Steden Nicaragua

Managua
Managua is een van de steden in Nicaragua, de hoofdstad en is gelegen in een gebied van vulkanen, lava en as. Door deze ligging heeft deze stad een verleden van pieken, dalen en wederopbouw. Wat ooit begon als een klein, rustig vissersdorpje is nu een enorme stad met een woelig verleden. Het is verwoest en veroverd door de Spaanse conquistadores, een half dozijn maal gebombardeerd, verbrand maar iedere keer heeft de bewonderenswaardige bevolking de kracht gevonden om de stad weer uit de as te doen herrijzen. De stad is tijdens de grote aardbeving van 1972 grotendeels verwoest en hierdoor heeft de stad weinig interessants te bieden. Deze aardbeving heeft er ook toe geleid dat er tot op de dag van vandaag geen straatnamen meer zijn, dit maakt het zoeken van een locatie voor ons vaak lastig. De Nicaraguaan heeft hier geen problemen mee, hij zoekt een herkenningspunt en geeft daarna aan dat men nog zoveel blokken oost, west, zuid of noord moet, heel eenvoudig…

Léon
Léon is een koloniale stad met een schitterend oud centrum, vol met oude koloniale gebouwen, prachtige kerken en mooie kleurrijke straatjes. Aan het plein waar u een groot deel van de bevolking aantreft staat de witte kathedraal met zijn vierkante torens die zeker het beklimmen waard zijn en u een mooi uitzicht geeft over de stad en zijn omgeving. Net buiten Léon ligt Léon Viejo, het oorspronkelijke Léon aan de kust van Lake Managua. Hier vindt u de restanten van de antieke stad, de wat hoger gelegen marktplaats biedt een uniek uitzicht over het meer en de imposante Momotombo vulkaan. Richting de kust vindt u een aantal mooie stranden waar u heerlijk kunt relaxen.

Granada
Deze ‘Koloniale Juweel’ heeft een rijke geschiedenis en is de oudste stad van Centraal Amerika. Slenter over de pleinen en door de straatjes waar u zich kunt vergapen aan de kleurige gebouwen en huizen. Breng een bezoek aan het voormalig klooster Museo Antigo Convento de San Francisco met de unieke stenen beelden uit de pre-Columbiaanse tijd die jaren geleden op het eilandje Zapatera zijn opgegraven. Deze religieuze half mens, half dier sculpturen lagen diep in de grond verborgen, verstopt vanwege de Spanjaarden. Voor meer actie bent u in Granada ook aan het juiste adres en hoeft u niet ver te gaan. Er kunnen verschillende excursies gemaakt worden, bijvoorbeeld hiken of een canopytour op de Mombacho vulkaan of een boottocht naar de Isletas, mooie en historierijke eilandjes in het meer van Nicaragua waar Granada aan gelegen is. Nergens in het land vindt u in alle kleuren van de regenboog zoveel excellente restaurants en hotels als in Granada.

San Juan del Sur
San Juan del Sur, een heerlijk dorpje om te genieten van het mooie weer, de prachtige baai met helder blauw water en gezellige restaurantjes. San Juan biedt de mogelijkheden tot watersporten, gewoon luieren op het strand of een romantische zeiltocht bij zonsondergang of. Langs de hele baai liggen vele restaurantjes direct aan het strand, hier kunt u van de heerlijkste gerechten genieten. De menukaart in Nicaragua is voor visliefhebbers om te likkebaarden. Door de vele dagelijkse aanvoer van verse vis en schaaldieren kunnen zij hun hart ophalen!

Masaya
Masaya staat bekend om twee dingen, de vulkaan en de markt. Masaya is de stad van de hangmatten, hier vindt u dan ook de mooiste en beste kwaliteit hangmatten. De markt biedt een keur aan souvenirs van hoogwaardige kwaliteit. Iets buiten de stad ligt de zeer actieve vulkaan Masaya waar wolken van zwaveldamp continue uit de krater opstijgen. Het mooie aan deze vulkaan is dat u met de auto tot aan de kraterrand mag rijden. Vanaf een iets hoger gelegen uitkijkpunt heeft u een geweldig zicht in de krater. Er worden avondwandelingen georganiseerd waarbij u de gloeiend hete lava kunt zien borrelen in de krater!

Hacienda San Jacinto
Hier heeft een belangrijke historische gebeurtenis plaats gevonden. In 1856 heeft de veldslag tussen de Liberalen, onder leiding van William Walker, en de Conservatieven plaatsgevonden. De ranch is nu een museum waar u tegen een entree van $ 1.00 naar binnen mag en de vele interessante relikwieën van deze veldslag kunt aanschouwen.

Matagalpa / Selva Negra
Matagalpa is een aardig stadje in het binnenland van Nicaragua. De weg er naar toe gaat steeds verder omhoog, de omgeving wordt ook steeds groener. Even buiten Matagalpa vindt u de koffieplantage Selva Negra. Een plantage die al jaren met veel passie door het echtpaar Kühl gerund wordt. Met veel liefde voor hun plantage, maar zeer zeker ook voor hun werknemers, hebben zij van Selva Negra een mooi project weten te maken. Het gehele natuurpark streeft ernaar om selfsupporting te zijn op alle gebied. Van stroom, water tot voedsel. Daarnaast is het bewonderenswaardig dat Mausi en Eddie er alles aan doen om hun werknemers een goede baan en dito toekomst te geven. Zo is er een school, een kliniek met arts en verpleegster, huizen en wordt er zelfs voor gezorgd dat ook de volwassene gratis Engels les krijgen. De koffieplantage is midden in een natuurpark gelegen en biedt veel mogelijkheden om kilometers lange wandelingen te maken. Verder mag een koffietour over de plantage niet ontbreken en kunt u paarden huren voor een onvergetelijke rit door het woud. Selva Negra heeft diverse huisjes waar u kunt overnachten en ’s morgens gewekt wordt door het brullen van de brulapen. Er is zelfs een heuse romantische kapel voor de trouwlustigen onder u!

footer-image neem contact met ons op