Belize & Guatemala, in de voetstappen van de Maya’s

Combinatiereis Belize en Guatemala – Maya cultuur – eeuwenoude tempels – meren – Tikal – Antigua – avontuurlijke wandelingen – jaguars spotten in de jungle – snorkelen en duiken in de oceaan bij Belize – strand

De rondreis Belize & Guatemala “In de voetstappen van de Maya’s” is dé perfecte balans voor een ultieme vakantie Midden Amerika. Guatemala is groots met zijn koloniale steden, magische meren en natuurlijk Tikal, de voormalige hoofdstad van de Maya’s. Belize, klein maar boordevol natuurschoon, wildlife, ongerepte jungle – Maya tempels, eindeloze stranden en heerlijke eilanden.


antigua_gautemala_rondreis_belize_koloniale_stad_midden_amerika_
Antigua, koloniale stad in Guatemala

Belize & Guatemala,
in de voetstappen van de Maya

Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis, aankomst Guatemala City – transfer naar hotel in Antiqua
Vandaag vertrekt u voor uw prachtige rondreis Belize & Guatemala, in de voetstappen van de Maya’s. U stapt deze ochtend vroeg op uw vlucht naar Guatemala City waar u nog dezelfde avond aankomt. Hier staat een lokale vertegenwoordiger op u te wachten die u hartelijk welkom heet en naar het hotel brengt voor de nacht.

Dag 2 en 3, Guatemala City – Antigua
Vandaag gaat uw vakantie Guatemala echt beginnen! U reist u verder naar Antigua, een magische en betoverende kleine stad die voelt of de tijd 300 jaar geleden is gestopt. Deze dagen zijn vrij in te delen. U kunt er voor kiezen om te relaxen bij uw hotel of op eigen gelegenheid de mooie stad en omgeving te verkennen. Antigua is een van ’s werelds best bewaarde koloniale steden in Amerika. U verblijft in een koloniaal hotel in het oude gedeelte van de stad.

Optioneel kunnen wij u een begeleide citytour Antigua aanbieden. U maakt een wandeling door de stad op de geplaveide straten. Onderweg ziet u kunstgaleries en tentoonstellingen, coffeeshops, geniet u van de heerlijke keuken, leuke kleine bars en nog veel meer. Ervaar en geniet van zijn koloniale architectuur en de prachtige omgeving en ontdek waarom deze stad het bruisende centrum van de regio voor de Spanjaarden was. Bekijk de buitenkant van de hoofdgebouwen (Palacio de Capitanes, Stadhuis en El Portal), kijk achter de schermen van de kathedraal en ruïnes van de kathedraal, het San Francisco museum en Las Capuchinas. Geniet van een lunch in een lokaal venua (bar) en bezoek Casa Santo Domingo museum. Het einde van de rondleiding ziet u de meest kleurrijke gevel “La Merced” en de hoofdstraat (5th Avenue), waar u kunt stoppen bij een restaurant of een koffiebar (optioneel).

Panajachel_guatemala_paragliden_treasury_travel_belize_guatemala
Paragliden bij Panajachel in Guatemala, voor de echte Die Hards!


Dag 4, 5 en 6, Antigua – Panajachel

Vandaag verlaat u Antigua en wordt u naar Panajachel gereden. Dag 5 en 6 heeft u vrij te besteden .
Langs de oevers van Lake Atitlan vindt u verschillende dorpen, elk van deze dorpen is vernoemd naar de twaalf apostelen. Santiago (St.James), is een dorp gelegen aan de zuidkant, de thuisbasis van Maximon, een heidense heilige die maneschijn drinkt en sigaren rookt. Maximon wordt dagelijks bezocht door de plaatselijke bevolking, healers en toeristen die vragen om gunsten. San Juan la Laguna, beroemd om zijn naïeve kunstgalerijen, stad muurschilderingen en natuurlijke kleurstoffen textiel. Deze stad is een voorbeeld van hoe toerisme kan samengaan met het dagelijkse lokale leven in de hooglanden, hierdoor heeft men het perfecte dorp weten te creëren. In de directe omgeving van Panajachel zijn veel activiteiten ondernemen.

Na het ontbijt kunt u per boot u naar San Juan en Santiago Atitlan varen en op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan deze mooie en verschillende dorpen.

Lake_Atitlan_Panajachel
Lake Atitlan bij Panajachel


Dag 7, Panajachel – Guatemala City – Flores – Tikal  

Vandaag wordt u naar de hoofdstad gereden vanwaar u naar Flores, op ruim een uur rijden van Tikal, zult vliegen. De vakantie Belize & Guatemala, in de voetstappen van de Maya’s zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan deze immens grote Mayastad. Na aankomst wordt u naar uw hotel dicht bij Tikal gebracht waarna u kunt ontspannen in de groene omgeving van Tikal.

Dag 8, Tikal
Deze dag heeft u vrij te besteden in het centrum van de oude Maya-beschaving; Tikal, een belangrijk ceremonieel centrum vol grote piramides en tempels. De beste jaren waren de Late Klassieke Periode (600-900AD). Tikal National Park bevat enkele van de meest fascinerende archeologische overblijfselen van de Maya-beschaving. Uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage site in 1979.

Tikal_maya_stad_guatemala_rondreis_treasury_travel
Tikal, de oude Maya hoofdstad in Guatemala

 

Dag 9, Tikal – San Ignacio / Belize
In de loop van de dag wordt u naar Belize gereden en naar uw hotel in San Ignacio (Cayo) gebracht. Onderweg wordt een korte pauze gemaakt om de benen te strekken bij een meer. Met wat geluk ziet u de lokale dames de was doen in het meer terwijl kinderen lachen en spelen in het water. Het lokale leven in Guatemala.

Dag 10 en 11, San Ignacio
San Ignacio, in het Cayo District, tegen de grens met Guatemala aan. Deze dagen heeft u vrij te besteden en kunt u genieten bij het zwembad van het hotel.
Een vakantie Belize is verrassend. Het kleine land biedt zoveel mogelijkheden tot activiteiten dat u eigenlijk dagen tekort zult komen.

Optionele excursies San Ignacio, Cayo district;

Lamanai Maya Tempel – Boottocht naar diep in de jungle gelegen Maya complex
Barton Creek Canoe – spectaculaire kanotocht door prachtige grotten.
River Cave Expedition – ontdekkingsreis door donkere grotten vol tastbare erfenissen van de Maya’s
Cave Tube & Zip Line – rubberband over de rivier, door grotten, de zipline door de jungle aan stalen kabels
Horseback & Inland Blue Hole – opwindende paardrijtocht door de jungle naar een sink hole
Horseback & Cave Tube – combinatie van paardrijden en afdrijven van de rivier op banden
Xunantunich & River Kayak –   Maya tempels in het Cayo district – actieve kanotocht over de rivier
ATM Cave – grot in de jungle met rituele offerplaatsen van de Maya’s, geen paden maar zwemmen en klimmen
Crystal Cave – grot vol kristallen en Maya erfenissen, geen paden maar klimmen en klauteren
Caracol Maya Tempels –  Maya tempelcomplex, bijzondere locatie tegen de grens van Guatemala gelegen
Mountain Pine Ridge – maak trekkings te voet, fiets of paard door de eindeloze mix van jungle en naaldbomenbos.
Chechem Ha Cave – een oneindig lijkende grot vol Maya herinneringen in de dichte jungle van Cayo

maya_tempel_caracol_belize
Detail van een Maya tempel in Caracol, Belize

 

Dag 12 en 13, Cayo – Hopkins
U wordt over de prachtige Hummingbird Highway naar Hopkins gereden. Onderweg wordt gestopt bij de Blue Hole, een cenote met kristalblauw water waar u een verfrissende duik kunt nemen. Dus vergeet uw badkleding niet bijdehand te houden vandaag! Bent u dol op pittige eten, dan lassen we nog een stop in bij Mary Sharp’s winkeltje waar u de heerlijkste sauzen kunt kopen. Dag 16 heeft u vrij te besteden. Optioneel kunt u kennis maken met manatees -zeekoeien-, tijdens het seizoen duiken met walvishaaien, een excursie naar de Blue Hole in de oceaan of een leuke boottocht over de Monkey River.

Dag 14, Hopkins – Cockscomb National Park (Jaguar reserve) – Caye Caulker
Voor u de vakantie Belize en Guatemala aan het strand gaat afsluiten maakt u een wandeling door het mystieke Cockscomb NP. Het thuis van de jaguar. De kans het prachtige dier te spotten is klein, de kans dat hij u spot is groter! Na een mooie wandeling door deze alweer mooie natuur gaat u deze bijzondere rondreis afsluiten op het tropische Caye Caulker. U wordt naar Dangriga gereden waar u met een binnenlandse vlucht naar Belize City en vervolgens naar Caye Caulker vliegt. Hier aangekomen loopt u naar uw accommodatie. Op dit laid back eilandje loopt iedereen in shorts, op blote voeten of flipflops. Hier kunt u nagenieten van uw prachtige rondreis Belize & Guatemala, in de voetstappen van de Maya’s waarbij u heerlijk ongestoord van tropische wateren en aangename temperatuur kunt genieten.

luchtfoto_oceaan_belize_caye_caulker_treasury_travel
Onderweg naar Caye Caulker

 

Dag 15, 16 en 17, Caye Caulker
Deze dagen heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk ontspannen. U past zich waarschijnlijk erg snel aan dit relaxte levenstempo aan. U kunt hier prachtig snorkelen en duiken en ziet koralen en allerlei soorten vissen in alle kleuren van de regenboog. Een bezoek aan Shark Reef Alley waar u kunt snorkelen tussen de verpleegsterhaaien, roggen en zeeschildpadden is ook een aanrader. Bent u verwoed duiker dan mag een duik in de Blue Hole zeker niet ontbreken!

Dag 18, Caye Caulker – terugreis
Helaas vandaag is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. Pet watertaxi vanaf Caye Caulker vaart u naar Belize City. Vanaf hier wordt u naar de luchthaven gebracht waar u op uw vlucht huiswaarts stapt. U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 19, Thuiskomst

 

grot_belzie_rondreis_treasury_travel
Een van de vele grotten in Belize

 


Tarief landarrangement voorbeeldreis Belize & Guatemala, in de voetstappen van de Maya’s

Gebaseerd op goede 3 en 4 sterren accommodaties
Vanaf EUR  2.295,= per persoon*/**

*Bij verblijf van twee personen in 2-persoonskamers
** Tarief is exclusief internationale vluchten


Inclusief Belize & Guatemala, in de voetstappen van de Maya’s

– Transfers van/naar internationale luchthavens in Guatemala en Belize zoals vermeld in het programma
– Transfers van/naar hotels zoals vermeld in het programma
– Binnenlandse vluchten in Belize zoals vermeld in het programma
– Overnachtingen in kleinschalige 3 en 4 sterren accommodaties, inclusief ontbijt
– Genoemde boottransfer(s)
– In Belize; wandelexcursies Cockscomb NP, Blue Hole aan land

Exclusief Belize & Guatemala, in de voetstappen van de Maya’s

– Internationale vluchten en binnenlandse vlucht Guatemala
– Niet genoemde maaltijden en fooien
– Alle optionele excursies en entreegelden
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelasting Guatemala en Belize
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie Belize & Guatemala, in de voetstappen van de Maya’s
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op