Steden Vietnam

Hanoi
Hanoi is een unieke stad met door vele bomen omzoomde boulevards, Franse koloniale architectuur, vredige meren en oosterse tempels. Deze bruisende metropool heeft alles wat een stad moet hebben. Het biedt vele bezienswaardigheden, zoals het Ho Chi Min museum, Ho Chi Min Mausoleum, de pijlers van de pagode, de tempel van de literatuur, het Museum voor Volkenkunde en natuurlijk de beroemde Rode Brug die midden in de stad staat. Deze brug is het meest gefotografeerde bouwwerk van de stad. Tijdens een wandeling kunt u een goed beeld krijgen van deze bruisende metropool. In de oude wijk kunt u zich vergapen aan de ongelooflijke architectuur van huizen en gebouwen, en zien hoe de bewoners hun dagelijkse leven leiden – alles gebeurt op straat!

Mocht u geen moeite hebben met vroeg opstaan, dan raden wij u aan ‘s ochtends om een uur of vijf net als het merendeel van de bevolking van Hanoi naar het Ho Hoan Kiem meer te komen voor de dagelijkse lichaamsbeweging, snelwandelen of Thai Chi. Het is geweldig om te zien, deze mensen lopen of staan om het hele meer!

Ho Chi Minh City (Saigon)
Saigon, nu bekend als Ho Chi Minh, is de bekende stad uit de musical Miss Saigon. Deze indrukwekkende stad is rijk aan geschiedenis, cultuur en architectuur. De stad is namelijk altijd een ontmoetingsplaats geweest van culturen, wat blijkt uit de talrijke tempels, kerken, moskeeën, Chinatown, oosterse markten en het oude koloniale Franse centrum met de brede boulevards. Bezoek de Notre Dame Kathedraal, het oude Saigon Post Office waar een enorme plattegrond te vinden is van Indo-China, het War Crimes Museum en de markt Binh Tay, waar men verschillende groenten en snacks verkoopt. Probeer bijvoorbeeld een bananenblad gevuld met paté. Kortom, een stad om zeker te bezoeken!

Hue
Deze oude stad is het culturele hart van Vietnam. Hue is de mooiste stad in Vietnam en een aantal monumenten zijn door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Overal kunt u de geschiedenis zien en voelen. Hue diende als de politieke hoofdstad van Vietnam van 1802 tot 1945 tijdens de keizers van de Nguyen-dynastie. Het keizerlijk paleis in de stad is een replica van de Verboden Stad in Peking. Helaas is tijdens de Vietnam oorlog hier veel van vernietigd. Tijdens een boottocht op de, met romantische naam, Perfume River kunt u een bezoek brengen aan Thien Mu Pagoda, Imperial Citadel, en het mausoleum van de voormalige keizers Minh Mang en Ho Quyen. Ook een bezoek waard is de markt van Bong Da. Kortom, een stad vol geschiedenis, architectuur en bezienswaardigheden!

Hoi An
Hoi An heeft haar architectuur en ontspannen levensstijl behouden uit de 17e en 18e eeuw toen Hoi An een belangrijke Aziatische handelshaven was. Deze stad is vooral bekend om de vele kleermakersateliers, het eeuwenoude stadscentrum met voormalige handelaarhuizen en een 400 jaar oude Japanse overdekte brug. Chinezen hebben hier lange tijd gewoond en dat is nog altijd terug te zien in de huizen en pagodes.

Aan de rand van Hoi An ligt het kleine boerendorpje Tr Que, welke is vernoemd naar de zoete geur van groenten en specerijen die de bevolking gebruikt voor de dagelijkse maaltijd. Dit dorpje ademt traditie uit en het is erg leuk om te bezoeken en wat van die gerechten te proeven!

Danang
Danang biedt vele mooie stranden om heerlijk aan te relaxen. De stad ligt aan de oude Mandarijnenroute en is een centrum van zijde- en textielhandel. Ook Danang heeft zijn bezienswaardigheden, het meest opvallend is toch wel het Bao Tan Cham Museum. In het verleden was Danang de permanente verblijfplaats van de koningen van Vietnam. Danang ligt in het voormalige Rijk van Champa en is een ideale uitvalbasis voor een bezoek aan My Son met zijn Cham-heiligdommen.

Dalat
Da Lat is een stad vol met geschiedenis en legendes. Bezoek bijvoorbeeld het Xuan Huong meer, de Liefdevallei en het Meer der Zuchten. Deze stad is vooral populair bij pasgetrouwde stellen om er hun wittebroodsweken door te brengen.

Qui Nhon
Qui Nhon is een klein stadje in het oosten van Vietnam. Ook hier heeft de oorlog zijn sporen achtergelaten. Op het strand staat nog altijd een Amerikaanse tanker. Dit stadje is vooral bekend om haar kinderziekenhuis en tegenwoordig ook beroemd om haar lokale producten. Ook deze stad heeft veel Cham tempels, zoals de Banh It Tower. Er bevindt zich hier een leuk waterpark.

Can Tho
Can Tho is een bruisende metropool aan de Mekong Delta en heeft zijn eigen drijvende markt waar heerlijke ijsjes worden verkocht. Can Tho heeft drukke, grote straten, dus het is oppassen geblazen daar. Aan de oever is het rustiger en stiller. Ook deze stad heeft een aantal indrukwekkende pagodes om te bezoeken.

Noorden van Vietnam
De hoogste berg van Vietnam, Fan Si Pan, is te vinden in Noord-Vietnam. De berg biedt een geweldig uitzicht en tevens is er de mogelijkheid om kennis te maken met bewoners van een etnische minderheid in de verschillende kleine dorpjes welke u kunt bezoeken. Deze berg grenst in het noord westen aan de Himalaya en heeft een rijke vegetatie. Het hoogste punt is 3143 meter en wordt ook wel het dak van Indo China genoemd. U kunt hier verschillende hikes ondernemen om de verscheidenheid van de natuur op deze machtige berg bewonderen.

Sapa en omgeving
Sapa is een bergdorpje in het noordwesten van Vietnam en is de thuishaven van Vietnam’s meest kleurrijke etnische groepen. Wanneer er een bezoek wordt gebracht aan de Sapa markt, wordt er kennis gemaakt met de vele groepen van de plaatselijke minderheden waaronder de Black H’mong, Red Zao, Tay, Giay, en Xa Pho. In de buurt van Sapa ligt het Cat Cat dorp, hier wonen de Black H’mong. Het dorpje ligt aan de voet van de Hoang Lien Berg en heeft schilderachtige landschappen, is bezaaid met terrasvormige rijstvelden en vele traditionele houten hutten.

In de omgeving van Sapa zijn verschillende dorpen te vinden. Bergafwaarts ligt het Black H’mong dorp Supan, aan de onderkant van de Sapa vallei ligt een Tay dorp, Ban Ho, wat gelegen is aan de oever van een prachtige rivier.

My Son
De heilige stad My Son is een eeuwenoude tempelstad waar tussen de 8e en de 13e eeuw rond de zeventig Cham-tempels stonden. Na de bombardementen in de 1e wereldoorlog zijn er slechts twintig overgebleven, waarvan er vijftien van verval werden gered. My Son is prachtig om doorheen te lopen en om de ruïnes te bekijken. De culturele geschiedenis van deze stad is van onschatbare waarde en de architectuur is zeker de moeite waard om te zien. My Son is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Tunnels van Cu Chi
De tunnels van Cu Chi werden door de Vietnamezen gebruikt tijdens de oorlog om hun wapens te vervoeren. Nu zijn de tunnels opengesteld voor bezoekers. Sommige tunnels zijn wat groter gemaakt, zodat het toegankelijker is om er doorheen te kruipen. Dit is een hele aparte ervaring, maar hierdoor kunt u een goed beeld krijgen van de omstandigheden waaronder de Vietnamezen hebben geleefd tijdens de oorlog. Er wordt wel aangeraden om oude kleding aan te doen en een zaklamp meenemen.

Chau Doc
Chau Doc, een klein visserstad, ligt aan de rand van de Mekong Delta en is veelal de aankomstplaats voor reizigers die uit Cambodja komen. Met een bootje kunt u de lokale visbedrijven bezoeken.

Tuy Hoa
Het kleine, vriendelijke plaatsje Tuy Hoa ligt tussen de berg Chap Chai en de oceaan. Het is erg leuk om een hike te ondernemen op deze berg, het uitzicht vanaf de top is waanzinnig mooi! Boven op de berg is de ruïne van een Cham tempel te vinden. Tuy Hoa is bekend om de vriendelijke bewoners.

Halong Bay
Halong Bay is een natuurwonder en één van de vijf Vietnam UNESCO World Heritage Sites. Het schitterende Halong Bay ligt 160 kilometer ten oosten van Hanoi. Meer dan drieduizend gekartelde kalkstenen eilanden rijzen omhoog uit de smaragdgroene wateren van Halong Bay. Terwijl sommige eilanden niet meer dan grote stenen lijken, zijn andere aanzienlijk groter en bevatten enorme kathedraalachtige grotten vol stalactieten en stalagmieten. De meeste van de eilanden zijn gekleed in dikke groene vegetatie en worden in de vroege ochtend omringd met het geluid van vogelgezang. Afgelegen zandstranden vindt u overal en in de zomermaanden is het warme water van de baai ideaal om te zwemmen. Om volop van dit natuurwonder te genieten bieden wij verschillende traditionele Jonks aan, waarmee verschillende cruises gemaakt kunnen worden.

Om Halong Bay van dichtbij te bewonderen is het een leuke ervaring om met een kayak het water op te gaan of een cruise te maken, om zo de schoonheid en de mysterie van deze baai te ervaren. De Luon Cave, een tunnelgrot van 30 meter, is de enige toegang tot de met torenhoge kliffen omringde kraterachtige lagune. Dit is werkelijk waar een indrukwekkende ervaring.

Nam Dinh (droge Halong Bay)
Nam Dinh is een beroemde provincie, die in het noorden van Vietnam ligt. Nam Dinh is niet alleen de graanschuur, maar ook de textielindustrie van Vietnam. Deze bruisende provincie heeft verschillende bezienswaardigheden om trots op te zijn, zoals verschillende tempels, het graf van Goddess Lieu Hanh, het Xuan Thuy National Park en verschillende evenementen die elk jaar plaats vinden.

Mekong Delta
Deze delta is een labyrint van rivieren en kanaaltjes waar de mensen op en van het water leven. Tussen de bomen staan de huizen op palen. In deze bloeiende en bruisende delta krioelen bootjes op het water, wordt er handel gedreven en praktisch elke soort fruit wordt hier aangeboden. Tijdens een indrukwekkende boottocht door deze delta kunt u de mooie natuur en het dagelijks leven van de mensen bewonderen.

National Park Cuc Phong
Dit park werd in 1962 geopend en was daarmee het eerste nationale park van Vietnam. Met zijn 648 meter hoogte is de Silver Cloud Peak het hoogste punt van het park. In het park komen ontzettend veel verschillende boom-, planten-, dier- en vogelsoorten voor welke u kunt zien tijdens een wandeling of hike door het park. In de talloze grotten wonen ongeveer veertig soorten vleermuizen. De oorspronkelijke bewoners van dit park, de Muong, zijn verhuisd naar de rand van het park. In dit park bevindt zich ook een schildpaddenopvang. De schildpadden worden vaak door toeristen binnengebracht, in de opvang worden de schildpadden verzorgd om daarna weer uitgezet te worden in het park.

Nha Trang
De havenplaats Nha Trang is de meest vooraanstaande badplaats en biedt een van de beste stranden van Vietnam. De stranden zijn mooi en breed en er liggen mooie eilanden in het turquoise water voor de kust. Nha Trang is een heerlijke toeristenplaats waar verschillende dingen te doen zijn, zoals zwemmen, snorkelen, duiken, fietsen. Voor de kinderen is er een groot waterpark. Kortom, echt een plaats om lekker te relaxen!

Phu Quoc
Het tropische en rustige Phu Quoc ligt op zes uur varen van het vasteland en is het bezoeken zeker waard. Ondanks dat het voor het grootste gedeelte een militaire basis is, is het wel degelijk een mooie en bijzondere bestemming met de mooiste stranden van Vietnam. Het toerisme is steeds meer in opkomst sinds het is uitgegroeid tot National Park, maar het is toch nog heel rustig en een schril contrast met een stad als Ho Chi Minh. Kortom, een prachtig eiland om heerlijk tot rust te komen van alle drukte!

Omgeving van Dalat
Er zijn diverse watervallen rond Dalat en verder in de hooglanden zijn kleine bergdorpjes die te bereiken zijn na een dagenlange trek over smalle paadjes en bruggetjes. Dit gebied leent zich uitstekend voor hikes en klimexcursies.

Con Dao Archipel
Deze archipel wordt nu wel eens liefkozend de ‘parels van de Zuid-Chinese Zee’ genoemd, maar vroeger was het één van de beruchtste plaatsen in Vietnam. Los van de afschuwelijke praktijken die hier gebeurden, zijn het prachtige eilanden met witte stranden, wuivende palmbomen en heuvels met eeuwenoude bossen. Het toerisme is hier nog niet erg op gang gekomen en dat resulteert in ongerepte bossen en stille stranden. Toch kan een bezoek aan de beruchte gevangenis niet ontbreken aan uw bezoek naar deze archipel. De gevangenis, de Phu Hai Prison op Con Son Island, bestaat uit indrukwekkende gebouwen die nu deels dienst doen als museum.

footer-image neem contact met ons op