Highlights Nicaragua

Land van Meren en Vulkanen is de bijnaam van dit mooie land. Nicaragua is een prima bestemming om per huurauto te verkennen, bijvoorbeeld met de voorbeeldreis “Highlights Nicaragua”. De diversiteit van het land en de gastvrije bevolking maken het tot een geweldige reisbestemming!
DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1, Heenreis– Aankomst in Nicaragua
Dag 2 en 3, Léon
Dag 4, Matagalpa – Selva Negra
Dag 5, Selva Negra
Dag 6, 7 en 8, Granada
Dag 9 en 10, Ometepe
Dag 11, San Juan del Sur
Dag 12 en 13, San Juan del Sur
Dag 14, Managua
Dag 15, Terugreis
Dag 16, Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis – Aankomst in Managua, Nicaragua
Vandaag vertrekt u naar de hoofdstad Managua waar u na aankomst wordt verwelkomd en naar uw hotel gebracht wordt.
Overnachting in Managua, inclusief ontbijt.

Dag 2 en 3, Managua – Léon
U neemt de huurauto in ontvangst en de Nicaragua rondreis door dit mooie en gastvrije land gaat nu echt beginnen! U verlaat de drukke stad richting het noordwesten, het bergachtige landschap in. Uw einddoel vandaag is Léon, een mooi koloniaals stadje met een rijke historie. Onderweg passeert u de afslag naar Léon Vieja waar de eeuwenoude opgravingen van de originele stad Léon te vinden zijn. In de middag heeft u nog voldoende tijd om de prachtige Kathedraal en de kleurrijke huisjes in Léon te bekijken.

U kunt op dag 3 de omgeving van Léon verkennen. Er zijn vele mogelijkheden; een dagje relaxen aan één van de mooie stranden Las Peñitas of Poneloya aan de Pacific Ocean of een rit richting het bijzondere natuurgebied Isla Juan Venado. Tussen het eiland en de kust groeit een mangrovebos, waar duizenden vogels huizen. Meer dieren die u hier aankunt treffen zijn krokodillen, alsmede veel krabben en andere schaaldieren. Het is geweldig om per boot een tocht te maken door het mangrovebos. Er zijn kleine, bochten waterwegen met zilverreigers en andere vogels om elke hoek.
Twee overnachtingen in Léon, inclusief ontbijt.

Dag 4, Léon – Matagalpa, Selva Negra
Vroeg in de ochtend verlaat u Léon en rijdt naar het in het noorden gelegen Matagalpa. Zodra u de weg richting Sébaco inslaat zult u overdonderd worden door het uitzicht, waar u kijkt staan enorme vulkanen in het landschap waarvan enkele nog zeer actief zijn. U kunt een stop maken bij San Jacinto waar u een kijkje kunt nemen in het rustige dorpje en het leven kunt volgen van de bewoners die als het ware een vulkaan in hun achtertuin hebben staan!
Overnachting op de koffieplantage van Selva Negra in een cabin in de groene hooglanden van Nicaragua, logies ontbijt.

Dag 5, Selva Negra
Vandaag heeft u de dag aan uzelf. Geniet van de ongerepte natuur van Selva Negra, er zijn verschillende excursies die u kunt maken zoals vogelspotten, wandelend op zoek naar brulapen of doe mee aan een koffieworkshop waar u uiteraard zelf mag genieten van het eindresultaat!

Dag 6, Selva Negra – Granada
De reis gaat verder richting Granada. Onderweg kunt u Masaya bezoeken met zijn beroemde actieve vulkaan en markt.
Drie overnachtingen in Granada, inclusief ontbijt.

Dag 7 en 8, Granada
Deze dagen kunt u de stad Granada en omgeving verkennen, u komt hier de mooiste koloniale gebouwen tegen. In de directe omgeving vindt u de vulkaan Mombacho, waar u spectaculaire excursies kunt maken. Deze dagen kunt u de stad Granada en omgeving verkennen. Tijdens een wandeling door de stad komt u de mooiste koloniale gebouwen tegen. In het oude klooster vindt u pre- Colombiaanse beelden die de bevolking destijds uit de handen van de Spanjaarden hebben weten te redden. In de directe omgeving van Granada vindt u de vulkaan Mombacho. Hier zijn verschillende spectaculaire excursies te maken. Een activiteit die u niet snel zult  vergeten is de canopytour die afgesloten wordt door het abseilen van een 40 meter hoge boom! Hier kunt u ook de mooiste wandelingen maken in de dichte jungle die zich op de vulkaanhelling bevindt.

Dag 9, Granada – Ometepe
U verlaat deze gezellige stad om weer een heel nieuw avontuur tegemoet te gaan, de veerboot naar het eiland Ometepe. Als u zich eenmaal door de poort van de haven heen bent is het wachten op de veerboot, met veel passen en meten wordt uw wagen de boot op geloodst. Een uur lang kunt u genieten van het schitterende uitzicht op het eiland dat uit twee vulkanen bestaat, Concepción en Maderas. Overnachting in Villa Paraiso op Ometepe.
Twee overnachtingen op Ometepe, inclusief ontbijt.

Dag 10, Ometepe
Niets doen aan het strand van het meer van Nicaragua, paardrijden door de ruige natuur, een rondrit over het eiland maken of een pittige wandeling naar de waterval van San Ramón. Wat u ook kiest, het is één groot avontuur!

Dag 11, Ometepe – San Juan del Sur
U rijdt weer verder, nu richting San Juan del Sur. Hier gaat u de komende dagen genieten aan het blauwe water van de Pacifische oceaan!
Drie overnachtingen in San Juan del Sur, inclusief ontbijt.

Dag 12 en 13, San Juan del Sur
De Pacifische oceaan met zijn roze en witte zandstranden. U heeft een grote kans dat u een zeeschildpad tegen het lijf zwemt wanneer u een duik neemt in de oceaan! Voor surfers is dit ook een heerlijke spot. Brul apen, white face en spider monkeys, leguanen en een eindeloos lange lijst van exotische vogelsoorten kunt u hier allemaal tegenkomen. Ook kunt u hier heerlijk paardrijden.

Dag 14, San Juan del Sur – Managua
U rijdt weer terug naar het beginpunt van uw reis, Managua. Eventueel kunt u in de middag nog voordelig shoppen in één van de moderne winkelcentra of de restanten van het oude centrum verkennen. Overnachting in Managua, inclusief ontbijt.

Dag 15, Terugreis
U wordt bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

Dag 16, Thuiskomst*
Helaas is dit het einde van een mooie Nicaragua vakantie!
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast
Deze reis is uiteraard te verlengen met een verblijf op de Corn Islands, of een mooie combinatie met Costa Rica en/of Panama!


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement vanaf EUR 1.695,= per persoon

Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.
Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
• Meet & assist op de luchthaven in Managua
• Transfers van/ naar de luchthaven in Managua
• Overnachtingen, inclusief vermelde maaltijden
• 14 Dagen autohuur, Daihatsu Terios of gelijkwaardig, inclusief volledige autoverzekering en onbeperkte aantal kilometers

Exclusief
– Intercontinentale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien
– Uitgaven van persoonlijke aard
– Reis- en/ of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op