Fietsvakantie Vietnam & Cambodja | vanaf EUR 2.245,= per persoon

Ontmoet de vriendelijke en gastvrije bevolking – fietstocht naar een klein vissersdorp – een bezoek aan ananas plantages – Een 2-daagse cruise langs sprookjesachtige Halong Bay – Op avontuur in de beroemde Cu Chi Tunnels – unieke overnachting bij homestay – Boottrip naar de drukke drijvende Cai Be markt.

Tijdens deze bijzondere privé fietsvakantie Vietnam en Cambodja met chauffeur en gids ontdekt u beiden landen op een ontspannen manier, namelijk per fiets! De fietstochten geven u de mogelijkheid eenvoudig contact te leggen met de vriendelijke en gastvrije bevolking terwijl u volop van de prachtige ongerepte natuur van beiden landen geniet. Onze fietstochten zijn zo opgebouwd dat u op ieder gewenst moment kunt stoppen. Uw privé vervoer is in de buurt. Indien u een dag geen zin heeft om te fietsen dan is dit ook geen probleem. De fietsen worden dan op uw minibusje geladen en die dag wordt dan per minibusje uitgevoerd.


Fietsvakantie Vietnam & Cambodja
Fietsvakantie Vietnam & Cambodja

Privé fietsvakantie Vietnam en Cambodja met chauffeur en gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Heenreis

Vandaag vertrekt u richting Hanoi – Vietnam voor uw Privé fietsvakantie Vietnam en Cambodja.
Hier arriveert u de volgende dag.

Dag 2, Hanoi

Aankomst op de luchthaven, een ontmoeting met onze gids en transfer naar hotel.
De rest van de dag is ter vrije besteding om uit te rusten van de lange reis en te wennen aan het klimaat.

Twee overnachting in Hanoi, inclusief ontbijt.

Dag 3, Hanoi sightseeing

Vandaag verkent u Hanoi, de moderne hoofdstad van Vietnam onder begeleiding van een Engelssprekende gids. De rondleiding door de stad omvat bezienswaardigheden zoals Ho Chi Minh Cottage, Museum en Mausoleum. Op Ba Dinh-plein loopt de lokale bevolking met drommen bij het marmeren en granieten Mausoleum van Ho Chi Min om een glimp van het gebalsemde lichaam van “Uncle Ho” te zien.

U ziet ook de One Pillar Pagoda en u bezoekt de Tempel van de Literatuur, de eerste Nationale Universiteit van Vietnam sinds 10 eeuw. Na de lunch bezoekt u het Museum van Volkenkunde. In de namiddag, bezoekt u Hoa Lo gevangenis, ironisch genoeg bijgenaamd de Hanoi Hilton door krijgsgevangenen tijdens de Amerikaanse Oorlog. Geniet hierna van een begeleide wandeling door de bruisende oude wijk en de uitgestrekte Dong Xuan Market. De oude wijk werd het handelscentrum van de metropool en de 36 straten zijn vernoemd naar de ambachten van de kooplieden. Bijvoorbeeld Hang Gai Street is vol van zijde winkels, Hang Giay vol met schoenen en Hang Bac met kleine zilversmeden. Het is fascinerend om te wandelen rond de wirwar van straten. U kunt dit deel van de stad ook in een cyclo (motor riksja) verkennen, een geweldige manier om een gevoel van de stad te krijgen. een bezoek aan het traditionele Water Puppet theater ontbreekt uiteraard ook niet.

Dag 4, Hanoi – Hoa Lu – Tam Coc. (Fietsen)

Vandaag fiets u samen met uw gids over verharde wegen door de typische landschap dorpjes van de Red River Delta. U stopt om de – uit de 9e eeuw – oude stad van Hoa Lu bezoeken, waar de opmerkelijke overblijfselen van de koning Dinh en Le Temple te vinden zijn. Na dit bezoek gaat u verder over mooie landweggetjes door de dorpen die genesteld liggen tussen de grillige kalksteen bergen. U kunt genieten van de prachtige bergen op de achtergrond.

U arriveert in Tam Coc rond lunchtijd. Het gebied rond Tam Toc is beroemd om zijn spectaculaire karst landschap. De kalksteen bergen rijzen zo uit de rijstvelden omhoog en zijn prachtig. Hier stapt u op een lokale sampan voor een rustige cruise naar het pittoreske Tam Coc (droge Halong Bay), tijdens de cruise loopt het kanaal door drie grotten. Na de lunch vervolgt u de prachtige rit naar de omgeving van Tam Coc, onderweg bezoekt u de Bich Dong Pagoda en grot.

Een overnachting in Tam Coc, inclusief ontbijt en lunch.

Tam Coc (droge Halong Bay) vietnam
Tam Coc (droge Halong Bay)

 

Dag 5, Tam Coc – Hoa Lu – Cuc Phuong. (Fietsen)

Na het ontbijt wordt u van Tam Coc naar Dong Dao ananas plantage gebracht. Vanaf hier start de fietstocht van vandaag en begint de tocht over de panoramische weg naar Cuc Phuong. U rijdt langs ananas plantages, valleien en dorpen. Er is voldoende tijd om te stoppen en te kennis te maken met de vriendelijke en gastvrije bevolking. Bij aankomst in Cuc Phuong bezoekt u de Cave of the Ancient Man dat midden in het natuurreservaat gelegen is, hier maakt u een mooie wandeling.

Een overnachting in Cuc Phuong, inclusief ontbijt en lunch.

Dag 6, Cuc Phuong – Halong Bay

Na het ontbijt krijgt u een privétransfer naar Halong Bay, een natuurlijk wereldwonder en een van Vietnam’s vijf UNESCO World Heritage Sites. Meer dan drieduizend gekartelde kalkstenen eilanden komen uit de smaragdgroene wateren van Halong Bay omhoog. Terwijl sommige eilanden niet meer zijn dan grote rotsen zijn anderen zijn veel en bevatten enorme kathedraal-achtige grotten van stalactieten en stalagmieten. De meeste van de eilanden zijn bekleed met dikke groene vegetatie en in de vroege ochtend omringt met het geluid van vogelzang. Afgelegen baaien zijn overal en in de zomermaanden de warme wateren van de baai zijn ideaal om te zwemmen.

Bij aankomst stapt u op een traditionele houten jonk – deze deelt u met andere gasten – voor een 2 daagse cruise langs de 3.000 spectaculaire kalkstenen eilanden. Geniet van een verse zeevruchten lunch aan boord, terwijl de kapitein u naar de horizon vaart. U bezoekt Dinh Huong Island en dwaalt door de indrukwekkende Sung Sot Cave, beroemd om zijn opmerkelijke stalactieten en stalagmieten.

Voor de nacht gaat de jonk voor anker bij het Titov strand. Hier stapt u in een kano en peddelt voor ongeveer 2 uur peddelen langs de prachtige rotsformaties en verborgen lagune waarbij u de magie van de baai kunt ontdekken. Vanaf de jonk kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. Hierna geniet u van een heerlijk diner aan boord.

U overnacht aan boord van Bai Tho Jonk (of gelijkwaardig) in een eigen cabin met badkamer en toiletvoorzieningen, inclusief alle maaltijden en excursies.

Kajakken in Halong Bay
Kajakken in Halong Bay

 

Dag 7, Halong – Hanoi – Hoian

Na het ontbijt en een vroege ochtend duik, blijft u nog even in Halong Bay. Geniet van een korte trip per kajak. Peddel door de tunnel naar het kratermeer dat omringd is door ondoordringbare rotsen. De reis naar deze grot is afhankelijk van getijden. Hierna cruiset de jonk naar Bai Tu Long Bay en rond Bai Tho Mountain om vervolgens terug te keren naar het vasteland. Aansluitend wordt u per privé transfer naar de luchthaven van Hanoi gereden voor een avondvlucht naar Da Nang, gevolgd door een transfer naar Hoi An.

Drie overnachtingen in Da Nang, inclusief ontbijt en lunch

Dag 8, Hoi An (Fietsen)

Op dag 8 van uw privé fietsvakantie Vietnam en Cambodja maakt u een ochtend fietstocht naar Thanh Nam, een klein vissersdorp. U loopt door de straatjes terwijl uw lokale gids vertelt over de geschiedenis van het dorp en uitleg geeft over de traditionele visserij. Hierna vaart u met een plaatselijke visser waarbij u zelf hun beproefde en geteste visvangstmethoden kunt oefenen. Na het uitproberen van uw geluk op het water, fiets u verder naar Dai Chiem, met zijn serene waterwegen en talloze boten die langs de kade.

Dag 9, Hoi An vrije dag

Een vrije dag om te genieten en te ontspannen in Hoian. Dit dorpje staat ook op de UNESCO lijst vanwege de oude Chinese centrum vol prachtige antieke tempels en huisjes.

Japanse brug in Hoi An vietnam
De Japanse brug in Hoi An

 

Dag 10, Ho Chi Minh City (Saigon)

Transfer naar de luchthaven voor een middag vlucht naar Saigon. In de namiddag krijgt u een rondleiding van het stadscentrum. en bezoekt u het Herenigingspaleis waar het Zuiden eindelijk voor de Noord-Vietnamese troepen vielen in 1975; de Notre Dame kathedraal, het oude Saigon Post Office; Thien Hau Pagoda in de bruisende van de stad Chinatown en het War Crimes Museum dat nadruk legt op het lijden van het Vietnamese volk tijdens recente conflicten. De rest uw dag is ter vrije besteding. Het is een geweldige stad om te ’s avonds te verkennen, veel bars en goede restaurants!

Een overnachting in Ho Chi Minh City, inclusief ontbijt

Dag 11, Ho Chi Minh City-Cu Chi Tunnel Cai Be (Fietsen)

Na het ontbijt, bezoekt u de Cu Chi tunnel, de thuisbasis van 5.000 VC troepen tijdens de Vietnam / VS Oorlog. Vandaag de dag zijn de resterende tunnels uitgegroeid tot een belangrijke toeristische attractie die de bezoeker een unieke ervaring en gevoel geven van hoe het onder de grond leven in de Amerikaanse / oorlog in Vietnam geweest moet zijn. U bezoekt een tunnel woning van een verzetsstrijder, bedenk tijdens dit bezoek dan dat mensen hier maanden aan een stuk leefden. U ontdekt de verschillende boobytraps en de overblijfselen van een Amerikaanse tank evenals talrijke bomkraters gemaakt door 500 pond bommen gedropt door B52 bommenwerpers.

Na het bezoek, start uw fietstocht over een grote geasfalteerde weg naar Trang Bang, van daaruit gaat u over de onverharde weg met de fiets – mocht dit te zwaar zijn met uw privé bus – in de richting van Hau Nghia en Duc Hoa. Bij aankomst in het kleine stadje van Cai maakt u een interessante boottocht over de machtige Mekong rivier naar een dorp op een klein eiland in het midden van de rivier, waar u de nacht zult doorbrengen in een lokaal huis. De homestay zal een onvergetelijke ervaring zijn en geeft u een uniek inzicht in de cultuur van de lokale bevolking. Diner en overnachting in Ba Duc homestay.

Een overnachting in Ba Duc Homestay (basic), inclusief ontbijt en lunch

Dag 12, Cai Be – Vinh Long – Can Tho (Fietsen)

Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht om de bruisende Cai Be drijvende markt te verkennen. Vanaf de boot kunt u kijken naar hoe de lokale bevolking op de rivier handel drijft in groenten en fruit. U stopt bij een lokale rijst papier fabriek, snoep werkplaats en boomgaarden. U stapt van de boot bij Vinh Long, en fietst over de geasfalteerde weg naar Long Ho, vervolgens verlaat de brede weg om over rustige plattelandswegen te fietsen langs rijstvelden, kokosnoot bomen en plantages. Stop onderweg voor een korte pauze en interactie met gastvrije lokale bevolking. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Uw rit eindigt bij Binh Minh waarna u per uw privé bus naar Can Tho gereden wordt.

Een overnachting in Can Tho, inclusief ontbijt en lunch

Fietsen door de Mekong Delta
Fietsen door de Mekong Delta

 

Dag 13, Can Tho – Rach Gia (Fietsen), transfer naar Ha Tien

Na een vroeg ontbijt gaat u naar de vroege ochtend markt langs de rivieroever. U fietst over de smalle verharde weg naar Phong Dien drijvende markt. Hier ziet u de bezienswaardigheden van eindeloze huisnijverheid, houthandelaren, kokosnoot shredders, laden / lossen van rijst op de kleine levendige markten. De rit gaat verder door de smalle straatjes om de verborgen backwaters van de delta en langs kanaaloevers te verkennen totdat u bij Rach Gia een gemoedelijk vissersdorp aankomt, gelegen aan de Golf van Thailand. Het grootste deel van de stad ligt op een door weg verbonden eiland. Dit gebied is een bolwerk van de Cao Dai geloof. Onze rit eindigt in Rach Gia, waarna u een privé transfer naar Ha Tien krijgt aangeboden.

Een overnachting in Ha Tien, inclusief ontbijt en lunch

Dag 14, Ha Tien – Kep, Cambodja (Fietsen)

Een korte aangename rit over rustige en mooie wegen voert u naar de grensovergang met Cambodja. Want helaas is vandaag de laatste dag van uw fietsvakantie Vietnam. Deze landelijke overtocht wordt vooral gebruikt door lokale handelaars, hier maakt u een aangename stop, terwijl uw gids u helpt met alle de immigratie formaliteiten. Na een 15 km lange tocht, laat u uw fietsen in Vietnam en loopt u over de grens naar Cambodja, hier staan uw nieuwe fietsen wachten. Vervolgens geniet u van een rustige rit door het prachtige landelijke gebied waarbij u kennis maakt met Cambodja. U eindbestemming van vandaag is het rustige badplaatsje Kep.

Twee overnachtingen in Kep, inclusief ontbijt en lunch

Dag 15, Kep

Vandaag heeft u vrij te besteden.

Dag 16, Kep – Shihanoukville (Fietsen)

Na het ontbijt heeft u een volledige dag in het zadel. De rit van vandaag voert u langs makkelijke geasfalteerde wegen door vele landelijke gebieden met af en toe een glimp van de Golf van Thailand. U geniet van Kampot en bewondert de Damrei Mountains. Kampot is een provinciehoofdstad met goed bewaarde Franse koloniale gebouwen. Vervolgens fiets u naar Cambodja belangrijkste badplaats, Sihanoukville, waar u de nacht zult doorbrengen.

Een overnachting in Shihanoukville, inclusief ontbijt

Cambodja belangrijkste badplaats, Sihanoukville
Cambodja belangrijkste badplaats, Sihanoukville

 

Dag 17, Shihanouk Ville – Phnom Penh

Ochtend ter vrije besteding aan het strand van Sihanoukville. In de middag wordt u naar de hoofdstad van Cambodja gebracht, Phnom Penh. In de namiddag, per tuktuk naar het Tuol Sleng museum en de beruchte Killing Fields.

Een overnachting in Phnom Penh, inclusief ontbijt

Dag 18, Phnom Penh – Kampong Chnang (Fietsen)

Na het ontbijt fietst u van het hotel in de richting van Oudong, de voormalige hoofdstad van Cambodja, langs prachtige landschappen en vriendelijke bevolking. Klim naar de top van Phnom Oudong voor een weids uitzicht over het landschap voordat u verder fietst over de geasfalteerde wegen naar Kampong Chnang. Dit rustige stadje aan een rivier staat bekend voor het produceren van het beste aardewerk.

Een overnachting in Kampong Chnang, inclusief ontbijt

Dag 19, Kampong Chnang – Siem Reap (Fietsen)

Een vroege start vandaag met een 6 uur durende boottocht op het Tonle Sap meer.
Aankomst Siem Reap rond lunchtijd. In de namiddag maakt u een fietstocht van 10 km van Siem Reap naar Angkor Wat. Hier gaat u het tempelcomplex verkennen en van een picknick lunch te genieten. In de namiddag fietst u een extra 17 tot 24 kilometer over het circuit tussen Angkor Wat en Phnom Bakeng, met stops bij de Death Gate, Victory Gate, Tempel van van Olifanten en Leper King, en Srah Srang. Bekijk de zonsondergang vanaf Phnom Bakeng. Lunch in inclusief vandaag.

Twee overnachtingen Siem Reap, inclusief ontbijt.

Dag 20, Ontdek tempels
(Fietsen)

Na het ontbijt, neemt u een shuttle bus naar de roze zandstenen tempel van Banteay Srei, de tempel is voorzien prachtig beeldhouwwerk en u bezoekt tevens de verwoeste, jungle tempel van Preah Khan. Hierna fietst u naar de Neak Pean tempel, beroemd om zijn heilige zwembaden. Na de lunch rijdt een andere 21 kilometer naar Banteay Kdei en Siem Reap via pittoreske landweggetjes. Lunch is vandaag inbegrepen

Dag 21, Vertrek

Vandaag heeft u vrij te besteden tot het tijd te vertrekken. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Dag 22, Thuiskomst*

Vandaag komt er helaas een einde aan uw heerlijke privé fietsvakantie Vietnam en Cambodja
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

Fietsen door Vietnam & Cambodja voor het hele gezin
Fietsen door Vietnam & Cambodja voor het hele gezin

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Fietsvakantie Vietnam & Cambodja Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf EUR 2.245,= per persoon*
  • Het tarief is exclusief internationale tickets.

 

Inclusief
– Ervaren Engels sprekende gids
– Privé vervoer per airco auto.
– Begeleiding van een Engelssprekende gids, behalve op de vrij te besteden dagen
– Binnenlandse vluchten Hanoi –Danang –Ho Chi Minh City (Saigon) coach class
–  2 dagen / 1 nacht cruise met een Jonk in Halong Bay. Houd er rekening mee dat u de jonk deelt met andere gasten.
– Boottochten zoals vermeld in het programma.
– Fietsverhuur en helm voor fietsdagen, er wordt qua fietsen rekening gehouden met uw lengte
– Maaltijden zoals vermeld in het programma.
– Gezonde snack, verse, lokale groenten en frisdrank op fietsdagen.
– Flessen drinkwater voor sightseeing en fietsdagen
– Alle bezienswaardigheden entree waar nodig in de route.
– Accommodatie in twin gedeelde kamer in het hotel met dagelijks ontbijt.
– Eenvoudige First Aid Kit.
– Internationale vlucht herbevestiging.

Exclusief
– Internationale vlucht naar/van Vietnam & Cambodja, u bent vrij deze zelf te kopen via internet
– Vietnamees Visa, vooraf aan te vragen via Treasury Travel, bij ambassade of via visumkantoor
– Visa Cambodja is aan de grens verkrijgbaar, u dient twee recente pasfoto’s mee te nemen
– Reisverzekering, u dient een goede reisverzekering af te sluiten met dekking voor fietstochten in bergachtige omgeving
– Persoonlijke uitgaven (telefoon, wasserij, winkels etc.)
– Tips voor gids, chauffeur, dragers:
Wij raden 3 USD / persoon / dag voor gids, 2 USD / persoon / dag voor bestuurder en 2 USD / persoon / hotel bij het inchecken in / out.
– Drankjes en alcoholische dranken.
– Alle andere diensten niet duidelijk vermeld op route en reis inclusief gedeelte
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op