Privé rondreis Taiwan per trein

Maak een citytour door Taipei – Bezoek de nachtmarkt – Maak een treinreis op de Pingxi Line – Neem de Taroko Express naar de Taroko Kloof – Maak een wandeling bij de Taroko Kloof – Verken per fiets de oostkust – Ga per trein naar Chiayi – Geniet van de Forest Train naar Alishan – Stap op de beroemde Sunrise Train – Maak een boottocht over Sun Moon Lake- Neem de highspeed trein terug naar Taipei

Een verrassende treinreis door Taiwan is als vliegen in business class. Treasury Travel neemt u mee naar dit ongerepte land waar groene bergen, mysterieuze meren en een overweldigende kloof de highlights zijn. Tijdens een privé rondreis Taiwan ontdekt u het prachtige landschap deels per trein. Zo komt u een treinreis door Taiwan langs de ruige oostkust met hoge kliffen en uitzicht op de Pacific Ocean. Ook zult u in een spectaculaire treinrit door de bergen omhoog rijden naar Alishan. Ervaar het gemak en de luxe van reizen per trein in een goed ontwikkeld maar onbekend land.


Treinreis door Alishan Taiwan
Trein bij Alishan

Treinreis door Taiwan

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis
Vandaag vertrekt u voor uw privé rondreis Taiwan per trein. U arriveert hier de volgende dag.
Reizen per trein in Taiwan is als vliegen in business class. De treinen zijn stipt op tijd, schoon en enorm ruim. Onderweg in de highspeed trein worden heerlijke lokale warme maaltijden voor weinig geld geserveerd. Echt eerste klas genieten dus! En ondertussen geniet u van het prachtige landschap dat aan u voorbij gaat.

Dag 2, Aankomst Taipei
U arriveert vandaag in de bruisende hoofdstad Taipei. Aangekomen op de internationale luchthaven wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw hotel gebracht. Drie overnachtingen in Taipei, inclusief ontbijt.

dumplings eten in Taipei 101 tijdens een tussenstop van uw Treinreis door Taiwan
Het eten van de lekkerste dumplings in de Taipei 101 is een must!

 

Dag 3, Taipei
U krijgt vandaag een citytour aangeboden om deze bruisende stad te verkennen. U bezoekt natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Eyecatcher Taipei 101 en het National Palace Museum. Verder komt u langs Longshan Tempel en Chiang Kai-Shek Memorial Hall gaan. Bezoekt u vooral deze avond één van de vele nachtmarkten om lokale gerechten en de echte Taiwanese sfeer te proeven. De lunch is op deze dag inbegrepen.

Dag 4, Taipei – Pingxi – Taipei
Vanmorgen ontmoet u uw gids in het hotel. U zet koers naar Taipei treinstation waar u op de trein stapt naar Ruifang. In Ruifang stapt u op de Pingxi Line, waarbij u met de dagpas in en uit kunt stappen waar u wilt. Er zijn 12 treinstations aan Pingxi Line. U wordt tijdens deze treinreis getrakteerd op prachtig uitzicht op bergkliffen, stroompjes, watervallen en het plattelandsleven. Aan het eind van de dag arriveert u weer terug in Taipei en wordt u naar uw hotel gebracht voor de nacht. De lunch is op deze dag inbegrepen.

oplaten van wensballon in Pinxgi Taiwan
Het oplaten van je eigen wensballon in Pinxgi is een bijzondere belevenis

 

Dag 5, Taipei – De Taroko Kloof
U wordt per taxi naar het treinstation gebracht, vanwaar u op de Taroko Express stapt, een trein die genoemd naar de 20 kilometer lange Taroko Kloof. De Taroko Express brengt u in ongeveer 2 en half uur naar Hualien, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de kloof.  Aangekomen in Hualien wordt u door een Engels sprekende gids opgewacht en met de auto naar de kloof gebracht. Hier heeft u nog de hele middag om u te vergapen aan prachtige watervallen, tunnels, hangbruggen en fabelachtige uitzichtpunten. Twee overnachtingen in de Taroko Kloof, op basis van volpension.

Dag 6, Taroko Kloof
Deze dag heeft u vrij te besteden en wij raden u aan om te gaan wandelen in de prachtige omgeving rond uw hotel. U vindt er prachtige wandelpaden voor soft trekkings waarbij u vlinders en andere reptielen ziet, u wandelt over paden hoog door de bergen, met overhangende rotsen, door smalle kloven en onder u ziet u prachtig helder blauw water stromen.

Ontspannen en overnachten in de Taroko Kloof treinreis treasury travel
Ontspannen en overnachten in de bergen van de Taroko Kloof

 

Dag 7, Taroko Kloof – Chihpen
U laat vandaag dit prachtige natuurgebied achter u en rijdt per auto verder naar het zuiden. De route naar het zuiden langs de oostkust is werkelijk schitterend en omvat vergezichten op een grillige oostkust met groene bergen die tot de helblauwe oceaan doorlopen. Vergezeld door uw gids kunt u een aantal leuke stops maken bij onder andere East Rift Valley, Sansientai, Siao Yeliou en Dulan. Hierna arriveert u in het hotspring dorpje Chihpen, waar u de komende nacht in een heerlijk hotel verblijft met een natuurlijke hotspring, op basis van volpension.

Dag 8, Chihpen – Chiayi
Deze dag van uw privé rondreis Taiwan per trein heeft u vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld per fiets de oostkust verkennen. De Taiwanese kustroute is prachtig om langs te fietsen. U ziet grillige rotsformaties, vissersdorpjes, groene bergen en  Aboriginal dorpjes. Verder in het binnenland ziet u het traditionele platteland met rijstvelden, bananenplantages en tabaksplantates. Rond de middag gaat u met de shuttlebus van het hotel naar Taitung treinstation. Hier stapt u op de trein naar Chiayi. De rit duurt ongeveer 4 uur en brengt u een stuk langs de kust en door vlak landschap waarbij u weer kunt genieten van de uitzichten. Aangekomen in Chiayi wordt u naar uw hotel gebracht. Overnachting in Chiayi, inclusief ontbijt.

Dag 9, Chiayi – Alishan
Deze ochtend ontmoet u uw gids en wordt u naar de beroemde ‘Forest Train*’ gebracht die u naar Alishan zal brengen. Deze trein is een van de 3 bergtreinen ter wereld en is een absolute must als u van treinreizen houdt! De Alishan Forest Railway is een 86 km-netwerk door de bergen van Alishan. De spoorweg is een toeristische attractie met unieke Z-vormige haarspeldbochten, 50 tunnels, en meer dan 77 houten bruggen. Mocht de spoorweg gesloten zijn tijdens uw komst, dan wordt u met de auto naar Alishan gebracht. Overnachting in Alishan, op basis van volpension.

* Forest Train is tot op heden buiten gebruik.

Magische woud van Alishan Forest
Magische woud van Alishan Forest

 

Dag 10, Alishan – Sun Moon Lake
Vandaag staat er weer een mooie treinrit op het programma wanneer u op de beroemde ‘Sunrise Train’ stapt. Tijdens deze treinrit ziet u hoe mooi Alishan en omgeving is. Hierna rijdt u met de auto richting Sun Moon Lake. Het Sun Moon-meer is gelegen op 762 m boven de zeespiegel in de prachtige bergen van centraal Taiwan. Overnachting in een hotel bij Sun Moon Lake, op basis van volpension.

Dag 11, Sun Moon Lake
Deze ochtend maakt u een boottocht over het turquoise meer waarbij u pas echt de schoonheid van Sun Moon Lake leert kennen. Ook maakt u een soft trekking door de bergen die het meer omgeven. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u een dansvoorstelling bij wonen van een van de minderheden die in Taiwan wonen in Formosan Aboriginal Culture Village. Lunch is op deze dag inbegrepen. Overnachting in een hotel bij Sun Moon Lake, inclusief ontbijt.

Dag 12, Sun Moon Lake – Taichung
U wordt vandaag naar Checheng gebracht, hier is het einde van de Jiji spoorlijn. U stapt hier weer op de trein en gaat naar Changhua station. Hier kunt u even rondwandelen en de oude huizen bekijken in deze omgeving voordat u op de trein stapt naar Taichung. In Taichung wordt u met een taxi naar uw hotel gebracht. Erg leuk is het om vanavond een optionele tour te maken naar de nightmarket.  Overnachting in Taichung, op basis van volpension.

Dag 13, Taichung – Taipei – vertrek
Vandaag stapt u op de highspeed trein die u in ongeveer een uur terug naar Taipei brengt. De highspeed trein is een moderne trein, voorzien van alle gemakken en in de trein kunt u een kopje koffie of thee kopen. In Taipei wordt u naar het vliegveld gebracht waar u op uw terugvlucht naar huis stapt. U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 14, Thuiskomst
Vandaag komt er een einde aan uw treinreis door Taiwan.*

*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

Taiwan, Taipei, Taipei central station, high speed trains
De bullit-train brengt u weer terug naar Taipei

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Taiwan per trein
Vanaf EUR 2.195,= per persoon*/**

*Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer
**Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Privé transfers van/naar het vliegveld in Taiwan
– Taipei Citytour op dag 3, inclusief entreegelden
– Diensten van een Engels sprekende gids  gedurende de hele rondreis behalve op dagen 1, 2, 6, 8, 13 en 14
– Alle overnachtingen in bijzondere hotels inclusief genoemde maaltijden
– Genoemde treinreizen zoals vermeld in reisprogramma
– Genoemde excursies zoals vermeld in reisprogramma
– Genoemde transfers per auto zoals vermeld in reisprogramma

Exclusief
– Intercontinentale vluchten, deze kunnen wij uiteraard ook voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien
– Uitgaven van persoonlijke aard
– Reis- en/ of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrek dag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op