Puur Cambodja | vanaf EUR 1.885,= per persoon

De grootste liggende Boeddha van Cambodja – Ritje per bamboetrein – Boottocht over Tonle Sap Lake – Angkor Wat tempels

Deze unieke vakantie Puur Cambodja met privé chauffeur en gids denkt u waarschijnlijk aan het welbekende Angkor Wat. Het prachtige land heeft veel meer te bieden dan dit tempelcomplex. Ontdek het zelf tijdens deze prachtige pure rondreis! U maakt onder andere kennis met de Khmer cultuur en zijn zilversmeden en prachtige tempels. U leert meer over het bewogen verleden met een bezoek aan de killing fields en Phnom Penh. Beleef de schitterende natuur met rijstvelden en jungle.


Angor Wat Siem Reap Cambodja rondreizen reis vakantie
Detail van de Bayon tempel in Angor Wat

Unieke vakantie Cambodja met privé chauffeur en gids – Puur Cambodja

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Heenreis

Vandaag vertrekt u richting Azië voor een unieke vakantie Cambodja met een privé chauffeur en gids.

Dag 2, Welkom in Siem Reap

Vandaag arriveert u in Siem Reap en wordt u naar uw hotel gebracht. Overnachting in Siem Reap, inclusief ontbijt.

Dag 3, Angkor Thom & Grand Circuits

Vandaag bezoekt u de Angkor Thom en de tempel van Bayon. De Koninklijke stad bestrijkt 4 km2. In de omgeving van Bayon vindt u de Baphoun, Elephant Terrace, Leper King Terrace en de Royal Palace. Vanmiddag bezoekt u de Grand Circuit, met Neak Poan, Eastern Mebon, Pre Rup en Preah Khan. Overnachting in Siem Reap, inclusief ontbijt.

Dag 4, Angkor Wat & Small Circuits per tuktuk

Op dag 4 van deze unieke vakantie door Cambodja bezoekt u de prachtige Khmer-ruïnes van Angkor Wat. De Khmer-beschaving bouwde de tempel tussen de 9e en de 13e eeuw. Vanmiddag bezoekt u de hoogtepunten van het Small Circuit, met Prasat Kravan, Sras Srang, Banteay Kdei, Takeo en het pittoreske Ta Prohm, dat bijna in de jungle was verdwenen. Overnachting in Siem Reap, inclusief ontbijt.

Angor Wat tempelcomplex Cambodja
Angor Wat tempelcomplex

 

Dag 5, Boeng Mealea & Koh Ker

U rijdt naar Boeng Melea, een grote tempel die grotendeels is overgroeid door de jungle. Gebouwd in de Angkor Wat-stijl, geldt het als prototype voor vele Angkor Wat-gebouwen. U rijdt verder naar Koh Ker, 130 kilometer van Siem Reap, interessant voor iedereen die interesse heeft voor oude tempels. Overnachting in Siem Reap, inclusief ontbijt.

Dag 6, Phnom Kulen mountain & Banteay Srei

Een rit door de jungle brengt u naar de heilige berg Phnom Kulen, die gezien wordt als de geboorteplaats van het oude Khmerkoninkrijk. Hier treft u de grootste liggende Boeddha van Cambodja aan. Op de terugweg naar Siem Reap bezoekt u Banteay Srei, waar de klassieke Khmerarchitectuur vandaan komt. Overnachting in Siem Reap, inclusief ontbijt.

Dag 7, Tonle Sap Lake & Rolous Groep

Vanmorgen vertrekt u naar het platteland van Siem Reap waar u aan boord gaat van een houten boot voor een tocht op Tonle Sap Lake. ’s Middags bezoekt u het kleine Roulous dorp met zijn monumenten die de restanten van Hariharalaya vertegenwoordigen, de eerste hoofdstad van het Khmerkoninkrijk. Overnachting in Siem Reap, inclusief ontbijt.

Tonlé Sap meer in Cambodja
Tonlé Sap meer in Cambodja

 

Dag 8, Siem Reap – vertrek naar Battambang

Onderweg naar Battambang ziet u enkele van de rijkste rijstvelden van het land! Na aankomst in Battambang heeft u de rest van de dag vrij besteden. Overnachting in Battambang, inclusief ontbijt.

Dag 9, Battambang – Bamboetrein & Wat Sampeau

De dag begint met een rit met een van Cambodja’s meest unieke vormen van transport: de bamboetrein. Via een pad bereikt u Ship Mountain waarna u verder reist door het platteland naar Phnom Banan. Een steile klim naar de top brengt u bij de elfde-eeuwse Angkoriaanse tempel, het voorbeeld voor de grote Angkor Wat volgens de lokale bevolking. Overnachting in Battambang, inclusief ontbijt.

Dag 10, Battambang – Udong – Phnom Penh

Via Route 5 reist u verder richting Phnom Penh. Daarna is het tijd om kennis te maken met de zilversmeden van Kampong Luong, voordat u aankomt in Phnom Penh. Overnachting in Phnom Penh, inclusief ontbijt.

Dag 11, Phnom Penh – Nationaal Museum, Koninklijk Paleis & Zilveren pagode

Tijdens een stadstour ontdekt u vandaag het Nationaal Museum, het Koninklijk Paleis en Zilveren Pagode. Dit gebouw heeft deze naam gekregen, vanwege de vloer die gemaakt is van 5000 zilveren tegels. U eindigt deze dag met een bezoek aan de plaatselijke markten. Overnachting in Phnom Penh, inclusief ontbijt.

Jonge monnik bij de Zilver Pagode in Phom Phen
Jonge monnik bij de Zilver Pagode in Phom Phen

 

Dag 12, Phnom Penh – Genocide Museum & Killing Fields

Vandaag bezoekt u het indrukwekkende Tuol Sleng of Genocide Museum. Ook bezoekt u de Killing Fields, waar grote aantallen mensen zijn vermoord en begraven door het Rode Khmerregime, tijdens hun machtsperiode in de jaren ‘ 70. Overnachting in Phnom Penh, inclusief ontbijt.

Dag 13, Phnom Penh – Kirirom Nationaal Park – Sihanoukville

U vertrekt richting het in het zuiden gelegen Sihanoukville. De lunch nuttigt u bij het Kirirom Nationaal Park, waar u tevens een wandeling door de jungle kunt maken, zwemmen en van een 40 meter hoge waterval kunt genieten! De lunch wordt geserveerd op de oever of onder de pijnbomen. In de namiddag arriveert u in Sihanoukville. Overnachting in Sihanoukville, inclusief ontbijt.

Dag 14, Sihanoukville – Kep City

De dag begint met een bezoek aan een slangenhuis, met Cambodja’s grootste collectie van slangen, krokodillen, konijnen, hagedissen, tropische vogels en vissen! Voor een prachtig uitzicht bezoekt u daarna Wat Krom en Wat Loeu Mountain. ’s Middags reist u door naar Kep, een toeristische badplaats. Overnachting in Kep, inclusief ontbijt.

Dag 15, Kep – Angkor Borei, Phnom Da – Phnom Penh

Via Route 2 reist u naar Phnom Penh. Bij het kleine stadje Takeo stapt u aan boord voor een tocht langs rijstveldkanalen. Hierna reist u door naar Phnom Penh. Overnachting in Phnom Penh, inclusief ontbijt.

Dag 16, Vertrek

Vandaag is helaas uw laatste dag van uw prachtige Cambodja vakantie! U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

Dag 17, Thuiskomst*

*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

kep strand cambodja
Strandafsluiting bij Kep

Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement  Puur Cambodja
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf EUR 1.885,= per persoon*

*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen en maaltijden zoals vermeld volgens programma
– Flessen drinkwater en handdoeken tijdens excursiedagen
– Entreeprijzen voor de excursies volgens programma
– EHBO-doos
– Herbevestiging van de intercontinentale vlucht

*Vervoer met airconditioning zoals aangegeven in de reisbeschrijving met Engelstalige gids, behalve op de vrij te besteden dagen.

Exclusief
– Internationale vluchten, deze kunnen wij uiteraard voor u verzorgen
– Visum voor Cambodja: Bij aankomst, USD 20,= Hiervoor heeft u een geldige pasfoto nodig
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies en overige entreegelden
– Fooien voor gidsen, chauffeurs, portiers
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op