Rondreis Noord Vietnam & Laos | vanaf EUR 2.395,= per persoon

Wandelingen door rijstvelden – lokale markten in Sapa – Hanoi citytour – Droge Halong Bay Ninh Bing – Luang Prabang – Morning Alms Giving – KuangSi Waterfall – Vientiane Citytour

De rondreis Noord Vietnam & Laos voert u door twee bijzondere landen zodat u in relatief korte tijd met twee totaal verschillende culturen kunt kennis maken.


Rondreis Noord Vietnam & Laos | vanaf EUR 2.395,= per persoon


VOORBEELDREIS RONDREIS NOORD VIETNAM & LAOS

Dag 1, Heenreis  

U vertrekt vandaag naar Vietnam voor uw prachtige Rondreis Noord Vietnam & Laos!
U komt de volgende ochtend aan in Hanoi.

Dag 2, Aankomst Hanoi, Vietnam
Na een warm welkom krijgt u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag is vrij te besteden, hierdoor kunt u acclimatiseren en uitrusten van de lange reis.

Een overnachting in Hanoi, inclusief ontbijt

Dag 3, Hanoi vrij te besteden – nachttrein naar Sapa 

Vandaag heeft u vrij te besteden tot u opgehaald wordt voor de transfer naar het treinstation.
Hier stapt u aan boord van de Sapaly Express-trein naar Lao Cain.
U slaapt aan boord van de Sapaly Express Train.

sapa noord vietnam
Dag 4, Lao Cai- Sapa- Cat Cat- Y Linh Ho- Lao Chai- Ta Van Village 

Onze trein arriveert ’s ochtends vroeg in het station van Lao Cai.
Hier volgt een transfer naar Sapa voor uw ontbijt in uw hotel.
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Sapa voor een 4 km lange wandeling bergafwaarts naar Cat Cat Village aan de voet van de Fansipan-berg.

Over rivieren, langs watervallen, bamboebos en Frans koloniale herinneringen gaat de wandeling door het noorden van Vietnam. Onderweg ontmoet u lokale stammen zoals de Hmong en de Giay volkeren.

Twee overnachtingen in Sapa, inclusief ontbijt

Dag 5, Sapa 
Vandaag heeft u vrij te besteden.

Dag 6, Sapa- Coc Ly markt- Lao Cai- Hanoi

U wordt opgehaald en naar de Coc Ly Market gereden.
Coc Ly speelt een uiterst belangrijke rol voor etnische minderheden in het westen van Bac Ha. Dit is het rendez-vous voor ontmoeting, goederenuitwisseling en aankoop van Hoa (Chinese) Mong, Dao Den (Black Dao) en Nung etnische mensen. Goederen die op de markt worden verkocht, zijn de lokale producten en gebruiksvoorwerpen die uit de vlakten zijn meegebracht of uit China zijn geïmporteerd.
Rijstterrassen in de bergen van Sapa, Noord Vietnam

Rijstterrassen in de bergen van Sapa, Noord VietnamNa een bezoek aan de markt kunt u genieten van een begeleide wandeling langs de rivier de Chay om de rust van de natuur en de mensen hier te ervaren. De rivier wordt veel mooier en poëtischer dankzij 2 majestueuze bergen. U wandelt langs beide oevers met prachtige zandbanken, dorpen van Tay, H’mong-etnische mensen en bulderende watervallen.

In de avond/nacht keert u terug naar Hanoi per trein.

U slaapt aan boord van de Sapaly Express Train 

Dag 7, Hanoi – Mai Chau 

Na aankomst en een ontbijt gaat de reis door naar Mai Chau. U wordt door een spectaculair landschap van rijstvelden en kalkstenen rotsformaties naar de pittoreske vallei naar Mai Chau gereden. U wandelt over stille landweggetjes door rijstvelden en minderheidsdorpen met paalwoningen.

De avond wordt doorgebracht in dit dorp en biedt een uniek perspectief op de lokale cultuur en gewoonten. U eet huisgemaakte maaltijden met de gezinnen, bereid door onze speciale kok die bekwaam is in het bereiden van lokale gerechten voor westerlingen. Na het diner kunt u genieten van een traditioneel dans- en muziekoptreden van de dorpelingen die overdag de rijstvelden bewerken.

Twee overnachtingen in Mai Chau, inclusief ontbijt

Dag 8, Mai Chau 
Vandaag is vrij te besteden.

Het pittoreske Tam Coc (droge Halong Bay) vietnam
Het pittoreske Tam Coc (droge Halong Bay)

Dag 9, Mai Chau- Buoc Village – Tam Coc (Ninh Binh) 

Bij het dorp Buoc begint u aan een trekking over een onverharde weg die door prachtige lokale dorpen gaat. Onderweg ontmoet u vriendelijke bevolking en schattige kinderen. Het fantastische landschap van rijstvelden is een unieke kans voor een fotograaf.

Twee overnachtingen in Tam Coc, inclusief ontbijt

Dag 10, Tam Coc – Bich Dong Hoa Lu 

U vaart per sampan over de rivier door de rijstvelden naar de heilige Tam Coc-grotten.
Enorme kalkstenen karstsrotsen steken uit de groene rijstvelden die aanleiding geven tot de bijnaam van deze plaats, ‘Halong on Land’. U stopt bij Hang Mua (dansende grot). Vanaf de top van de berg kunt u genieten van het dramatische panorama van Tem Coc rivieren, kanalen en bergen. Hierna gaat u de prachtige nabijgelegen Bich Dong-pagode te verkennen.

Na de lunch fietst u over de landelijke wegen naar Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam in de 10e eeuw. Hoa Lu is al 41 jaar de hoofdstad van het land geweest, hierdoor heeft het vele paleizen, pagodes, graven en paviljoens die door verschillende dynastieën zijn gebouwd. Een van de meest populaire architectuurstukken is het Bao Thien Tue-paleis, welke was bedekt met goud en zilver.


Dag 11, Ninh Binh – Hanoi

Vanmorgen heeft u na het ontbijt nog vrije tijd te besteden.
Rond 10:00 uur wordt u over de nieuwe snelweg naar Hanoi gereden (1,5 uur).
Na aankomst heeft u vrij te besteden.

Een overnachting in Hanoi, inclusief ontbijt


Einde Vietnam reis – begin Laos reis

Dag 12, Hanoi – Luang Prabang 

Vandaag begint u aan het tweede deel van uw Rondreis Noord Vietnam & Laos .
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Luang Prabang.
Welkom in Luang Prabang, de spirituele hoofdstad van Laos!
Bij aankomst in Luang Prabang staan onze gids en chauffeur klaar om vervoer naar het hotel te verzorgen voor het inchecken. Na het inchecken heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Vier overnachtingen in Luang Prabang, inclusief ontbijt


Dag 13, Luang Prabang Citytour (ochtend) 

Na het ontbijt in het hotel geniet u vanmorgen van een rondleiding door Luang Prabang, een UNESCO-werelderfgoed. Begin de rondleiding door de stad met het oude Koninklijk Paleis, nu het Nationaal Museum en ontdek de geschiedenis van Laos.
Ga te voet verder naar de Wat Mai, een tempel die beroemd is om zijn bas-reliëf van goud, en de Wat Sensoukarahm, die een prachtige oogverblindende gouden façade heeft en ga verder met een bezoek aan Wat Xieng Thong, de meest gerespecteerde tempel in Luang Prabang. Gelegen aan het einde van het schiereiland, vlakbij de Mekong, werd deze tempel in 1560 gebouwd door koning Setthathirat en is versierd met sculpturen en mozaïeken. De middag is vrij te besteden.

Dag 14, Luang Prabang – Morning Alms Giving – Kuang Si Waterfall 

Een vroege start geeft u de fantastische mogelijkheid om deel te nemen aan het dagelijkse Tak Bath ochtendritueel (rond 05:40 uur) van monniken welke aalmoezen ontvangen van de trouwe bewoners. Deze processie is zeer uniek in Laos, omdat het de enige boeddhistische natie is die nog steeds de traditie behoudt. Wandel nog over de lokale markt voordat u terugkeert naar het hotel voor het ontbijt.

Na het ontbijt start de excursie per privéauto door het platteland van Luang Prabang naar Kuang Si Watervallen, badend in de rijstvelden, heuvels en kleine dorpjes onderweg. U stopt onderweg om de Ock Pop Tock te bezoeken, een non-profitorganisatie die traditionele Laotiaanse weeftechnieken wil behouden, een handel die ooit een belangrijke bron van inkomsten was voor veel Laotiaanse families.

Hierna is het tijd voor de Kuang Si waterval waar u kunt ontspannen en genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Voor de avonturiers is het mogelijk om naar de top van de watervallen te lopen waar een prachtig uitzicht wacht. Aan de voet van de watervallen wachten prachtige poelen, die perfect zijn om in te zwemmen. Op de terugweg is er een optioneel bezoek aan het berenreservaat dat wordt gerund door Free The Bears Fund Inc. In het heiligdom leven 23 Aiatische zwarte beren, die werden gered uit stroperij. U keert terug naar Luang Prabang in de late namiddag.

Dag 15, Luang Prabang 
Vandaag heeft u vrij te besteden.

Dag 16, Luang Prabang – dagtrein naar Vientiane 
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation gereden voor uw trein naar Vientiane.
De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Twee overnachtingen in Vientiane, inclusief ontbijt


Dag 17, Vientiane City 

Vandaag heeft u vrij te besteden.
U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen. Ga naar de serene Wat Sisaket, een van de mooiste tempels van de stad en de enige overgebleven tempel na de Siamese (Thaise) invasie van 1828. Ga verder naar Wat Phra Keo waarbij u kunt genieten van een collectie van zowel Laotiaanse als Khmer-kunstwerken. Let (van buitenaf) op het nabijgelegen presidentieel paleis, dat een kijkje biedt in de koloniale wortels van de stad.

Breng ’s middags een bezoek aan COPE, een vereniging die zich inzet voor slachtoffers van landmijnen. Een bezoek aan het centrum biedt diepgaande informatie over de geschiedenis van de Amerikaans-Vietnamoorlog en de blijvende impact van niet-ontplofte verordeningen (UXO) in het gebied en de inspanningen die worden geleverd om ze op te ruimen.

Het volgende bezoek van de dag is aan de heiligste plek van Laos: That Luang. Sluit de dag af met een bezoek aan het Patuxay-monument, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. Leuke tip: Beklim de trap naar het dak voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.

Dag 18, Vientiane – terugreis 
Helaas komt er vandaag een einde aan de Rondreis Noord Vietnam & Laos .
U heeft u vrij te besteden tot aan vertrek.
Hierna wordt u naar de internationale luchthaven gereden voor uw vlucht huiswaarts.
U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 19, Thuiskomst*

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement rondreis Noord Vietnam & Laos                              
Vanaf EUR 2.395,= per persoon*/**

*Gebaseerd op een verblijf met minimaal 2 personen in een 2-persoonskamer
**Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief Rondreis Noord Vietnam & Laos

– Transfers van en naar de luchthavens in Vietnam en Laos
– Busje met privé chauffeur en Engels sprekende gidsen, behalve op de vrije dagen
– Treintickets (4-persoonscabine) Hanoi – Sapa en v.v.
– Vergunningen tijdens trekking dagen
– Trein Luang Prabang – Vientiane – Genoemde excursies
– Genoemde maaltijden
– Gezonde snack, verse vruchten en frisdrank tijdens wandeldagen
– Drinkwater voor sightseeing dagen
– Alle entreekaarten voor in het reisschema genoemde bezienswaardigheden
– Accommodaties
– First Aid Kit – Herbevestiging internationale vlucht

Exclusief Rondreis Noord Vietnam & Laos 

– Internationale en binnenlandse vluchten
– Vietnamees en Laos Visa, vooraf aan te vragen online, bij ambassade of via visumkantoor
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor gids, chauffeur, porters. We raden 5 USD per dag voor de gids, 3 USD per dag voor de
bestuurder en 2 USD per hotel bij de check out. U bent hier uiteraard geheel vrij in
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– SGR                             EUR 5,= per persoon
– Calamiteitenfonds    EUR 2,50 per boeking
– Reserveringskosten EUR 50,=

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op