Sri Lanka Walvissen en Luipaarden

Dickwella – Ga meerdere keren walvissen spotten – Aanschouw de kolossale blauwe vinvis en potvis – Ontdek het Yala National Park – Maak een Jeepsafari – Ga op zoek naar Luipaarden – Bezoek Galle – Katunayaka

De privé rondreis met chauffeur/gids – Sri Lanka Walvissen en Luipaarden is speciaal voor de pure natuurliefhebber. Tijdens deze bijzondere reis gaat u op zoek naar de reusachtige walvissen op de Indische Oceaan en op zoek naar de mysterieuze luipaarden in Yala Nationaal Park.


 

Walvis spotten voor de kust van Sri Lanka Privé rondreis met chauffeur/gids - Sri Lanka Walvissen en Luipaarden
Walvis spotten voor de kust van Sri Lanka

Sri Lanka rondreis Walvissen en Luipaarden – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Vertrek
Vandaag vertrekt u voor uw prachtige ontdekkingsreis Sri Lanka. Bij aankomst wordt u hartelijk welkom geheten en naar het hotel gebracht. U verblijft een nacht in Karunayake, dit 4* hotel ligt vlakbij het vliegveld. U verblijft hier een nacht inclusief ontbijt en diner.

Dag 2, Karunayake – Dickwella
Uitgeslapen en na een welverdiend ontbijt start u uw prachtige Sri Lanka rondreis met een pittige rit. U rijdt in ongeveer zes uur naar Dickwella, wat aan de zuidkust van Sri Lanka ligt. Hier verblijft u drie nachten in een 4* hotel in Dickwella, inclusief ontbijt en diner.

Dag 3 en 4, Dickwella
Deze dagen staan volledig in het teken van whalewatchen! U vertrekt vroeg in de ochtend naar de haven van Mirissa en gaat per boot de zee verkennen, op zoek naar de kolossale blauwe vinvis en de potvis, twee van de grootste walvissoorten. De blauwe vinvis is – voor zover nu bekend – het grootste dier dat ooit op aarde leefde. Volwassen exemplaren kunnen een maximale lengte van ongeveer 33 meter en een (bewezen) maximaal gewicht van 170 ton bereiken. Om een idee van de grootte te hebben: de tong van de blauwe vinvis is net zo groot als een olifant en weegt ongeveer 2 ton. Mocht u het geluk hebben een blauwe vinvis of een potvis in het wild te zien, dan zult u ongetwijfeld onder de indruk zijn van de afmetingen. Na de whalewatch excursies in de ochtenden op dag 3 en 4 wordt u weer terug naar het hotel gebracht en kunt u de rest van de dag relaxen en ongetwijfeld nagenieten van onuitwisbare indrukken.

 luipaard in Yala national park, Sri Lanka
Op zoek naar het prachtige luipaard in Yala national park, Sri Lanka

 

Dag 5, Dickwella – Yala Nationaal Park
Deze vroege ochtend maakt u nog een derde whale watch excursie om de kans op het zien van zeeleven zo groot mogelijk te houden. Na deze laatste boottocht zet u koers naar Yala Nationaal Park waar u de komende dagen het mysterieuze luipaard gaat proberen te vinden! Bij aankomst maakt u een eerste jeepsafari door het park op zoek naar dit prachtige dier!

U verblijft vijf nachten in een 4* hotel in Tissamaharama, inclusief ontbijt en diner.*

* U kunt er ook voor kiezen om vijf nachten in een 4* hotel in Yala te overnachten in plaats van Tissamaharama. Dit hotel ligt midden in het Yala Nationaal Park en geeft een extra dimensie aan uw bezoek aan het park.

Dag 6 tot en met dag 9, Yala Nationaal Park
Yala National Park is een van de oudste en bekendste nationale parken van Sri Lanka, gelegen op 40 kilometer van de badplaats Hambantota. Het park beslaat een oppervlakte van 1297 km² wat Yala National Park het grootste natuurgebied van het land maakt. In het nationale park Yala liggen verschillende ecosystemen zij aan zij. Naast (hopelijk) het luipaard ziet u in Yala ontzettend veel wilde olifanten, apen en vogels. De beste tijd om Yala National Park te bezoeken is van oktober tot december. Naast de rijkdom aan natuur treft men ook in Yala ook historisch en religieus belangrijke (vind)plaatsen als Kataragama, Sithulpahuwa en Magul Maha Vihara aan. U maakt deze dagen in totaal 8 safari’s, zowel in de ochtend als in de avond, zodat u de meeste kans heeft op het zien van luipaarden.

Dag 10, Yala Nationaal Park – Galle – Katunayaka
U verlaat vandaag dit prachtige Nationaal Park en gaat op weg richting Katunayaka. Onderweg maakt u nog een leuke stop in Galle. Galle is de meest Hollandse stad in Sri Lanka. Nog altijd zie u straten met namen als de ‘Leynbaan street’ en het ‘Utrecht Bastion’. De VOC bouwde het fort in 1663 nadat ze het van de Portugezen veroverd had. Galle was de belangrijkste haven van het eiland totdat Colombo zijn kunstmatige haven kreeg. Vooral de metersdikke vestingmuren, die heel oud-Galle ommuren, zijn indrukwekkend. Hierna wordt u naar het hotel gebracht voor de laatste nacht.

U verblijft een nacht in een 4* Hotel, inclusief diner en ontbijt.

Dag 11, Vertrek*
Helaas, vandaag is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. U wordt naar het vliegveld gebracht waar u weer op uw vlucht huiswaarts stapt. U arriveert dezelfde dag of de volgende dag thuis.

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

Zonsondergang bij Galle, oud Hollands VOC stad
Zonsondergang bij Galle, oud Hollands VOC stad

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Sri Lanka Walvissen en Luipaarden
prijs op aanvraag
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer,

*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Meet & assist op bij aankomst op de luchthaven
– 10 Nachten accommodatie op basis van halfpension
– Al het vervoer in een airconditioned auto
– Diensten van een Engels sprekende gids
– Alle entreegelden voor de genoemde excursies
– 9 jeep safari’s in Yala Nationaal Park
– 3 Whale watch excursies
– Hotel servicekosten , inclusief tax

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies en overige entreegelden
– Tips voor gids, chauffeur, porters.
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Ticketverzekering (EUR 5,- niet verplicht)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op