Praktische informatie Nicaragua

Reisdocumenten
Voor uw reis naar Nicaragua heeft u nodig:
•Een paspoort dat na terugkomst uit Nicaragua nog minimaal 6 maanden geldig is.
•Een geldige toeristenkaart, u kunt deze bij aankomst in het land kopen voor USD 5,-.

Visum
Voor een verblijf in Nicaragua is geen visum nodig. Bij aankomst koopt u een toeristenkaart.

Vertrekbelasting
Bij vertrek moet u USD 35,- aan luchthavenbelasting betalen. Veelal is dit in het tarief van het internationaal ticket verwerkt.

Gezondheid en vaccinaties
Voor informatie omtrent vaccinaties raden wij u aan contact op te nemen met uw plaatselijke GG&GD of uw huisarts.

Geldzaken
De munteenheid is de Nicaraguaanse Córdoba. Er is een vaste omrekenkoers voor de USD en de Euro. Wij adviseren u enige contanten mee te nemen in Amerikaanse Dollars of Euro’s. In hotels en grote restaurants worden de meest creditcards geaccepteerd. In kleinere gelegenheden veelal niet. De meest aanbevolen credit cards zijn Mastercard en Visa. American Express wordt minder vaak geaccepteerd. Bij het in ontvangst nemen van een huurauto is een creditcard verplicht!

Pinnen
Met een Nederlandse bank-of giro pinpas, voorzien van en Maestro of Cirrus logo, kunt u in de grotere steden vaak terecht bij geldautomaten. Wij raden u aan om zowel een bankpas als een credit card mee te nemen zodat u niet onnodig voor verrassingen komt te staan.

Credit Card
In hotels en grote restaurants worden de meeste creditcards geaccepteerd. In kleinere gelegenheden veelal niet. De meest aanbevolen creditcards zijn Mastercard en Visa. American Express wordt minder vaak geaccepteerd. Bij het in ontvangst nemen van een huurauto is een creditcard verplicht!

Reischeques
Deze worden tot op heden nog nergens geaccepteerd.

Openingstijden
De openingstijden van banken zijn maandag tot en met vrijdag 08.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 11.30 uur. Bij de meeste grote hotels kan men ook geld wisselen. De openingstijden van postkantoren zijn maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.

Fooien
Standaard wordt in restaurants 10% bedieningsgeld aan de rekening toegevoegd, toch is het gebruikelijk een fooi van circa 10% tot 15% te geven. Een kleine fooi voor gidsen, indien u deelneemt aan excursies, wordt zeer op prijs gesteld.

Taal
Het Spaans is in Nicaragua de voertaal. In toeristische gebieden spreekt men ook Engels. Aan de Caribische kust en op de Corn Islands wordt ook Engels (creools-Engels ) gesproken. Dit is het gevolg van de Britse invloed.

Voltage
In Nicaragua is het voltage 110. U heeft wel een reisstekker nodig met twee platte polen, zoals ook in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Als u geen schakelaar op uw elektrische apparatuur heeft, heeft u een adapter nodig. U kunt deze het beste voor vertrek kopen.

Tijdsverschil Nicaragua
In Nicaragua is het in de zomer 8 uur en in de winter 7 uur vroeger dan in Nederland.

Beste reistijd
Nicaragua kent een regenseizoen, in de maanden augustus, september en oktober valt de meeste regen. De overige maanden is aangenaam om in Nicaragua te verblijven.

Kleding
Wij raden u aan om katoenen of linnen kleding te dagen, niet te strak om het lichaam. Daarnaast moet u zich beschermen tegen de zon en insecten. Neemt u ook wat warme kleding mee, aangezien het in het binnenland in de avond erg af kan koelen. Zorg voor stevige wandelschoenen en in het regenseizoen is een regenponcho geen overbodige luxe!

Niet vergeten!
– Geldig paspoort
– Internationaal rijbewijs bij selfdrive
– Kopie internationaal rijbewijs en kopie paspoort
– Vaccinatieboekje
– Zoutoplossing of diarreeremmers
– Antimuggenmiddel met DEET  (vaak ter plaatse goedkoper te verkrijgen)
– Overhemd met lange mouwen tegen muggenbeten
– Fleece trui, licht in gewicht voor frisse avonden
– Katoenen, niet strak zittende kleding
– Afritsbroek
– Goede wandelschoenen of sandalen
– Paraplu en/of regenponcho
– Verloop- of wereldstekker
– Zonnebril en/of een pet
– Zonnebrandmiddel
– Reisgidsen/boeken/land en wegenkaarten
– Zaklantaarn
– Reiswekker
– Verrekijker
– Fototoestel/filmcamera

Ambassade van Nicaragua
Ambassade Nicaragua in Nederland:
Sumatrastraat 336
2585 CZ Den Haag
Tel: 070 306 17 42

footer-image neem contact met ons op