Cultuur Nicaragua

Léon
Léon is een koloniale stad met een schitterend oud centrum, vol met oude koloniale gebouwen, prachtige kerken en mooie kleurrijke straatjes. Aan het plein waar u een groot deel van de bevolking aantreft staat de witte kathedraal met zijn vierkante torens die zeker het beklimmen waard zijn en u een mooi uitzicht geeft over de stad en zijn omgeving. Net buiten Léon ligt Léon Viejo, het oorspronkelijke Léon aan de kust van Lake Managua. Hier vindt u de restanten van de antieke stad, de wat hoger gelegen marktplaats biedt een uniek uitzicht over het meer en de imposante Momotombo vulkaan. Richting de kust vindt u een aantal mooie stranden waar u heerlijk kunt relaxen.

Granada
Deze ‘Koloniale Juweel’ heeft een rijke geschiedenis en is de oudste stad van Centraal Amerika. Slenter over de pleinen en door de straatjes waar u zich kunt vergapen aan de kleurige gebouwen en huizen. Breng een bezoek aan het voormalig klooster Museo Antigo Convento de San Francisco met de unieke stenen beelden uit de pre-Columbiaanse tijd die jaren geleden op het eilandje Zapatera zijn opgegraven. Deze religieuze half mens, half dier sculpturen lagen diep in de grond verborgen, verstopt vanwege de Spanjaarden. Voor meer actie bent u in Granada ook aan het juiste adres en hoeft u niet ver te gaan. Er kunnen verschillende excursies gemaakt worden, bijvoorbeeld hiken, een canopytour op de Mombacho vulkaan of een boottocht naar de Isletas met mooie en historierijke eilandjes in het meer van Nicaragua, waar Granada aan gelegen is. Nergens in het land vindt u in alle kleuren van de regenboog zoveel excellente restaurants en hotels als in Granada.

Hacienda San Jacinto
Hier heeft een belangrijke historische gebeurtenis plaats gevonden. In 1856 heeft de veldslag tussen de Liberalen, onder leiding van William Walker, en de Conservatieven plaatsgevonden. De ranch is nu een museum waar u tegen een entree van $ 1.00 naar binnen mag en de vele interessante relikwieën van deze veldslag kunt aanschouwen.

footer-image neem contact met ons op