Sri Lanka & Malediven, romantische beleving

Sri Lanka en Malediven reis – Bezoek het olifanten weeshuis – Beklim de Lions Rock – Aanschouw de eeuwenoude ruïnes in Polonnaruwe – Ontdek de tempelgrotten van Dambulla – Kandy – bezoek de koninklijke Botanische tuinen – Maak een treinreis naar Nuwara Eliya – Colombo – Negombo – Geniet van de Malediven – Wandeling naar Worlds End

Met deze privé rondreis Sri Lanka & Malediven – romantische droomreis bezoekt u op een rustig tempo alle hoogtepunten van het land Sri Lanka. U bezoekt de thee plantages in Nuwara Eliya, u snuift cultuur in Kandy en in Minneriya maakt u kennis met sierlijke wilde olifanten. U sluit uw Sri Lanka vakantie heerlijk af op de romantische Malediven! Deze tropische eilanden zijn eenvoudig te bereiken vanuit Sri Lanka. Op de Malediven kunt u heerlijk nagenieten op een wit palmenstrand van de indrukken die u tijdens deze rondreis heeft opgedaan.


 

 

Privé_rondreis_Sri_Lanka_chauffeur_gids_Malediven_romantisch_huwelijksreis_treasury_travel_pinnawela_olifanten_weeshuis
Pinnawela olifanten weeshuis

Sri Lanka & Malediven rondreis, romantische beleving – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis
Vandaag begint uw privé rondreis Sri Lanka & Malediven, romantische beleving.

Dag 2, Aankomst Colombo – Pinnawela – Sigiriya
Vanmorgen vroeg komt u aan in de hoofdstad van Sri Lanka: Colombo waarna u naar Sigiriya in de culturele driehoek van Sri Lanka gebracht wordt. Onderweg maakt u kennis met de Aziatische wilde olifanten in het het olifantenweeshuis van Pinnawela. Van dichtbij kunt u de olifanten in de rivier zien spelen, het is een schouwspel om lang van te genieten! Hierna wordt u naar uw hotel in Sigiriya gebracht. Uw hotel is omringt door groen, apen rennen over door het resort, hier bent u al dichtbij de natuur.

Dag 3, Sigiriya – Polonnaruwa – Sigiriya
Deze dag staat er een culturele excursie naar de Sigiriya de Lions Rock op het programma. Dit eeuwenoude fort is gebouwd in opdracht van Koning Kayapa in de 5de eeuw na Christus en deed dienst als de Koninklijke citadel voor meer dan 18 jaar. Hierna rijdt u naar Polonnaruwe waar u op ontspannen manier per fiets de eeuwenoude ruïnes gaat bekijken. Vervolgens keert u terug naar het hotel.

Dag 4, Sigiriya
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van de omgeving. Het hotel is prachtig gelegen in een groene, bergachtige omgeving. U kunt hier prachtig wandelen of heerlijk ontspannen in het buiten zwembad dat uitkijkt over Lions Rock. Ook kunt u ter plekke een optionele excursie bespreken.

Tempel_Pollonaruwa_rondreis_sri Lanka_malediven_fietstocht_vakantie_treasury_travel
En van de vele tempels in Pollonaruwa

Dag 5, Sigiriya – Dambulla – Kandy
U zet vandaag koers naar de stad Kandy. Onderweg bezoekt u Dambulla Rockcave en een kruidentuin in Matale. In de kruidentuin leert u meer over de geneeskrachtige planten die Sri Lanka rijk is. U vindt hier allerlei soorten specerijen zoals kaneel en pepers. Bij aankomst in Kandy staat er een mooie citytour op het programma met uiteraard een bezoek aan de beroemde tempel van Kandy; the Temple of the Tooth relic of the Lord of the Buddha.

Dag 6, Kandy – Peradeniya – Kandy
Deze dag bezoekt u de Koninklijke Botanische tuinen. Peradeniya is bekend om zijn grote variëteit aan planten. In de tuin treft u ongeveer 4000 verschillende plantensoorten aan en dit maakt deze tuinen tot een van de waardevolste ter wereld. De middag heeft u vrij te besteden.

Dag 7, Kandy – Nuwara Eliya treinreis
Vandaag verlaat u Kandy en zet u per trein koers naar Nuwara Eliya. De rit is prachtig! De omgeving van Nurwara Eliya, dat in de heuvels van Sri Lanka gelegen is, is zacht groen door de vele theeplantages. De heuvels in het hart van het eiland rijzen hoog boven alles uit. ’s Avonds staat er een leuke citytour op het programma door Nuwara Eliya.

Dag 8, Nuwara Eliya – wandeling naar Worlds End
Deze dag maakt u een prachtige wandeling over Horton Plains. Dit Nationale Park ligt op het hoogste plateau van Sri Lanka op 2100m boven de zeespiegel in het centrale gebergte met een verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen. Van mistige bergen tot graslanden, moerassen, ijskoude beken, meren en watervallen tot aan Worlds End waar de wereld letterlijk ophoud. Aan het einde van het pad is een afgrond van 1.100 meter diep dus blijf weg bij de rand!

Uitzicht bij Worlds End Privé rondreis Sri Lanka met chauffeur/gids & Malediven – romantische droomreis
Uitzicht bij Worlds End

Dag 9 en 10, Nuwara Eliya – Colombo – Negombo
U gaat vandaag terug naar waar uw rondreis begon, in Negombo. Onderweg passeert u Colombo waar u met een citytour ook nog even een kijkje neemt. Hierna wordt u naar uw strandhotel in Negombo gebracht. Dag 10 heeft u vrij te besteden en kunt u lekker genieten van het strand in Negombo. Twee overnachtingen in Negombo, inclusief ontbijt.

Dag 11, Negombo – Malediven
U wordt naar het vliegveld gebracht vanwaar u naar uw tropische afsluiting vliegt: De Malediven! Bij aankomst op de luchthaven van Male wordt u door een lokale vertegenwoordiger naar per boot of watervliegtuig naar uw resort gebracht. Hier verblijft u 3 nachten. Verlenging is uiteraard mogelijk.

Uitnodigend luxe resort op de Malediven
Uitnodigend luxe resort op de Malediven

 

Dag 12 en 13, Malediven
Deze dagen heeft u vrij te besteden op een prachtige eiland. De Malediven zijn een geweldige bestemming voor iedereen die van zon, zee, strand, relaxen en (onder)watersporten houdt. U kunt in de wateren rond uw resort prachtig snorkelen en duiken en tussen door met een cocktail genieten van tropische temperaturen. De Malediven zijn rustig, wat inhoudt dat u hier geen uitgaansleven vindt. Maar wie rust, pure schoonheid en een prachtige tropische setting kan waarderen, zit hier op de goede plek!

Dag 14, Malediven – Vertrek
Helaas, vandaag is het alweer tijd om dit prachtige stukje aarde te verlaten. U keert weer terug naar Male vanwaar u weer op uw terugvlucht stapt.
U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 15, Thuiskomst*
Einde van uw prachtige rondreis Sri Lanka en Malediven.
* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

Privé rondreis Sri Lanka met chauffeur/gids & Malediven – romantische droomreis Per watervliegtuig naar uw resort...
Per watervliegtuig naar uw resort…

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Sri Lanka & Malediven
Prijs per persoon vanaf EUR 1.995,= */**

* Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer
**Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Alle transfers genoemd in het programma
– Vervoer tijdens gehele rondreis Sri Lanka met Engelssprekende privé chauffeur/gids, behalve op vrij te besteden dagen
– Genoemde excursies
– Treintickets
– Overnachtingen in genoemde hotels in Sri Lanka, inclusief ontbijt
– Retour transfers naar/van resort Malediven
– 3 overnachtingen Malediven

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Alle entreekaarten voor in het reisschema genoemde bezienswaardigheden ( ongeveer € 100,= per persoon voor de gehele reis)
– Vertrekbelasting
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor gids, chauffeur, porters. We raden 5 USD per dag voor de gids, 3 USD per dag voor de bestuurder en 2 USD per hotel bij de check out.
U bent hier uiteraard geheel vrij in
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op