Steden Cambodja

Cambodja is een land met weinig grote steden. De meeste plaatsen zijn dorpjes of gehuchtjes wat het land zijn charme geeft. Hieronder noemen we een aantal van de belangrijkste steden die tijdens een rondreis door Cambodja zeker interessant genoeg zijn om te bezoeken.


Phnom Penh
De Cambodjaanse hoofdstad stond in de jaren ‘20 bekend als de Parel van Azië. De populaire bestemming heeft vele indrukwekkende ‘Wats’, oftewel tempel-kloosters. Een bezoek aan de zilver pagode mag zeker niet ontbreken. De stad herbergt ook een grote en zeer drukke markt, deze mag u echt niet overslaan! Trek voor de stad zeker twee dagen uit als je de tijd hebt.

Niet alleen in de stad zijn er veel bezienswaardigheden, ook buiten de stad is er veel bijzonders te zien zoals Choeung Ek ofwel de Killing Fields waar vele lichamen zijn gedumpt in de tijd van Pol Pot en de Rode Khmer. Een plaats waar je niet echt blij van wordt, maar zeker een plaats met een herinnering die nooit vergeten mag worden.

Siem Reap
Iedereen die een reis door Cambodja maakt, bezoekt ook Siem Reap. Hier vind je de overbekende tempels van Angkor Wat. Het toerisme is dé inkomsten bron van Siem Reap. Het gebied waar de tempel van Angkor Wat te vinden is, is enorm groot. Zeker twee tot drie dagen kan je hier doorbrengen om de verschillenden tempels te bewonderen. Sommige zijn vrijgemaakt van de jungle, maar als je de tijd neemt en dieper het gebied in trekt kom je nog mooie, door de jungle begroeide tempels tegen.

Meer naar het noorden zijn nog vele tempels te vinden die zeker ook de moeite waard zijn te bezoeken tijdens uw reis door Cambodja. We laten onze reizigers Cambodja en de tempels graag per fiets, tuk-tuk en oude legerjeeps verkennen.

Battambang
In de tweede grootste stad van Cambodja vind je enkele van de best bewaarde koloniale gebouwen van het land. De faciliteiten van deze stad worden steeds beter en dat maakt het een goede uitvalbasis voor de nabijgelegen dorpjes en tempels. Net buiten Battambang ligt een spoorlijntje waar een bamboetrein over rijdt. Het is een lokaal vervoermiddel dat nu ook een leuke beleving voor toeristen is.

footer-image neem contact met ons op