Hoi An

U verlaat Hue na het ontbijt en gaat op weg naar Danang via het pittoreske vissersdorp Lang Co en de Pas van Oceaan Wolken. Bij aankomst in Hoi An wordt u weer naar uw hotel gebracht. Hoi An was een belangrijke Aziatische handelshaven in de 17e en 18e eeuw en haar architectuur en ontspannen levensstijl is weinig veranderd in de loop der jaren. Drie overnachtingen in Hoi An, inclusief ontbijt.

Dag 11, Hoi An

Beleef een dag uit het leven van de lokale bevolking in Tr Que een klein boerendorpje. Een heerlijke fietstocht brengt u in de ochtend naar Tr Que, een charmant klein dorp aan de rand van Hoi An. Het dorp is genoemd naar de zoete geur van groenten en specerijen die de bevolking gebruikt voor de dagelijkse maaltijden.

Dag 12, My Son

Vandaag vertrekt u vroeg naar My Son toren om te genieten van een prachtige zonsopgang. Het My Son tempel gebied ligt rond de 2 km2. in een kleine vallei. My Son Sanctuary is een groot complex van religieuze relikwieën, dat uit meer dan 70 architectonische werken bestaat. Ze omvatten tempels en torens die verbinding maken met elkaar met ingewikkelde rode bakstenen ontwerpen.

Detail tempel in My Son, Vietnam
Detail tempel in My Son, Vietnam

 

Dag 13, Hoi An – Saigon

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Ho Chi Minh City, ofwel Saigon. In de middag staat een citytour op het programma. Uw gids zal met alle plezier langs de hoogtepunten van de stad leiden, zoals Reunifacation Palace, Notre Dame Cathedral, de Old Saigon Post Office, de Thien Hua Pagoda en het War Crimes Museum. Twee overnachtingen in Saigon, inclusief ontbijt.

Dag 14, Cu Chi Tunnels

Vandaag bezoekt u de beroemde Cu Chi tunnels, die meer dan 250 km lang en drie niveaus diep is, deze tunnels waren belangrijk voor de Viet Cong overwinning op de Amerikanen. Hierdoor kon de Viet Cong een groot landelijk gebied rond Saigon bestrijden.

Dag 15, Saigon – Ben Tre – Can Tho

Na het ontbijt vertrekt u uit Ho Chi Minh City voor een twee uur durende rit naar My Tho. Als u aankomt in My Tho gaat u richting Tien Giang, waar u aan boord stapt van uw sampan voor een cruise tussen de eilandjes met treffende namen als Dragon, Unicorn, Turtle en Phoenix eilanden. Na de cruise wordt u op het vasteland opgewacht door uw chauffeur en wordt u naar Can Tho gebracht. Overnachting in Can Tho, inclusief ontbijt.

Dag 16, Can Tho – Thot Not – Chau Doc

Vanochtend heeft een boottrip naar de drukke drijvende Cai Rang markt. Daar zijn honderden lokale handelaren met hun producten. Geniet van de trip, ontdek de smalle kanalen rond Can Tho en stop bij de lokale boomgaarden om het lokale, smakelijke fruit te proeven. U overnacht in Chau Doc, inclusief ontbijt.

de drukke drijvende Cai Rang markt
De drukke drijvende Cai Rang markt

 

Dag 17, Chau Doc – Phnom Penh

Vandaag is het helaas tijd om afscheid te nemen van uw privé rondreis in Vietnam. Per boot verlaat u het land en reist u naar Cambodja over de Mekong rivier. U arriveert in de middag in Phnom Penh waarna u een bezoek brengt aan het Toul Sleng Museum en de Killing Fields. Overnachting in Phnom Phen, inclusief ontbijt.

Dag 18, Phnom Penh – Siem Reap

In de ochtend is er nog tijd om wat meer van Phnom Penh te ontdekken. U bezoekt het National Museum, het Royal Palace en de Zilveren Pagode, welke zijn naam heeft te danken aan zijn vloer gemaakt van meer dan 5000 zilveren tegels. In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Siem Reap. U verblijft drie nachten in Siem Reap, inclusief ontbijt.

Dag 19, Royal City Ankor Thom

Na een vroeg ontbijt in het hotel rijdt u naar Angkor Wat. De prachtig besneden Khmer-ruïnes zijn een van ’s werelds meest indrukwekkende ruïnes. In de tempel vindt u honderden Apsaras-beeldhouwwerken. De Khmer-beschaving bouwde de tempel tussen de 9e en de 13e eeuw. Op een van deze dagen maakt u de zonsopgang mee vanaf de Angkor Wat.

 Angkor Wat Khmer-ruïnes
Angkor Wat Khmer-ruïnes

 

Dag 20, Banteay Srei

Na het ontbijt geniet u van een rit naar de landelijke buitenwijk op 35 km afstand van de stad en bezoekt u Banteay Srei. U keert terug naar de stad om verder naar het schilderachtige Ta Prohm te gaan. Ta Prohm was bijna verdwenen in de jungle en is nog steeds overwoekerd. Ta Prohm is oorspronkelijk gebouwd als een boeddhistisch klooster en was enorm rijke in zijn tijd, trots op de controle van meer dan 3000 dorpen, ondersteunend personeel en grote winkels van juwelen en goud.

Dag 21, Tonle Sap – Vertrek

In de ochtend maakt u een boottocht over het Tonle Sap Lake, ook wel bekend als het Grote Meer van Cambodja. In de middag is het tijd om afscheid te nemen van uw privé rondreis Cambodja en Vietnam en wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

Dag 22, Thuiskomst*

Vandaag komt er helaas een einde aan uw unieke rondreis Cambodja en Vietnam.

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

Zonsondergang Tonle Sap Meer Cambodja
Zonsondergang Tonle Sap Meer

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Vanaf EUR 2.195,= per persoon*/**

*Gebaseerd op verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer
**Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Transfers van en naar de luchthavens in Vietnam
– Engelssprekende gidsen, behalve de vrije dagen.
– 3 dagen / 2 nachten cruise per traditionele houten Junk. Let op dat u de junk kunt delen met andere reizigers
– Victoria Boot ticket Chau-Doc – Phnom Penh
– Bootreis naar Mekong Delta, zoals vermeld in de reisroute
– Maaltijden, zoals vermeld in de reisroute
– Gezonde snack, verse vruchten en frisdrank tijdens wandel- en fietsdagen
– Drinkwater voor sightseeing dagen
– Alle entreekaarten voor in het reisschema genoemde bezienswaardigheden
– Accommodatie in 3* en 4* hotels op basis van tweepersoons kamers
– First Aid Kit
– Herbevestiging internationale vlucht

Exclusief
– Internationale vluchten, deze kunnen wij uiteraard voor u verzorgen
– Visa Vietnam, vooraf aan te vragen via Treasury Travel, ambassade of via visumkantoor
_ Visa Cambodja, USD20, bij aankomst verkrijgbaar. U dient een recentelijke pasfoto mee te brengen.
– Vertrekbelasting Vietnam
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor gids, chauffeur, porters:
We raden 5 USD per dag voor de gids, 3 USD per dag voor de bestuurder en 2 USD per hotel bij de check out.
U bent hier uiteraard geheel vrij in
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op