Kennismaking met Cambodja | vanaf EUR 1.990,= per persoon

Een uniek ritje met de beroemde bamboetrein – Een avontuurlijke jeeptocht door het Nationale Park Phnom Koulen – Een bezoek aan de Tomb Raider tempel – Wandelen of relaxen op het paradijselijk eilandje Koh Rong Samloen.

Maak kennis met het echte Cambodja tijdens deze individuele rondreis op maat Cambodja. Naast Angkor Wat, het grootste tempelcomplex ter wereld, zult ook kennis maken met de mensen, het eten en de cultuur. U maakt bijvoorbeeld een fietstocht door het platteland en leer meer over het Boeddhisme. Zo wordt u op de eerste dag van de trip gezegend door een monnik! Beleef een privé rondreis in het indrukwekkende Cambodja.


Maak kennis met het boerenleven op het platteland tijdens een individuele rondreis op maat door Cambodja
Boerenleven op het platteland van Cambodja

Individuele rondreis op maat Cambodja met privé chauffeur en gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Heenreis

Vandaag vertrekt u voor een heerlijke individuele rondreis op maat naar Cambodja. U arriveert de volgende dag in Siem Reap.

Dag 2, Aankomst

Welkom in Cambodja! Bij aankomst op het vliegveld wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw hotel gebracht. Hier krijgt u een welkomstdrankje en informatie over de individuele rondreis op maat Cambodja die op het punt staat te beginnen. Hierna heeft u de tijd aan uzelf om even bij te komen van de lange reis en te wennen aan het nieuwe klimaat. Aan het einde van de middag wordt u door een gids opgehaald en naar een pagode gebracht waar u van alles kunt leren over het Boeddhisme en waar u een unieke ervaring zult beleven: U wordt gezegend door een monnik! Een unieke ervaring. Overnachting in Siem Reap, inclusief diner en ontbijt.

Dag 3, Siem Reap

Tijd voor een eerste kennismaking met Siem Reap! Voordat u naar de tempels gaat, maakt u vandaag een fietstocht door het platteland om het ongerepte Cambodja op een unieke manier te verkennen. De eerste paar kilometers rijdt u nog over verharde wegen en bezoekt u een miniatuurversie van het Angkor Wat tempelcomplex. Na een bezoek aan begraafplaats en een school, gaat het verder over onverharde wegen. Onderweg komt u lokale bevolking tegen, die aan het werk zijn in of rond hun houten huisjes, of natuurlijk op één van de vele de rijstvelden, of gewoon rustig voor hun deur uit zitten te rusten. Tot slot bezoekt u de Athvea tempel, een oude tempel uit de Angkor-periode. Daarna is de 4-uur durende tour voorbij en kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Om half zeven wordt u opgehaald en naar Smile of Angkor gebracht. Voorafgaand aan deze prachtige show, kunt u genieten van een buffet-diner met verschillende Aziatische gerechten. Ook de show zelf is van grote kwaliteit; een combinatie van licht, geluid, laser en dans maken van deze interpretatie van de geboorte van Angkor een adembenemende show. Overnachting in Siem Reap, inclusief ontbijt en diner.

Dag 4, Siem Reap – Angkor – Siem Reap

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel door een tuktuk om samen met een gids één van de grootste en mooiste tempelcomplexen ter wereld te bezoeken; Angkor Wat. Dit wereld erfgoed dateert uit de 12e eeuw en vormt een mistiek geheel van prachtige beelden en tempels. Eerst bezoekt u Angkor Wat zelf, de belangrijkste van de maar liefst 100 tempels die het complex rijk is. Ondertussen kunt u de dorst lessen met een verse kokosnoot. Na een kort ritje komt u aan bij Angkor Thom, waar u de twaalfde-eeuwse Bayon bezoekt. De 54 Boeddhabeelden vormen één van de meest indrukwekkende plekken van het complex. Later op de dag gaat u de Ta Phrom tempel bezichtigen. Dit is één van de weinige tempels die in zijn originele staat behouden is gebleven. Hij werd wereldberoemd door de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Deze tempel is deels overgroeid door gigantische boorwortels die zich een weg om en door de steenblokken heen hebben gewerkt. Overnachting in Siem Reap, inclusief ontbijt.

Tempelcomplex Angor Wat Siem Reap Cambodja rondreizen vakantie
Ruïne tempel op het tempelcomplex van Angor Wat

 

Dag 5, Siem Reap – Phnom Koulen – Siem Reap

U wordt ’s morgens opgehaald voor één van de absolute hoogtepunten van deze avontuurlijke trip. Eerst bezoekt u de Bantey Srei tempel, één van de mooiste van de regio. Het beeldhouwwerk is zeer gedetailleerd en goed behouden gebleven en er is dus meer dan genoeg te zien. Hierna rijdt u met de jeep naar het Nationale Park Phnom Koulen; onderweg kunt u genieten van adembenemende landschappen. Van houten hutten op palen tot groene rijstvelden met hoge palmbomen aan de horizon. Het avontuurlijke gevoel in de jeep geeft een hele andere kijk op het platteland van Cambodja. Phnom Koulen is één van de mooiste en historisch belangrijkste locaties in de omgeving. De berg wordt als zeer heilig beschouwd en is een pelgrimsoord met grote religieuze betekenis voor Hindoes en Boeddhisten. Voor velen is de liggende Buddha die u hier ziet het hoogtepunt van de dag. Op de bodem van de rivier zijn vele Hindu-lingams te zien. Daarnaast zijn hier twee van de meest spectaculaire watervallen van Cambodja te zien. Aan de voet van de waterval is een groot zwembad gemaakt waar u een verfrissende duik kunt nemen. Twee overnachtingen in Siem Reap, inclusief ontbijt.

Dag 6, Siem Reap

Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u zelf bepalen wat u gaat doen.

Dag 7, Siem Reap – Battambang

Op dag 7 van deze privé rondreis Cambodja verlaat u Siem Reap en reist u naar Battambang. In het regenseizoen kunt u deze trip per boot maken. Afhankelijk van de hoogte van het water in de rivier, duurt de trip tussen de 5 en de 8 uur. Als u met de boot gaat, is het vroeg dag want dan vertrekt u al om 06:00 uur bij het hotel. De beloning volgt echter in de vorm van een prachtige boottocht die u intens laat genieten van het leven aan de oevers. U ziet mensen baden, kinderen zwemmen en dieren waden in de rijke rivierbedding. Is het waterniveau te laag, dan is de boottocht helaas niet mogelijk en zult u per taxi reizen. De tocht duurt dan zo´n 3 uur. Uiteraard is de taxi ook beschikbaar indien u liever per taxi dan per boot reist. In dat geval kunt u ook wat later op de ochtend vertrekken. ´s Avonds verblijft u in een mooi hotel met een zwembad en een rustieke palmentuin. Drie overnachtingen in Battambang, inclusief ontbijt.

Dag 8, Battambang

Tijd voor een eerste kennismaking met Battambang! Na het ontbijt, bezoekt u eerst een 12e-eeuwse Wat Banan bergtempel. Hier kunt u genieten van de prachtige lotusvijver aan de voet van de berg. De lotusbloemen zijn ´s ochtends het mooist. Vandaag vormt een ritje met de beroemde bamboetrein een deel van de route. Dit is waarschijnlijk de kleinste trein ter wereld en een unieke lokale uitvinding. De trein bestaat uit een bamboe-platform en twee paar treinwielen en wordt aangedreven door een kleine benzinemotor. Omdat er slechts één enkel spoorlijntje is, moet de trein af en toe van de rails worden gehaald, om tegenliggers door te laten, en soms zullen zij voor u aan de kant gaan.

Blije Treasury Travel klanten op de bamboetrein bij Battambang Cambodja
Blije Treasury Travel klanten op de bamboetrein bij Battambang Cambodja

 

Dag 9, Battambang

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt optioneel een interessante fietstocht te maken met een Engelssprekende gids, of misschien heeft u meer zin om door de oude Frans koloniale stad te lopen, de keuze is aan u. Een dagje aan het zwembad met een goed boek, of uzelf trakteren op een heerlijke massage behoort ook tot de mogelijkheden.

Dag 10, Battambang – Phnom Penh
Vandaag verlaat u Battambang. Na het ontbijt reist u naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh met een taxi; deze rit duurt tussen de 4 en 5 uur en onderweg regelmatig stopt u regelmatig zodat u foto´s kunt maken. Later in de middag bezoekt u de Tonlé Sap-rivier en geniet u van een magische zonsondergang. Langs de boulevard vindt u bovendien vele restaurantjes en bars om te bezoeken. Drie overnachtingen in Phnom Penh, inclusief ontbijt.

Dag 11, Phnom Penh

Tijd voor een interessante citytour door Phnom Penh. ´s Ochtends brengt een tuk-tuk u naar het genocidemuseum S21 Tuol Sleng. Deze voormalige middelbare school wed door de Rode Khmer gebruikt als de zeer beruchte S21-gevangenis, tijdens hun regime dat duurde van 1975 tot 1979. Hierna is het slechts een kort ritje naar het Royal Palace, een gebouwencomplex dat dienst doet als Koninklijke residentie voor de koning van Cambodja. Hier kunnen bezichtigt u pure Khmer architectuur. U vervolgt deze citytour door de stad te verlaten en het lugubere Choeung Ek te bezoeken, beter bekend als The Killing Fields, waar duizenden mensen gemarteld zijn en begraven in massagraven. Onderweg terug naar het hotel stop u bij één van de lokale markten.

Dagelijks leven in de Mekong Delta
Dagelijks leven in de Mekong Delta

 

Dag 12, Phnom Penh – Mekong Island – Phnom Penh

Een fietstour door de omgeving van Phnom Penh is werkelijk een unieke ervaring, ver weg van de tuktuks, de motoren, de massages, de pizza´s en de bars. Gewoon lekker fietsen over de eilandjes in de Mekong-rivier, even ten noorden van Phnom Penh. Wanneer u terugkeert naar de stad heeft u een hele andere kant van Phnom Penh en van Cambodja gezien.

Dag 13, Phnom Penh – Sihanoukville

In de ochtend haalt een taxi u op bij het hotel en brengt u naar Sihanoukville, ongeveer 4 uur ten zuiden van Phnom Penh. ´s Avonds kunt u de zonsondergang zien en op het strand van een diner genieten. Drie overnachtingen in Sihanoukville, inclusief ontbijt.

Dag 14, Sihanoukville

Een mooie dag rond de turquoise wateren van Cambodja. U vaart met een boot langs Koh Rong Samloen, een paradijselijk eilandje, in een onaangetaste baai. U legt hier aan en u kunt hier wandelen door de prachtige lagune of door het tropisch oerwoud. Ook stopt u onderweg bij Koh Tas, een geheime locatie waar u prachtig kunt snorkelen. Een heerlijke vakantiedag!

Cambodja belangrijkste badplaats, Sihanoukville
Cambodja belangrijkste badplaats, Sihanoukville

 

Dag 15, Sihanoukville

Dag 15 van uw individuele rondreis op maat Cambodja heeft u vrij te besteden. U kunt de dag benutten om voor vrienden en familie souvenirs te kopen, of om een boek te lezen bij het zwembad of op het strand. Maar u kunt ook gaan snorkelen of duiken. Ook een boottocht naar afgelegen eilanden of een bezoek aan het nationale park Ream behoren tot de mogelijkheden.

Dag 16, Sihanoukville – Vertrek

Helaas, vandaag is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit indrukwekkende land. U wordt per taxi naar het internationale vliegveld van Phnom Penh gebracht, vanwaar u weer op uw terugvlucht naar huis stapt. U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 17, Thuiskomst*

Vandaag komt er helaas een einde aan uw heerlijke privé rondreis Cambodja.
* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

Cruise over de Mekong Delta
Cruise over de Mekong Delta

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Kennismaking met Cambodja
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf EUR 1.990,= per persoon*

*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Genoemde transfers
– Genoemde accommodatie, inclusief vermelde maaltijden
– Pagoda bezoek inclusief zegening door een monnik
– halve dag fietstocht Siem Reap
– Dagtour Angkor Wat, inclusief vervoer per tuktuk, Engels sprekende gids en entreegelden
– Dagtour Bantey Srei, inclusief vervoer per jeep, entreegelden, Engels sprekende gids
– Smile of Angkor Dinner show
– Boot tickets Siem Reap – Battambang
– Dagtour Battambang, inclusief vervoer per jeep, Engels sprekende gids, bamboetrein, entreegelden
– Taxi Battambang – Phnom Penh, Phnom Penh – Sihanoukville, Sihanoukville – vliegveld
– Sunset boottour Phnom Penh
– Citytour Phnom Penh, inclusief vervoer per tuktuk, Engels sprekende gids, entreegelden
– Halve dag fietstocht Mekong Island
– Dagtour Sun Boat Sihanoukville

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Visum Cambodja 20 USD, bij aankomst te verkrijgen
– Vertrekbelasting Cambodja.
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor gids, chauffeur, porters. We raden 5 USD per dag voor de gids, 3 USD per dag voor de bestuurder en 2 USD per hotel bij de check out. U bent hier uiteraard geheel vrij in.
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien.
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten).
– Eventuele inentingen.
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op