Cultuur Vietnam

Noorden van Vietnam
De hoogste berg van Vietnam, Fan Si Pan, is te vinden in Noord-Vietnam. De berg biedt een geweldig uitzicht en tevens is er de mogelijkheid om kennis te maken met bewoners van een etnische minderheid in de verschillende kleine dorpjes welke u kunt bezoeken. Deze berg grenst in het noord westen aan de Himalaya en heeft een rijke vegetatie. Het hoogste punt is 3143 meter en wordt ook wel het dak van Indo China genoemd. U kunt hier verschillende hikes ondernemen om de verscheidenheid van de natuur op deze machtige berg bewonderen.

Sapa en omgeving
Sapa is een bergdorpje in het noordwesten van Vietnam en is de thuishaven van Vietnam’s meest kleurrijke etnische groepen. Wanneer er een bezoek wordt gebracht aan de Sapa markt, wordt er kennis gemaakt met de vele groepen van de plaatselijke minderheden waaronder de Black H’mong, Red Zao, Tay, Giay, en Xa Pho. In de buurt van Sapa ligt het Cat Cat dorp, hier wonen de Black H’mong. Het dorpje ligt aan de voet van de Hoang Lien Berg en heeft schilderachtige landschappen, is bezaaid met terrasvormige rijstvelden en vele traditionele houten hutten.

My Son
De heilige stad My Son is een eeuwenoude tempelstad waar tussen de 8e en de 13e eeuw rond de zeventig Cham-tempels stonden. Na de bombardementen in de 1e wereldoorlog zijn er slechts twintig overgebleven, waarvan er vijftien van verval werden gered. My Son is prachtig om doorheen te lopen en om de ruïnes te bekijken. De culturele geschiedenis van deze stad is van onschatbare waarde en de architectuur is zeker de moeite waard om te zien. My Son is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Tunnels van Cu Chi
De tunnels van Cu Chi werden door de Vietnamezen gebruikt tijdens de oorlog om hun wapens te vervoeren. Nu zijn de tunnels opengesteld voor bezoekers. Sommige tunnels zijn wat groter gemaakt, zodat het toegankelijker is om er doorheen te kruipen. Dit is een hele aparte ervaring, maar hierdoor kunt u een goed beeld krijgen van de omstandigheden waaronder de Vietnamezen hebben geleefd tijdens de oorlog. Er wordt wel aangeraden om oude kleding aan te doen en een zaklamp meenemen.

Chau Doc
Chau Doc, een klein visserstad, ligt aan de rand van de Mekong Delta en is veelal de aankomstplaats voor reizigers die uit Cambodja komen. Met een bootje kunt u de lokale visbedrijven bezoeken.

Tuy Hoa
Het kleine, vriendelijke plaatsje Tuy Hoa ligt tussen de berg Chap Chai en de oceaan. Het is erg leuk om een hike te ondernemen op deze berg, het uitzicht vanaf de top is waanzinnig mooi! Boven op de berg is de ruïne van een Cham tempel te vinden. Tuy Hoa is bekend om de vriendelijke bewoners.

Hoi An
Hoi An heeft haar architectuur en ontspannen levensstijl behouden uit de 17e en 18e eeuw toen Hoi An een belangrijke Aziatische handelshaven was. Deze stad is vooral bekend om de vele kleermakersateliers, het eeuwenoude stadscentrum met voormalige handelaarhuizen en een 400 jaar oude Japanse overdekte brug. Chinezen hebben hier lange tijd gewoond en dat is nog altijd terug te zien in de huizen en pagodes. Aan de rand van Hoi An ligt het kleine boerendorpje Tr Que, welke is vernoemd naar de zoete geur van groenten en specerijen die de bevolking gebruikt voor de dagelijkse maaltijd. Dit dorpje ademt traditie uit en het is erg leuk om te bezoeken en wat van die gerechten te proeven!

footer-image neem contact met ons op