Natuur Vietnam

Halong Bay
Halong Bay is een natuurwonder en één van de vijf Vietnam UNESCO World Heritage Sites. Het schitterende Halong Bay ligt 160 kilometer ten oosten van Hanoi. Meer dan drieduizend gekartelde kalkstenen eilanden rijzen omhoog uit de smaragdgroene wateren van Halong Bay. Terwijl sommige eilanden niet meer dan grote stenen lijken, zijn andere aanzienlijk groter en bevatten enorme kathedraalachtige grotten vol stalactieten en stalagmieten. De meeste van de eilanden zijn gekleed in dikke groene vegetatie en worden in de vroege ochtend omringd met het geluid van vogelgezang. Afgelegen zandstranden vindt u overal en in de zomermaanden is het warme water van de baai ideaal om te zwemmen. Om volop van dit natuurwonder te genieten bieden wij verschillende traditionele Jonks aan, waarmee verschillende cruises gemaakt kunnen worden.

Om Halong Bay van dichtbij te bewonderen is het een leuke ervaring om met een kayak het water op te gaan of een cruise te maken, om zo de schoonheid en de mysterie van deze baai te ervaren. De Luon Cave, een tunnelgrot van 30 meter, is de enige toegang tot de met torenhoge kliffen omringde kraterachtige lagune. Dit is werkelijk waar een indrukwekkende ervaring.

Nam Dinh (droge Halong Bay)
Een beroemde provincie in het noorden van Vietnam is Nam Dinh. Het is niet alleen de graanschuur, maar ook de textielindustrie van Vietnam. Deze bruisende provincie heeft verschillende bezienswaardigheden om trots op te zijn, zoals verschillende tempels, het graf van Goddess Lieu Hanh, het Xuan Thuy National Park en verschillende evenementen die elk jaar plaats vinden.

Mekong Delta
Deze delta is een labyrint van rivieren en kanaaltjes waar de mensen op en van het water leven. Tussen de bomen staan de huizen op palen. In deze bloeiende en bruisende delta krioelen bootjes op het water, wordt er handel gedreven en praktisch elke soort fruit wordt hier aangeboden. Tijdens een indrukwekkende boottocht door deze delta kunt u de mooie natuur en het dagelijks leven van de mensen bewonderen.

National Park Cuc Phong
Dit park werd in 1962 geopend en was daarmee het eerste nationale park van Vietnam. Met zijn 648 meter hoogte is de Silver Cloud Peak het hoogste punt van het park. In het park komen ontzettend veel verschillende boom-, planten-, dier- en vogelsoorten voor welke u kunt zien tijdens een wandeling of hike door het park. In de talloze grotten wonen ongeveer veertig soorten vleermuizen. De oorspronkelijke bewoners van dit park, de Muong, zijn verhuisd naar de rand van het park. In dit park bevindt zich ook een schildpaddenopvang. De schildpadden worden vaak door toeristen binnengebracht, in de opvang worden de schildpadden verzorgd om daarna weer uitgezet te worden in het park.

Nha Trang
De havenplaats Nha Trang is de meest vooraanstaande badplaats en biedt een van de beste stranden van Vietnam. De stranden zijn mooi en breed en er liggen mooie eilanden in het turquoise water voor de kust. Nha Trang is een heerlijke toeristenplaats waar verschillende dingen te doen zijn, zoals zwemmen, snorkelen, duiken, fietsen. Voor de kinderen is er een groot waterpark. Kortom, echt een plaats om lekker te relaxen!

Phu Quoc
Het tropische en rustige Phu Quoc ligt op zes uur varen van het vasteland en is het bezoeken zeker waard. Ondanks dat het voor het grootste gedeelte een militaire basis is, is het wel degelijk een mooie en bijzondere bestemming met de mooiste stranden van Vietnam. Het toerisme is steeds meer in opkomst sinds het is uitgegroeid tot National Park, maar het is toch nog heel rustig en een schril contrast met een stad als Ho Chi Minh. Kortom, een prachtig eiland om heerlijk tot rust te komen van alle drukte!

Omgeving van Dalat
Er zijn diverse watervallen rond Dalat en verder in de hooglanden zijn kleine bergdorpjes die te bereiken zijn na een dagenlange trek over smalle paadjes en bruggetjes. Dit gebied leent zich uitstekend voor hikes en klimexcursies.

Con Dao Archipel
Deze archipel wordt nu wel eens liefkozend de ‘parels van de Zuid-Chinese Zee’ genoemd, maar vroeger was het één van de beruchtste plaatsen in Vietnam. Los van de afschuwelijke praktijken die hier gebeurden, zijn het prachtige eilanden met witte stranden, wuivende palmbomen en heuvels met eeuwenoude bossen. Het toerisme is hier nog niet erg op gang gekomen en dat resulteert in ongerepte bossen en stille stranden. Toch kan een bezoek aan de beruchte gevangenis niet ontbreken aan uw bezoek naar deze archipel. De gevangenis, de Phu Hai Prison op Con Son Island, bestaat uit indrukwekkende gebouwen die nu deels dienst doen als museum.

footer-image neem contact met ons op