Avontuurlijk Belize

Actieve vakantie Belize – meerdaagse trekking door jungle – slapen in hangmatten in de buitenlucht – Maya cultuur – wildlife – klimmen en klauteren in grotten – chillen op het laid back eiland Caye Caulker – blauwe oceaan – stranden – palmbomen – overnachten bij de Maya’s

Avontuurlijk Belize is een rondreis vol actie en belevingen. Kom echt in contact met de natuur tijdens de meerdaagse trekking door de Belize jungle waarbij overnacht wordt in hangmatten.  Val in slaap bij vogelgeluiden en ontwaak door het gebrul van de Howler Monkeys. Zet u helm op en licht aan om als een waar speoloog door grotten te klimmen en klauteren op zoek naar Maya offers. Beklim de torenhoge Maya tempels in Tikal, Guatemalea en ga snorkelen of duiken met walvishaaien. U ontmoet en overnacht bij de afstammelingen van de Maya’s en ervaart de eeuwenoude levensstijl van deze lokale bevolking.


ATN_cave_san_ignacio_belzie_huurauto_selfdrive_vakantie_belize_treasury_travel
Ingang van de ATM Cave in de jungle bij San Ignacio, Hier begint zwemmend het avontuur naar de Maya offerplaats, diep en hoog in de grot gelegen…

Avontuurlijk Belize, actieve rondreis

Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis


Dag 1, Heenreis  – Aankomst Cancun, Mexico – Tulum
Rechtstreeks vliegen op Belize is (nog) niet mogelijk. In de meeste gevallen zal er op de heenweg overnacht worden om de volgende ochtend verder te vliegen. De bestemmingen voor de overnachtingen zijn veelal de Verenigde Staten, Mexico, Guatemala of Panama. Laat u zich niet afschrikken door de ze vliegroute, Belize is het meer dan waard. Terug kan na een korte tussenstop doorgevlogen worden naar Nederland. In deze voorbeeldreis vliegt u op Cancun, Mexico. Overnachting in een kleine pousada in het gezellige deel van Tulum. Mocht u langer in Tulum of elders in Mexico willen blijven dan passen we dit graag voor u in.

Dag 2, Tulum – Chetumal – Corozal
Vandaag gaat uw reis verder naar de grens voor de werkelijke start van uw rondreis Avontuurlijk Belize. U kunt kiezen voor een transfer per bus of privé vervoer. In Chetumal staat u privé vervoer klaar u over de grens naar Corozal in Belize gebracht te worden. Overnachting is een kleinschalig boutique hotel aan de oceaan met zwembad. De rest van de middag is vrij in te delen. Wilt u de benen strekken dan is een wandeling naar het dorp met het kleine plaza en Maya tempel een leuke activiteit.

santa_rita_maya_tempel_belzie_corozal
Santa Rita Maya tempel bij het kleine Corozal in Belize

Dag 3, Corozal  – San Ignacio/Cayo
Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald voor het eerste avontuur tijdens deze Belize vakantie. Uw chauffeur* brengt u naar de rivier waar u op een bootje stapt dat dwars door de mangrove en jungle naar de oude Maya stad Lamanai vaart. Onderweg ziet u een boerderij van Mennonieten die nog op ouderwetse manier leven en het land bewerken. Of u naar een aflevering van Little House on the Prairie zit te kijken. De grootste tempel van Lamanai toornt boven de jungle uit en is te zien vanaf het meer. Na de site bekeken te hebben en genoten te hebben van een typische Beliziaanse lunch wordt u naar San Ignacio gereden. Onderweg zijn nog verschillende optionele stops te maken.

U verblijft in een kleinschalig resort aan de rand van San Ignacio, in een knusse cabaña.
Het resort ligt aan een rivier, heeft een prachtige tuin en een heerlijk zwembad.

* U kunt er ook voor kiezen Avontuurlijk Belize als selfdrive te doen met een huurauto.

grootste_tempel_lamanai_avontuurlijk_belize_treasury_travel
Zoekplaatje: de grootste Maya tempel van Lamanai torent hoog boven de jungle uit

Dag 4 en 5, Cayo – jungletrekking Belize

Vandaag begint het grootste avontuur door Belize. Samen met uw gids/kok en drager trekt u diep de onaangetaste jungle in voor een aantal dagen en nachten. Overnacht wordt in hangmatten – deze kunnen afgesloten worden tegen insecten. Tijdens de wandelingen passeert u een enorme sinkhole waar de jungle honderden jaren terug naar beneden is gezakt en in de diepte verder gegroeid is. U doorwaad riviertjes, doucht onder watervallen, wandelt door grotten en valt in slaap bij de geluiden van de natuur. De nodige Maya tempels zullen gepasseerd worden. Misschien heeft u het niet altijd in de gaten omdat vele tempels nog met aarde bedekt zijn.

Dag 6, Einde jungletrekking Belize – Cayo

Na twee nachten in de jungle is het weer tijd voor een beetje luxe – uiteraard is het aantal dagen/nachten in de jungle van Belize naar wens te verlengen. U wandelt vandaag terug naar de bewoonde wereld waar uw transfer naar het resort klaar staat. Na aankomst kunt u ontspannen bij uw cabaña, een duik nemen in het zwembad of het kleine stadje verkennen.

rivier_doorwaden_jungle_trekking_belize_
Rivieren doorwaden tijdens de jungletrekking Avontuurlijk Belize

Dag 7, Cayo
Deze dag is vrij in te delen. Cayo heeft eindeloos veel excursie mogelijkheden en u zult altijd dagen tekort komen!
Een greep uit de vele mogelijkheden;

Lamanai Maya Tempel – Mooie boottocht naar diep in de jungle gelegen Maya complex
Barton Creek Canoe – spectaculaire kanotocht door prachtige grotten.
River Cave Expedition – ontdekkingsreis door donkere grotten vol tastbare erfenissen van de Maya’s
Cave Tube & Zip Line – rubberband over rivier en door grotten, per zipline vliegen door de jungle aan stalen kabels
Horseback & Inland Blue Hole – opwindende paardrijtocht door de jungle naar een sink hole
Horseback & Cave Tube – combinatie van paardrijden en afdrijven van de rivier op banden
Xunantunich & River Kayak –  Maya tempels in het Cayo district met een actieve kanotocht over de rivier
ATM Cave – grot in de jungle met rituele offerplaatsen van de Maya’s, geen paden maar zwemmen en klimmen
Crystal Cave – grot vol kristallen en Maya erfenissen, geen paden maar klimmen en klauteren
Caracol Maya Tempels – mooi Maya tempelcomplex tegen de grens van Guatemala gelegen
Mountain Pine Ridge – maak trekkings te voet, fiets of paard door de eindeloze mix van jungle en naaldbomenbos.
Chechem Ha Cave – een oneindig lijkende grot vol Maya herinneringen in de dichte jungle van Cayo

tikal_guatemala_tempel_maya_rondreis_vakantie
Veel van de tempel ruïnes in Tikal, Guatemala liggen nog bedekt met aarde

Dag 8, Cayo – Tikal – Cayo
De Avontuurlijk Belize rondreis is niet compleet zonder een excursie Tikal. Vroeg in de ochtend vertrekt u richting Guatemala. Tikal is de voormalige hoofdstad van de Maya’s en hiermee de grootste Maya stad van Midden Amerika.Het merendeel van Tikal ligt nog bedekt met aarde. Wie weet wat er allemaal nog onder uw voeten begraven ligt! Tijdens de mooie rit naar Tikal worden de benen gestrekt bij één van de vele meren die Guatemala rijk is. Hier ziet u de lokale dames kleding wassen in het meer terwijl de kinderen plezier maken in het water. Uw gids vertelt u alles wat u wilt weten over de Maya site Tikal. In de middag keert u weer terug naar Belize. Mocht u bij Tikal willen overnachten dan kunnen wij dit uiteraard voor u verzorgen.

Dag 9 en 10, Cayo – Hummingbird Highway
U verlaat Cayo en wordt naar het binnenland gebracht. Het Onderweg kunt u zich vergapen aan de schoonheid van deze weg, dwars door bergen met ontelbare sinaasappel-boomgaarden en het silhouet van de Sleeping Giant op de achtergrond. Hier overnacht u in een schitterende lodge met uitzicht op de slapende reus. De logde is een super plek om te relaxen en biedt vele activiteiten aan zoals cave en rivertubing, suppen, hiken en meer. Dag 10 is zelf in te delen.

sleeping_giant_belize_hummingbird_highway)belize_vakantei_treasury_ytravel
Uitzicht over de Hummingbird Highway en de Sleeping Giant

Dag 11, Hummingbird Highway – Placencia of Hopkins
Om de beenspieren even wat rust te gunnen laat u vandaag de jungle achter u gaat de reis verder naar de kust, Placencia of Hopkins, de keuze is aan u. Er wordt een stop gemaakt bij de Blue Hole, een sink hole gevuld met water op korte afstand van de weg. Placencia is populair onder de Amerikanen en daardoor iets drukker, maar in de kleine lodge aan de oceaan die wij ontdekt hebben zult u daar weinig last van hebben. Wilt u toch voor wat meer local beleving gaan kies dan voor een verblijf in Hopkins. HIer overnacht u in een kleinschalig hotel direct aan het strand.

Dag 12, Placencia of Hopkins
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk bijkomen op het prachtige strand voor het hotel, of lekker lui langs het zwembad liggen. Heeft u nog niet voldoende activiteiten ondernomen tijdens Avontuurlijk Belize rondreis? Deze locaties zijn geweldig om het water op en in te gaan. Er worden excursies aangeboden naar Monkey River waar u grote kans heeft de zachtaardige Manatee’s te zien zwemmen. In het juiste seizoen kunt u duiken met walvishaaien. Duiken en snorkel excursies worden aangeboden, ook naar de beroemde Blue Hole, een enorm sinkhole in de oceaan voor de kust van Belize.

Blue_hole_oceaan_belize_duiken_snorkelen_avontuurlijk_belize_treausry_travel
Blue Hole, een must voor duikers die Belize bezoeken

Dag 13 en 14, Placencia of Hopkins – Cockscomb Jaguar Reserve – San Jose Village

Als u geen uitslaper bent dan raden wij u aan zo vroeg mogelijk af te spreken om naar Cockscomb te gaan, de kans dieren te zien is het groots vroeg in de morgen voor anderen arriveren. Het reserve is de habitat van de jaguar. Dit prachtige dier zult u niet snel spotten maar reken er maar op dat hij u wel ziet. Na een mooie wandeling door dit prachtige gebied vertrekt u naar het zuiden voor een overnachting bij de Maya bevolking. Ja ze zijn er nog steeds. Zodra u de lokale bevolking ontmoet herkent u de Maya trekken in hun gezicht.

Hierbij verblijft u twee nachten (basic) in een oud Maya dorpje op basis van volpension bij heuse afstammelingen van dit verdwenen volk. Dit is werkelijk een unieke ervaring! Op dag 14 trekt u er met uw gids op uit met de mogelijkheid om de moeilijk te vinden jaguar te vinden. Hoewel het uiterst onzeker is dat u hier een jaguar zult zien, zijn er genoeg andere diersoorten waar u waarschijnlijk wel een glimp van opvangt. Hier leven onder andere het halsbandzwijn, de brulaap, slangen, insecten en honderden vogels.

Dag 15 en  16, San Jose Village  – Punta Gorda

U neemt afscheid van uw Maya gastgezin en reist richting Punta Gorda. Ook deze streek staat bekend door de prachtige Maya bevolking die hier nog steeds op dezelfde manier leven als hun voorouders honderden jaren geleden deden. Mocht u nog niet uitgewandeld zijn, de accommodatie biedt verschillende mogelijkheden aan. Dag 16 kunt u naar uw wens indelen.

Dag 17, Punta Gorda – Caye Caulker of Ambergris Caye

De wandelschoenen kunnen weer in de koffer en slippers kunnen tevoorschijn worden gehaald want u gaat uw reis afsluiten op een prachtig eiland voor de kust van Belize. Via een binnenlandse vlucht en boottocht komt u op Caye Caulker of San Pedro (Amebrgris Caye) aan, de keuze is aan u. Kiest u voor Caye Caulker dan kiest u voor blote voeten, chillen en rasta beleving, kiest u voor San Pedro dan kiest u voor flaneren, vervoer in golfkarretje en meer luxe. Een combinatie van beiden is natuurlijk ook mogelijk. Welke accommodatie u kiest, ze liggen aan een strand met zicht op de prachtige blauwe oceaan.

punta_gorda_avontuurlijk_belize_hickatee_village
Uw knusse onderkomen in Punta Gorda

Dag 18 en 19 , Caye Caulker of Ambergris Caye

Deze dagen heeft u vrij te besteden. Beiden eilanden bieden veel excursie mogelijkheden zoals een snorkeltocht bij Mexican Rocks of Shark Reef Alley waar u tussen de verpleegsterhaaien, roggen en zeeschildpadden zwemt.

Dag 20, Caye Caulker – Belize international airport – terugreis

Helaas, vandaag is het alweer tijd om dit prachtige land te verlaten. U wordt naar de haven gebracht vanwaar u met een watertaxi naar de haven van Belize City vaart. Hier aangekomen wordt u naar de luchthaven van Belize gebracht waar u op de vlucht huiswaarts stapt.

Dag 21, Einde Avontuurlijk Belize – thuiskomst*

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

straatbeeld_caye_cualker_belize_rondreis_vakantie
Laid back straatbeeld van Caye Caulker

Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Avontuurlijk Belize
Vanaf EUR 2.695,= per persoon*/**

*Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer,
**Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief Avontuurlijk Belize rondreis

– Transfers van/naar internationale luchthaven in Mexico & Belize
– Transfers van/naar hotels zoals vermeld in het programma
– Bustickets in Mexico
– Binnenlandse vluchten in Belize zoals vermeld in het programma
– Overnachtingen in kleinschalige accommodaties, inclusief ontbijt
– Jungle trekking met gids en drager, alle maaltijden
– Excursies zoals vermeld in het programma

Exclusief Avontuurlijk Belize rondreis

– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Entreegelden
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelastingen Belize en Mexico
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon
– Indien u kiest voor een Selfdrive Belize: Voor ontvangst van de huurauto is een credit card verplicht

Overige informatie Avontuurlijk Belize rondreis

– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


footer-image neem contact met ons op