Steden Taiwan

Taipei
Taipei is de hoofdstad van Taiwan en is het politieke, economische en culturele centrum van het land. Het is een dichtbevolkte stad, gelegen in het noorden van het eiland. Taipei is een unieke mix van de traditionele en moderne Chinese cultuur en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Geniet in Taipei van de tempels, het eten, de architectuur en de mensen. Er is hier altijd wel iets te beleven. Het hoogtepunt van Taipei de Taipei 101, een van de hoogste gebouwen ter wereld. Met een snelheid van meer dan 60 km. per uur brengt de lift bezoekers naar het observation deck voor een adembenemend uitzicht over de stad. Maar breng ook zeker een bezoek aan het National Palace Museum, met zijn Chinese kunstschatten, en aan een van de vele tempels. De Longshan tempel is een van de oudste en mooiste tempels van Taiwan. Ook de avondmarkten zijn erg leuk om te bezoeken.

Hualien
De havenstad Hualien is de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan de Taroko Kloof en wordt beschouwd als een van de prettigste steden van Taiwan. De stad staat daarnaast ook bekend om zijn marmeren producten. ’s Avonds is het hier goed vertoeven op de avondmarkt. In Hualien en omgeving leven zeven van de tien Taiwanese inheemse stammen, die ieder een geheel eigen cultuur hebben, eigen gebruiken en godsdienstige rituelen onderhouden. Men toont graag de tradities en kleurige klederdracht aan de bezoekers en u kunt hier ook zang- en dansvoorstellingen van de Ami-stam bijwonen.

Tainan
Tainan is de oudste stad van het eiland en is tevens het centrum voor de traditionele cultuur. Hier zette in 1622 de eerste Nederlander voet op Taiwanese bodem en herinnerd Fort Zeelandia aan een roemrucht verleden.

Kaohsiung
Dit is de tweede grootste stad van Taiwan. Kaohsiung heeft de grootste haven en bijna alles waar ‘made in Taiwan’ op staat vermeld wordt vanuit hier verscheept. Ook is Kaohsiung bekend om de Drakenboot festivals, welke jaarlijks plaatsvindt in de Liefdesrivier Kaohsiung.

footer-image neem contact met ons op