Zuid Vietnam Fietsvakantie, Mekong Delta naar Mui Ne I vanaf EUR 1.695,= per persoon

Maak een citytour door Saigon – Vietnamese kookles – Maak een fietstour door Zuid Vietnam – Overnacht bij een gastgezin – Maak een citytour door Chau Doc per xe dap loi – Bezoek de Cai Rang drijvende markt – Fiets naar Loc An Sanctuary – Geniet op het strand van Mui Ne

Bij Vietnam denkt u waarschijnlijk niet gelijk aan fietsen. Met de Zuid Vietnam Fietsvakantie, via de Mekong Delta naar Mui Ne gaat dat zeer goed! Het tropische zuiden van Vietnam kent geen bergen en heuvels, maar een rijke en vruchtbare Delta waar het heerlijk fietsen is! U komt langs rijstvelden, fruit boomgaarden, smalle kanalen en langs de machtige Mekong Rivier. De natuurliefhebber komt tijdens deze reis helemaal tot zijn recht. U sluit uw deze fietsreis Zuid Vietnam heerlijk af aan de zuidkust, aan het strand van Mui Ne.


Zuid Vietnam Fietsvakantie, via Mekong Delta naar Mui Ne – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Vertrek
Vandaag vertrekt u voor uw heerlijke vakantie Vietnam. U stapt op uw internationale vlucht en arriveert de volgende dag in Saigon.

Dag 2, Aankomst Saigon
Bij aankomst op het vliegveld van Saigon wordt u hartelijk welkom geheten en naar het hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt bijkomen van de reis en wennen aan het nieuwe klimaat. Twee overnachtingen in Saigon, inclusief ontbijt.

Dag 3, Saigon Citytour en kookles
U gaat vandaag te voet kennis maken met deze metropool. Vergaap uzelf aan Saigon’s historie die overal te zien is zoals in het Opera House en The Notre Dame Cathedral is een statig gebouw met rode bakstenen, een herinnering aan de Franse kolonisatie.  Deze middag volgt er een Vietnamese kookles! U wandelt eerst over een lokale markt om de ingrediënten uit de Vietnamese keuken beter te leren gebruiken. Vervolgens brengt u uw kennis in de praktijk onder leiding van een echte chef.

Dag 4, Saigon – Tan An – My Tho – Vinh Long
Vandaag begint uw fietstour door het prachtige landschap van Zuid Vietnam. U wordt naar Tan An gebracht waar u op de fiets stapt. U ziet rijstvelden, kleurrijke boomgaarden vol fruit en u fietst langs smalle kanalen. Na ongeveer twee uur komt u aan in My Tho, aan de oever van de machtige Mekong Rivier. Hier luncht u voordat u verder fietst naar Vinh Long. U rijdt over smalle paadjes en ziet kindjes in de rivier baden en lokale vrouwen de was doen. In Cai Be stapt u op een bootje die u naar een lokaal dorpje brengt op een eiland midden in de Mekong Rivier. Hier wacht u de unieke ervaring van het overnachten bij een familie thuis! Deze avond zal er heerlijk voor u worden gekookt, en maakt u kennis met het èchte Vietnam. U verblijft een nacht in een homestay, op basis van halfpension.

Dag 5, Vinh Long – Sa Dec – Cho Moi – Chau Doc
Nadat u afscheid heeft genomen van uw gastgezin wordt u teruggebracht naar het vasteland per boot. In Sa Dec stapt u weer op de fiets. U ziet veel van het lokale platteland met vers fruit, in Cho Moi. Uiteindelijk arriveert u in Chau Doc, een leuk plaatsje vlakbij de Cambodjaanse grens. U dineert in een lokaal restaurant en maakt in de avond een leuke citytour door Chau Doc per xe dap loi. (een cyclo) Overnachting in Chau Doc, op basis van volpension.

Dag 6, Chau Doc – Long Xuyen – Can Tho
Na het ontbijt fietst u naar Long Xuyen, de hoofdstad van de An Giang provincie. De wegen zijn goed langs de Mekong. Dit gedeelte is iets drukker langs de rivier, met markten, lokale vissers en boeren aan het werk in de rijst. U luncht in Long Xuyen voordat u in Can Tho arriveert, het economische en culturele hart van de Mekong Delta. U dineert in een lokaal restaurant voordat u naar het hotel wordt gebracht. Overnachting in Can Tho, op basis van volpension.

Dag 7, Can Tho – Binh Minh – Saigon
Een vroege dag wanneer u per boot een spektakel meemaakt op de Cai Rang drijvende markt. Deze levendige en kleurrijke markt is een beroemd fenomeen. Hier worden allerlei spullen van kleren tot en met meloenen verhandeld op het water. Bootjes vol met waren zoeven voorbij en ananassen vliegen om u oren. Een drukke en chaotische belevenis. Hierna wordt u terug naar het hotel gebracht waar u uw spullen pakt en met een transfer terugkeert naar Saigon. Overnachting in Saigon, inclusief ontbijt.

Dag 8, Saigon – Long Thanh – Loc An
Een culturele dag vandaag wanneer u naar Loc An fietst. U stapt buiten Saigon op de fiets en rijdt over een makkelijke route langs rubber plantages, cashew noten en peper plantages. Uw einddoel vandaag is Loc An Sanctuary, wat tijdens de oorlog gebruikt werd als wapenopslag van het Vietnamese leger. Afhankelijk van de tijd, kunt u hier nog Minh Dam Mountain bewandelen. U dineer in een lokaal zeevruchten restaurant. Overnachting in Loc An, op basis van volpension.

Dag 9, Loc An – Binh Chau – Mui Ne
Een prachtige dag om richting de kust te fietsen. U start bij het hotel en rijdt richting Phan Thiet, waarbij u door een woestijnachtig gebied komt met zandduinen en prachtige uitzichten over de kust. Dit is weer een hele andere omgeving! U arriveert in Mui Ne aan het einde van de dag. U dineert in Mui Ne. Twee overnachtingen in Mui Ne, inclusief ontbijt en diner.

Dag 10, Mui Ne
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk genieten van het tropische klimaat en het heerlijke rustige water rond Mui Ne. Bezoek ook zeker de prachtige oranje zandduinen!

Dag 11, Mui Ne – Saigon
Deze ochtend heeft u nog vrij te besteden voordat u in de middag naar Saigon wordt gebracht, waar u een laatste nacht verblijft, voordat u de volgende dag weer naar huis gaat. Overnachting in Saigon, inclusief ontbijt.

Dag 12, Saigon – Vertrek
Helaas, vandaag is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. U wordt opgehaald en naar het vliegveld gebracht vanwaar u weer terug naar huis vliegt. U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 13, Thuiskomst*

*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast
TIP: deze fietsreis kan voortgezet worden door Cambodja!


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Zuid Vietnam Fietsvakantie, via de Mekong Delta naar Mui Ne
 Vanaf EUR 1.695,= per persoon*/**

*Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer
**Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Ervaren Engelssprekende gids tijdens uw gehele reis, behalve op vrij te besteden dagen
– Privé vervoer in een auto met airconditioning tijdens uw gehele reis, behalve op vrij te besteden dagen
– Genoemde boottrips
– Fiets en helm voor de fietsdagen
– Genoemde maaltijden
– Gezonde snack, vers lokaal fruit en frisdrank tijdens fietsdagen
– Kookles in Saigon
– Flesje water tijdens sightseeing dagen
– Entreegelden voor de genoemde excursies
– Genoemde accommodatie
– Simpele First Aid Kit
– Internationale vlucht herbevestiging

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Vertrekbelasting
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor chauffeur, porters
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op