Praktische informatie Taiwan

Reisdocumenten
Voor uw reis naar Taiwan heeft u nodig:
•Een paspoort dat bij aankomst in Taiwan nog minimaal 6 maanden geldig is
•Een kopie van uw ticket

Visum
Voor een verblijf in Taiwan is voor personen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit geen visum vereist bij een verblijf van maximaal 90 dagen.

Vertrekbelasting
Er wordt momenteel geen vertrekbelasting gevraagd.

Gezondheid en vaccinaties
Voor informatie omtrent vaccinaties raden wij u aan contact op te nemen met de GG&GD of uw huisarts.

Geldzaken
De munteenheid van Taiwan is de Taiwanese Dollar (TWD). De Taiwanese Dollar is onderverdeeld in 100 cent. Bankbiljetten hebben de volgende waarden: 100, 200, 500, 1000 en 2000 Dollar. Er zijn munten met de waarden van een halve Dollar, 1, 2, 5, 10, 20 en 50 Dollar.

Pinnen
In de grote en middelgrote steden zijn pinautomaten beschikbaar waar u met uw pinpas met het Maestro- of het Cirrus Logo kunt pinnen.

Credit Card
Creditcards zijn in het algemeen goed te gebruiken. Creditcards als Visa, Mastercard, American Express en Diners Club worden het meest gebruikt. Maar ook hier het advies: Vergeet uw pincode niet! Geld halen met uw creditcard bij de bank is erg duur.

Reischeques
Bij de meeste banken in Taiwan kunt u travellercheques omwisselen. Mocht u geld inwisselen in hotels houdt er dan rekening mee dat de koers hier vaak minder gunstig is. Indien u travellercheques wilt gebruiken, dan raden wij u aan deze in dollars mee te nemen.

Openingstijden
Banken zijn gewoonlijk geopend van 09.00 uur tot 15.30 uur van maandag tot en met vrijdag.
Winkels zijn over het algemeen geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 20.00 uur, met een middagpauze. Postkantoren zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot en met 17.00, op zaterdag van 08.00 uur tot 12.00 uur.

Fooien
In Taiwan is het niet gebruikelijk om fooien te geven. In restaurants waar veel westerse toeristen komen is het echter wel gebruikelijk en worden fooien zeker gewaardeerd.

Taal
De officiële taal in Taiwan is Mandarijn-Chinees. Daarnaast worden er het Taiwanees en enkele dialecten gesproken. Over het algemeen kan men in Taiwan in de grote steden ook redelijk met Engels terecht. Het kan handig zijn om een taalgidsje Manderijn-Chinees mee te nemen.

Voltage
De netspanning is 110 volt/ 60 Hz, met Amerikaanse plug-in. Adapters zijn makkelijk verkrijgbaar.

Tijdsverschil Taiwan
In Taiwan is het in de zomer 6 uur later dan in Nederland en België. In de winter is het 7 uur later.

Beste reistijd
Taiwan heeft een tropisch klimaat en in de bergen een steppeklimaat. De beste reistijd is oktober en november, wanneer het niet te warm en niet te koud is. De meeste neerslag valt in het voorjaar, en het tyfoonseizoen loopt van juni tot en met september. In het meer tropische zuiden is het van midden september tot en met maart zeer aangenaam.

Kleding
Wij raden u aan om katoenen of linnen kleding te dagen, niet te strak om het lichaam. Daarnaast moet u zich beschermen tegen de zon en insecten. Neemt u ook wat warme kleding mee, aangezien het in het op hoger gelegen gebieden in de avond af kan koelen.

Verzekeringen
Het is erg belangrijk dat u goed verzekerd bent tijdens uw vakantieperiode, een goede reisverzekering met werelddekking, samengestelde reis dekking en medische dekking is daarom aan te raden. Informeer bij Treasury Travel naar de mogelijkheden.

Niet vergeten!
– Geldig paspoort,  kopie paspoort
– Bij selfdrive uw nationale rijbewijs
– Internationaal rijbewijs is VERPLICHT in Taiwan bij selfdrive, zonder dit document krijgt u de huurauto niet mee.
– Vaccinatieboekje
– Zoutoplossing of diarreeremmers
– Fleece trui, licht in gewicht voor frisse avonden
– Katoenen, niet strak zittende kleding
– Afritsbroek
– Goede wandelschoenen of sandalen
– Verloop- of wereldstekker
– Zonnebril en/of een pet
– Zonnebrandmiddel
– Reisgidsen/boeken/land en wegenkaarten
– Reiswekker
– Verrekijker
– Fototoestel/filmcamera

Ambassade Taiwan
Van Stolkweg 23
2585 JM Den Haag
T. 0031(0)70-3469438
F. 0031(0)70-3603836

Taiwan Embassy Belgium
37-40 Boulevard du Régent
1000 Brussels, Belgium
T. +32-2-511-0687
F. +32-2-511-1789

footer-image neem contact met ons op