Cultuur Panama

Portobelo
Op slecht een uurtje rijden van Panama City langs het beroemde Panama Kanaal bereikt u het historische plaatsje Portobelo. In de wateren rondom Portobelo hebben eeuwen geleden vele piraten geplunderd en gevochten. Hiervan zijn onder water nog scheepswrakken te vinden tot uit de 16de eeuw! Gelukkig nodigt de oceaan tegenwoordig uit tot het beoefenen van watersport zoals surfen, zwemmen, duiken en snorkelen. De onderwaterwereld is hier zo ontzettend mooi, schitterende koraalriffen met grotten, puntige rotsen en vele zeedieren maken de Oceaan zeer aantrekkelijk om onderwatersporten te beoefenen.

Het stadje Portobelo is een erg historische plaats. Zo vindt u er de restanten van twee oude Spaans forten, Castillo Santiago Gerónomo en Castillo Santiago de Gloria. Beiden kijken uit over de Oceaan, nu met zwijgende kanonnen maar volgens de bewoners nog steeds met een wakend oog. Dit ‘culturele patrimonium van de wereld’ staat vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Panama Kanaal
Het Panama Kanaal werd al een wereldwonder genoemd lange tijd voor dat het in gebruik werd genomen op 15 augustus 1914. Als u Panama bezoekt zonder een vaart te maken over het Kanaal, dan ontneemt u uzelf een onvergetelijke belevenis. Het Kanaal heeft een lengte van 80 kilometer dan zich over het gehele land uitstrekt van de stad Colón aan de Caribische Oceaan tot aan Panama City welke aan de Pacifische Oceaan ligt. Mede door de 5 kilometer brede Kanaalzone zijn de oevers aan beide zijden over de gehele lengte met jungle begroeid gebleven. Tijdens de tocht worden verschillende locks (sluizen) doorvaren, dit is een hele bijzondere ervaring! In het naastgelegen lock zult u hoogstwaarschijnlijk zien hoe de immens grote Panamax schepen met millimeterprecisie door de sluizen heen geloodst worden. Met kleine locomotiefjes worden zij steeds verder door de locks getrokken. U kunt, afhankelijk van het seizoen kiezen voor een hele of een halve dagtour. Tijdens de terugweg naar de stad hoeft u zich ook geen moment te vervelen, de tocht gaat namelijk dwars door de jungle, er is dus meer dan genoeg te zien!

footer-image neem contact met ons op