Natuur Mexico

Cancun
Een wit, kilometerslang strand, een turkooisblauwe zee en een uitgestrekt mangrovebos. Met deze belangrijke items is het ooit zo stille vissersplaatsje Cancun uitgegroeid tot een ideaal vakantieoord. U vindt hier een enorme keuze aan hotels, winkels golfcourses en wat de vakantieganger zich verder nog kan wensen.

Holbox
Holbox, een klein paradijs op ongeveer twee uur afstand van het vaste land. Het eilandje is een nog onontdekt paradijs en geeft u de kans om helemaal in de vakantiestemming te geraken! U kunt hier een bijzondere snorkelexcursie maken: zwemmen met walvishaaien! Dolfijnen, schildpadden en roggen zijn er het hele jaar. Wilt u meer van het eiland zien, dan huurt u een golfkarretje, het enige vervoermiddel op dit eiland, niet erg inspannend maar wel leuk om te doen.

Playa del Carmen
Nog maar dertig jaar geleden woonden er zo’n 250 mensen in wat nu de grootste badplaats is en na Cancun het belangrijkste vakantieoord van de deelstaat Quintana Roo. Maar gelukkig heeft Playa del Carmen nog iets van zijn oude charme weten te bewaren. Maar de grootste attractie hier is natuurlijk het prachtige strand aan de Quinta Avenida. Hier vindt u wit fijn zand. Ten noorden van de stad liggen langgerekte stranden waar slechts weinig voorzieningen zijn, maar hier zijn dan ook nog minder toeristen.

Calakmul
Met zijn geheimzinnige, met een hoge kroon getooide beeld strekt het grootste aaneengesloten natuurreservaat van Mexico (ongeveer 7250km2) zich uit van de grens van Guatemala tot het midden van de deelstaat Campeche. In dit tropische regenwoud zijn papegaaien, toekans, wilde kalkoenen, herten en soms een neusbeer te ontdekken. In totaal zijn in dit territorium zo’n 800 verschillende plantensoorten geregistreerd. In deze immense jungle liggen nog talloze maya ruïnes verborgen die nog nauwelijks allemaal in kaart zijn gebracht.

Isla de Cozumel
Het grootste eiland van Mexico ligt dicht voor de kust van het vasteland. Niet meer dan een 15 kilometer zeewater scheidt San Miguel de Cozumel van het strand van Playa del Carmen. Het eiland is tot bijna aan de kust overdekt met bos, heeft romantische baaien en wordt omringd door adembenemende riffen. Het egelvormige eiland geldt als 1 van de meest luxueuze vakantieparadijzen van Yucatán. U kunt hier ook prachtig duiken en snorkelen.

footer-image neem contact met ons op