Belize & Mexico, ultieme Maya belevenis

Deze voorbeeldreis “Belize & Mexico, ultieme Maya belevenis” neemt u naar het beste van twee landen, Mexico en Belize. Een perfecte mix van cultuur, natuur en ontspanning.
DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1, Vertrek – Aankomst Cancun
Dag 2, Cancun – Chichen Itza
Dag 3, Chichen Itza
Dag 4 en 5, Chichen Itza – Merida
Dag 6, Merida – Uxmal
Dag 7, Uxmal – Campeche
Dag 8, Campeche – Palenque
Dag 9, Palenque
Dag 10, Palenque – Agua Azul – Tonina – San Cristobal
Dag 11, San Cristobal
Dag 12, San Cristobal – Palenque
Dag 13, Palenque  – Calakmul National Park
Dag 14, Calakmul National Park – Chetumal
Dag 15, Chetumal – Corozal
Dag 16, Corozal – Lamanai – Burrell Boom
Dag 17,  Burrell Boom – Cayo (San Ignacio)
Dag 18, Tikal* (volle dagexcursie naar voormalige Maya hoofdstad in Guatemala)
Dag 19, Cayo
Dag 20, San Ignacio – Belize City – San Pedro (Ambergris Caye)
Dag 21 en 22, San Pedro (Ambergris Caye)
Dag 23, San Pedro (Ambergris Caye) – terugreis
Dag 24, Thuiskomst*
*Reisschema kan naar uw wens worden aangepast


Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis– Aankomst Cancun
Vandaag vertrekt u voor uw prachtige rondreis door Mexico. U wordt bij aankomst hartelijk welkom geheten en naar het hotel gebracht voor de nacht.

Dag 2, Cancun – Chichen Itza
U neemt vandaag uw huurauto in ontvangst. Uw rondreis door dit schitterende land gaat nu echt beginnen! U gaat op weg naar Chichen Itza, waarbij u onderweg stopt bij de prachtige archeologische site Ek Balam. Deze massieve tempel is gebouwd op een bergtop en bekend om zijn stucwerk doodshoofden. Optioneel kunt u een korte fietstocht naar de verborgen Cenote X-Canche met zijn kristalheldere water maken. Daarna gaat de reis verder naar Valladolid waar u op eigen gelegenheid een relaxte citytour te voet maakt door het koloniale oude deel van de stad, inclusief een kijkje bij de liefelijke cenote Zaci. U bezoekt de tempel van San Berandino en de Convento del Sisal welke in 1552 gebouwd is en dienst deed als fort en kerk, in een van de torens is een cenote te bewonderen. Laat in de middag arriveert u in Chichen Itza.

Dag 3, Chichen Itza
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid de prachtige oude Maya stad Chichen Itza gaan bekijken. Het centrum van Chichen is de Tempel van Kukulkan (de Maya naam voor Quetzalcoatl), vaak aangeduid als “El Castillo” (het kasteel). Deze piramide is gebouwd in vierkante terrassen met trappen aan de vier zijden van de tempel, helemaal tot aan de top. Langs de zuidelijke muur van de Tempel van de Warriors vindt u een reeks kolommen. Toen de stad werd bewoond hebben deze waarschijnlijk als steun voor het enorme dak gediend. U leert meer over de beroemde Kukulkan piramide met de Equinox spektakel, Tempel van de Strijders, de Heilige Cenote en Observatory. In de middag kunt u een bezoek brengen aan de nabijgelegen cenote Ik Kil waar u een verfrissende duik in het kristalheldere water kunt nemen.

Dag 4 en 5, Chichen Itza – Merida
Vandaag laat u Chichen Itza achter u en zet u uw reis voort richting de Witte Stad Merida.
U kunt via de stad van de drie culturen Izamal rijden, waar bisschop Diego de Landa een klooster heeft laten bouwen over een Maya-tempel. Beklim de “Firebird” piramide voor een adembenemende uitzicht  over het koloniale Izamal en haar omgeving. Vervolgens rijdt u naar Live Hacienda Sotuta de Peon, gebouwd in de late 1800 `s in Tecoh, Yucatán. Sotuta de Peon is het restauratieproject in het hart van de oude Henequen zone in de staat Yucatan en geeft een echte glimp van wat ooit een volledig operationeel Henequen Hacienda in grootse stijl en traditie van deze periode. Hier stapt u letterlijk terug in de tijd. Neem de tijd voor een verfrissende duik in het koele water van de Cenote. Dag 5 heeft u vrij te besteden.

Dag 6, Merida – Uxmal
In de ochtend heeft u nog tijd om de Witte Stad op eigen gelegenheid te verkennen. Begin uw op het Zocalo (centrale plein). U bezoekt de oudste kathedraal en het Governors Palace met de prachtige muurschilderingen van lokale kunstenaar Pacheco. Uxmal (betekend “drie keer gebouwd” in Maya taal) met zijn torenhoge Piramide van de Tovenaar, meer dan 35 meter hoog en werd – volgens de legende – ’s nachts gebouwd door een dwerg. De Vierhoek van het Klooster, zo genoemd door de eerste moderne ontdekkingsreizigers, is uniek in de Maya wereld, met zijn onregelmatig, maar toch harmonieuze architectuur. Fresco’s, beelden van slangen verfraaien deze gevels.

U rijdt verder via Celestun, een rustig vissersdorpje aan de Golf van Mexico. Onderweg kunt u een korte stop maken in de traditionele Yucateka dorp Uman om de lokale markt te bezoeken. In Celestun ziet u met een beetje geluk honderden roze flamingo’s tijdens een boottocht in de lagune (optioneel). Veel andere watervogels zullen toetreden tot dit fantastische spektakel: bv aalscholvers, pelikanen, eenden en fregatvogels. U kunt genieten van het strand, terwijl de pelikanen duiken in het ondiepe water van de Golf van Mexico. Rit naar Uxmal. Avond optioneel: Sound & lichtshow Uxmal.

Dag 7, Uxmal – Campeche
In de ochtend heeft u nog tijd om een bezoek brengen aan het archeologische complex van Uxmal. Uxmal is een van de meest gave Mayasteden en was ook een van de grootste. In totaal zijn er 150 gebouwen te bezichtigen. U vervolgt hierna uw weg naar de voormalige piratenstad Campeche. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Loltun met zijn mysterieuze grottenstelsel en Labna, een klein maar mooi Mayastadje. Campeche ligt aan zee en heeft een kleurrijk, historisch centrum. De laatste jaren zijn veel gebouwen gerestaureerd en het is ’s avonds sfeervol verlicht.

Dag 8, Campeche – Palenque
Optioneel kunt u deelnemen aan een stadstour te voet door Campeche. Ter bescherming tegen de beruchte piratenaanvallen werd Campeche stad beschermd door bullwarks (Baluartes/ vestingmuren) die nog steeds te zien zijn. Het onlangs zorgvuldig gerestaureerde historische centrum van Campeche schittert in zijn oude glorie. Stadstour is inclusief bezoek van de kleine piraatmuseum in Baluarte San Carlos en het archeologisch museum San Miguel, waar de koninklijke schatten van Calakmul zijn tentoongesteld. Hierna verlaat u Campeche en zet u uw reis voort richting Palenque. Na ongeveer 5 uur rijden door een prachtige jungle-achtige omgeving komt u aan in Palenque.

Dag 9, Palenque
Deze dag kunt u op eigen tempo en gelegenheid de Maya ruïnes van Palenque verkennen, deze liggen midden in het oerwoud. Zorg ervoor dat u water meeneemt, want het kan hier erg warm zijn. We raden u weer aan zo vroeg mogelijk de tempels te bezoeken om de hitte zoveel mogelijk voor te zijn.

Dag 10, Palenque – Agua Azul – Tonina – San Cristobal
U rijdt over de bergwegen door het wilde hoogland van Chiapas waar u de meest mooie watervallen van Mexico kunt bezoeken, de Augua Azul. Hier kunt u een verfrissende duik in het koele water nemen. U rijdt verder naar Ocosingo waar nabij de Tonina Mayasite gelegen is. Tonina was waarschijnlijk een onafhankelijke stad/staat van Palenque en Yaxchilan. Op de terassen van de berghellingen kunt u een hoge piramide bezoeken waar nog mooie gebeeldhouwde beeld te bewonderen zijn, evenals altaars en kalenderstenen. Op de top van de berg vindt u nog twee piramides. Hierna rijdt u naar San Cristobal.

Dag 11, San Cristobal
Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het Maya Tzotzil dorp San Juan Chamula met zijn indrukwekkende kerk waar nog steeds eeuwenoude Maya rituelen worden uitgevoerd door lokale sjamanen. De atmosfeer in de kerk is bijzonder; rijen met brandende kaarsen, dikke wolken wierook en zingende aanbidders. De volgende stop kan gemaakt worden in het bloemrijke Zinacantan waar de lokale Tzotzil bevolking in grote getale geraniums kweken die bij de rituelen geofferd worden. In de middag kunt u een wandeling maken door het koloniale centrum van San Cristobal met zijn barokke kerken, levendige markten en schaduwrijke plekjes.

Dag 12, San Cristobal – Palenque
Vandaag keert u terug naar Palenque.

Dag 13, Palenque  – Calakmul National Park
Vroeg in de ochtend vertrekt u via de laaglanden van de staat Tabasco naar de afgelegen zuidelijke regio van Campeche, Calakmul National Park. Na het passeren van het bezoekerscentrum arriveert u bij de archeologische site welke diep in het regenwoud verborgen ligt. Calakmul is van vitaal archeologisch belang en draagt in vergelijking qua grootte en historisch belang gelijk aan Tikal in Guatemala. De ruïnes zijn omgeven door regenwoud en slechts enkelen van zijn 6500 gebouwen zijn geconsolideerd, laat staan hersteld. Beklim de torenhoge Hoofdpiramide voor een overweldigende uitzicht over de eindeloze jungle. Geniet van het overvloed aan wilde dieren, zoals wilde kalkoenen, papegaaien en toekans. U keert na afloop terug naar de snelweg voor een korte transfer naar de jungle lodge, waar uw vanavond overnacht.

Dag 14, Calakmul National Park – Chetumal
U rijdt naar Chetumal aan de grens met Belize, hier lever u de huurauto in.  Chetumal beschikt over een interessant Maya museum.

Dag 15, Chetumal – Corozal
Vanmorgen staat een privé transfer op u te wachten en brengt u naar het hotel in Corozal, Belize wordt gebracht voor de nacht. Corozal is een klein dorpje waar op dit moment een van de oudste Maya tempels wordt blootgelegd. Het hotel waar u verblijft beschikt over een fijn zwembad.

Dag 16, Corozal – Lamanai – Burrell Boom
U wordt vanaf Corazol vroeg richting het startpunt van de excursie naar Lamanai gebracht. Lamanai is een prachtige Maya site die per boot bereikt kan worden. U geniet van een boottocht over the New River Lagune, door kreekjes en kanalen met overal waar u kijkt  jungle. Na anderhalf uur varen en vele vogels verder ziet u een aantal bomen vreemd ver boven de canopy (boomtoppen) uitsteken. Dan ziet u waarom de bomen zo hoog uitsteken, ze groeien boven op een hoge muur van een eeuwenoude Mayatempel, de tempel van Lamanai. Slechts en klein deel van deze oude Maya stad is opgegraven, waardoor u overal om u heen heuvels ziet waar Maya tempels en huizen onder schuilgaan. Dieper de jungle in ziet u nog meer restanten uit de Maya periode, de een wat meer blootgelegd dan de ander. Vanaf het bovenste deel van de grootste tempel kijkt u over de gehele jungle uit. Hierna rijdt u verder naar Burrell Boom.

Dag 17,  Burrell Boom – Cayo (San Ignacio)
In de ochtend van dag 17 wordt bij uw hotel opgehaald en naar Cayo gereden. Onderweg bezoekt u de mooie botanische tuin van de familie Duplooy en de Belize Zoo.

Dag 18, Tikal* (volle dagexcursie naar voormalige Maya hoofdstad in Guatemala, inclusief)
Inde vroege ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar Tikal in Guatemala gereden. Onderweg wordt een stop gemaakt bij een mooi meer waar u met een beetje geluk de lokale dames gezellig ziet kletsen terwijl zij de was aan het doen zijn in het meer. Hierna gaat de reis verder naar Tikal. Met meer dan 3000 gebouwen inclusief vele tempels is dit gebied in 1955 tot een National Park gedoopt. Het is een monument van hoge culturele waarde met een enorme diversiteit aan flora en fauna. In 1979 is Tikal op de lijst van Cultural World Heritage geplaatst. Tikal is een avontuur dat u niet mag missen tijdens een vakantie in Belize. Verborgen in de jungle van Guatemala tot de 19de eeuw, is Tikal de meest adembenemende archeologische site van de wereld. Bezoekers kunnen de pure kracht van de machtige Tikal ervaren door Tempel IV te beklimmen en uit te kijken over de immens grote site en de machtige jungle er omheen. Na afloop wordt u weer naar uw hotel in San Ignacio gebracht.
*Excursie is inclusief, de vertrekbelasting Belize en Guatemala dient u nog ter plaatse te betalen.

Dag 19, Cayo
Vandaag heeft u vrij te besteden.
U kunt er voor kiezen om een optionele excursie te gaan doen, een greep uit de vele mogelijkheden;
• Lamanai Maya Tempel – Mooie boottocht naar diep in de jungle gelegen Maya complex
• Barton Creek Canoe – spectaculaire kanotocht door prachtige grotten.
• Tikal in Guatemala, misschien wel de mooiste Maya stad ter wereld, dagtocht naar Guatemala vanuit Cayo
• River Cave Expedition – ontdekkingreis door donkere grotten, zie de tastbare erfenissen van de Maya bevolking
• Cave Tube & Zip Line – drijf op rubberband over de rivier en door grotten, de zipline voert u dwars door de jungle aan stalen kabels
• Horseback & Inland Blue Hole – opwindende paardrijtocht door de jungle naar een sink hole
• Horseback & Cave Tube – combinatie van paardrijden en afdrijven van de rivier op banden
• Xunantunich & River Kayak –  een van de mooiste Maya tempels in het Cayo district in combinatie met een actieve kanotocht over de rivier
• ATM Cave – grot in de jungle met rituele offerplaatsen van de Maya’s, geen paden maar zwemmen en klimmen
• Crystal Cave – grot vol kristallen en Maya erfenissen, geen paden maar klimmen en klauteren
• Caracol Maya Tempels – mooi Maya tempelcomplex op een bijzondere locatie tegen de grens van Guatemala gelegen
• Mountain Pine Ridge – maak trekkings te voet, fiets of paard door de eindeloze mix van jungle en naaldbomenbos.
Uniek vanwege de vele watervallen, riviertjes en vele vogelsoorten.
• Chechem Ha Cave – een oneindig lijkende grot vol Maya herinneringen in de dichte jungle van Cayo

Dag 20, San Ignacio – Belize City – San Pedro (Ambergris Caye)
Vandaag vliegt u vanaf Belize City per luchttaxi naar San Pedro. Hier aangekomen wordt u naar uw accommodatie gereden. Hier kunt u heerlijk nagenieten van uw prachtige reis waarbij u heerlijk ongestoord van de tropische wateren en aangename temperatuur kunt genieten.

Dag 21 en 22, San Pedro (Ambergris Caye)
Deze dagen heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk ontspannen in uw ligstoel kijken naar de ondergaande zon. U past zich waarschijnlijk erg snel aan dit relaxte levenstempo aan. U kunt hier prachtig snorkelen en duiken en ziet koralen en allerlei soorten vissen in alle kleuren van de regenboog.

Dag 23, San Pedro (Ambergris Caye) – terugreis
Helaas is het tijd vandaag afscheid te nemen van het mooie Belize. U wordt naar de haven gebracht waar u op de boot naar Belize City stapt. Hier aangekomen wordt u naar de luchthaven gereden voor uw vlucht huiswaarts.

Dag 24, Thuiskomst
*Reisschema kan naar uw wens worden aangepast


Prijs per persoon gebaseerd op 2 personen vanaf                          EUR 2.595,= per persoon

Kosten landarrangement, dit tarief is exclusief internationale vluchten
Gebaseerd op eerder vermelde accommodaties in tweepersoons standaardkamers.


Inclusief
– Transfers van/naar internationale luchthavens Mexico en Belize zoals vermeld in het programma
– Transfers van/naar hotels zoals vermeld in het programma
– Overnachtingen in goede 3.5* accommodaties, inclusief vermelde maaltijden
– Huurauto Mexico Cat. C (Chevrolet Chevy Standaard of gelijkwaardig) inclusief volle verzekering, kilometervrij en belasting
– Excursies in Belize: Lamanai  boottocht / Belize Zoo / Duplooys botanische tuin / Tikal
– Binnenlandse vlucht Cayo – San Pedro
– Boottransfer San Pedro naar Belize City

Exclusief
– Internationale retourvluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Drop-off fee huurauto Mexico USD 116.00 + 16% taxes ter plaatse te voldoen
– Benzine, snelweg tol, borg per credit card
– Niet genoemde maaltijden en fooien
– Alle excursies en entreegelden
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelasting
– Reserveringskosten         EUR 50,- per boeking
– Calamiteitenfonds            EUR 2,50 per boeking
– Verplichte bijdrage SGR  EUR 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op