Expeditie Vietnam I vanaf EUR 1.895,= per persoon

Traditionele waterpoppenkast – Nachttrein naar Lao Cai – Schilderachtige Cat Cat dorp – Halong Bay – Tu Duc in Hue –  Thien Mu Pagoda – Oude stadscentrum van Hoi An – Verken per fiets Tr Que – Relaxen op Nha Trang strand – Dalat trekking – Cu Chi tunnels – Fietsen door het hart van de Mekong Delta – Drijvende markt van Phong Dien

Deze complete privé rondreis met chauffeur en gids – Expeditie Vietnam neemt u mee naar alle hoogtepunten van het prachtige Vietnam. U maakt kennis met de kleurrijke bevolking van Sapa, u ziet de prachtige groene rijststerassen, u cruiset door Halong Bay, u bezoekt koningsstad Hue, u snuffelt door de stoffige straatjes van Hoi An, u kunt tussendoor relaxen op het strand bij Nha Trang en u sluit uw reis af in de metropool Saigon. Uiteraard gaat u ook naar de Cu Chi Tunnels van de Viet Cong.


Rijstterrassen in de bergen van Sapa, Noord Vietnam
Rijstterrassen in de bergen van Sapa, Noord Vietnam

Expeditie Vietnam – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis
Vandaag vertrekt u richting Azië voor uw prachtige privé rondreis met chauffeur en gids – Expeditie Vietnam.

Dag 2, Welkom in Hanoi, Vietnam
Na aankomst in Hanoi wordt u naar uw hotel gebracht. Overnachting in Hanoi, inclusief ontbijt.

Dag 3, Hanoi – Nachttrein naar Lao Cai/ Sapa
U maakt vandaag kennis met Hanoi tijdens een wandeling langs vele bezienswaardigheden. ’s Avonds woont u de traditionele waterpoppenkast bij, een must voor iedereen die de stad bezoekt! Overnachting aan boord van de nachttrein naar Lao Cai.

Dag 4, Sapa
Na aankomst in Sapa maakt u een wandeling naar de Sapa markt en u bezoekt het schilderachtige Cat Cat dorp met zijn terrasvormige rijstvelden en traditionele houten hutten. Overnachting in Sapa, inclusief ontbijt.

Dag 5, Wandelen naar Sapa Valley – Nachttrein naar Hanoi
Tijdens de wandeling bezoekt u vandaag verschillende dorpen met diverse etnische bevolkingsgroepen en leert u meer over de vriendelijke bevolking van deze regio. Overnachting aan boord van de nachttrein naar Hanoi.

Cruiseboot in Halong Bay, Vietnam
Cruiseboot in Halong Bay, Vietnam

 

Dag 6, Hanoi – Halong Bay
Na aankomst in Hanoi rijdt u naar Halong Bay. Halong Bay is een natuurwonder en één van de vijf Vietnam UNESCO World Heritage Sites. Meer dan drieduizend gekartelde kalkstenen eilanden rijzen omhoog uit de smaragdgroene wateren van Halong Bay. U stapt op een houten Jonk voor een 2-daagse cruise. Overnachting op een Jonk, op basis van volpension.

Dag 7, Halong Bay – Hanoi
Uw dag begint zwemmend in de Halong Bay. Indien het getij het toelaat, vaart u per sampan door de Luon grot naar het kratermeer, omgeven door prachtige rotsen! Daarna vaart de Jonk verder naar Bai Tu Long Bay terwijl u heerlijk bruncht aan boord. In de middag komt u weer aan in Hanoi. Overnachting in Hanoi, inclusief ontbijt.

Dag 8, Hanoi – Hue
Na een binnenlandse vlucht arriveert u in de mooiste stad van Vietnam, Hue. U bezoekt vandaag de beroemde Tu Duc en het Khai Dinh Mausoleum. Overnachting in Hue, inclusief ontbijt.

Keizerlijk paleis in Hue, Vietnam
Keizerlijk paleis in Hue, Vietnam

 

Dag 9, Hue
Tijdens een boottocht op de Perfume River Hue bezoekt u o.a. Thien Mu Pagoda, het mausoleum van de voormalige keizer Minh Mang, Ho Quyen en Imperial Citadel. Met uw gids bezoekt u ook de Dong Ba markt, een must in Hue! Hier ziet u vele Vietnamese vrouwen met de puntige hoeden. Overnachting in Hue, inclusief ontbijt.

Dag 10, Hue – Hoi An
U verlaat Hue en reist naar Hoi An. Onderweg bezoekt u de schitterende Non Nuoc Beach en het Cham Museum. Ook passeert u de Marble Mountains met tientallen boeddhistische heiligdommen. Maak een wandeling door het oude stadscentrum en bewonder de voormalige handelaarshuizen, de 400 jaar oude Japanse overdekte brug en de kleurrijke markt. Overnachting in Hoi An, inclusief ontbijt.

Dag 11, Hoi An platteland
Beleef een dag uit het leven van de lokale bevolking! Per fiets verkend u Tr Que, een charmant dorpje bekend om zijn zoete geur van groenten en specerijen welke gebruikt worden in de traditionele gerechten zoals Quang noedels, de Tam Huu loempia en de taart met vlees. Overnachting in Hoi An, inclusief ontbijt.

Platteland rond Hoi An Vietnam treasury travel rondreizen
Platteland rond Hoi An Vietnam

 

Dag 12, Hoi An – Nha Trang
Per binnenlandse vlucht reist u naar Nha Trang. Na aankomst maakt u een wandeling waarbij u onder andere de Po Nagar Cham Towers en Long Son Pagoda met zijn enorme witte Boeddha standbeeld bezoekt. Overnachting in Nha Trang, inclusief ontbijt.

Dag 13, Nha Trang strand
U heeft een volledige dag om te genieten van het prachtige Nha Trang strand. Overnachting in Nha Trang, inclusief ontbijt.

Dag 14, Nha Trang – Dalat
Dalat doet denken aan een alpine dorp met zijn Franse chalets en dennenbossen. Na aankomst in Dalat bezoekt u de voormalige “art deco” zomerresidentie van keizer Bao Dai, het oude Dalat Station, Xuan Huong Lake, de Centrale Markt en Lam Ty Ni Pagoda waar een boeddhistische monnik, Vien Thuc, zijn abstracte schilderijen produceert en poëzie schrijft. Overnachting in Dalat, inclusief ontbijt.

Dag 15, Dalat Trekking
Deze dag staat in het teken van de top van de Pinhatt. U vertrekt vanaf de Pinhatt Mountain Trailhead en onderweg wandelt u langs boerderijen en komt u zeker olifanten tegen! Het uitzicht is echt geweldig! Eenmaal beneden aangekomen maakt u een boottocht over het meer naar de prachtige Truc Lam Meditatie Pagoda en de schitterende tuinen.  Overnachting in Dalat, inclusief ontbijt.

Trekking door Vietnam
Trekking door Vietnam

 

Dag 16, Dalat – Saigon
Per binnenlandse vlucht reist u naar Saigon. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. Overnachting in Saigon, inclusief ontbijt.

Dag 17, Saigon – Cu Chi
Vandaag bezoekt u de Cu Chi tunnels, met een lengte van meer dan 250 km. Deze tunnels waren belangrijk voor de Viet Cong overwinning op de Amerikanen. U kunt ervaren hoe het was om onder de grond te leven tijdens de Amerikaanse oorlog. In de namiddag heeft u een rondleiding door het stadscentrum van Saigon. Overnachting in Saigon, inclusief ontbijt.

Dag 18, Saigon – Cai Be – Can Tho op de fiets
U vertrekt naar My Tho waar u op de fiets stapt voor een mooie en rustige tocht over landwegen langs de rivier de Tien tot Cai Be. U fietst dwars door het hart van de Mekong Delta, langs smalle straatjes, langs bananenplantages, suikerrietvelden en het weelderige landschap van de Delta. U steekt per veerboot over naar Cho Lach en komt dan aan in Can Tho. Overnachting in Can Tho, inclusief ontbijt.

Dagelijks leven in de Mekong Delta treasury travel vakantie vietnam
Dagelijks leven in de Mekong Delta

 

Dag 19, Can Tho – Saigon
U fietst over een smalle, geplaveide weg naar de drijvende markt van Phong Dien. Hier kijkt u uw ogen uit! Eindeloze ambachtelijke bedrijven, houthandelaren, kokosnoothakkers en rijstverkopers. U fietst verder over de smalle rijstrook naar de verborgen “backwaters” van de Mekong Delta. De lunch nuttigt u in de stad. In de namiddag keert u terug naar Saigon. Overnachting in Saigon, inclusief ontbijt.

Dag 20, Vertrek
Helaas komt er een eind aan uw mooie Vietnam reis. Vandaag wordt u naar de internationale luchthaven van Saigon gebracht waar u op het vliegtuig huiswaarts stapt. U arriveert de volgende dag.

Dag 21, Thuiskomst
Einde van uw Vietnam vakantie*.

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

Lokale bewoners van de Mekong Delta
Lokale bewoners van de Mekong Delta

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Expeditie Vietnam                                  
Vanaf EUR 1.895,= per persoon*/**

*Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer
**Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Transfers van en naar de luchthavens in Vietnam
– Engelssprekende gidsen, behalve op de vrije dagen
– Retour treintickets Hanoi-Lao Cai-Hanoi
– 2 dagen / 1 nacht cruise per traditionele houten Jonk.
– Let op dat u de junk deelt met een aantal andere reizigers
– Nationale vluchten Hanoi-Hue, Danang-Nha Trang en Dalat-Saigon
– Boottocht in de Mekong Delta
– Maaltijden, zoals vermeld in de reisroute
– Gezonde snack, verse vruchten en frisdrank tijdens wandel- en fietsdagen
– Drinkwater voor sightseeing dagen
– Alle entreekaarten voor  genoemde bezienswaardigheden
– Accommodaties in goede hotels
– First Aid Kit
– Herbevestiging internationale vlucht

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Vertrekbelasting Vietnam
– Vietnamese Visa,  voor vertrek naar Vietnam te regelen!
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor gids, chauffeur, porters
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op