Vietnam Adventure, wandel en fietsvakantie

Ga Hanoi verkennen – Lunch bij lokale mensen thuis – Maak mooie trekkings – Overnacht bij lokale mensen – Maak een cruise op een traditionele houten Jonk door Halong Bay – Verken Halong Bay per kajak – Bezoek Thien Mu Pagode – Verken Hoi An per fiets – Ontdek Saigon – Bezoek de Cu Chi tunnels op de fiets – Geniet op het prachtige strand van Mui Ne

Wilt u Vietnam op een totaal andere manier ontdekken dan per privé auto? Dat kan, u kunt met onze reis “Vietnam Adventure, wandel en fietsvakantie”te voet of per fiets mooie delen van Vietnam op uw eigen tempo verkennen. Met deze rondreis trekt u te voet door het groene noorden van Vietnam en overnacht u in traditionele dorpjes. U vaart met een tradtionele jonk door Halong Bay, u fietst door het platteland bij Hoi An en bij de Cu Chi Tunnels en u maakt gebruik van nachttreinen waar mogelijk. Dit is Vietnam voor de avonturiers!


Vietnam Adventure, wandel en fietsvakantie – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis – Hanoi
U vertrekt vandaag voor uw prachtige Vietnam rondreis! U komt de volgende ochtend aan in Hanoi.

Dag 2, Aankomst Hanoi
U bent aangekomen in Hanoi en krijgt een warm welkom van onze gids en chauffeur en vervolgens een transfer naar uw hotel. U krijgt in de middag een  begeleide wandeling door Hanoi’s Old Quarter. Twee overnachtingen in Hanoi, inclusief ontbijt.

Dag 3, Hanoi Sightseeing
U gaat vandaag te voet en per fiets de stad Hanoi verkennen. Uw wandeling omvat bezienswaardigheden als de pijlers van de pagode, de tempel van de literatuur en het Museum voor Volkenkunde. In de vroege avond hebben we een speciale voorstelling voor u – de traditionele waterpoppenkast, een must voor iedereen die de stad bezoekt.

Dag 4, Hanoi – Mai Chau – Pu Luong Hang Village
Deze ochtend staat de eerste trekking op het programma! U arriveert als eerste in het dorpje Poom Cong, waar u luncht bij lokale mensen thuis. Hierna gaat u op weg voor uw eerste trekking. Deze dag staat in het teken van dorpjes en een oud ongebruikt Frans pad. Dit pittoreske pad loopt langs verschillende Vietnamese etnische dorpjes en u loopt werkelijk tussen de kalkstenen rotsen. U verblijft in een huis op palen in het dorpje Hang, op basis van volpension.

Dag 5, Hang – Eo Ken – Pa Pan – Dong Dieng – Kho Muong
Uw wekker is vanmorgen het geluid van varkens, kippen en lokale mensen. Na het ontbijt begint de trekking van vandaag. U loopt door valleien, bossen en rijstterrassen. U loopt door de vallei om weer bij lokale mensen thuis te overnachten in een dorpje dat wordt gepromoot als een eco homestay Vietnam. U verblijft hier een nacht op basis van volpension.

Dag 6, Kho Muong – Pa Kha – Mai Chau
Na het ontbijt bij uw lokale gastheer staat er vandaag een korte trekking op het programma door Thai dorpjes. Bij de grote weg wordt u door een auto opgehaald en weer terug naar Hanoi gebracht. U verblijft hier twee nachten, inclusief ontbijt.

Dag 7, Hanoi
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u zelf beslissen wat u gaat doen. Wij vonden het erg leuk om door Hanoi’s Old Quarter te struinen en het dagelijks leven aan ons voorbij te zien trekken. Let u vooral op de volgepakte fietsen en scooters! Werkelijk alles wordt hierop vervoerd!

Dag 8, Hanoi – Ha Long Bay
Vandaag staat er een prachtige excursie op het programma: U gaat naar de Ha Long Bay! Het schitterende Halong Bay ligt 160 kilometer ten oosten van Hanoi. Meer dan drieduizend gekartelde kalkstenen eilanden rijzen omhoog uit de smaragdgroene wateren van Halong Bay. U stapt op een houten Jonk voor een 3-daagse cruise tussen de 3.000 spectaculaire kalkstenen eilanden. U verblijft twee nachten een boord van een exclusieve Jonk op basis van volpension.

Dag 9, Ha Long Bay
Deze dag gaat de cruise nog dieper de Ha Long Bay in. U vaart met de boot naar Man’s Head Island en Tortoise Island. U kunt in de kajak dit gebied gaan verkennen. De middag heeft u vrij te besteden bij Three Peach Beach, een prachtig strand waar u kunt zwemmen. Daarna keert u voor het diner en de overnachting terug naar de boot.

Dag 10, Ha Long Bay – Hanoi – Nachttrein naar Hue
U wordt vandaag teruggebracht naar Hanoi. Hier heeft u nog de rest van de dag vrij te besteden voordat u op de nachttrein stapt naar Hue. U overnacht in de trein.

Dag 11, Hue
U arriveert in Hue in de vroege ochtend waarna u wordt meegenomen voor een volle dag excursie in Hue. Tijdens een boottocht op de, met romantische naam, Perfume River Hue bezoekt u de bekende religieuze site, Thien Mu Pagoda, en het mausoleum van de voormalige keizer Minh Mang, Ho Quyen en Imperial Citadel. Een overnachting in Hue, inclusief ontbijt.

Dag 12, Hue – Hoi An
U verlaat Hue en gaat op weg naar Hoi An. Bij aankomst in Hoi An wordt u weer naar uw hotel gebracht. Hoi An was een belangrijke Aziatische handelshaven in de 17e en 18e eeuw en haar architectuur en ontspannen levensstijl is weinig veranderd in de loop der jaren. Maak een wandeling door het oude stadscentrum en bewonder de voormalige handelaar huizen, de 400 jaar oude Japanse overdekte brug en de kleurrijke markt. U verblijft drie nachten in Hoi An, inclusief ontbijt.

Dag 13, Hoi An
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u Hoi An gaan verkennen. U heeft het gevoel alsof u hier terug in de tijd gaat. Het is een heerlijk rustig stadje en u kunt hier zeker uw slag slaan voor de souvenirs! Vergeet u vooral de prachtige zijden lantaarns niet! Deze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en ziet u overal in de stad.

Dag 14, Hoi An, Fietstocht
Na het ontbijt stapt u vandaag op de fiets om de prachtige landelijke omgeving van Hoi An te verkennen. U rijdt naar het dorpje Thuan Tinh, omgeven door rijstvelden en kokos palmbomen. Na het fietsen gaat u met een boot trip van een uur terug naar Hoi An. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 15, Hoi An – Danang – Saigon
Deze dag heeft u nog vrij te besteden voordat u in de avond naar het treinstation wordt gebracht in Danang. U komt de volgende ochtend in Saigon aan, in het zuiden van Vietnam.

Dag 16, Saigon
U arriveert in de vroege ochtend in Saigon, waarna u naar uw hotel wordt gebracht om lekker te ontbijten. In de namiddag krijgt u een rondleiding door het stadscentrum. Uw gids zal u met enthousiasme rondleiden langs sites zoals het Palace, de Notre Dame kathedraal, het oude Saigon Post Office; Thien Hau Pagoda in het bruisende Chinatown en het War Crimes Museum. U verblijft drie nachten in Saigon, inclusief ontbijt.

Dag 17, Saigon – Cu Chi op de fiets
U gaat deze ochtend naar de beroemde Cu Chi tunnels. U gaat eerst met een transfer de stad uit. Eenmaal gearriveerd op het rustige platteland stapt u op de fiets voor de tocht naar de Cu Chi Tunnels. Na een leuke tocht komt u aan bij de beroemde Cu Chi tunnels, die meer dan 250 km lang en drie niveaus diep zijn, deze tunnels waren belangrijk voor de Viet Cong overwinning op de Amerikanen.

Dag 18, Saigon – Mekong – Saigon
My Tho is de toegangspoort tot de Mekong Delta en is een geweldige plaats om uw boottocht te beginnen. U vaart door de smalle zijkanalen van de machtige Mekong Rivier en ziet spelende kindjes, vruchtbare delta’s, families die aan het vissen zijn, en alles gaat voorbij in een heerlijk relaxed tempo.

Dag 19, 20 en 21, Saigon – Mui Ne
De laatste dagen van deze reis staan helemaal in het teken van relaxen en genieten. U wordt in ongeveer vier uur naar Mui Ne gebracht, een prachtig stadje aan het strand in het uiterste zuidelijke puntje van Vietnam. Deze drie dagen heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk genieten van het prachtige strand en allerlei watersporten zoals kit surfen en windsurfen. U verblijft drie nachten in Mui Ne, inclusief ontbijt.

Dag 22, Mui Ne – Saigon – Vlucht huiswaarts
Helaas, vandaag komt er een einde aan uw prachtige Vietnam vakantie. U wordt deze ochtend met een transfer naar de luchthaven van Saigon gebracht, waar u op uw Internationale vlucht naar huis stapt. Hier arriveert u de volgende dag.

Dag 23, Thuiskomst*

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Vietnam Adventure
Vanaf EUR 2.195,= per persoon*/**

**Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer
*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Transfers van en naar de luchthavens in Vietnam
– Busje met privé chauffeur en engels sprekende gidsen, behalve op de vrije dagen
– 3 dagen / 2 nachten cruise per Bai Tho Junk
– Kajak, peddels en reddingsvest tijdens cruise in Ha Long Bay
– Treintickets (4-persoonscabine) Hanoi – Hue, & Danang – Saigon
– Vergunningen tijdens trekking dagen
– Kok en hulpen tijdens trekking dagen in Pu Luong
– Maaltijden, zoals vermeld in de reisroute
– Gezonde snack, verse vruchten en frisdrank tijdens wandeldagen
– Drinkwater voor sightseeing dagen
– Alle entreekaarten voor in het reisschema genoemde bezienswaardigheden
– Accommodatie zoals vermeld in reisroute, Homestay in Pu Luong Nature Reserve
– First Aid Kit
– Herbevestiging internationale vlucht

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Vietnamees Visa, vooraf aan te vragen bij ambassade of via visumkantoor!!!
– Vertrekbelasting Vietnam
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor gids, chauffeur, porters.- Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op