Wandelvakantie Noord Vietnam

Verken de stad Hanoi te voet en per fiets – Neem de nachttrein naar Lao Cai – Overnacht bij de lokale Giay bevolking thuis – Maak een trekking naar Su Pan – Wandel door de omgeving van Sapa – Lunch in een lokaal schooltje – Maak een cruise op een traditionele houten Jonk door Halong Bay – Ga rotsklimmen – Ontdek Cat Ba Island

De privé rondreis met chauffeur en gids – Wandelvakantie Noord Vietnam is hiken over het ‘dak van Indochina’ en cruisen door de smaragd groene wateren van Halong Bay. Het noorden van Vietnam kent ongekende uitersten die zorgen voor een kleurrijke reis, tezamen met de vele etnische bevolkingsgroepen. U begint uw reis in de hoofdstad Hanoi, gekleurd door de Franse kolonisatie. Vervolgens trekt u door de groene bergen van Noord Vietnam, waarbij u verschillende trekkings maakt en u sluit uw reis af met een prachtig 4 daags verblijf op een traditionele junk en vaart u door de sprookjesachtige Halong Bay.


 

wandelen door de bergen van Sapa treasury travel rondreis vakantie vietnam
Wandelen door de bergen van Sapa

Wandelvakantie Noord Vietnam – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Vertrek
Vandaag vertrekt u voor uw heerlijke privé rondreis met chauffeur en gids – Wandelvakantie Noord Vietnam.
U stapt op uw internationale vlucht en arriveert de volgende dag in Hanoi, in het noorden van Vietnam.

Dag 2, Aankomst Hanoi
Bij aankomst op het vliegveld van Hanoi wordt u hartelijk welkom geheten en naar het hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt bijkomen van de reis en wennen aan het nieuwe klimaat. Een overnachting in Hanoi, inclusief ontbijt.

Dag 3, Hanoi – Nachttrein naar Sapa
U gaat vandaag te voet en per fiets de stad verkennen.
Uw wandeling omvat bezienswaardigheden als de pijlers van de pagode, de tempel van de literatuur en het Museum voor Volkenkunde. In de oude wijk kunt u zich vergapen aan de ongelooflijke architectuur van huizen en gebouwen, en zien hoe de bewoners hun dagelijkse leven leiden – alles gebeurt op straat! U bezoekt ook Hoa Lo Prison.

U kunt hier een deel van de gevangenis nog bekijken, die is ingericht als museum.  In de vroege avond hebben we een speciale voorstelling voor u – de traditionele waterpoppenkast, een must voor iedereen die de stad bezoekt. U heeft een late check out. Later in de avond stapt u in Hanoi op de nachttrein en u overnacht aan boord van deze trein naar Lao Cai, inclusief ontbijt.

Victoria nachttrein naar Sapa vietnam
Victoria nachttrein naar Sapa

Dag 4, Sapa – Cat Cat – Y Linh Ho – Ta Van
U arriveert vroeg in Lao Cai, waar u uw lokale gids ontmoet. Een rit van ongeveer een uur brengt u tot in de bergen naar het oude Franse heuvelstation van Sapa, de thuishaven van Vietnam’s meest kleurrijke etnische groepen. U zult de vele groepen van de plaatselijke minderheden zien die hun waren aanprijzen, met inbegrip van de Black H’mong, Red Zao, Tay, Giay, en Xa Pho. Na het verlaten van de markt, gaat u op weg naar Cat Cat dorp, de thuishaven van de Black H’mong, genesteld aan de voet van de Hoang Lien Berg. Dit dorp biedt schilderachtige landschappen, is bezaaid met terrasvormige rijstvelden en traditionele houten hutten. U verblijft deze nacht bij de lokale Giay bevolking thuis, op basis van volpension.

Dag 5, Ta Van – Giang Ta Chai – Su Pan – Sapa
Na het afscheid van uw gastgezin pakt u de bagage en gaat uw trekking van start. U loopt door Giang Ta Chai van de Red Dao minderheid door een prachtig bamboe bos, wat tot het Hoang Lien Nationaal Park behoort. U komt langs een waterval waar u even stopt om te genieten van het koele water. Hier geniet u de lunch voordat u verder loopt naar Su Pan, een klein dorpje. Hier wordt u opgewacht door uw chauffeur en terug naar Sapa gebracht. Overnachting in Sapa, inclusief ontbijt.

Dag 6, Sapa trekking, nachttrein naar Hanoi
Deze dag staat er nog een wandeling door de omgeving van Sapa op het programma, waarbij u langs het dorpje Mong Sen komt. U kunt nog een laatste keer genieten van het dagelijks leven van de vriendelijke dorpelingen. De omgeving is hier prachtig met uitgestrekte rijstvelden. U geniet de lunch in een lokaal schooltje. Tot slot bezoekt u nog een bergvolk van de Black Hmong waar u een workshop kunt volgen en een dichtbij gelegen grot. U keert terug naar het hotel waar u uw spullen kunt pakken. Rond 17:30 wordt u naar het station gebracht voor de nachttrein naar Hanoi. U overnacht in de trein.

Dag 7, Hanoi – Halong Bay
In de vroege ochtend arriveert u in Hanoi, waarna u naar een goede lokale Pho (restaurant) wordt gebracht voor het ontbijt, alvorens u naar Halong Bay vertrekt.  Halong Bay is een natuurwonder en één van de vijf Vietnam UNESCO World Heritage Sites. Meer dan drieduizend gekartelde kalkstenen eilanden rijzen omhoog uit de smaragdgroene wateren van Halong Bay. Afgelegen zandstranden vindt u overal en in de zomermaanden is het warme water van de baai ideaal om te zwemmen. Bij aankomst in de haven gaat u aan boord voor een onvergetelijk avontuur. U stapt op een houten Jonk voor een 4-daagse cruise tussen de 3.000 spectaculaire kalkstenen eilanden. U verblijft drie nachten aan boord van een houten junk, op basis van volpension.

Dag 8, Halong Bay Cruise
Deze dag gaat de cruise nog dieper de Ha Long Bay in. U vaart met de boot naar Man’s Head Island en Tortoise Island. U kunt in de kayak dit gebied gaan verkennen. U peddelt door Luon Cave, een prachtige lagune die ontstaan is uit een kratermeer en alleen toegankelijk is via een 30 meter lange tunnel. De middag heeft u vrij te besteden bij Three Peach Beach, een prachtig strand waar u kunt zwemmen. Daarna keert u voor het diner en de overnachting terug naar de boot.

Dag 9, Halong Bay Cruise
Een bijzondere excursie vandaag: U gaat rotsklimmen! Hierbij ziet u de Halong Bay weer van een andere kant. U wordt naar Lan Ha Island gebracht waar professionele klimmers u helpen met uw uitrusting. U kunt zo hoog klimmen als u zelf wilt waarbij u een spectaculair uitzicht heeft over de baai. Is klimmen niet uw ding, geen probleem, u kunt ook zwemmen en zonnen op het prachtige Lan Ha Island, in plaats van klimmen.

Dag 10, Nam Cat Island Cruise en trekking
U stapt vandaag op een kleinere boot richting Cat Ba Island. U vindt hier koraalriffen, mooie stranden, mangrove bossen, beboste bergen en zoetwatermeren. Bij een lokaal huis geniet u van een welverdiend huisgemaakte lunch met lokale producten waarbij u kennis kunt maken met de lokale bewoners van dit eiland. Na de lunch wandelt u door de vlinder vallei, vriendelijk bekeken door buffels en ander vee. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. Overnachting op Cat Ba Island, inclusief ontbijt.

Dag 11, Cat Ba – Hanoi
De ochtend heeft u vrij te besteden. Rond lunchtijd wordt u per speedboot naar Hai Phong City gebracht, vanwaar het nog ongeveer 3 uur terugrijden is naar Hanoi. U verblijft een laatste nacht in Hanoi, inclusief ontbijt.

Dag 12, Hanoi – Vertrek
Helaas, vandaag is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. U wordt opgehaald en naar het vliegveld gebracht vanwaar u weer terug naar huis vliegt. U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 13, Thuiskomst*

*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Wandelvakantie Noord Vietnam
Vanaf EUR 1.595,= per persoon*
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, 

  • Het tarief is exclusief internationale tickets.

Inclusief
– Ervaren Engelssprekende gids tijdens uw gehele reis, behalve op vrij te besteden dagen
– Privé vervoer in een auto met airconditioning tijdens uw gehele reis, behalve op vrij te besteden dagen
– Sapaly/Fansipan Express treintickets Hanoi – Lao Cai en v.v. in een superior 4-persoons cabine
– 4 Daagse Cruise door de Halong Bay op een 3* Junk inclusief alle maaltijden en activiteiten
– Boottrip naar Cat Ba Island
– Rotsklimmen volgens het programma
– Genoemde maaltijden
– Gezonde snack, vers lokaal fruit en frisdrank tijdens excursiedagen
– Flesje water tijdens sightseeing dagen
– Entreegelden voor de genoemde excursies
– Genoemde accommodatie
– Verblijf in een homestay in Sapa, inclusief alle maaltijden
– Simpele First Aid Kit
– Internationale vlucht herbevestiging

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Vertrekbelasting
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor chauffeur, porters
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op